Känns bra. Någon enstaka tanke på A, men inget sug. Tror inte det beror på mitt försök att tänka annorlunda, men kanske? Nöjd oavsett.

Namnet på hemsidan stämmer, den finns faktiskt med i efterorden i boken. Kollade lite på en reklamsnutt för sidan med Annie Grace. Ingen lysande teknisk kvalitet.. Men det är väl innehållet som räknas. Skall prova.
Jag har inte släppt 'kunskapsspåret", jag väntar på leverans av ett par böcker jag tror kan ge nya insikter. Kunskap skadar aldrig, men "Inga förbud" får bli huvdspåret.
Skönt att se att jag inte är ensam om mina funderingar i den riktningen.

Hoppas på en vit jul i mer än en bemärkelse!

Kvaliteten på bild och ljud är urusel även på hennes poddklipp på youtube, tyvärr. Men jag hoppas att du gillar innehållet! Jag har ljudboken ”The Alcohol Experiment” som insomningsljudbok så jag lyssnar på Annie Grace 30 min varje kväll. Femte gången i sträck nu tror jag ? Alltid fastnar något nytt. Hon pratar snabbt som sjutton, men jag har lyssnat på henne så mycket nu att jag har vant mig.

Kram ?

Visserligen är det här bara den sjätte dagen nykter sedan mitt senaste återfall, men det känns bra.
Idag har jag haft lite sug och förväntningar inför helgen, men jag har "resonerat" bort dem.
Vad skulle vara positivt med att dricka jämfört med de negativa konsekvenserna? Vad, som jag kan göra nykter, är jag villig att välja bort? Är det värt att må skit i flera dagar för att få stänga ner hjärnan överhelgen?
Om jag ser på det viset är valet inte svårt. Sen kanske jag trillar dit och super skallen i bitar ändå, men det känns inte så.

Jag mår rätt bra faktiskt. Sover lite bättre (Propavan, trots allt), sedan vill jag bara säga en sak: meditation Is da Shit! Ger mig ett lugn i både kropp och själ.

Man kan inte annat än beundra din energi och ditt engagemang här på forumet, Andrahalvlek? Tack!

Ja, meditation hjälper mig också väldigt mycket. Den gör också att jag är närvarande på ett annat sätt. Inte alltid förstås. Men även att vara nykter ger ju en annan närvaro. Så båda tillsammans gör att jag upplever saker på ett annat sätt.

Vatten, t.ex, kan smaka ljuvligt. När jag är medveten och riktigt känner vattnet när jag dricker det.

Det känns som att du är inne på rätt spår nu. Jag upplever att du är medveten om att du kan trilla dit igen, men du kommer inte låta det gräva ner dig utan upp på banan igen direkt. Jag tror att det är en strategi som kommer funka. Du har ju också verktyg för att förhindra att du trillar dit.

Vad glad jag blir att meditation har hjälpt dig! Och rätt så snabbt dessutom.

Tänk på att fortsätta med det även när du mår bättre, skapa en bra daglig vana. Risken är så stor att man slutar när man mår bra och bara gör det när man mår dåligt. Det som är häftigt med meditation/mindfulness är att efter ett tag gör det inte bara skillnad där och då - utan hela tiden.

Håller med dig Tappadigen, kombon meditation/mindfulness och nykterhet är verkligen vinn-vinn för känslan av närvaro i nuet. Orostankar och stress får inte fäste alls lika lätt. Man blir mer chill ?

Kram ?

Jag måste säga att jag är imponerad av din styrka till att inte ge upp!? Fungerar det inte på ett sätt, så provar du andra metoder och strategier. Och fortsätter att skriva här. Helt grymt bra jobbat!

Du är motiverad, det märks.
Och du har viljan.
Att du fixar meditation? gör att jag får dåligt samvete.
Jag som typ testade en gång och sedan la ner.

Kram⚘

Jag är ju en absolut rookie som försöker fokusera på andning. Funkar faktiskt för mig. Antar att det är lite som medveten/djupandning vid ångestattacker (Ingen erfarenhet). Det ger ett lugn och ett mindset som är rätt skönt. Förhoppningsvis kommer jag att fortsätta, jag har en tendens att tröttna på saker ganska fort.

Envis och motiverad, ja. Det händer att jag läser börjar på min tråd för att påminna mig om hur jag kände mig i somras. Jag har helt enkelt inte råd att ge upp. Hälsan tillåter inte det.

Meditation låter säkert pretentiöst. Men jag gör det inte för att imponera på någon annan, utan för att det fungerar för mig. Jag är förvisso väldigt kass på det! Jag försöker i alla fall gör det med lite mer regelbundenhet nuförtiden. Det är faktiskt dags efter några minuter här på forumet först.

Jag kör guidad meditation medelst Sam Harris. Det är mycket fokusera på andning men sen även andra förnimmelser. Men jag kommer ständigt på mig själv med att börja tänka på andra saker. Om det fungerar för dig så hoppas jag verkligen att du fortsätter. :)

Det känns som om det mest är en dålig vana. Jag har inget fysiskt behov, det är bara hjärnan som ställer till det.
Hur var det nu: jag kan inte kontrollera det som sker, jag kan bara kontrollera hur jag reagerar på det.
Jag får dricka, men jag vill inte ha de negativa konsekvenserna av att göra det. Jag väljer att avstå. Hoppas jag.?

TappadIgen, jag känner igen det där med tankar som poppar upp. De första minuterna blir det mycket "Tankar för dagen", men för mig lugnar sig efter ett tag. Jag kör ett litet pass varje (nykter) kväll.

Suget är bara tankar och känslor, det går alltid över. Du behöver inte agera på det. Suget lyfter aldrig glaset till munnen.

Kram ?

Har registrerat mig där. Idag är min dag 1. Vi får se vart det leder.
Bra att kunna skriva ned vad som triggar drickandet och de negativa sidorna av det. + och - listor.
Bra att reflektera över varför man dricker och vilka konsekvenser det får.

Ser verkligen fram emot att läsa om dina 30 dagar med ”The alcohol experiment” ??

Själv sliter jag med inspelning av ”Tänd ett ljus” till kören jag sjunger med. Jag ska spela in mig själv på film, utan musik bara min röst. Sen ska alla filmer klippas ihop till en enda stor digital kör.

Plågsamt och läskigt som sjutton, har hållit på och tränat låten hela veckan. Spelat in en gång, nu ska jag göra om det strax med musiken i öronen enbart.

Ett glas vin eller två hade underlättat enormt - men nu gör jag det här spik nykter och jag kommer att vara så nöjd med slutresultatet. Inte min filmsnutt, men när alla sjunger ihop. Helheten är viktigast.

Kram ?

Jag gjorde The Alcohol Experiment under min andra månad utan A.
Jag tyckte det var jättebra.
Längtade efter dagens mail och video.
Bra samtal med experter och andra personer.

Det hon säger om att reflektera hur det känns när man dricker om man fortfarande gör det under experimentet satt kvar i mitt huvud när jag bestämde mig gör att dricka en flaska vin en kväll.
Jag drack inte bara, utan var mer medveten om hur det kändes och upplevdes. Minns att efter min första klunk så tyckte jag vinet smakade glögg?.
Hoppas din helg varit fin med mycket juleljus.
Här är granen pyntad
Kram⚘

Jag hade lite av en "Stand-off" med min närmaste chef i onsdags. Vi drog båda alla våra mentala vapen. Inte så bra! Tog ledigt torsdag och fredag.
Tyvärr har jag använt vin som en tröst. Jag känner mig smått misslyckad och på något sätt "oren". Naturligtvis sköter jag min personliga hygien, men det ständiga intaget av alkohol påverkar min självbild. Jag känner mig inte som den person jag kan och vill vara!

För varje återfall blir det bara svårare och svårare. Mest för att du omedvetet tappar tron på att du klarar av det. Framgång föder framgång, men motgång leder till misär. Tyvärr.

Kan du få hjälp via företaget? Kommunens beroendemottagning? Svälj prestige och stolthet och sök hjälp, snälla du.

Du är värd ett bättre liv.

Kram ?