Matilda1234

Hej. Jag mår så dåligt. Har försökt sluta med mitt destruktiva drickande som pågått hela mitt vuxna liv. Nu klarar jag inte mer. Var på middag hos min bror igår och det slutade med att jag var så full att jag skämde ut mig inför brorsbarnen. Jag vet inte om jag klarar av att leva. Jag måste förändra mitt beteende. Hur ska man börja. Tacksam för stöd!

DetGårBättre

Bestäm dig! Sluta fly!

Varför dricker du? Jobbigt med sociala sammanhang? Stress?

Alla har känt den ångesten. Ofta är den mest kemisk. Omgivningen lägger inte fokus på dig idag. Du skapar den bilden sjäkv. Våga möt demonerna.

Men det viktiga är att du bestämmer dig.

Matilda1234

Varför dricker du? Svår fråga. Jag tycker om sociala sammanhang och har ett ordnat liv med jobb, familj och kreativitet. Men alkoholen vill ta övertaget. Det är min fristad, min bästa vän. Hur äckligt låter inte det.

Jag levde i samma illusion i många år. Efter många försök och ”misslyckanden” har jag äntligen fått större insikt. Gjorde också bort mig inför släkten en kväll. Slog huvudet i botten, erkände för alla - och tog mitt beslut att vara nykter! Var öppen. Prata ärligt med din bror! Be om stöd!
(det är inte alls lika pinsamt som det känns innan man gjort det, det är mer pinsamt att fortsätta utan att förändras)
Du har tagit första steget! ?

Matilda1234

Jag ringde till min bror och bad om ursäkt, men han ville inte prata om det. Han bara skrattade bort det. Men min man är helt och hållet med mig, jag tror jag kan klara det med hans stöd. Jag skäms så förfärligt. Men det var fint sagt här ovan att fokus inte är på mig, i andras tankevärld, bara i min egen. Men ett liv helt utan alkohol ett sig hemskt. Helt hemskt och meningslöst. :( Tänk att det fått gå så här långt. Tack för stödet ❤️

Matilda1234

Jag ringde till min bror och bad om ursäkt, men han ville inte prata om det. Han bara skrattade bort det. Men min man är helt och hållet med mig, jag tror jag kan klara det med hans stöd. Jag skäms så förfärligt. Men det var fint sagt här ovan att fokus inte är på mig, i andras tankevärld, bara i min egen. Men ett liv helt utan alkohol ett sig hemskt. Helt hemskt och meningslöst. :( Tänk att det fått gå så här långt. Tack för stödet ❤️

Starkt av dig? När det gäller alkohol ta en dag i taget och man måste inte tänka längre än så // Kram Strulan65

DetGårBättre

Du skriver du tycker om sociala sammanhang. Med alkoholen eller utan? Många förknippar allt de gör med alkohol och tycker då aktiviteten är kul. Men det är ju alkoholen som är skoj.

Jag brukade också resonera så, att ett liv utan alkohol vore hemskt. Idag är jag på min sjunde hela, vita vecka. Jag tycker att livet blir bättre och bättre utan alkohol. Men man får programmera om sig att tycka så.
Lycka till. ??

Matilda1234

Jag tycker om sociala sammanhang både med och utan alkohol. Men det är ju alltid jag som föreslår att man ska förgylla situationen med en flaska vin. Eller tre. Varför jag i te kan hantera sprit är en fråga jag ställt hela mitt vuxna liv. Men det går bara inte längre. Nu får jag ta i detta. Pratade just med en snäll person på AA. Vi har träff på tisdag ❤️

Matilda1234

Jag hällde ut allt vin som fanns i huset. Med AA-s kristelefon tryckt mot örat. Min alkoholism har jag lyckats dölja för många, men inte för mina närmaste. Vad är viktigare, att inte ”tappa ansiktet” genom att erkänna att jag har problem, eller att få behålla det som trots allt är väl i mitt liv? Men känns tomt att inte planera nästa gång jag ska dricka vin, utan planera för följande nyktra dag istället. Jag är arg och känner mig förfördelad av livet som gav mig en beroendehjärna istället för en vanlig. Varför? Så lätt att falla ner i självömkans hål.

Så starkt jobbat och du har börjat en resa som bara bli bättre för varje dag. Fixeringen vid alkohol släpper, men striden med begäret kommer och går men blir lättare för varje gång man vinner.
Det finns ett program här på AH som hjälpt många, kanske något för dig.
Kramar och styrka till dig// Strulan65

Matilda1234

Tusen tack för stödet Strulan. Jag har anmält mig till programmet och ser fram emot att bli kontaktad. Det känns tryggt att här finns så många med olika, men ändå besläktade berättelser. För man känner sig ju ensammast i världen, när ”alla andra” kan dricka trevligt och socialt, utan att häva i sig som blådårar.

Matilda, välkommen hit. Jag har också anmält mig till programmet och börjar idag. Nu vänder vi på steken och säger ajö till det onda giftet alkohol!

Du har nog fått ett mail, för programmet ligger ju inne på AH och är bara att starta // Strulan

Sofia

Varmt välkommen till Alkoholhjälpens forum. Vilken vändpunkt du har kommit till och vad klokt av dig att ta tag i dina problem, både genom att skriva här i forumet och genom att du har anmält dig till programmet. Som några redan har skrivit så borde du ha fått ett meddelande här, jag kan se att Li-Lo skrev ett välkomstmeddelande till dig igår. Om du inte hittar det, så kan du nå programmet direkt via den här länken: https://alkoholhjalpen.se/programmet
Du kan välja att genomgå programmet på egen hand eller med stöd av en rådgivare. Vill du att någon följer dig behöver du skriva det till oss under fliken Fråga. Hoppas att du ska få med dig mycket som du blir hjälpt av här!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Matilda1234

Igår var jag nära att förlora mot suget. Eller, jag HADE förlorat om det varit upp till mig. Min man hade burit hem flera flaskor vin inför valborgsfesten han ska till idag. Jag har bett honom att inte ha vin hemma, men vill inte förbjuda att ha vin här nån gång om han behöver, om det ska drickas någon annanstans. Alla kraven uppfylldes för värsta triggern. Det var kväll inför en ledig dag, det fanns massor härligt vin i kylskåpet, jag var på gott humör. När vi lagt barnen berättade jag för min man att jag var jättesugen. Om vi bara skulle ta och dela en flaska! Han blev jättesur. Och det var bra, för då tog jag inget. Men jag blev skitsur på honom. En timme senare gick jag till kylskåpet för att ta en smörgås och såg flaskorna. Inget sug alls! Det hade gått över! Så konstigt hur suget fungerar. Nu är jag glad och nöjd att idag vara nykter och utan bakis, men förtvivlad över hur svag jag är och hur nära jag var att trilla dit. Men å andra sidan hade jag ju inte köpt hem vin själv, utan planerat bättre för att undvika mina klassiska triggers. Puh. Svårt. Nu önskar jag er en trevlig valborg!

Jag själv har hjälp av Antabus för att klara av att vinna mot suget.
Det funkar för mig, men det behöver inte funka för någon annan.
Var och pratade med min husläkare och vi kom överens om en tid att endast prata om alkoholen.
Under detta samtalet frågade han om jag kan tänka mig att prova Antabus. Jag sa ja.
Han gav mig också telefonnummer till kommunens beroendemottagning.
Har varit där en gång.
Nu håller jag stången med drickandet med att fråga mig själv om jag är sugen på ett glas på kvällen.... oftast blir svaret nej.
Dessutom köpte jag hem ett helt flak med alkoholfri cider som funkar lika bra att ”festa med” än ett glas vin!

Fortsatt lycka till med kampen mot suget, alla kämpar❣️ Trevlig valborg också (helst nykter...eller inte så mkt vin eller annat)

Matilda1234

Tack Pertta-67 för stödet! Ja, kanske antabus hade varit en bra möjlighet här också. Min värsta grej är ju att jag VILL dricka vin, inte varje dag, och inte tills jag slocknar, men jag har inte ännu kommit till den punkten att jag vill leva helt utan. Men IDAG ska jag inget ha. Idag på min tionde dag som nykter! Valborg ska gå bra, jag ska till en fest dit jag tar bilen och det är ett familjekalas så det borde gå bra. Kämpa på allihop!