Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Klart du fixar detta! Kikar in här och peppar dig ?
Du är positiv och bestämd, det hörs på tonen.

Ta hand om dig nu och hoppas du kan sova sött i natt!

Kram PimPim?

Klart du fixar detta! Kikar in här och peppar dig ?
Du är positiv och bestämd, det hörs på tonen.

Ta hand om dig nu och hoppas du kan sova sött i natt!

Kram PimPim?

...ja jag känner mig ganska peppad faktiskt. Och TACK alla underbara som kikar in och hejjar på mig. Januari är riktigt dötrist månad så lika bra att försöka bli pigg. Sovit dåligt inatt, vaknade vid 02.30 och gick upp på toaletten. Sen malde tankarna igen, vid 4 vaknade min 18 åring och kunde inte somna om utan satte sig vid datorn och gnisslade med stolen. No stress...

Välkommen Dag 2! Gäsp :-)

Du får ta fram oljekannan och smörja stolen. Eller ännu hellre, ge den till sonen så han får lära sig. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli....?
Önskar dig en fin onsdag?
Kram ?

Fibblan

Jobbigt med jobbiga nätter..men du verkar vara i ett positivt sinnelag nu, och med det klarar man det mesta???!
Själv får jag inte mkt gjort här idag.. men har medvetet sett till att få en lugn start. Och börja på en onsdag är också bra, för att mjukt komma in mer och mer arbete?.
Önskar dig en fin dag, natten till trots?!
Kram
/Fibblan?.

Jag har en "sjukdom" som jag tyvärr inte kan outa här...är alldeles för svag för det.Det handlar inte om alkohol utan annat. Inte cancer, inte dödlig men oerhört deprimerande (nej inte depression heller). Många förstår sig inte på hur jag känner och inte känner. Just nu, i flera veckor och månader har den malt och malt i mitt huvudet och idaq fick jag ett sånt tråkigt leveransbesked till ett hjälpmedel så jag kände bara att jag ger upp. Kommer absolut inte börja dricka hejdlöst, det orkar jag inte men jag orkar kanske inte vara här de kommande dagarna och kanske veckorna. Vi får se...bara så ni vet mina vänner...

Jag är van att leva med denna situation, har gjort det i 25 år men varje år ställs jag på prov i januari och i år blev det tråkigare än vanligt.

Kram på er!

Pellis, ? hoppas verkligen att du tar dig igenom detta jobbiga så fort som möjligt och att du kommer tillbaka snart.
Bra att du förvarnar så vi vet.
Stor styrkekram?
???

Förstår att du har det jobbigt ?? utan att veta vad det är o självklart behöver du inte berätta det så skickar jag massa styrkekramar till dig ????
Kom tillbaka igen när du känner att du är mogen ta den tiden du behöver!! Vi finns här o stötta peppa eller vad du behöver!
KRAMAR OM o skickar en varm kram ??

Fasiken också med ett nederlag när du som minst behöver det! Förstår dig helt! Vi finns här för dig oavsett ??
Vad du än gör eller beslutar så stöttar vi dig! Massor med varma styrkekramar till dig!!! ???

Kram PimPim?

Fibblan

..vet inte mer vad jag ska säga, annat än att bekräfta dig i att du givetvis ska göra det som känns bäst för dig?! Behöver du ta en paus härifrån, så gör du det! Eller kanske inte. Precis som du är inne på, känn efter vad som passar dig dag för dag❤️. Blir det längre frånvaro så vet vi iaf lite vad det handlar om och det var omtänksamt av dig att flagga för det??!
Sänder dig massor med styrkekramar och en önskan om att du trots det tuffa läget, ska få sova gott i natt?!
/Fibblan ?.

...efter en hyfsat god natts sömn att det nog inte är så farligt, eller jo det är jättetråkigt men jag FÅR inte deppa ihop. Kanske att jag får tillåta mig att inte ha för höga krav på mig själv vad gällande prestation i träning, se "snygg" ut. Tillåta mig själv att säga NEJ till saker jag inte vill göra och inte umgås med människor som tar mer energi än ger energi. Gällande alkoholen känner jag ändå en bra balans, är inte sugen på blöta vinkvällar. Inte alls och det är en skön känsla.
TACK! Ni är för underbara...skulle så gärna berätta men jag är inte mentalt där och jag vet att det finns folk härinne som vet vem jag är men inte vet detta handikapp.

Jag får vänta till i maj med hjälpmedlet och tills dess får jag härda ut. Tiden går förhoppningsvis fort! Här inne får man energi, varför lämna?

Kram på er och ha en fin dag! Tack för att Ni finns :-)

Fibblan

Gott att sömnen gjorde dig lite väl?! Ibland räcker det med en hyfsad natt för att få in lite andra perspektiv ?! Dåliga nätter ställer verkligen till det i psyket för en, här har du ännu en.. ?. Har också sovit okej = bättre än på senaste, så ska också för egen del göra som du, och anstränga mig för att se det positiva✨! Nu lägger vi prestation åt sidan och fokuserar på vad vi klarar av✌️?! Vi är bra som vi är?!
Önskar dig en bra dag?!
Kram!
/Fibblan ?.

Vad tråkigt att höra att du stöter på extra och, vad jag förstår, onödiga motgångar. Att inte få den hjälp man anser sig ha rätt till måste vara jobbigt.

Fint att du ringat in de höga kraven på dig själv och kan sänka dem. Det brukar underlätta. Träning ska göras för att vi mår bra av den, den får inte bli ett tvång.

Håller med Fibblan, vi duger som vi är, även om vi alltid hittar något som kan förändras och förbättras...

Hoppas att du orkar känna glädje igen. Skönt att inte vinrace lockar iaf. Alltid något.

Kram till dig

vilken aktivitet det är här inne! Man hamnar på efterkälken och får leta efter sin tråd:-)

Sakta sakta börja beskedet landa för mig och jag försöker se det positivt istället. Jag har något att se framemot, något bättre. Ju längre veckorna passerar desto närmare kommer jag maj. Desto närmare kommer vi våren, desto närmare att husbygget blir klart. Tänker en sak om bygget. Många vänner har ju varit nyfikna på projektet och kommit och tittat. Nästan alla mina väninnor som har varit där säger; Åh vad härligt och fint det blir! Här ska vi sitta och dricka rosévin i sommar! Ehhh!!! Lustigt det där faktiskt, att så många förknippar mysiga stunder med att sippa på vin.

Nåja...

Ju mer jag landar efter mitt besked desto tryggare blir jag. Jätteskönt att jag inte känner att vinet eller Alkoholen skulle hjälpa mig i "detta nu". Jag har faktiskt fullt upp med annat, träningen tar all tid och det rensar verkligen hjärnan.

Jag märker dock att många i min ålder väljer hellre middagar, att umgås ute på restauranger och under promenader och det är få som kan hänga med mig i mitt tempo vilket gör att man ibland känner sig ensam även där.

Tränar jag så blir det inget vin, jätteskönt! Nyktert morgonsvammel! Önskar er alla en trevlig helg! Kraaam

Fibblan

Godmorgon Pellis ?!
Fantastiskt bra att välja träning och därmed också nykterhet i så många lägen som du gör?! Sedan förstår jag att det kan kännas ensamt att var den enda med ett lite högre tempo..?. Och som du tidigare beskrivit, i kompisgänget, den som sticker ut och vill göra andra val. Jag har funderat mkt på det här senaste året..? Hur vi som lättare än andra (?) utvecklar beroende, verkar ha det gemensamt att vi upplever oss lite annorlunda än andra. Och egentligen har vi nog alltid gjort det, eller? Både innan vi började dricka mer och när vi drar ner/slutar..

Det är lätt hänt att det blir en ond cirkel till slut, som hur vi än vrider på den, slutar med att vi har skäl att dricka (enl. a-? åtminstone). Är vi uppe i varv, kör vårt race, utan att ta in för mkt, så väcks begäret för att varva ner, belöna sig etc och när vi kapitulerar och inser att vi också bara är människor som känner sig svaga emellanåt, behöver andra, vill ha omsorg och värme. Och så i värsta fall uteblir den, vem möter då inte upp med värme och lite bättre tankar om sig själv, får en att åter känna sig stark..? Om än bara för en stund. Lånad lycka. Och så finns det skäl att dricka även i de lägena när det mesta är bra och trots allt flyter på, nog skulle man väl kunna unna sig då.. Sätta en liten guldkant i form av rosé på en vacker veranda/orangerie eller vad det nu kan vara..Och visst är det så, precis som du säger, det är snarare regel än undantag att ett glas rosé, en kall öl, en drink, en whiskey, vad det nu än månne vara för sort, måste med in i bilden för att den ska vara komplett..
Sjukt är vad det är! Och det är också det som gör att man själv drar sig för att se sitt eget förhållningssätt till alkohol som annorlunda än någon annans..Alla pratar ju om det och ska ha med det överallt. Plötsligt har fikor, utflykter, middagar och vilken sammankomst som helst ingen guldkant utan att ngn form av alkohol är med! Jag blir på riktigt oroad av vad samhället är på väg när det gäller detta?. Samtidigt som alkoholintaget ökar för de flesta, växer en medvetenhet hos dem som känt av begäret, den där längtan efter a. Hmm..förlåt att jag tog upp så mkt plats i din tråd Pellis?! Du satte igång mina tankar rejält här på morgonkvisten..? Mkt morgonsvammel blev det..?!
Nyktert sådant ☑️!
Fan vad bra vi är, som inte ger oss! Som stannar upp och reflekterar ☺️! Alldeles oavsett vad vi har för målsättning i slutändan; kontrollera sitt drickande, sluta helt etc.
Fortsätter heja på oss båda ??! Och vill påminna både dig och mig och alla här, att vi gör ett gott jobb??!
Önskar dig en fin dag☀️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

svagis

Du sätter precis ord på mina känslor:
"Är vi uppe i varv, kör vårt race, utan att ta in för mkt, så väcks begäret för att varva ner, belöna sig etc och när vi kapitulerar och inser att vi också bara är människor som känner sig svaga emellanåt, behöver andra, vill ha omsorg och värme. Och så i värsta fall uteblir den, vem möter då inte upp med värme och lite bättre tankar om sig själv, får en att åter känna sig stark..? Om än bara för en stund. Lånad lycka. Och så finns det skäl att dricka även i de lägena när det mesta är bra och trots allt flyter på, nog skulle man väl kunna unna sig då.."
Det är detta jag jobbar med just nu!
Tack!
svagis

...och att bara ta ETT GLAS funkar inte i min värld. Jag kan inte sätta stopp för det blir gärna fler... och jag är avis på dem som bara kan ta ett glas och sen är det nog. Finns nog ingen här inne som kan det, för då hade vi inte varit här...
Så det gäller att inte ta det där första glaset... varje gång är en vinst... ??✨ För mig har det räckt att inte ha någonting hemma och känna att jag står emot suget för att inte åka till bolaget. Det har gått förträffligt bra hittills men hade jag haft vin hemma hade jag inte kunnat låta bli det...

Hoppas du haft en skön helg!
Kram PimPim?

...måste alla dricka vin? Jag ställer mig den frågan för jag börjar bli riktigt irriterad. Blir irriterad på alla restauranger som har sååå dåligt utbud på alkoholfria alternativ. De alkoholfria vinerna smakar ju hemskt tycker jag. Läsk? Vatten? Nä jag vill ha Captains Kombucha (haha gud vad jag tjatar om den)

Mera Captains Komboucha åt folket!

Hej alla fina vänner och tack för att ni kikade in hos mig! Ingen behöver be om ursäkt för att man skriver om sig själv, det tycker jag är roligt. Min helg har inte varit så bra som jag önskat. Dels för att jag inte har haft tid att hänga här inne, dels för att jag sover dåligt. Är allmänt irriterad på allt och alla speciellt min man som bara sitter i TV soffan och häckar.

Jag är alldeles för lättövertalad, veckorna utan vin går bra men sen kollapsar allt till helgen. Kollapsar och kollapsar är väl att ta i kanske eftersom jag inte överkonsumerat på något sätt. Standardproblem? Mmm förmodligen för många men någon gång ska det väl gå för mig också!? Någon gång ska helgen passera utan att jag dricker vin. Jag tror att om bara EN helg passerar så blir helgerna efter mycket lättare.

Nåja, skönt att det är måndag. Det blir en tröttsam sådan men helt vit och nykter iaf. Kraaam

Var Dag

God morgon. Köpte hem och testade komboucha i helgen - blev glatt överraskad- det får det bli nästa helg också - väldigt festligt när man också drack ur finare glas ? en dag i taget ? Du kanske kan få med din man på en vit helg? ⭐️? önskar dig en toppenstart på veckan ☀️