Fibblan

Både nya och gamla bekantskaper hör på forumet?!
Blir alldeles varm av den omtanke jag möts av när jag loggar in för att säga godnatt och meddela att jag somnar nykter ☑️?!
Vi hörs vidare! För jag låter dina ord Lingon, bli slutorden för ikväll; jag förtjänar friskhet
och frihet ?❤️!
Kram och stort tack?!
/Fibblan ?.

Lingon1svart

Vakna med det mantrat❣️

Det är en fejk it ’til u make it för min del fortfarande... Jag tror inte riktigt på det men har bestämt att tro på de som gått före mig i ångesträsket o badat i självförakt; det enda som kan få mig att bli torrare om fötter, kropp o själ, är att börja förstå att jag är värd att älskas o respekteras. Precis som jag älskar o respekterar andra. ✊

Låtom oss kicka måndagen på plats nu?

Fibblan

Dagen igångkickad och vid gott mod, trots dålig sömn. Skönt o lämna helgens tunga känslor bakom sig!
Kärlek och respekt till mig själv, till dig och till alla som behöver fylla på med en dos?!
Önskar er alla en fin dag?!
Kram!
/Fibblan ?.

... skaffa ett kassaskåp med en egen kod/nyckel att ha alkoholen i.
Eller så får du strejka från någon uppgift i hemmet så det går in. Jag rekommenderar inte hunger.
Nya tag och nya dagar!

Fibblan

Tänkte jag direkt på när du nämnde strejk..?! Och det var inte mat de förvägrade sina män i den pjäsen..?!

Vi har fortfarande alkohol hemma, dock utan kodlås! Men har inte tagit ngt på hela 2 dagar..! Och han verkar ju "klara sig" bra utan så mitt förslag är att vi låser in skiten och slänger bort nyckeln?!

Nä, man faktiskt!
Vi får ju hitta en lösning, där jag inte kommer åt det, om det nu är så viktigt att kunna ha lite hemma. Lite hemma blir ju oftast 0 hemma ändå i slutändan..och en självföraktande och ledsen fru är knappast vad han önskar heller.

Som sagt nu har det varit och är nya dagar och nya tag som gäller ?! Håller på med lite hjärntvätt igen nu, där jag försöker sudda ut illusionen av alkohol, som räddaren i nöden?! Lyssnade på boken "Skål ta mig fan" också, men den gjorde inte så mkt för mig. Snarare tvärtom. Botten kändes plötsligt väldigt långt borta. Och även om författaren hänvisade till den personliga botten och hur individuell den är, så tyckte jag snarare att min botten hamnade längre och längre ifrån mig. Klart jag har gjort tabbar i berusningens tillstånd, men för mig är det bakis/trött/irritation/begär -- bergochdalbanan som jag är så trött på. Att inte vara närvarande riktigt i mitt liv. Frustration över att känna och må på ett sätt som jag inte trivs med. En lång, seg botten snarare. Kanske det är därför det tar sån tid för mig, att bli kvitt alkoholen en gång för alla.
Men jag kommer dit ?!
Jag ska det, så är det bara??❤️!

Tack för du tittade inom Ironwill ?!
Betyder hur mkt som helst?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan, förstår att det känns segt med återfall och omstart. Men jag tror ju verkligen på dig! Du återvänder in hit hela tiden och ger inte upp. Och det är det viktigaste!
Kan du och din man kanske ta en vit period ihop, så att ingen av er dricker alkohol? När det har gått en månad eller så kanske det är lättare för dig att inte falla tillbaka in i ovanan.
Jag förespråkar som du vet total hjärntvätt. Att tänka att alkohol är gift eller kiss eller något och liksom lura sig själv att börja tycka synd om folk som dricker det. Tänk att det är den där vidriga skvätten i skålen under toaborsten ? - ungefär lika nyttigt är det för kroppen. Inget du vill ”unna dig”.
Kör på, upp på hästen igen! ???

Fibblan

Vi måste skrivit i varandras trådar samtidigt..?.
Tack för att du tror på mig??!
Jag gör faktiskt också det igen nu, fastän man kan undra om det är jag som har nio liv..?!

Men jag ger mig inte. Håller på med hjärntvätt för fullt nu och tar tacksamt emot dessa äckliga, förlåt, jag menar, fantastiska tips???!

Jag är nykter nu och vidhåller att 8 dec 2019, då hände nog stort. För fr.o.m den dagen klickade kunskapen, insikterna och lugnet ner på riktigt och blev ett med min sanna friska natur
??❤️?!

(Får nog va beredd o hålla med Ironwill, som fått uppfattningen, att jag i grunden är en väldigt positiv person?!)

(Ser gärna att mannen min hakar på, men han är kanske inte lika optimistisk..?. Men han har gjort det förut, och frågan är ju fri..Tar det med mig!)

Stor kram och godnatt?!
/Fibblan ?.

...finns det i världen? Skickar hur som helst alla jag kan till dig! När jag läser det du skriver är igenkänningsfaktorn så hög. Det är så jobbigt att kämpa mot tankarna OM alkoholen, kämpa MED alla känslor som kommer och går.

Man känner sig som en svikare och tycker själv att man inte förtjänar att någon skriver tillbaka? YES! I know the feeling. Hur ska vi komma vidare med att inte tänka så? Du kämpar, jag kämpar, alla kämpar... och jag tror att det är många många fler vänner som gör det utan att erkänna det. December är verkligen en månad som det dricks och bjuds på mat än hit och dit och här gäller det att sortera ut VAD som är viktigt. Alla ska mysa i stearinljusets sken med glögg och mandlar (jag hatar glögg). Vin och bubbel. Denna månad har jag valt bort det men mannen har bokat på kalendern, jag drar i handbromsen och säger nej. Vi skulle kunna vara ute varenda kväll och dricka samt äta mat. Jag mår inte bra av det.

Vi kämpar på Fibblan! Klappa dig på axeln! Ha en fin dag! Kraaam

Du är verkligen en sann optimist som tack och lov inte ger upp!?? ❣️
Haha, Knaskatten? en toaborstskål! var ju en riktigt bra liknelse...nästan så det vänder sig i magen..man får liksom bakfyllekräxet i munnen innan man druckit alkoholen?

Ha en fin tisdag, Fibblan och alla andra kämpar!
Kramar
???

Fibblan

Tack Pellis och FinaLisa för förståelse och engagemang ?!
Just nu känns det inte svårt att säga nej tack till alkohol på dessa tillställningar och jag har faktiskt varit på två jul-happenings redan och sagt nej. Men efter den ena drack jag ju hemma sen.. så nja. Även om jag lyckades på plats så brast det ju sedan. Men har man inget hemma, eller har det inlåst ?, så ska det lösa sig de kommande tillfällena framöver också?! Det är verkligen det som är det avgörande nu. Begränsa tillgång och efterfrågan! Det sistnämnda är jag på god väg med och tillgången får jag/vi strypa när jag kommer hem från jobbet ☑️!

Önskar er alla en fin dag ☀️!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Ville bara säga det..?,!
Hinner inte med mer skrivande just nu. Fullt upp, men det är bra?! Ingen tid för tanke
på a ?!
Kram!
/Fibblan ?.

Bra Fibblan?, men glöm inte:
Ta tid för dig själv och ladda dina fyra batterier, ? sömn, ?vila, ?mat och ? träning.
Kram ?

Fibblan

Det kommer nog snarare bli sådana här lite snabba instick från mig nu.
Hektiskt..märks att julen både nalkas och lackas??✨?!
Så ett särskilt tack för dina ord FinaLisa, för nu kommer verkligen en period där det gäller att inte ladda ur ngt utav batterierna?!!
?!
Nykter ☑️!
Tack och hej, och så iväg på nästa grej..!

(Börjar med rimmandet redan nu så kanske man hinner jobba upp förmågan..?!)
Ha det fint kära vänner och fortsätt ta hand om er också?!
Kram!
/Fibblan ?.

Underbar läsning,finaste Fibblan. ? När man inte hinner hänga här för att man håller på att ta hand om sig själv är det ett gott tecken. Du har kommit så långt vad gäller insikter och analyserande. Du har nog hittat kärnan nu. Och jag läser och peppas lite i taget. Så stolt över er nu, forumvänner.

Haha, log stort när jag såg din liknelse med Lysistrate. Det finns många sätt att strejka på, men en del är helt klart mer effektfulla än andra... ?

Kram till dig

Kolla vad grymt! Jättebra att kika in bara för att skriva en snabb uppdatering. Ska bli bättre på det jag med.

Du grejar det här ❤️. Se till att ta hand om dig och få återhämtning i allt julstök.

Stor kram

Hoppas du fått en god kopp lussekaffe ☕ idag ?
Någon pepparkaka behöver du inte för du är så himla snäll ändå??.
Men såklart att du ändå kan äta några stycken denna luciadag.?
Önskar dig en fin fredag?
Kram ?

Fibblan

Mkt luciafirande har det både varit och blir. Snarare en lussehelg ?!
Du är så go FinaLisa, så det behövs inga pepparkakor för dig heller?!
Hoppas du också haft en mysig dag❤️!
Och en fortsatt fin kväll!

Vi bänkar väl oss framför på spåret båda två ?. Alternativt blir det familjefilm först och på spåret på play senare..☺️

Skönt med nykterhet?!
Kram!
/Fibblan ?.

Jag läste först nu ditt inlägg från 8 dec. Om jag hade vetat att du krisade hade jag peppat ögona böj. Hoppas du har släppt tanken om misslyckande nu och är på banan igen. Hur som helst har du ju sjukt många fler vita dagar nu än du hade haft om du inte reste dig efter vurporna ? Man kanske får se varje vit dag som en seger över ?. Poängställningen blir litet mer rättvisande då... Kram