anonym30471

har jag nu druckit mig själv till ett stopp. Jag har under ett par års tid försökt begränsa mig själv på olika sätt. Jag har sagt: Jag ska bara dricka när jag är i sociala sammanhang, bara på helger, bara på fredagar, bra ett glas, bara två glas, bara bara bara bara. Jag har lyckats emellanåt, misslyckats oftare. Jag vet att jag kommer hamna på botten, det finns ingen annan väg för mig, jag har druckit mig själv in i alkoholismen. Efter det kommer jag behöva kontrollera mitt stopp. Jag bestämde mig för att ta mitt stopp nu. Kontrollera min botten. Inte vänta på det, inte kämpa för att klara av att dricka måttligt, misslyckas, hoppas, sätta upp regler, misslyckas igen osv. Min botten kommer att komma och jag vägrar vänta. Därför har jag jag tvingat i mig vin fast jag verkligen fått avsmak för det. Börjat 07.30 och fortsatt hela dagen. Fyllt på fast jag inte vill, druckit fast jag knappt fått ner nåt. Igår hade jag värk i muskler och leder och kände mig riktigt sliten. Så därför tvingar jag mig till detta en dag till. Detta gör jag för min skull, indirekt familjens skull. För att slippa se mina barns oro och förstöra på riktigt. Jag har inte förstört något än men jag vet, det kommer. Jag stoppar i tid. Det här är sista dagen. Imorgon börjar Dag 1 och för alltid. Jag kommer ta en dag i taget. Med "Skål, ta mig fan!" i öronen för säkert 10:nde gången i ordningen, känner jag mig stark. JAG ORKAR INTE MED DET HÄR MER! Det finns hopp för mig. Jag tar kontrollen över min botten och jag tar kontrollen över resten av mitt liv. Jag ska skapa den jag vill vara.

Grattis till beslutet!
Det finns nog oändligt med vägar in i beroendet, och på olika sätt upptäcker vi hur det faktiskt ödelägger våra liv. Insikten om det, och viljan till förändring är en viktig drivkraft på väg bort.

Du kommer orka med vägen ut!!

”Skål ta mig fan” är en riktigt bra ljudbok. Jag har den som insomningsbok och lyssnar 30 min innan jag somnar varje kväll. Från början till slut har jag nog lyssnat fem gånger, repetetion är viktigt!

Vi hörs mer imorgon!

Kram ?

Toppen att starta på en lördag :) Då kommer du vara lite starkare till nästa helg.

Vi finns här för dig, jag själv skriver många gånger per dag nu i början för att få ut allt. Det är terapeutiskt tycker jag. Det är ett heltidsjobb att bli nykter i början, men var det inte egentligen ett heltidsjobb att planer/bli/vara full innan!?

Myrrah

Grattis till ett bra beslut! Jag var där själv för 13 dagar sedan ? Hade det inte varit för mina barns skull så hade jag nog inte kommit på att jag var alkoholist förens lite senare än detta. Tacksam för det.

anonym30471

Har inte orkat vara inne och skriva. Läst lite men inte orkat engagera mig. Har egentligen inte gjort någonting. Pustat i värmen, druckit massa mineralvatten och sovit som en kratta. Vill massor men accepterar att jag inte bör nu. Kommer bara bli besviken när inte energin håller i sig. Fler misslyckanden behöver jag inte nu. Men nykter är jag och det är inget misslyckande. Tänker nog anamma det som sägs i boken Skål ta mig fan och som jag ser flera av er skriva här, dvs Nykter idag.

Superbra att du inte druckit och superbra tänk du har. Låt dig vila nu, kroppen måste återhämta sig och allt det där andra kan man ta sen. Du är duktig nog just nu - du bereder vägen för att kunna göra allt annat med lust, vigör och energi senare :)

Kram

anonym30471

Då var man här igen.... en månad senare. Mer självförakt. Gick ju sådär bra. Inga grova fyllor men det har varit alkohol varje dag. Jag känner mig som en bluff. Min motivation är inte så hög att sluta egentligen, inte som den var för en månad sen. Då var jag i sämre skick än nu och jag undrar hur det kommer gå nu. Anledningen till att jag har stoppat nu är för att jag vet var jag kommer hamna om jag fortsätter. För varje dag/vecka har jag trappat upp lite och inom nån månad kommer jag vara där jag varit som sämst många gånger tidigare. Men det är svårt att stoppa när inte botten är nådd. Och hur djup botten behöver jag om inte den förra räckte. Det skrämmer mig. Jag vågar inte vänta på botten. Jag vågar inte chansa på hur mycket jag kommer att förstöra innan jag blir nykter. Jag har två underbara barn som jag sårat tillräckligt pga A, en fantastisk man som dras med i mitt drickande och även ibland drar med mig. Jag har ett bra jobb som jag inte orkar missköta mer pga A. Har sjukskrivit mig för att kunna dricka, varit för bakfull eller fortfarande varit full när jobbdagen börjat. Eftersom jag (tydligen) inte har en riktig botten som motivation ska jag se om jag klarar av det mha att måla upp en potentiell botten. Jag är rätt bra på att fantisera så jag kan nog se ganska hemska scenarion framför mig och låtsas om att jag kommer hamna där om jag fortsätter med A. Jag har redan väldigt, väldigt många avskräckande minnen som ger mig ångest så det är inte så ofattbart att jag ev skulle förlora allt om jag fortsätter dricka. Undrar om det kommer gå? Men jag måste testa, är orolig för hur djup min botten måste bli.

Min motivation:
Mina barn
Min man
Min hälsa (just nu, över 50 starköl i veckan kommer inte få den här 40-åriga kroppen att orka i längden)

Hej o välkommen tillbaka. Tror att hjälp utifrån skulle kunna funka, det är bra med längre nykterhet för att kunna både mobilisera styrka och att se problemet mer klart. Själv äter jag antabus och det hjälper fantastiskt bra mot just snabba återfall, då det helt enkelt inte går. Att få stöd under den första tiden är värdefullt, då alkolism är en sjukdom. Lycka till och kram

Hälsan var det som till slut fick mig att sluta i alla fall. Insåg att om jag hade fortsatt i samma takt så var mina dagar räknade och då skulle jag ju mista både mina barn och min fru, och allt annat också för den delen, alldeles för tidigt. Det gäller DITT liv och då finns det ju ingen tvekan egentligen. Det är bara du som kan sluta.

Snart 7 månader nykter nu, och mitt beslut att sluta med drickandet är mitt livs bästa beslut. Tveklöst.

Lycka till! Kram

... det går att sluta utan att vara på den bortersta botten.
Jag såg det som att backa från kanten av ett stup. Det får jag hålla på med hela livet men stupet syns allt mindre vid horisonten.

Jag hade inte heller kraschlandat på ravinens botten, men jag såg stupet närma sig i 190 knyck och därför valde jag att bromsa och backa innan jag nådde stupet.

Jag har slutat dricka för MIN skull. För att jag är värd ett bättre liv. Att det dessutom gynnar min omgivning är bara en bonus.

Kram ? (Snart 6 mån nykter, tjoho!)

anonym30471

Ja, jag behöver nog addera mig själv på listan men det är för tidigt. Är inte där än. Jag själv betyder inte så mycket än. Men antar att med lite promenader och fler dagar utan alkohol kommer jag nog se lite ljusglimtar. Som tidigare försök att välja bort a. Igår var jag helt tom och ledsen. Trött i hela huvudet av all viljestyrka som gick åt till att inte dricka. Började gråta hur lätt som helst och orkade ingenting.

Tack för stödet att det går utmärkt att sluta innan man stupar helt! Det är ju egentligen det idealiska. Innan allt är förstört.

Jag vet inte vad jag ska skriva, har inga insikter än, förutom att det är fruktansvärt jobbigt att vara ståndaktig nu. Har varit vaken i 2 timmar och redan utmattad. Jag lusläser era trådar och marinerar min hjärna i er glädje. Ibland känner jag det i hela kroppen och då snor jag lite lyckokänslor från er och det känns nästan som min egen glädje. Lovar att dela med mig av min egenskapade glädje när jag känner någon.

Just nu, nykter.

Kram