Nu är det stopp

67 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Hoppasattjagvän...
Jag har aldrig druckit en

Jag har aldrig druckit en massa och betett mig illa eller varit full när de är hos mig... För mig är det viktigt att betona det. Men de kommer att ha en piggare farsa iallafall 😉
Det har varit värst när jag varit ensam och saknat dem och sörjt min seperation. Även om det var rätt beslut är det en stor sorg att ha misslyckats. Då har tyvärr A varit en dålig tröst för att fly känslor och att bara få tiden att gå.... Dag 8 nu och jag har storstädat, handlat och ätit lunch😄

Hoppasattjagvän...
Dag 8 går mot sitt slut...

Dag 8 går mot sitt slut... Underbart att inte vara lördagsbakis. Har fått jättemycket gjort och har sett en film och en dokumentär. Kände lite sug i eftermiddags men det försvann snabbt. God natt.

Hoppasattjagvän...
Har precis kommit hem från

Har precis kommit hem från jobbet. Stressigt som tusan och solen skiner. Vanligtvis hade jag satt mig på balkongen och druckit en 2-3 starköl men inte idag! Ett stort glas Coca Cola med massor av is går lika bra. Visst fanns suget när jag körde hem men har man bestämt sig så har man! Med stormsteg på väg mot tvåsiffrigt. Dag 9 snart ett minne blott...

ollebulle
Så jävla gött

Fan vad härligt att höra. Jo det där med att när man kör hem från jobbet svänga inom systemet. Det gjorde man några gånger. Har semester ett tag till men tänker redan på dem situationerna.

Hoppasattjagvän...
Dag 10 and still going strong

Dag 10 and still going strong. Suget finns men det går över fort igen...tvåsiffrigt är en liten triumf! Sover bättre och har mer ork. Fredag blir nog värst. Stålsätter mig.

Hoppasattjagvän...
Mycket lättare nu när kidsen

Mycket lättare nu när kidsen är här och man inte känner sig så himla ensam.

Hoppasattjagvän...
Dag 11. Sov gott inatt.

Dag 11. Sov gott inatt. Känner mig klar i knoppen. Orkar mer. Känner mig inte så svullen. Ser bättre med. Visst skriker tarmen ibland men det motar jag bort. Kämpa, kämpa, kämpa.

Hoppasattjagvän...
Dag 12. Check.

Dag 12. Check.

Hoppasattjagvän...
Nu är det fredag morgon. Sov

Nu är det fredag morgon. Sov gott. Ska snart till jobbet. Elddopet närmar sig... Ännu en helg utan A? Jag ska klara det... Det var säkert 10 år sedan jag inte druckit på två helger i sträck.Kämpa, kämpa, kämpa...

Hoppasattjagvän...
Dag 13 går mot sitt slut. Såg

Dag 13 går mot sitt slut. Såg en fantastiskt bra serie på sex avsnitt med Ricky Gervais... After life heter den. Både rolig, seriös och underhållande. Rekommenderas starkt. 6 halvtimmes avsnitt strecksågs. (Netflix)

Dag 13 check😉

Pellis
Grattis!

Visst blir man mallig och stolt över sig själv när man klarat en fredagkväll utan alkohol 🙏🏻 Just fredagar var det nästan så att jag sprang hem med hoppsa steg för att få hälla upp ett glas vin, eller två, eller tre. Denna helg är min första helg utan alkohol på lääänge och det är så skönt att kliva upp och veta att man kan ta bilen direkt och att man är pigg. Vi kämpar vidare jag inleder Dag 6!

Hoppasattjagvän...
Underbart att höra. Ja det är

Underbart att höra. Ja det är skönt att slippa tänka "kan jag köra". Energin är mycket högre med. Sov lite dåligt men vad gör det? Det tar jag igen imorgon... Som utvilad och nykter. 😄

Hoppasattjagvän...
Två veckor. Två helger. Jag

Två veckor. Två helger. Jag är så stolt! Dag 15 börjar...

Miss Mary Poppins
Grattis!!!

Bra jobbat! Du ska vara stolt! Kram

Hoppasattjagvän...
15 dagar nykter. Godnatt och

15 dagar nykter. Godnatt och kämpa på alla.

Hoppasattjagvän...
Hade sug i eftermiddags...

Hade sug i eftermiddags... Konstigt att det bara flög på mig. Nu har tonåringarna åkt till mamma igen och jag har en ensam vecka. Så jäkla ensamt. Alla andra har partners och barn och egna liv. Har inga singelkompisar. Det suger. Men men... Jag är nykter och snart är dag 16 ett minne blott. Tror inte att jag är alkoholist. Men att dra ner kraftigt på mitt drickande ska jag iaf, det har jag insett att jag måste göra. Jag mår mycket bättre och är mer fokuserad på jobb och hem. Ha en skön kväll allihopa.

ollebulle
Förstår din könsla

Förstår dina känslor. Grattis till så lång tid! Jag har också börjat reflektera över om man kanske tog fel beslut, att sluta helt eller man kanske bara skulle trappat ner? Men sen samtidigt. Det är liksom bara två veckor och man försöker redan komma i kontakt med alkoholen. 2 veckor är inte lång tid alltså i det stora hela. Men jag hoppas du tar ett beslut som fungerar för dig :) Ha det bra!

Hoppasattjagvän...
Dag 17 gick utmärkt... Dag 18

Dag 17 gick utmärkt... Dag 18 börjar. Känner mig bättre mentalt, mer ork, sover bättre och är inte så svullen. Bara fördelar...

Hoppasattjagvän...
Sov som en stock. La mig vid

Sov som en stock. La mig vid 21.30...somnade 22.00 och vaknade när klockan ringde kl. 06.00. Urskönt!

Dag 19 som nykter

DetGårBättre
Veva filmen är mitt tips när

Veva filmen är mitt tips när du tänker att du kanske man ska dra ner på alkoholdrickandet. Jag säger inte att du inte klarar det men det är lätt att lura sig själv. Vi är mängder med människor som har olika slags problem med just alkoholen. Jag har hört de mest hemska historier. Jag har själv varit med om hemska upplevelser. Men oftast har det ju gått bra och det är den bilden som man romantiserar. Åtminstone gör jag det i perioder. Jag slutade dricka 1 oktober 2017 och var så trött på det. Jag ville verkligen inte dricka mer.

I somras tog jag återfall. De flesta dagarna väldigt kontrollerat drickande men det ökade ju successivt. Från tre öl en kväll satt man och tyckte synd om sig själv i sin ensamhet dagen efter och varför nöja sig med tre öl då? Jag kämpade på med att äta ordentligt och dricka ordentligt med vatten för att inte börja morgondagen med att dricka för då vet jag inte riktigt hur det slutar. Men hux flux var jag nästan där. Mådde pekka. Fick trappa ner under tre dagar. Sen slutade jag dricka igen. Inte en droppe på tre veckor. Sen satt jag där med mitt vin igen. Ute och svängde på puben. Blev stennitad. Nej, det är inte så jag vill leva. Jag vet vilka risker det för med sig. Så jag traskade ner på AA igen och ska även testa lite annan hjälp.

I bra perioder är det inte så svårt att stå emot. Men jag måste lära mig vad det är för signaler för mig som får mig att börja dricka. Varje gång jag haft högt tempo, gärna i samband med flytt så dricker jag. Om det är för att varva ner eller unna mig vet jag inte. Kanske en kombination.

Än idag kan jag tänka (andra dagen nykter) att det är nog när jag dricker vin det går fel. Så om jag köper en liten flaska vodka och somnar på den kommer det ju funka. Det gick rätt hyfsat i somras ändå. Eller håller mig till lite öl som inte är 7.5% - det borde kunna funka också. Dock sabbar det om jag ska köra LCHF samtidigt. När jag sen vevar filmen så vet jag ju att den där jävla vodkan på kvällen inte kommer bestå. Jag kommer missa köpa hem det någon dag. Om söndagen definitivt. För köper jag två flaskor om lördagen vet jag att jag dricker bägge. Då måste jag ut på puben och där kan jag inte varva ner timmen innan jag ska sova. Då blir det party. Sen blir det ett sexpack 3.5% på vägen hem för att jag är ju i gasen. Sen dricker jag ju inte dessa om kvällen för att jag somnar direkt. Vaknar dagen efter, mår skit och sen dricker jag de där 3.5% och vips är jag i en dimma och står på systemet och köper tre lite vin om dagen. Sen avgiftning(nedtrappning - sömnproblem! Utöver det ångest deluxe.

Så min rekommendation är att inte släppa ner ditt skydd. Samtidigt är vi experter på att slå bort allt som andra berättar för oss. Vi är ju lite bättre än alla de som fallit. Jag kan fixa det! Det är nog inte så farligt. Sen att 99% av alla inte fixar det - det skiter vi i för vi är den 1%. Övriga saker skulle vi aldrig riskera om vi skulle ha så jävla dåliga odds.

För mig funkar AA-möten. Bra gemenskap och man blir påmind av allt jävla elände. Samtidigt är det fantastiska historier dessutom. Men jag släppte ner mitt skydd, slutade gå på möten. Körde mitt egna race. undermedvetet började jag antagligen planera att ta mitt återfall. Jag fattade det inte då men det måste ha varit så.

Bra kämpat med drygt två veckor! Fortsätt på den vägen så kommer du inse att livet är mycket bättre utan alkohol! Hellre ensam än en flaska som vän faktiskt... även om det kanske inte känns så alltid.

Hoppasattjagvän...
Jag förstår vad du menar. Men

Jag förstår vad du menar. Men jag känner inte igen mig där. Blev för mycket ett tag bara och har insett att det inte funkar. Vill inte må så mer. Vi får se.

Hoppasattjagvän...
Dag 22 och 23 nykter....

Dag 22 och 23 nykter....

Kommer att dricka nästa lördag... Blir mitt elddop. Känner ingen skam eller så... Tror att det blir hyfsat nyktert och kontrollerat. Jag måste göra detta så jag vet att jag har kontroll

Så inga inlägg om att jag inte ska... Tack på förhand 😘

ollebulle
Yooo

Lycka till! :)

Intressant att vi bestämmer oss för att sluta samtidigt och vi skriver inlägg här samtidigt sent på natten 😆

ollebulle
Nyfiken

Hur gick det i lördags? Gick det bra? Hur är dina känslor kring det och så? :)

Hoppasattjagvän...
Har inte druckit... Det är nu

Har inte druckit... Det är nu på lördag... Allt går finfint!

ollebulle
Ahh

Ahh sorry, brainfart :p

Hoppasattjagvän...
Snart en månad... Skönt att

Snart en månad... Skönt att det varit relativt lätt faktiskt... Jag har dock ett beroende till... Sedan länge...socker🙄

Hoppasattjagvän...
Som sagt... Har haft kalas

Som sagt... Har haft kalas och har druckit öl och whiskey... Vad jag kände var att jag kände mig berusad snabbare och mer trött... Därför drack jag mer vatten o kaffe istället. Ingen visste att jag inte druckit något på en månad... Inga problem. Lugnt och städat. Ska sova nu. Nu kör vi nyktert igen... Eller hur ollebulle?

Hoppasattjagvän...
Ja just det... Hade kvar 75%

Ja just det... Hade kvar 75% av en rom o cola när alla gått... Förr hade jag druckit upp den och tagit en till minst... Men inte ikväll... Den åkte i vasken.

Hoppasattjagvän...
Ja just det... Hade kvar 75%

Ja just det... Hade kvar 75% av en rom o cola när alla gått... Förr hade jag druckit upp den och tagit en till minst... Men inte ikväll... Den åkte i vasken.

Sidor