Hej Mistral!

2 dagar nykter är superbra!

En av byggstenarna till nykterheten för mig själv var just det där med att inte hänga med folk som ville göra alkoholrelaterade saker. Ibörjan av min nykterhet, de tre första månaderna, var jag benhård på att inte följa med folk ut, och ville de komma hem till mig så sa jag redan innan att vi isf skulle köra nyktert. Det där kunde jag släppa på rätt fort efteråt, nu har jag inga problem om nån skulle ta med sig en flaska vin hem till mig eftersom jag hela tiden går tillbaka till mig själv. Det är JAG som inte ska hålla i glaset och föra det till munnen och inmundiga det, pga att det är JAG som har har ett problem. Inte någon annan.

Din egen inställning är dunderviktig i det här. Du behöver tro på dig själv att du grejar att va nykter, ingen annan kommer kunna göra det åt dig. (Även fast man önskar att nån annan skulle fixa problemet)
Har du räknat någon gång på hur mycket pengar du lägger ner på alkohol i veckan/månaden?
Sätt dig ner och gör det idag, börja där, och reflektera över om det är värt att bryta 2 dagars nykterhet därefter, det är bättre än att göra som du skriver ”imorn är det kört igen”. Sätt dig ner och ärligt reflektera över om det är värt det.

Mod och styrka,
Dee

Mistral

Ja, min egna inställning är såklart allra viktigast.
Uttryckte mig nog lite oklart, med ”imorgon är det kört igen” menade jag att jag kommer att vara bakis, inte att jag ska dricka. Bolaget är öppet till 15 idag, men jag tänker inte sätta min fot där.
Har börjat fundera på om det kan vara mitt mål, att bara dricka i sällskap? Aldrig ensam.
Tack för goda råd Dee, jag ska börja spara pengar alla dagar jag inte dricker.
Känner mig mycket lugnare nu när jag förstått att allvarlig abstinens uteblir för de flesta, och det lugnet stärker mig mycket. Har nog druckit till stor del av rädsla tror jag.
Idag blir en nykter lördag ?
Kram alla

Mistral

Mår sådär... inte bakis men det känns nästan som om jag är det ändå, då jag knappt sovit inatt. Kroppen känns tung och seg, samtidigt lite orolig och rastlös.
Jobbigt. Borde göra något, tex gå ut och gå, men har ingen energi..
idag blir det iallafall nyktert igen ?

Ta en promenad i alla fall - ibland får man tvinga sig, det ger energi!
Själv har jag gått över 4 mil i skogen denna helg, helt underbart! Jag är så tacksam att jag är nykter och frisk med två starka ben så jag kan starta tidigt på morgonen och vara ute i naturen med matsäck hela dagen! ??
Skulle inte byta bort min nya tillvaro mot flaskan igen känns det som!

Kämpa på, du fixar det, fokusera på den plats du vill befinna dig på!

Mistral

Har en konstig känsla i kroppen idag. Tog en promenad, halva vägen var behaglig, men sista biten hem var blytung. Var tvungen att lägga mig en stund när jag kom hem, orkade absolut ingenting. Har varit frusen hela dagen, i motsats till när man är bakis då man svettas.

Dee, så underbart det låter med att vara ute och gå långt i naturen! Det ska jag också göra när orkeslösheten gett med sig. Tack för att du skriver och stöttar mig ?
Det känns skönt.
Konstigt nog gick mina förra två dagar bättre än dessa två, undrar vad det kan bero på?

Idag har jag också känt en lätt yrsel, och varit lite virrig.
Mycket glad för att jag inte känt någon direkt ångest eller rädsla för abstinens! Det är det som är svårast att stå ut med tycker jag.
Nu sitter jag i sängen och dricker te och Netflixar. Hoppas på lite mer sömn inatt.
Imorgon blir dag 3 ?
Kram alla

AmandaL

Mistral! Du är fantastiskt duktig som klarar det här och kämpar med dina första nyktra dagar, varje dag är en seger! I början är det tungt. Det är mycket som händer fysiskt i din kropp när alkoholen ska ut ur ditt system och det är inte ovanligt att man känner sig trött eller orkeslös. Men du har varit jätte duktig idag! Jag ser en kämparglöd i dig, läser rättare sagt! Bra gjort idag, du är stark och har rätt tänk, jag tror på dig ??

Mistral

Inte pga alkoholen, men pga min kroniska sjukdom som kan ställa till det ibland. Inget allvarligt. Har legat med dropp 1 dygn nu.
Min dag 3 slutade på akuten och nu, natten mellan dag 4 och 5, ligger jag på vanlig avdelning.

Kanske var det tur att det hände just nu? Har mått så dåligt så jag inte haft en tanke på vin. 2 dagar ”gratis” uppehåll från A i de första dagarnas kamp ?
AmandaL, stort tack för dina ord och pepp! ❤️ Det hjälper verkligen.

Imorgon får jag troligtvis åka hem från sjukhuset. Det blir min dag 5.
Ska njuta av popcorn och läsk när jag kommer hem. INGET vin!

Kram alla kämpar och Grattis alla ni som slutat, även fast det bara rör sig om några dagar så är det ett stort steg ?

Mistral

Och inte en droppe har det blivit ?
Tanken dök såklart upp att det vore mysigt med något glas rosé... men nejnejnej!
Det blev popcorn och läsk, helt ok.
Jag fixar ju faktiskt detta ? nu hoppas jag bara kunna sova bra inatt, har sovit asdåligt alla nätter hittills...

Ny dag nu!
Starkt jobbat klara dig igenom 5 dagar! Och hoppas du fått sova ordentligt inatt eller inom några dagar, du bör nog kunna lita på att kroppen är i lite ”olag” när den inte får vad den är van, eller snarare, det är nu du ger den chans att hitta tillbaka till de gamla hjulspåren.

Hoppas du får en fin och nykter dag.

Hmm.. popcorn, kanske måste köpa det... ?

Mistral

Tack VillJuLevaOckså, för din kommentar ??

Just nu använder jag forumet för att skriva av mig, fritt och anonymt, och för att kunna se tillbaka på sedan. Uppskattar alla kommentarer mycket ❤️ När jag själv blivit lite starkare ska jag börja skriva mer i andra trådar och hoppas kunna stärka någon annan med pepp.

Så, dag 6 vaknar jag efter att ha sovit gott men tyvärr alltför få timmar. Så svårt att somna.. men när jag väl somnade (ca kl 03) sov jag som en stock sedan, till 7. Skönt ändå ?
Mår bra! Det är underbart. Ingen bakiskänsla, ingen huvudvärk, fick ingen nämnvärd abstinens heller, förutom ett stort sug och irritation de första två dagarna.
Räknar med att suget kommer att fortsätta komma och gå ett tag till, min taktik är att dricka ett stort glas vitamindryck eller äta något lätt. Märker att det dämpar suget lite.

Just nu tänker jag att jag aldrig mer ska sätta min fot på bolaget. Det där med ”aldrig” får vi väl se hur det blir med, men just nu känner jag bara avsmak för äckligt vin. Konstigt att man kan känna sug efter det på samma gång? ?

Jobbar vidare mentalt med att behålla mitt inre lugn. Har kommit fram till att min största trigger är stress.

Idag är jag fräsch, osvettig, har inget plufsigt ansikte och kroppen känns inte längre som en tegelsten ? Yippiee ? Heja mig

Önskar alla en fin och nykter dag, jag kommer inte att dricka idag ❤️

AmandaL

Bra mistral! Det känns som att du upplever exakt samma positiva effekter av att vara nykter som jag gör. Tror att jag nämnt alla ovanstående i min tråd också, så jag vet verkligen precis hur det känns med bättre sömn, mindre plufsigt ansikte etc, så roligt att du känner samma som jag! Det är jätte bra att hålla dig mätt, att äta bra är en stor faktor till ett minska suget. Man ska helst äta frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och mellanmål för att hålla suget borta så mycket som möjligt, att hela tiden se till att vara mätt hjälper nämligen mot alkoholsug, så jättebra att du kommit på idén med att se till att du äter istället för att vilja dricka vin! Det är en utmaning att bli nykter, vore det lätt skulle alla vara nyktra tror jag, så fortsätt att kämpa varje dag, jag läser styrka, motivation och medvetenhet i din text ? mycket bra jobbat ?

Sömnen tror jag kan vara lite rörig ett ”bra” tag. Jag själv upplever att det varierar en del, vissa nätter vaknar jag tidigt, andra mitt i, andra sover jag som en stock. Det är nog jättebra om du ger sovläget sin tid att reparera sig och hitta tillbaka.

Apropå plufsighet, jag är inte så extremt fixerad vid utseendet men nog känns det som ansiktet ser fräschare ut och kanske midjemåttet minskat lite, i alla fall verkar ölmagen vara på lite tillbakabildande. Trots att jag käkar ganska.... hmmm.... oplanerat och inte alltid låter bli godis

Mistral

Stort tack igen, alla ni som skrivit och peppat ?
I fredags drack jag två glas vin, det var mitt lilla snedsteg. Fast jag ser det knappt som ett snedsteg eftersom det bara var två glas.
Märkligt, efter första glaset började jag känna av det och vet ni vad - för första gången i mitt liv gillade jag inte känslan!
Glas nr två dracks mycket långsamt och sedan ville jag inte ha mer ?

Sug har jag haft såklart, under dessa 10 dagar, men inte svårhanterligt på något sätt.
Det enda problemet nu är sömnen. Jag kan inte somna, ligger vaken till 2-3 på nätterna. Har testat sömnmedicin men blir helt seg av dem dagen efter.. tycker att det där med seg har jag fått nog av, det är man ju när man är bakis också.
Någon som har erfarenhet av melatonin?

Kram på er alla ❤️

AmandaL

Sömnen blir mycket bättre av sig själv ju längre du håller dig nykter. Jag har haft svåra sömnsvårigheter och också ätit sömntabletter för att kunna sova dom dagarna jag inte var full, nu har jag lämnat fyllor och tabletter bakom mig i 45 dagar och så här bra som jag sover nu har jag inte sovit på år. Ge det bara tid, ju längre tid du klarar kämpa emot att påverka din kropp med olika substanser desto bättre ”riktigare” och djupare sömn kommer du att få. Heja dig, hoppas du kommer dit där du får uppleva en riktig god natts sömn ????

Hej!

Jag äter melatonin, en stark dos, det funkar fint och är det skonsammaste jag provat utav att supa mig redlös, benzo och andra sömntabletter.
Tycker kvaliten har blivit mkt bättre, även om jag konstant snittar på Max 3-4 timmars sömn om natten så är kvaliten mkt bättre. Man blir inte bakis heller.
Helst av allt skulle jag inte ta nått alls, men jag har inget val, har haft sömnstörning hela mitt liv och jag jobbar skift och kastar om dygnet varje vecka..

Mod och styrka,
Dee

Tilläggas skall också att för att få ordning på sömnen gäller inte att tänka att medikament löser allt - jag gick i sömnskola hos en psykolog Som givit mig hyfsat bra knep för att hantera min nattliga ångest, innan jag landade i melatoninet.

Jag kan också varmt varmt rekommendera något som hjälper mig mer än medicin, och det är podden somna med Henrik som finns där poddar finns. Man kan behöva ge den typ 2-3 avsnitt innan man lär sig uppskatta den ibland, själv har jag älskat den från första stund. Du kommer fatta varför när du väl börjar använda den :)
Try it out :)