Nystart Version 2

944 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Charlie12
Misslyckandet känner vi alla

Misslyckandet känner vi alla som trillat dit.... eller som missbrukar något. Nya tag och utmaningar. Jag tränar en hel del och kan rekommendera unna dig en bra måltid efter träningspasset så fokus av belöning blir bra mat. Kanske kan vara värt att prova. Men klart min belöning är helgerna, så inte så långt ifrån ditt men men, få göra så bra man kan och små steg.

Vinägermamman
Klart att dina inlägg läses.

Klart att dina inlägg läses. Du är inte misslyckad. Tänk inte ens tanken!!!
Men jag tror att flera (och då inte minst mig själv) har det såpass jobbigt själva att det är svårt att skriva något konstruktivt svar.
Kram & pepp 🌼

nydag2018
Din kamp är viktig

Jag tycker att det är jättebra att du skriver. Det är oerhört svårt att sluta och återfall drabbas nog vi alla av, därför tycker jag att det är viktigt att få veta att man inte är ensam om det. Får vi bara läsa om hur bra det går för alla så känns det ännu sämre när man tar ett återfall. Gemenskap är viktig.
Så för min del tycker jag att det är bra att du delar med dig och visar ärligt och rakt vilken kamp det faktiskt är att försöka ta sig ur ett missbruk. Kämpa på.

nystart
Kapitulera

Jag behöver kapitulera men jag vet inte hur. Föll igen igår, uppfann en anledning att åka och handla och köpte hem mer. Känner mig så värdelös, men jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta. Min fur är som en speedad duracellkanin och hittar på jobb efter jobb och om jag kapitulerar inför henne kommer hon använda detta emot mig för evigt.

nystart
Erkänna

Det är nog bäst att en gång för alla erkänna för mig själv att jag har problem, riktiga problem och att det går utför nu. Jag drar i handbromsen så hårt jag kan och hoppas få stopp på detta. Igår kväll gick det verkligen överstyr igen, det slutade med att en halv vinflaska ramlade ur skåpet och krossades över köksgolvet, som tur var hade övriga familjen redan somnat så jag kunde städa undan alla spår. Jag måste hålla mig nykter ikväll!

Öltunnan
Om du visste

hur lika vi är. I går skulle helt klart äntligen vara Dag 1, men med väldigt konstiga argument blev det inte det, och nu sitter jag här och mår skit och undrar precis som du hur det ska gå ikväll. Har dock ett åtagande, och kommer inte hem förrän efter 22, så om jag inte köper hem nåt ska det faan gå. Jag måste som du erkänna att jag verkligen har problem med alkohol och att sluta. Ska vi säga att den 1 oktober var sista dagen det här året som vi drack, det låter lite bra som mål tycker jag. Ikväll håller vi oss nyktra till att börja med.

nystart
Öltunnan

Det tycker jag låter väldigt bra, men hur jag ska klara resten av året har jag ingen aning. Ikväll satsar vi igen, jag hoppas jag kan stå emot men diskussionen finns redan i huvudet. Det jobbiga är att jag varje morgon bestämmer mig för att nu får det vara nog, nu ska jag vara nykter. Detta håller i sig till 100% fram emot sen eftermiddag då det kommer en liten diskussion i huvudet om att så farligt är det inte och som till slut slutar med att jag kan ju vara nykter imorgon istället. Suck.

nystart
Hur

Hur gick det Öltunnan? Själv lyckades jag inte, men det var egentligen inte förvånande då jag hade kvar sedan i måndags. Nu har jag iallafall motivationen och idag ska det gå, ska ut på resa vilket ofta brukar bli hårt drickande - dock har jag ett flyg mitt på dagen så ska banne mig hålla mig nykter och sedan ska det bli gymmet när jag kommer fram. Måste inte bara dra ner på drickandet, jag måste gå ner i vikt och komma i form. Måste få lite självdisciplin inte bara med drickandet, men med ätandet och tränandet också.

Vinägermamman
Hög igenkänningsfaktor

Dina två sista meningar. Huvudet på spiken! Önskar dig lycka till med resan!👍

Öltunnan
Hej nystart

nä det gick inte igår heller, dock lite mindre än vanligt. Jag tror det är bra att vi skriver här ärligt hur det går så ser man ju hur illa det är, fram till den dag det vänder, och det ska/måste/vill jag att det ska göra!

nystart
Klarade

Klarade flygresan, har nu checkat in på hotellet nykter. Blir gymmet nu som belöning.

nydag2018
Bra jobbat!

Härligt att du klarade flygresan. Tänk vad bra kroppen mår av träning. Tror att den är oerhört tacksam att slippa a. Fortsätt på samma väg!

nystart
Vet

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men åkte på jobbresa denna veckan och klarade som vanligt inte av att motstå at dricka både på resan dit, där borta och resan hem. Var så full när jag kom fram att jag inte hittade till hotellet trots att jag bott på samma flera ggr, fick inte kartfunktionen att fungera på mobilen då jag i fyllan inte slagit av flygplansläget. Sen efter att jobb var avklarat så blev det klassikern att sitta och tanka på hotellrummet helt bekymmersfritt för ingen vet ju hur mycket jag dricker där (förutom den stackars städerskan som städar upp dagen fter förstås). Sen lika bra att tanka på hela vägen hem och komm,a hem fulkl och djävlig, hade räknat med att frugan skulle sova så inget skulle märkas, men där gick jag bet så nu får man skämmas. Men egentligen bryr jag mig inte om vad hon tycker, jag skäms för mig själv, att jag inte kan låta bli. Har nog druckit vad en vanlig människa dricker på ett år under dessa dagar. Jag orkar inte längre.

nystart
Botten

Jag har verkligen nått en botten nu, vill verkligen inte se hur djup den är så jag slutar här och nu ska jag upp ur den. Det finns inga altertnativ, annars är det slut.

nystart
12 Oktober 2018

Detta datumet är min pånyttfödelsedag.

Li-Lo
nystart

Tack för att du berättar och låter oss vara ett stöd om möjligt. Här i Stockholm skiner solen och midsommarblomster blommar så allt är möjligt och livet starkt. En bra dag att ta sats utifrån.

Varma hälsningar och hopp
Li-Lo
Alkoholhjälpen

MondayMorning
Tack Nystart - och UPP nu.

12 oktober är ett magiskt bra datum.
Kom igen nu - du kan ta dig ur skiten.
Det går att leva ett liv utan ångest, utan den förbannade fotbojan.
Och det är SÅ värt det.

MondayMorning
Nystart

Tänker på vad du skriver den 2:a, "det går utför nu"
Tyvärr går det fort, ofta fortare än vad man själv hinner med.
Som en bakvänd tornado. Men du är ju väldigt medveten om
dina problem. Det är en förutsättning.

Skulle du kunna ta hjälp av läkare?
Våga? Vilja?

Kram

MM

nystart
Tack

Tack för era fina meddelanden. Jag brukar aldrig ha någon abstinens men just nu kallsvettas jag och har haft darrande händer. Men så har jag druckit läskiga mängder sista dagarna.

nystart
Seger

Det blev en seger idag, bäddat ner mig för att sova. Nykter! Har haft lite hjärtklappning, darriga händer och kallsvett. Men nykter det är jag. Känner mig äcklas av det där djävla giftet. Nystart-Alkoholen 1-0.

Denhärgången
Hejsan

Hej
Jag ville bara berätta att jag läst hela din tråd, började och kunde inte sluta. Känner igen mig, och känner stor beundran över hur du hela tiden tar dig upp och försöker igen. Tack för att du skriver så ärligt, det ger mig mycket självinsikt att läsa dina tankar. Och wow, vad du är stark.

Luddrigt
Den 10:e, alltså i onsdags,

Den 10:e, alltså i onsdags, fick jag nog. Kändes som jag verkligen nått botten och allting var totalt skit. Har som du kämpat och trott att jag själv ska klara av att sluta dricka. Så otroligt trött på allt smygande och att alltid hitta på en anledning att dricka. Imorgon är ju alltid den dag som man ska sluta men för mig blev det aldrig så. Men i onsdags bad jag min att fru att köra in mig till Beroendecentrum. Aldrig varit där förut bara läst om att det finns. Blev inlagd en natt vilket bara det var riktigt avskräckande. Underbar personal och bra läkare. Nu går jag på Antabus vilket jag alltid tänkt att jag aldrig skulle göra.Mest för att det verkligen tvingar dig att vara nykter och att det inte längre går att skjuta upp dagen då jag slutade dricka. Men nu kändes det som det enda rätta för att inte förlora fru, hus och alla nära o kära. Idag känns det som ett fantastiskt bra beslut. Så härligt att vakna utan bakfylla och ågren för hur mycket jag drack igår och inte riktigt veta vad man svamlat om. Härlig känsla också att inte behöva börja planera dagen och kvällens drickande. Visst kommer det att bli många tuffa stunder framöver, det vet jag. Min fru är jätteglad och även mina vuxna barn. Dels för min ärlighet men också för att jag vågat ta detta steg. Oj detta blev ett långt inlägg men nystart, hoppas du finner en väg som passar dig!

nystart
Tack

Tack för pepp. Skönt att vakna utan alkohol i kroppen. Sov som en stock och har den bakomliggande tröttheten man får när man slutar. Är fruktansvärt törstig också, dricker enorma mängder bubbelvatten. Nu tar vi tjuren vid hornen och kör. Vill aldrig mer vara full, usch vad hemskt det är att vara en mentalt handikappad idiot.

nystart
Om

Om jag ska klara det här gäller det att aktivt börja arbeta med saker, att tro att det bara är att slå om en switch och vips är man nykterist lär ju inte fungera. Jag funderar väldigt mycket på vad som gått bra och vad som gått dåligt i mitt liv och vad som gör mig glad och ledsen. Relationer med nära släktingar, måste man hålla dom vid liv när det alltid är på deras villkor? Om de inte får som dom vill surar dom och aktivt får mig att må skit. Är det bättre att kapa det? Iallafall tills vidare? Lite lull lull här när hjärnan går på högvarv.

nystart
Tufft

Eftermiddag och kväll har varit tufft, diskussionen i hjärnan har kommit upp med att så farligt han det ju inte vara. Första gången gick jag och duschade och då försvann den, sen efter att frugan tappade humöret över småsaker så tänkte jag fuck ut liksom - Men satte mig ner och bara andades så gick det över. Nu är det bara att fortsätta bita ihop, några timmar kvar till läggdags.

Anxiete
Du kämpar

med dej själv, det är sååå starkt utav dej ! Häng kvar i styrkan ikväll 🌸

nystart
Anxiete

Tack för din kommentar och omtanke. Sitter med familjen och tittar på tv nykter nu, skönt. Hoppas det går bra i din kamp på andra sidan. Kram från mig.

MondayMorning
Nystart - det här går ju bra.

Vill bara ge dig ett tips. Skit frugan - tjatas det går därifrån. Ja alltså skit inte i frugan men
försök koppla bort allt tjat osv och ha fokus på en sak just nu. Samma sak med du skriver om
"bra och vad som gått dåligt i mitt liv". Jag tänker ta det sen, om det funkar för dig.
Grubbla inte.

Fokusera på att varje morgon du går upp ska du ha en nykter dag. Och se till att du fyller
den med bra saker. Börjar man älta massa skit så är ju risken att man tycker synd om
sig själv. Positivitet och ägna tiden åt att t.ex titta på dokumentärer om alkoholberoenden.

Gå ut, må bra, reflektera över bra saker men lägg fokus
under ett par veckor att bara vara nykter.

Blir det överjävligt med suget så försök att sov istället.
Jag fick propavan första tiden och det har räddat mig
många gånger. Tog en - sov- vaknade utan sug.

Du kan göra detta - tro på dig själv.

nystart
Monday

Tack så oerhört mycket för ditt meddelande och att du bryr dig. Nu kan jag ta ut segern för idag. Nystart - Alkoholen 2 - 0. Yes! Känner mig stark just nu, iallafall väldigt nöjd.

MondayMorning
Och du....

Nystart-Alkoholen 2-0! ;.)
Och måndag morgon har du tagit din första helg.
Inte illa att börja inför helgen och ta den skiten först.

Sov gott när det blir.
Du kommer vakna som en pigg vaken klar människa imorgon
bitti. Välkommen till en fin söndag morgon.

Sidor