Skarpt läge

383 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Grönablad
Pellis! I helgen när..

jag har mer tid ska jag läsa din tråd och kanske kan vi peppa varann i nykterheten. Vi verkar fungera likadant, vi är några stycken här som gör det!
Kram på dig och hoppas du får en bra fredag! <3
// Grönablad

Fibblan
Kapten frågar: vill du stiga ombord.. 😄

..och vart vill du segla..🌊 😘 (?)
Har läst din tråd nu Pellis och tycker du gör ett jättejobb💪! Just det här med känslorna av ensamhet, som faktiskt ju blir större och än svårare på ett sätt, när man ändå har människor runt sig..
Förstår att det är tufft, och ett tungt lass när man känner att allt hänger på en själv..
Och så har du ett stort hjärta och en omtänksamhet om alla andra, så ibland räcker det inte till, till dig själv.. och jag förstår att du är trött på det. Och det är just det du ska va trött på - INTE på dig själv! du har verkligen gjort förändringar..Och de kommer inte gratis..💪!

Så himla bra gjort att du lyckats göra det här med träning till ditt (så kanske det alltid varit, vad vet jag .?) Oavsett, du ser till att fortsätta att prioritera den eller ta fatt i den igen när det dalar för det låter som att den är jätteviktig. Precis som du säger, då märker du att när du tappar fokus på hälsosam mat och träning, då känns det mer "kaosigt" i hjärnan igen. Så bra att du har bokat in, på lördag OCH söndag, sånt som ger dig kraft och fyller på hos dig❣️

1 dl vin- det är inte mkt det..kom inte ihåg nu hur dina vanor sett ut tidigare, angående mängd och så, om du skrivit om det. Men att kunna hålla sig till 1 dl, låter verkligen som en bragd i sig..🏆! Hade jag aldrig klarat😅!

För mig är det nolltolerans fram till åtminstone midsommar som sagt. Och för min del har det varit bra att ta ett lite längre sikte på nykterheten. Att dra ner, har jag försökt alltför många gånger utan framgång..samtidigt som jag tänker dag för dag och de första tre veckorna ibland minut för minut, sekund för sekund..phu..
Hur går dina tankar just nu? Hur ser ditt mål ut? Är det helnyktert en period du vill satsa på?
Alltså, det är ju skitjobbigt, det behöver jag knappast säga..för det vet du, men jag tänker att klarar jag det - klarar du det!
Och det finns ju medikament att ta till oxå. Jag tar ju naltrexon mot suget. Svårt o säga vilken skillnad de gjort, för jag har haft det jävligt ändå..😅. Så skönt o kunna skratta åt eländet nu. Nu när man är lite mer ur det👍😊!
Låter skönt att inte ha ngt festligt planerat, så kan du fokusera på din nykterhet i "lugn och ro". Själv ska jag på middag med massor med vin och öl och whiskey, men JAG KÖR! Så skönt när man kan ta till det där enkla men fullt rimliga skälet..😊!
Finns här gärna och stöttar och peppar💜!

Kram/Fibblan🌼

Pellis
Äntligen...jag säger bara...

...äntligen kanske vi får frid i familjen från en av min mans systrar. Tack Fibblan jag siger gärna ombord. Och Gröna Blad tack för pepp. Jag kan inte gå närmare in på vad som hänt eftersom det är en lååång historia. Ett av mina andra problem är jag feströker, och ja ni fattar ibland kunde det ju bli vin en vanlig måndag inte för att jag var sugen på vinet utan en cigg. Nu har även det blivit mycket bättre och lättare att avstå när jag får hålla på och nörda in mig i min träning. Det funkar ju liksom inte att träna/röka och dricka vin.

Men nu kära vänner! Imorgon! Håll tummarna efter alla dessa plågsamma år som har gjort vår familj till tysta tigande familjemedlemmar: Där man inte vet vad man vågar säga och om man säger rätt innan bomben slås ner. Det är därför mitt vinintagande ökade och även rökningen. Det blev min flykt. Min man är stark, jag ser att han är lik sin syster och det skrämmer mig massor. Han är stark, målmedveten och känslokall medan jag har blivit skör och ensam.

Jag har iaf sagt att den dagen elaka systern skriver på detta papper ska jag sluta röka. Slutar jag röka kommer vinet med på köpet för jag kan aldrig ta en cigarett utan vin.Som jag tidigare skrivit så är mitt mål inte att sluta helt men att hålla mig till fredag/lördag. Eller även kunna motså såna kvällar Jag dricker aldrig över normen, har aldrig fått minnesluckor. Aldrig gjort bort mig men mår verkligen inte bra av att dricka vin. Min kropp säger NEJ!

Tyvärr säger jag också, har jag alldeles för många vänner som dricker och borde dricka mindre de också men jag ska tänka framåt för mig själv nu. För om allt går vägen imorgon 9.30 börjar ett nytt liv, för mig, för oss. Håll tummarna! Nu ska jag äta frukost och sen träna! Kraaam

Fibblan
Håller både tummar och tår 😘

..för det låter verkligen som en väldigt stor och enormt betydelsefull grej är i görningen, minst sagt..!
Förstår vilken skillnad det skulle göra. Mindre cigarett- och vinsug skulle det definitivt bli😀! Och det är ju inte konstigt att du känt behov av att ta till det, när det varit en sån jobbig sits, som påverkat dig så.
Imorgon 9.30 alltså - vad häftigt!
Ha en bra dag nu och fyll den med sådant du mår väl av, som du tänkt!

Kram/Fibblan 🌼

PimPim
Wow... en utmaning utav dess like!

Och med din kämparglöd du fått nu så fixar du allt!
Lycka till 💪🏻✨
Kram PimPim 🌷

Vinäger
Håller tummarna

Vill bara säga att jag håller dem allt vad jag kan. Du är värd att må bra. Tänker att du har världens förutsättning genom din träning. Fortsätt fokusera på den.

Kram

Pellis
Äntligen...

....som jag väntat! Idag så vände vi ett blad i boken, eller våra papper! Ett nytt kapitel hoppas jag. När Gud kommer med döden kommer djävulen med släktingarna! En kort sammanfattning av de senaste 7 åren som ökade min vinkonsumtion. Jag tränade igår, gick en underbart lång promenad i ett fint vinterlandskap med vovven idag. Middag och nu ska jag sova... min kropp är trött ikväll. TACK! Jag läser era inlägg men nu orkar jag inte svara utan delar min glädje här på min tråd åt alla! Kraaam

PimPim
Åh vad skönt att höra!

Fortsätt med samma glädje och lycka! Det mår vi bra av! 💖
Kram PimPim 🌷

Fibblan
Hej Pellis!

Undrar bara hur du mår
och hur det går🍀?

Kram/
Fibblan🌼

Pellis
Tankeöverföring...

...Tack snälla du 💕! Jag mår ganska bra men har haft lite jäktigt med jobb och en sjuk 85 årig mamma. Inget allvarligt men det tar på krafterna. Jag räknar inte antal vita dagar men jag måste skriva att träning och piggheten på morgonen när man vaknar är överlägsen och den vill jag gärna prioritera. Till helgen ska vi bort på lördagen med ett riktigt festargäng och jag har bestämt mig för att köra bil. Jag ska träna på söndagen men min man tycket vi ska stanna hemma om jag inte ska dricka. Blir så ledsen... herregud en middag på restaurang med 10 pers kan väl inte hänga upp sig på om jag dricker eller inte? Nåväl... jag har träningspass både lördag och söndag så helgen blir VIT och pigg! Kraaam

Fibblan
Ja, jag hade önskat en paus-knapp..

..men livet fortgår med sjuka mammor, tvära partners, och allt vad det nu kan vara..
Hemma hos mig är det sjukstuga för tillfället..alla medtagna på olika sätt..och ja, det tar på krafterna. Har oxå halkat in i lite sömnissues igen. Jag som precis var på G, med lite mer ordnad sömn.. så - nog med gnäll från min sida..😅! Fortfarande nykter iaf 💪😊!
Vill oxå komma igång med träning. Ha det som stärkande tillflyktsort 🍀! Men just nu hindrar förkylning och trötthet. Annars mest tiden och trötthet. Men jag vet att det är en prioriteringsfråga oxå..
Hur lyckas du?

Förstår inte varför mannen din, hänger upp sig på att du väljer att inte dricka..(?!) Det är väl bra att du är chaufför, då slipper ju han och ni sparar taxi-pengar💲😊!
Hade varit intressant att få veta hur han tänker.. vad säger han när du frågar honom varför det spelar roll för honom? Känner som du.
Känns så tråkigt och förstår att det
gör dig ledsen 😥.
Hade önskat att han stöttade dig i detta💚!

Stor kram/
Fibblan 🌼.

Pellis
Hur konstigt det än låter...

...så är träning något jag priotiretar mycket högt! Det får mig verkligen att avstå från vinet. Jag har alltid tyckt oroväckande mycket om vin också men nu försöker jag bara fokusera på alla mina inbokade pass framöver. Som jag tidigare skrivit så hatar ju min man det, träningen alltså. Idag släppte jag bomben med att jag kör imorgon. Inga större protester än. Sa att jag inte ville slösa bort en hel dag med bakiskänslan.Till saken hör att min man är mycket sparsam med alkohol men verkar ju uppenbarligen ”lida” mer av att jag kör bil än dricker vilket iof är positivt. Jag menar det innebär ju att han inte mått dåligt någon gång av mitt alkoholintag. Visst, jag kan höja partystämningen men inte med sällskapet imorgon. De är partyproffs och jag vill verkligen inte vara uppe till sena natten. Vakna med vattniga röda ögon, trött och grinig. Kram allihopa 💕 snart lugnar det sig för mig. Sjukstuga är jobbigt men heja dig som är helt nykter! Jag är inte helt vit men sansad

Fibblan
Hej på dig!

Ville bara titta inom och höra hur kvällen blev?

Med tanke på föregående inlägg,
sansad låter bra😊!
Vi har ju alla olika målsättningar i "förändra ditt drickande forumet". Kom inte ihåg just nu om din målsättning är helnyktert eller sansat..🤔
Oavsett - sansat är bra 😘!

Hoppas kvällen blev bra och att du fick vakna nöjd över den🍀!

Kram
/Fibblan 🌼.

Pellis
Man måste nå sin botten...

...var det en helnykter bekant till mig som sa förra veckan. Måste man det? Allas botten är nog olika och jag känner att jag har nått min egen botten för längesedan men jag lyckas aldrig sluta med vinet - tyvärr.

Heeej igen förresten! Många nya här inne men också idel kända nick och nä jag har inte slutat följa eran resa men har verkligen inte haft orken eller tiden att skriva och känna mig mer misslyckad än vad min man tycker jag är. Alla förväntningar och krav folk har på mig. Det är ju då det är så skönt med vin i sin ensamhet, det vet vi ju alla.

Nu orkar jag inte en sommar till, min kropp måste vila. Jag måste få ner mina prover Och jag måste klara det själv, göra slut med vinet. Jag kan inte göra slut med min bekantskap, de kommer att finnas runt mig hela tiden men jag har verkligen förändrats sen i februari och jag tänker att nu, nu är det verkligen dags att börja om på riktigt så iaf jag själv kan klappa mig på axeln och tycka att jag är duktig. Ingen annan kommer att göra det. Alla kommer tycka jag är tråkig. Jag kommer att bli en slagpåse mer än jag någonsin varit. Förstår inte hur jag, som var så stark och hade en karaktär av stål förutom bara låtit mig förminskas? Just därför håller jag precis på att läsa ut boken ”Jag som var så roligt att dricka vin med” ! Den rubriken är klockren på mig för precis så är det.

Rätt tid? Nä det finns aldrig något rätt läge och tid att börja har jag också insett. Så många gånger under våren som jag tänkte sluta men kommit på att nä men nu fyller ju den år och nä vi ska ju resa dit och sen en fest och en sen helg och just ja den festen får jag ju inte missa. Det bara rullar på och imorgon när min Dag 1 infaller så är det student på kvällen. Student på fredag... Midsommar och sen helgen efter det fest igen.

Jag önskar ”gamla” som nya vänner en underbar tisdag! Kram på er 💕

Voffvoff
Botten?

Jag har insett att det inte finns någon botten. Har väntat på den så länge och börjar förstå att fortsätter jag dricka blir det en annan botten så småningom. Är livrädd, har ångest....... Måste inse att botten är nådd.

Pellis
Hem från landet

Idag flyger jag hem från landet och ska traggla mig igenom de sista kapitlen i boken. Kan inte identifiera mig alls med henne och jag känner mig lite besviken eftersom typ ALLA tycker den är så bra. I början sträckläste jag men sen har jag fått kämpa. Nåväl, kanske ska läsa den igen för att få ett annat perspektiv.

Har sovit så dåligt inatt, snurrat som en propeller i sängen och tänkt på alla tråkiga måsten hemmavid som jag har svårt att sätta mig in i (byggnationer). Det blir ju så ångestladdat på natten och det förvärras såklart av att man druckit vin.

Voffvoff - det är nog som du skriver, fortsätter vi att dricka blir det till slut en annan botten. Flygresa och bilkörning ikväll så slipper man fundera på vin. Ha en fin dag!

Pellis
Hemma i regnet...

...och usch vad det har varit åskigt och blött idag men naturen behöver ju det här vattnet ! Boken, ja jag tragglar vidare med den och har en plan men inser ju att läsa här inne är tiofalt bättre än någon annan bok! Alla skriver så bra om känslor, erfarenheter, ledsamheter, återfall, nykterhet och dagar. Jag läser så ögonen glöder, känner mig inte alls med i matchen öht men nä jag ger inte upp denna gång.
Känner mig så arg emellanåt, typ varannan timme. Jag vill träna, sova gott och inte dricka vin. Varför finns inte tiden nu? Jag har två utflugna barn och en snart 18 åring hemma men både min man och son hatar när jag tränar eller sprudlar av energi. DET har liksom gjort att jag känner mig så ensam i tvåsamheten. Jag måste klara detta själv faktiskt ingen tror på mig. Iinte en sommar till med alla dessa skålar. Skiner solen ja då korkar vi upp ute för att njuta i det vackra vädret. Regnar det ja då korkar vi upp inomhus och tycker synd om oss själva och ojar oss över den svenska sommaren. När jag skriver vi, menar jag mina vänner och några andra som kanske känner igen sig.

Kämpa kämpa på! Alla är grymma på sitt alldeles egna sätt! Kram på er 💕

Pellis
Glad Midsommar...

Hoppas verkligen att alla får en fin Midsommar runt om i landet. Själv sitter jag ute i skärgården med vänner. Har lagt boken åt sidan, mycket bättre att läsa här inne. Har ännu inte kommit fram till mitt upplägg på pimplandet. Det verkar ju ta mååånga år för mig. Men en sak vet jag säkert och det är att; inte en sommar till med cigaretter och vin. Glad Midsommar ☀️🌸

Pellis
Alla jagar mig nu...

... och jag faller, faller som ett korthus = det är semestertider. Det dåliga samvetet efter midsommar sköljer över mig och jag vill bara gråta. Man kan inte spola tillbaka och leva om sitt liv, det går inte, man kan inte gå och grubbla över det som varit. Man måste vidare. Jag har har i helgen, fått så mycket skäll av min mellanson för att jag lämnade hans pappa för 20 år sedan. Han är 23 nu och kan för sig liv inte komma vidare. Jag mår inte bra av det, ingen i vårat hem mår bra nu och det är för att vi umgåtts på en liten yta hela familjen under midsommar med alkohol inblandat såklart. För det är ju alkoholen som sabbar allt. Jag lever ju bara med det manliga könet (make och 3 söner) och ibland känner jag att de borde vara lite mer rädd om mig. Mullrande röster och stökigt, pink på toaringen mm

Mina vänner jagar mig om konserter? Middagar? Hur ska vi åka? Vad händer? Fester? Vi måste ut på stan? Du som är bäst på att ordna allt. Jo jag tackar, till vilket pris. Jag är totalt energilös efter denna period av studenter, sommarfester och midsommar.

Om jag checkade ut nu, och inte vill vara med längre, alltså i umgänget. Bara få lugn och ro? Sommaren och julen är nog värsta tiden för oss som egentligen vill dricka mindre, eller inte alls men dras med alla andra och man tänker: äh, kan dom kan jag. Den trenden måste jag ju vända men jag vet att jag kommer att bli en riktig surkart.

Ingen svarar, det får jag leva med men jag skriver här ändå. Alla skäller här hemma så skäll inte...

Kram på er och ha en fin dag! Jag planerar vidare...

Strulan65
Bromsa

Kan bara säga bromsa, även om du inte kan stämpla ut så ta minst en timme om dagen för dig själv. Bara sitt och var i nuet, känn efter vad du själv vill och behöver, låter lätt men vet att det är svårt.
Alkohol är tyvärr ett hemskt medel emot stress och ångest, hjälper för stunden men sen ökar det på det istället.
Önskar dig en riktigt fin dag// kram Strulan

Vinäger
Hej Pellis/Pellisan

Vill bara säga att jag tycker att det är bra att du är tillbaka och skriver igen. Själv har jag blivit lite dålig på att kommentera andras inlägg, orken finns helt enkelt inte, men den kommer förhoppningsvis snart åter.

Håller med Strulan om att du måste bromsa. Kanske försiktigt börja sätta ned foten och på så sätt börja minska även de krav de runtomkring dig har på dig. Vilka sätt som kan tänkas funka vet bara du. Kan du på något sätt få fram till familjen att du inte riktigt orkar och att om du skulle krascha inte alls kommer att kunna finnas till hands? Det sistnämnda har jag själv förklarat för en (äldre) närstående som då förstod på ett helt annat sätt varför jag sa nej ibland.

Inte vet jag, några tankar jag fick bara...

Var rädd om dig!

Kram

FinaLisa
Hej Pellis🥀

Jag läste din tråd först nu, alltså de senaste 8 inläggen.
Jag har begränsat antalet trådar jag följer för under våren blev jag så stressad av att hålla mig uppdaterad om alla hela tiden ....😳
Det jag reagerade mest på i det du skrev var att din man och son inte gillar att du tränar!!?? Hur då, varför då? Det låter helt sjukt i mina öron.
Att träna är ju bland det mest hälsosamma man kan göra.😊

Så kämpa på, du måste göra det som du mår bra av. Du är en värdefull människa och försök att inte ta åt dig av sonens missnöje. Han är frustrerad men som du säger kan man inte skriva om historien.
Det bästa du kan göra är att bekräfta och beklaga hans besvikelse men att det inte gick att göra annorlunda vid den tiden.

Kramar
💚💚💚

Liten tjej
Vad ledsen jag blir,

av att läsa om att din son är arg på dig och att du inte blir uppmuntrad samt uppskattad för din träni h och energi. Jag tycker du verkar vara en fantastisk människa och stark. Jag vet inte hur jag hade mått om jag inte haft en underbar man som älskar och stöttar mig trots mina brister. Du som jag känner igen mig i det du skriver om att alla drar i dig, jag känner precis samma och nu denna årstid är det värre en värst! Jag har de senaste åren fått ett stort behov att bara få vara för mig själv ibland och blir rätt utmattad om jag har en intensiv arbetsvecka och sen är helgen full av aktiviteter just nu ör det precis så och jag mår inte bra alls. Jag är glad och tacksam att vi har en vove som jag kan koppla av med på promenader vare sig vi har boende gäster hos oss eller själva är på besök. Många ggr tänker jag att det måste vara något fel på mig som känner som jag känner, verkar som de flesta i min ganska stora umgängeskrets inte har några som helst problem att vara uppbokade hela tiden. Jag tror mitt alkoholmissbruk har börjat med att jag druckit för att stressa ner och slappna av och sen har det tyvärr eskalerat den sista tiden som gjort att jag har svårt att sluta när jag väl tagit första glaset. Hatar och föraktar mig själv att jag är så svag som inte kan hantera det.

kämpa på du är värd det bösta👊

Önskar fin kväll💞//Liten tjej

Pellis
Exakt...

... måste dra i handbromsen. Nu ligger jag i sängen och ska sova! Min man kom precis upp och frågade hur många som bokat bord och vilket tid till en tisdag i juli. Stenkoll har jag...den och den har bokat 17.30 och 6 st. 20.00! Hallå... ja ni fattar! Återkommer imorgon när jag sovit ut och tack snälla för era svar 🙏🏼

Dagen varit tung faktiskt. Den här skulden som jag bär på... sov gott 💕

Pellis
Tankar och funderingar...

... hur detta ska gå till. Vaknar absolut inte bakis idag men trött och seg, energilös. Drack några glas vin igår till middagen men la mig tidigt. Ska ut och gå med vovven och en av mina kloka vänninor som har mycket bättre karaktär på vin än jag. Skippar jag vin så minskar ju ångesten, hjärtklappningen och alla tankar och funderingar som blir hjärnspöken. Dessutom kanske känslan av att alla hatar mig eller skäller på mig försvinner. I dagsläget utgår jag alltid från att folk inte gillar mig och sätter därför på mig en skyddsdräkt med sköld.

Min träning tar tid från familjen och det gillar inte min man, han tycker inte tiden finns. Han är lat, tränar aldrig men dricker väldigt måttligt, aldrig under veckorna och jag har hans blick i hasorna när jag tar mitt vinglas och går ut och sätter mig på altanen. Jag går alla hundpromenader själv dvs 3-4 st och han räknar snabbt ut hur länge jag är borta och till det lägger han gärna till mina gruppträningspass. Nej, han är inte svartsjuk. Tycker jag ska ägna mig åt mina barn. Vår gemensamma son är snart 18 och han som är min och bor hemma nu för att han pluggar på annan ort är 23. Sen har jag en på 25 som är helbror med 23 åringen. EHHH ägna mig åt barnen mer än jag gör?

Lite sjukt är det men jag har mindre tid för mig själv och träning nu är barnen är "stora" än vad jag hade när de var små.

Nåväl, jag önskar alla en fin dag, det regnar här hos mig men det känns så fräscht faktiskt.

Strulan65
Tips läs dina ord, med lånade ögon❤️

Dina barn är vuxna, din man kontrollerar din egentid hur låter det? Att göra uppehåll med alkohol gör underverk med självbilden, man slutar vara ett offer och börjar kräva rätten till sitt liv. För alkohol gör att iallafall jag tog lättaste vägen, häll i mig vin för ingen förstår mig eller bryr sig om mig.
Vet inte om du gjort självhjälpsprogrammet, annars tycker jag du skall titta på det// kram Strulan ❤️💪

Pellis
Tack Strulan...

...du har helt rätt i ALLT du skriver. Jag har sneglat på självhjälpsprogrammet här, för jag tror det är det du menar. Jag vill leva, jag vill ha min familj, jag vill vara glad, jag vill sprudla av energi. Det är så alla minns mig, jag är nu på väg dit igen, sakta men säkert. Kram

Miss Hyde
Sprudla av energi igen

Nu har jag läst din tråd. Som jag uppfattar det är du en klok, trevlig och ambitiös kvinna som kämpar stenhårt för att vara alla till lags - du borde verkligen få mer uppskattning för den du är och det du gör!
Jag känner igen mig till 100 procent i att ha en man som tycker att all tid ska ägnas åt familjen istället för träning t.ex. När det började gnissla mellan min man och mig för tio år sedan bestämde jag mig för att leva ett parallellt liv; gjorde det jag skulle hemma och på jobbet (jobbade för mycket iofs), började träna hårt och träffade egna vänner. Jag ville ändå att det skulle bli bra mellan oss, försökte vara en bra fru, men han var så kall och dömande jämt. Kände aldrig att jag dög - värst blev det när jag drack. I 9 av 10 fall gick det fint, men ibland blev jag för full med allt vad det innebär. Det enda som var bra i hans ögon var mitt utseende, min vältränade kropp. Till slut gick det inte längre och vi gick skilda vägar, det var då jag tyvärr började ta till vinflaskan allt oftare. Min träning som jag alltid älskat har jag inte lyckats återuppta, blir bara sporadiska pass och joggingturer (tur att jag har hunden!).
Tror att mycket handlar om att lära sig sätta inre och yttre gränser. Säga nej tack till andra när man inte vill eller orkar, fråga sig vad man verkligen vill och respektera det. Markera tydligt och inte låta sig bli överkörd. Har man inte så bra självkänsla är det lätt att tappa bort sig själv, trösta/belöna sig med vin och nikotin.
Precis som du vill jag tillbaks till den jag var; sådär glad och sprudlande av energi. Vi får kämpa tillsammans! Du är på rätt väg och jag önskar dig ett varmt lycka till. Kram!

Pellis
Alltså åhhh...

...detta underbara forum med alla underbara människor! Skulle kunna hänga här inne hela dagarna men det går ju inte så klart, har ju vuxna barn och en man att ta hand om *asg*. Alla når ju sin botten på sitt sätt har jag förstått och det behöver ju inte betyda att alla spårar eller blir arga och aggresiva. Jag har kommit till en vändpunkt så många gånger men nu är det faktiskt hög tid att lägga både vin och cigg på hyllan den 30/6. Så tänker jag idag, igår tänkte jag: äh jag kör på mer än någonsin med vin och cigaretter, lever fullt ut det kanske är sista sommaren jag lever. Har kul, skiter i allt.

Miss Hyde, tack för din reflektion och kul att jag kunde hjälpa dig med rökstoppet den 1/7. Där kommer vi ju iaf att ligga på samma dagar. Om inte jag "får" ta cigarett på en uteservering kan jag lika gärna skippa vinet också.

Jag måste få tillbaka min självkänsla där jag tycker om mig själv. Idag skiner solen, det blåser och det är torsdag! Jag önskar alla en fin dag! Kram

Pellis
Den här helgen...

...har jag haft vin och cig i tankarna typ hela tiden. Funderat på varför alla människor dricker så vansinnigt mycket alkohol? Ja jag har tjatat om detta tidigare :-) men just nu så stör jag mig på det, eller kanske vill störa mig på det för att jag själv inte vill dricka längre. Jag har en mycket tuff period framför mig nu. Mitt vinpimplande är på många sätt ett invant mönster har jag kommit fram till. Okej ja just det jag måste ringa min väninna, häller upp ett glas vin och tänder en cigarett. Vi har precis angjort med båten och träffar vänner, innan jag ens hinner blinka så har jag ett glas vin i handen.

I fredags var vi ute med våra båtvänner och åt middag. Ju längre kvällen skred desto mer vatten drack jag för jag orkar inte vara alkotrött längre. Jag tänkte att så här vill jag ha det hela sommaren. Så idag trycker jag på OFF MODE knappen. Det är den 1/7 och det blir rökstopp på uteserveringarna, vilket är ett ypperligt tillfälle att skapa en ny sund vana. Inga cigaretter = inget vin... Ha en fin dag om än det må vara första semesterdagen eller sista jobbmåndgen! Kram

Sidor