Det är annorlunda denna gången.
Jag är tillbaka.
Hej gänget om ni är kvar, hej alla nya människor och historier som ni bär på.

Det räcker nu.
Jag är klar.

Ta hand om er
Kram

..att inse hur alkoholen förstört delar av ens liv och skapat destruktiva beteenden.
Men det måste bearbetas och det är ju jättebra att du har startat denna viktiga process.
Skönt att du har hittat samtalsstöd.

Så mycket sjuka saker som görs under fyllan är ju helt galet.
Och ångesten när man vaknar och inser följderna är ju vidrig.

Så skönt att slippa detta nu?
Kramar ???

Ja det är verkligen pruttskönt, Fyfan vad skönt att vara fri från skiten❤️

Idag när jag vaknade var jag fortfarande lite sorgsen i mitt mindsett, märkte att Jag inte var lika pepp. Men jag steg upp, drog upp mina persienner och lovade mig själv att idag, om än så bara idag, så är jag nykter.
Kokade mitt kaffe, gjorde matlåda och drog till parken. Sol är the shizzle in My dizzle. Så himla vältajmad sjukskrivning med vädret.

Hoppas ni får en fin dag ☀️

Vaniljsmak

Nog är det rätt tid för förändring! Jag vet att många, inklusive jag själv, kopplar det fina vädret med alkohol. Men nog är det skönt att kunna se solen en tidig morgon utan sprängande huvudvärk och bakfylleångest!

1, är det okej att jag kallar dig vaniljis?
2, ja, visst kopplar man in sol med uteserveringar och öl/rose meeeeeen alltså en iskall Cola med en citron i? Hur gott är inte det änna?
Förändringens tider är just nu. För varje minut, timme och dag så sker något inom oss. Det är jag så glad över ❤️☀️

Idag har jag varit och simmat med en kompis. Hade så himla kul :D
I kväll ska jag iväg på tjejmiddag. Det blir mitt första möte med en social kontext där jag brukar dricka. Men jag känner mig lugn och trygg. För idag är jag nykter.
Förstod inte riktigt det där 24h tänket med en dag i taget.
För jag tänker längre fram.
Meeeen jag tror den polletten börjar trilla ner nu. En dag, om så bara för idag så har jag lovat mig själv att jag ska vara nykter.
Och känner jag inte att jag pallar vara kvar på middagen så säger jag bara tack och adjö. Mitt liv, mina val ?‍♀️

Men jag ser verkligen fram emot det. Vi ska grilla och jag vill höra vad som hänt i deras liv sedan sist ? Så himla goa tjejer.

Nu ska jag fortsätta mumsa på jordgubbar!
Just det idag är det 10!! Jag är nu tvåsiffrig ? Hurra!!!

(Och ja, jag är sådär äckellycklig som jag tror jag framstår i text. Vad har hänt med mig?! ?❤️)

Sommarflickan2018

Blir så glad av dina inlägg. Du ligger några dagar före mig men jag känner igen dina känslor. Och det där med kontroll tror jag är en nyckel. Jag har alltid varit en sådan som vill ha kontroll (iaf sen jag blev vuxen) men blev psykiskt sjuk för 9 år sen, utbränd, deprimerad, kalla det vad du vill. Huvudsaken är att jag inte hade kontroll på mig och min kropp, kunde få ångest och har än idag inga specifika trippers (förutom stress, flygplan och båtar (dvs åka båt på öppet hav)). Det har varit och är svårt för mig att acceptera att jag inte kan kontrollera livet. Under de här nio åren har livet gått upp och ner med depression och ångest men många mycket bättre stunder än sämre. Men så hittade jag LCHF och där kunde jag kontrollera maten och på så sätt mig själv (skulle nästan jämföra det med anorexia i tankesätt). Det som var bra med LCHF var at man iaf kunde dricka torra vita viner eller rödvin. Och jag tror att det var början till undergången för mig. Jag åt inte glass eller kakor eller onyttigheter men kunde dricka vin eftersom det var ok enligt LCHF (inte LCHFs fel alls, bara jag som gled in i beroendet eftersom jag inte gav efter för något annat).

Nu när jag slutat dricka har jag inget som jag kan kontrollera och det är jobbigt för då måste jag ta itu med de verkliga problemen. Vad de än må vara. Och det är sjukt jobbig, för det är ju massor av känslor. Precis som du säger, det är sorgligt och det är jobbigt att vara ledsen, orolig och allt som hör till. & din vän är så klok som säger att det kanske måste få vara så och du behöver inte veta varför men det är lättare sagt än gjort.

Men du verkar ha ett bra stödsystem runt dig, verkar ha fått in bra vanor (som simning) och låter positiv så jag tror på dig alla dagar i veckan.

Ha en härlig kväll med dina tjejkompisar, ta tillvara på dem och njut av att vara nykter.

Kram Sm18 (du kan kalla mig vad som)

Vaniljsmak

1) ja vaniljis är helt ok! Vaniljsmak valdes i all hast när jag satt svårt bakfull, hade hittat forumet och insåg att jag faktiskt hade problem. Jag hade så mkt inom mig som behövde komma ut och behövde skapa en användare och så stod en kvar med vaniljsmak vid datorn och ja... Så blev de vaniljsmak.

2) jag har fått dilla på iskall Lika crush. Hallon eller päronsmak. Skall helst serveras i champagne glas så de känns extra lyxigt!

Tack sm18! Ja psykisk ohälsa är en bitch. Vad grymt att du vågar och orkar ta tag i din hälsa nu! Hur känns det för dig? Gör du något på dagen som gör dig glad? :)

Vaniljis! Alltså Loka crush är så gott, ska nog köpa mig en sådandär i morgon ❤️ Tack för tipset! :D

Denna dagen var riktigt bra. Mötte upp tjejerna innan i stan, vi gick in på systemet (nemas problemas) och sen vidare hem till ena tjejen. Jag grillade och vi verkligen njöt av varandras sällskap. Det slog mig att jag var medveten och aktiv hela kvällen, lyssnade och skrattade mycket.
Blev trött vid 23, så då åkte jag hem. Idag var det inte svårt att vara nykter, trots att min väninna som satt brevid mig hade en vinflaska precis framför mig.
Jag vet inte varför det är så enkelt? Men jag känner mig verkligen fri. Det finns ingenting som lockar mig. Noterade att min salivproduktion ökade inne på systemet dock. Underligt. Så kroppen reagerade på något vis.
Men jag, i min hjärna, behövde inte kriga för att välja nyktert idag. Och för det är jag jävligt glad.

Något har hänt i mig, jag är annorlunda nu. Fan det kanske finns en Gud ändå? ?
Anyhow!

Hoppas ni haft en najs dag. Nu jag Nanna ?

Vaniljsmak

Vad härligt att se att du tycker de går lätt! Så känner jag också. Är det för att vi har gjort det här förut? Är det för att vi VET vad som väntar om vi väljer fel? För att vi har verktygen? För att vi målat upp en sådan hemsk bild om hur vi trodde de skulle bli? Och egentligen, spelar det någon roll om varför det känns lätt? Låt oss njuta av den känslan!

Jag kommer göra ett test hos min läkare den 10/7.
Där kommer de ta peth, alat, och cdt och lite andra blodprover.
Jag såg att frågan lyfts i en tidigare tråd, men förstår inte riktigt testerna.

Jag kommer ha varit helt nykter i 3 veckor när testerna görs, kommer jag kunna ge oroväckande utslag på testerna?
Eller kan min kropp ha stabiliserat sig?

Tänker främst på er som arbetar här på alkoholhjälpen, eller ni som också gjort dessa tester och har kunskap.

Tack på förhand ?

Håller på att göra mig i ordning för kvällens sommarkalas!
Ganska stor fest, öppen bar, många nära och kära kommer vara där.
Jag har tagit på mig min finaste klänning och pumpar musik här hemma. I vanliga fall hade jag redan tömt en flaska vin nu, eller en liten flaska vodka. Istället dricker jag Cola, kokar några ägg. Vill inte gå dit hungrig.
Igår käkade jag gröt innan middagen.
Tror det är bra.
Läste någonstans med denna Där HALT? Måste läsa på mer om det.

Idag saknar/tänker jag mycket på exet. Vi har gemensamma vänner. Tror de kommer vara där. Tror inte han kommer vara det. Helt otroligt att vi blev kära när jag var så sjuk. Undrar om han hade tyckt om mig såhär? När jag är lycklig? Hade jag tyckt om honom om vi träffades idag? Egentligen är det skitsamma...

Nu ska jag lägga det sista på sminket och mentalisera mig själv på kalaset, hur jag är där glad, nykter, social och tar in rummet.
Köpte Loka chrush päron att ta med ?

Over äääänd out! ✌️?

Sommarflickan2018

Låter som du har bra strategier inför de situationer där du vet att du kan bli sugen. Tycker du är grym som orkar gå på fest med massor av människor, där folk kommer att dricka, är inte alls säker på att jag hade pallat det. Jag tror på dig!

Gällande exet är det svårt att svara på (såklart) men jag förstår att du funderar. Och det kommer du säkert göra då och då. Men jag tycker mig höra att du gör detta för DIN skull och jag tror det är nyckeln till framgång.

Hoppas du har det superkul under festen och har ett härligt, nykter sommarkalas ?

Kraaam.

Du kommer att vara en av de snyggaste på festen när du är nykter och fräsch;). Dessutom kommer du säkert ihåg allt du sagt imorgon och vaknar pigg. Du kommer att vara sååå nöjd! Bra jobbat!

Jodåsåattserru sickan!
God morgon/förmiddag allés?

Igår var jättekul! Skrattade mycket, hade fina konversationer och jag är (till min förvåning) jävligt rolig på fest även nykter.
Skojade, stimmade och flörtade som vanligt. Njöt av sällskapet och av maten. Det var inte så svårt, Fasten jag fick stå i baren några gånger och Fasten de andra undrade varför jag valt att köra A-fritt, så var jag trygg i mitt beslut. En gång fick jag påminna mig själv om att jag ska till läkaren för tester, och en gång tänkte jag att ett glas rött hade varit gott till det grillade köttet.
Men alltså, Loka chrush med is och färsk lime?
Det mina damer och herrar (och ickebinära), det var väldigt gott.

Var två andra som också var nyktra igår, ena var en bartender och han gjorde en riktigt god afri drink till mig. Den var god!
Vid 00 kände jag att det var dags för mig att gå hem, för då slog saknaden till med råge.

Det är lite svårt att se lyckliga par, inte för att jag missunnas dem. Det gör mig lycklig på ett plan men avsaknaden av honom blir så stor. De var några som undrade vart han var igår, och då sa jag att det var slut och att jag inte ville prata om det. Så vi släppte det. Jag grät lite när jag kom hem, på grund av honom.
Men jag har läst att gråta är läkande, så jag gråter när kroppen vill. Ingen idé att låsa in de känslorna.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Chilla, kanske träna och jag vill gå på ett AAmöte. Får så mycket energi av att höra andras historier.

Hoppas er lördag var fin ?

Det låter som du hade en toppen trevlig kväll?. Kul!

Vad gott det låter, Loka Crush med lime, måste testas ?

Ha en skön söndag!

Det var en riktigt trevlig kväll!
Inser att jag haft två intensiva kvällar på raken, och förstod inte varför jag var så himla trött... tills jag kom på att just det; jag är ju sjukskriven för att jag är trötttröttuttmattad. Dagens planer inställda, blir viloläge hela dagen.
Orkar knappt resa mig och det är okej. Veckan som varit har jag orkat mer än vad jag gjort på flera månader. Får INTE glömma att vila bara för att jag har energi. Då är väggen där snart igen.
Nu bigarråer och bok. ?

Idag har varit jobbig (ej a relaterat). Känt mig överkörd av en buss, trötttrötttrött.
Gråtit flera gånger. Tårar rinner nu. Snart får jag äntligen somna.
Hatar att må såhär. Ringde exmannen som kom över med hemmalagad spagetti med köttfärssås och glass. Vi såg serie hela kvällen. Och för det är jag så tacksam. Han lämnade vovven här. Jag är inte ensam, jag vet det. Men min kropp skriker efter närhet. Min hjärna saknar honom så jävla mycket.
Det gör ont. Herregud vad ont det gör.

I morgon är förhoppningvis en bättre dag. Och jag checkar av en till dag nykter, även i ångest så är jag trygg i mitt beslut.
Hoppas innerligt att ni haft en bättre psykisktstabil dag än mig.

Kram ?

.. kommer och går. Sucka, gråta ? och gå vidare.
Avleda sig med något vad som helst utom alkohol.
Och det gjorde du igår!
Du är stark och beslutsam, jag beundrar dig ???

Hoppas du får en jättefin dag idag som kompensation.☀??

Kramar???

Jag saknar också någon och vet hur det känns... som bottenlös förtvivlan och liksom en molande känsla i kroppen som är svår att få bukt med. Eller, ja så känns det för mig i alla fall. Kramar till dig!!!

Tack Finalisa och Jasmine?

Fick sova 10h i natt. Såååååå välbehövligt ?
Vaknade och kände att gårdagen gått över, som mörka moln på himlen så drar även ångest förbi.

Gjorde en kopp kaffe, lovade mig själv att om så bara för idag så är jag nykter och sen drog jag upp mina persienner.

Blev en ganska lugn dag, var ut på långpromenad med vovven. Fönstershoppade i centrumet och köpte en massa fint till mig.
Som tex billigt sköljmedel... ?
Nej men, jag lyxade till det med ett par nya örhängen också.
Som ett tack och grattis till mig själv. För om bara en timme har jag 2veckor spiknyktert.

Så tack tack mig själv för att jag är awsome, envis, nyfiken och modig. ?

Sen blev det lite träning och Chiligryta till middag. Och lite egenvård med skrubb i duschen och ansiktsmask. ??
Så överlag en bra dag.
Saknaden till honom har legat på en 2 av en skala till 5.
Men hur tragiskt eller sorgligt det än låter så lovar jag mig själv varje dag att inte skriva eller ringa till honom om så än bara för idag.
Måste komma ihåg att han inte ville ha mig. Det var han som dumpade mig främst pga alkohol.

Jag ska göra allt i min makt för att aldrig utsätta en annan människa att behöva ta ett sådant beslut. Fyfan vad det måste ha sugit och gjort ont i honom.

Anyhow, piller verkar. Nu Nanna!
Hoppas ni haft en bra dag ?