Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Jag är övertygad om att 2019 blir ett fantastiskt år för dig!
Du har kämpat så hårt och fått så många insikter om vad alkoholen gör för skador.
Samtidigt peppar du så många andra här på forumet.?

Lycka till dig underbara Vinäger???
Och många innerliga kramar ???

Du om någon ör så värd det som du kämpat! Du peppar kommer med upplyftande ord - o ja har märkt det själv man mår bra av att peppa andra o ännu gladare av att se att det ibland har effekt! Sånt värmer!! Vi kämpar vidare vännen o helt övertygad om att 2019 blir ett toppenår för oss alla! Vi har fått insikt finns så många dör ute som lider o inte har det! Vi ligger lite före o vi kämpar för att bli vårt alla bästa jag! O vet du jag tycker vi gör det bra för oss o för våra nära o kära! Vi har insikt peppar varandra o kämpar! Vi är värda ett toppen 2019 o helt övertygad om att vi kämpar kommer få det! En riktigt stor nyårskram till dig ??!!

...på bara! Vin gör sig bäst i slasken ?

Kära du, denna vingliga resa, berg- och dalbana, osnittlade promenad och orienteringstävling utan karta och kompass ?

Må 2019 vara möjligheternas år, då den avgörande skillnaden inträffar ♥️

Tack för pepp i min tråd.
Ja visst är det skönt att hälla ut giftet man saknar det inte alls, man känner bara lättnad och kan gå vidare i nykterheten.
Det är ju faktiskt ett bra bevis på att man egentligen inte vill dricka alkohol.
Du är en av dom största kämparna av oss alla så du kommer att fixa detta!
Lycka till och Gott nytt år.
Ps
Pröva AA det är bara svårt innan man har klivit innanför dörren.

Today is the first blank page
of a 365 page book.
Write a good one.

(Fritt tolkat av Brad Paisley)

God fortsättning alla forumvänner ?

Stort tack finaste ni för alla hälsningar. De betyder som vanligt mycket och jag tycker ibland att jag inte är värd dem. Samtidigt är det tur att de kommer när det kan kännas som jobbigast. Ni vet, älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det bäst.

Skillnaden: Bra med påminnelse. Lyssnade mycket i början förra gången jag fick länken. Dags att återupprätta goda vanor.

Jag är tillbaka och nu ska jag minsann kämpa ännu mer ich du var en av mina stöttepelare i våras och har verkligen inte glömt dig ❤️
Stora kramen till Dig

God Fortsättning Vinäger. Tack för stöd och inspiration under gångna året . Nu kör vi vidare. Må 2019 bli året då vi alla härinne mår lite bättre.

Gott Nytt År vännen.

Du har så rätt. 2019 är en bok. Vi fyller den med innehåll. Du vänder många blad det här året. Du har det i dej att skriva en riktigt fin berättelse.

Massa ? från mej.

Xxx

John-Erik

Du låter pigg och fin i texten..:-) Hoppas att allt är bra med dig
Gott Nytt År!

Kram

John

...i det nya året och det är lite tyst här...må du må bra, vara upptagen med annat bara.

Fint att du lyssnar igen ☝️ för mig är meditation och mindfulness en trogen vän.

Jag kör vidare med att lova andra de saker jag vill förändra här i livet och det funkar bättre än att bara lova mig själv. Mitt nyktra år, som är slut vid midsommar, är förlängt till 8 januari 2020 pga nya löften, till andra människor, av andra skäl ? Lika bra det ?

Men duuuu...ett litet livstecken?
????

Förlåt, likt en struts har jag låtsats som att jag inte finns om jag inte syns här. Vet ju själv hur andra forumvänners frånvaro oroar. Tack för era kommentarer, de betyder mycket.

Men... Jag har i alla fall positiva nyheter:

Jag mår bra! Riktigt bra till och med. Back in business. Jobbet, fritid, vänner, aktiviteter, ja, hela livet flyter på. Det är egentligen bara forumaktiviteten som gått på sparlåga.

Alkoholtankarna blir färre och färre, även om de inte är helt försvunna. Tyvärr. Men tankar kan jag leva med, så länge de inte övergår i handling. Drack ju lite i mellandagarna och höll på att gå under av besvikelse. Sedan plötsligt var det över - åtminstone för den här gången. Är otroligt ödmjuk inför den kraft och makt A kan få.

Har läst en del på forumet, men då jag ogillar konflikter - trots att jag tvingas hantera många i mitt arbete - har jag inte orkat kommentera. Det har gjort mig ledsen att så många vill fortsätta att dricka, trots att de skriver att de provat att dra ner gång på gång, men inte kan hantera det. Jag som vet hur fort det kan gå utför får en stor klump i magen. Några säger att de inte har så stora problem som jag har. Nej, inte just nu i alla fall. För bara några månader sedan hade jag själv inte på långt när så stora problem som jag till slut fick.

Mitt drickande eskalerade i rekordfart och jag förstod inte riktigt vad som hände. Jag har skrivit det förr, när jag efter många många år släppte på spärren att endast dricka på helger gick det fort att få vanan att ta ett glas så gott som varje dag. När spärren att endast dricka på kvällarna släppte intogs det första glaset tidigare och tidigare. Till slut fanns det ingen återvändo.

Jag respekterar naturligtvis att vissa vill fortsätta dricka. Var och en behöver nog göra sin egen resa, men jag håller tummarna för att den inte får ett lika dåligt slut som min. (Förresten, den har ju (förhoppningsvis) fått ett bra slut nu.)

Hoppas att mina ord inte tas som ett raljerande över sådana beslut och önskemål, utan mottas precis som de är tänkta att vara - av omtanke. Ingen irritation och inga pekpinnar från min sida, sådant har dessutom oftast motsatt effekt, utan bara äkta forumkärlek.

Tänker på er alla, lite extra varma tankar till mina "gamla" och trogna vänner. Förhoppningsvis är jag snart tillbaka och kommenterar både här och där.

För tillfället njuter jag av tillvaron. Ibland känner jag utan uppenbar anledning ett riktigt lyckorus. Ett "Aha, är det så här livet kan vara". Så tacksam för detta.

? Just i dag är jag stark... ?

Kram på er

Din styrka och dina tankar är så rätt i mina öron! En dag i taget fortsätter vi och känslan av att veta att jag vaknar utan oro, ångest och skam imorgon ger mig en sporre att vilja vara nykter den 16:e januari också!

Skönt att höra från dig!

Kram PimPim ?

...att höra ifrån dig! Underbart att få läsa dina textrader som är så fyllda med energi och glädje! Vi hörs när vi hörs! Kram