Tack Ensam1984❣️

Så tacksam över Vinägers inlägg idag! Bara några gånger har tankarna kretsat runt alkohol. Så skönt att kunna stå emot på en dag då turen hade kunnat gå t systemet eftersom det har varit öppet iaf fram t kl 15.00. Imorgon är det stängt och jag ska inte ens åka iväg till mataffären.

Jag ligger risigt till å alkoholen skänker mig ingen större glädje ..bara sörja?

Ska bli så skönt att vakna nykter imorgon??❤️

Nu går du ju och lägger dig nykter ikväll! Ta med dig det till imorgon så har du något positivt att hålla fast vid. Jag förstår att det är tungt för dig just nu annars. Jag önskar att det fanns något jag kunde göra.

Så var det för mig också Vara frisk, att alkoholen faktiskt inte gav något positivt. Det känns såklart än mer obegripligt då att välja att dricka och känslan av misslyckande när man ändå dricker är total.
Men jag tror att du är i en bra process ändå när du reflekterar. Man behöver gå till botten med vad alkoholen fyller för funktion. Så oavsett om man slutar pang bom och är hög på det, eller gör som du, slutar lite försiktigt, så behövs de där reflekterade stegen.
Och jag har sagt det förr: du har många nyktra dagar också.

Läs Vinägers fina inlägg om och om igen. Hon är så klok.

Blir så otroligt glad för inlägg...framför allt att ni tror på mig?? Jag skulle kunnat sluta skriva för länge sedan eftersom jag inte ännu lyckats bli nykter. Jag skriver för att jag tycker om att skriva, tycker om att sätta ord på mina känslor och tankar men även visa för andra som är som jag att man kan skriva även om man inte bestämt sig till 100%. Och man är dessutom inte misslyckad för man inte lyckas...för när man läser i somliga trådar där det verkar gå så rasande enkelt...inget sug...inte en enda tanke på alkohol ...ja då kan man själv undra varför man inte lyckas när alla ens tankar kretsar kring alkoholen?

Men känslan när man vaknar dagen efter en dag då man varit nykter är fantastisk.....att minnas allt...att känna att man orkar ta en tidig promenad...men framför allt att man hade styrkan att göra rätt val??

Kanske vi ses igen innan dagen är slut....men önskar er en fin Andra Advent?

Kram❣️

En sak som vi alla har gemensamt här på forumet är att vårt förhållande har varit/är problematiskt. Vägen hit t forumet har sett olika ut. Somliga har varit nyktra flera dagar och varit så bestämda i sitt beslut att sluta dricka medan andra är som jag eller nja jag har nog förresten inte läst i någons tråd om någon som håller på som jag. Fast kanske det ändå finns någon...för även om vi har mycket gemensamt så är våra vägar t ett nyktert liv så olika.

Ja är i princip 100% övertygad om att jag kommer inte kunna dricka dricka kontrollerat någonsin mer i mitt liv, hade önskat att jag hade det. Tänker dock inte att jag får sämre livskvalitet snarare tvärtom. Så min tanke är att en dag nå ett nyktert liv.

Men som det är nu har det varit svårt att få dagar i rad...fast det är vad jag tänker...och att ha fler alkoholfria dagar än med alkohol är kanske vad jag klarar av lite bättre nu. Det känns så oerhört misslyckat när jag inte klarar flera dagar i rad men ...det får bli en dag i taget.

Inatt kommer jag somna nykter?

Hoppas du får en riktigt god natts sömn. Tänk om du kunde vakna i morgon bitti och känna att DU har makten över DITT liv. Det skulle jag önska dig Varafrisk.

Kram!

Jag kommer inte heller att kunna dricka kontrollerat, det gäller bara att få hjärnan att förstå det fullt ut. Vi som inte klarar att sluta på en gång är inte misslyckade, vi behöver bara lite mer tid ?, och kanske lite hjälp.

Forumet är bara så stort som dem som skriver här, så fortsätt skriva!

Jag tror inte att någon klarar av att sluta på en gång. Det gjorde inte jag i alla fall. Oavsett är ingen av oss misslyckad! Vi gör alla våra egna resor med med och motgångar.

Ny vecka och nya utmaningar..
Vi får kämpa på tillsammans, en dag är vi där vi vill vara även om det går lite långsamt ibland..? Men med små tomtesteg så går vi åtminstone åt rätt håll...? ?

Sänder en stor styrke KRAM?
???

.....men trött...la mig sent igår...vet inte om jag snarkat mycket..haft andningsuppehåll/luftflödesinskränkningar...troligtvis har jag det...för jag brukar känna det i kroppen när jag vaknar. På torsdag ska jag iaf få en CPAP/sömnmaskin (på min födelsedag! fin present) så då får jag se hur det förbättrar min sömn.

Siktet är inställt på att vara nykter idag??

Kram?

Ingen alkoholfri dag idag men vill ändå skriva...även fastän det är svårt! Vill alltid skriva när jag är nykter, alkoholfri...helst flera dagar i rad...för det är liksom då det känns som om det räknas. Fast det ska ju inte behöva handla om att det ska räknas utan att man behöver stöd, att man går rätt väg....Har ingen förklaring till varför det blev alkohol idag...bara att jag vill vara utan imorgon...men jag anar vissa anledningar som gör att det blir svårare för mig att avstå idag.

Kram?

Det är nog det du behöver rota lite i... varför det blev alkohol. Vad är det för känsla du har, har det hänt något, vill du pigga upp dig, slappna av, en belöning.
Förstår dig egentligen så väl när du resonerar om att det inte är så kul att skriva om när det inte går bra. Det är ett gott tecken att du ändå skriver för i det känns du ändå vid att du druckit. Jag ville helst av allt inte låtsas om det. Så nu när du ändå känns vid det är det kanske dags att identifiera när och varför för att kunna undvika köptillfällena i första hand. Köper du inget, har du inget. Jag vägrar att tro på det där med maktlös inför alkoholen. Inte så lätt och risk för dikeskörningar, ja, men inte opåverkbart.
Har du funderat över varför du verkar kunna hålla dig på helgerna till skillnad från många andra härinne. Själv var jag så trött och då var autopiloten ofta på eftermiddagen efter jobbet. Det är jobbigt när man vet att det inte är bra och man ändå på nåt sätt väljer att göra det. Det enda råd jag kan ge är att försöka klargöra för dig själv när och varför. Du behöver inte förklara, för det är ju oftast inte jättteklart, men börja borra lite i det.

Hur blev det med november? Du satsade ju på fler dagar utan alkohol än med. Samma målsättning för december? Kan bli tufft med de kommande helgerna, men det kan vara värt ett försök.

Är ledig idag. Min plan är att inte åka iväg någonstans utan endast ta en lång promenad med vår hund. Var kopiöst trött igår kväll. Har sovit mellan 22 och 9.30 förutom ett toabesök. Tröttheten tänker jag beror på flera saker bla på mitt alkoholberoende, sömnapnén, pandemin och mycket att göra på jobbet. Dessutom tänker jag att jag har haft en omedveten anspänning av att inte veta hur det blir med min anställning som nu har släppt. From februari är jag en av två ordinarie kuratorer på jobbet. Har sju år kvar till pension kanske jag inte stannar på samma jobb tills dess men det känns ändå betydligt lugnare och jag trivs. Kan även ha järnbrist men det är ett tag tills jag ska ta prover. Har börjat med en egen liten kur mot trötthet.

Det är ju några månader sedan då jag var på rådgivningscentrum här i min stad då kuratorn där sa att just nu handlar det inte om att fokusera på anledningar utan bara GÖRA....att komma till handling! Jag tänker att jag har kommit till ett stadie där jag är beroende av alkohol både fysiskt och psykiskt. Så vad jag behöver göra är att så fort jag tänker alkohol behöver jag välja en nu fil....jag behöver också påminna mig om att de stunder då jag tidigare har tyckt att det är mysigt att dricka alkohol...att de stunderna tillhör det förflutna för nu för tiden blir det aldrig mysigt....så jag tänker ...att jag hela tiden behöver påminna mig att det finns inget med alkoholen nu som var som det var förr då det var gott och mysigt...den tiden är för länge sedan förbi!!

Jag tänker att att kunskap kring alkoholberoende hos den breda allmänheten kan vara ganska bristfällig. Ibland kan det tyckas som om det är endast de som arbetar professionellt med alkoholism samt vi som har ett beroende eller som gått från ett beroende till nykterhet som har kunskapen/insikten. På min arbetsplats har jag kollegor som jag tänker är otroligt kloka, smarta och är allmänbildade men man upphör aldrig att bli förvånad.
Vi hade ett möte där en förälder var med samt professionella från olika verksamheter samt jag och några till från mitt arbete. Föräldrarna är separerade men båda brukar komma men igår kom endast den ena för att den andra hade ett återfall i sitt missbruk. Den föräldern arbetar tydligen på ett behandlingshem, vet dock inte inriktning. Jag förstår att mina kollegor tycker att det är konstigt att föräldern har tagit ett återfall när hen har det arbete som hen har. Och, jag tänker för mig själv...men kära vänner...vad är det som är konstigt?!? Så jag berättar att de flesta/många som har ett alkoholberoende är människor som har ett "människorelaterat arbete" som tex socionomer, lärare osv...och som kvinnor i min ålder. Å de blir lite förvånade...å på mitt jobb känns det verkligen som om att de är andra som faller dit...inte att det finns någon hos oss som har ett beroende. Känslan inom mig känns knepig...skuld och skam...lite lögnare...å ja...det var liksom ingen bra känsla...och det känslan kan jag endast få bort genom att bli fri från alkoholen.

Onkel F - jo tanken var att få flera dagar utan alkohol än med under november månad men lyckades tyvärr inte fast det blev bättre än tidigare. Målet är kvar för december även om det kommer bli svårt med alla helgdagar och i dessa tider. Var dock nykter under förra julen eftersom det inte fanns någon alkohol hemma och systemet var stängt. Men vill förlänga den nykterheten i år...så är det.

Kram:)

Du tänker helt rätt, och din psykolog också. Ibland är det viktigast att GÖRA och inte ge plats för alla om och men och kanske.

Bra att du kunde bidra med viktig kunskap på din arbetsplats!

Kram ?

Hjärnan försökte lura mig genom att säga ”Lite vin kan du allt dricka...det är ju sista dagen som 57 år”.... men jag vann??ingen alkohol har inhandlats och nu ska jag laga morotssoppa??

Hoppas du vaknar till en bra dag. Jag tror det är en bra dag att vara nykter. Tag hand om dig!