Tack för ditt svar @Charlie70!

”Because alcohol is physically addictive, there are withdrawal symptoms….”. I en annan mening står det ”….this initial period of physical withdrawal was flipping my mind-set”. När jag använde google translate översatte de withdrawal med uttag och det kändes inte rätt.

Tisdagmorgon….redo att åka till jobbet. Få se hur många av mina kollegor som är på plats och vilka som är m på länk nu när vi har teamkonferens. Nästan de flesta har haft Covid. Många patienter är uppsatta i kalendern. Några besök i eftermiddag. Efter jobbet ska jag åka t diakonen i M-kyrkan och prata. Det är skönt. Avslutar alltid m en bön. Det är trösterikt. Är själv inte så troende men en sökare efter det andliga.

Ha en fin tisdag🌟

@Varafrisk
Godmorgon!
Vi har väldigt många sjuka på min arbetsplats nu och det verkar vara likadant överallt. Bra att man kan jobba hemifrån ibland och ha möten digitalt.

Jag är oxå en sån som skickar iväg böner och finner det trösterikt. Är uppvuxen i ett kristet hem så tron finns där någonstans, även om jag inte varit aktiv i kyrkan sen sena tonåren.
Tycker det känns skönt att min bön kanske landar någonstans hos någon högre makt.. och gör den inte det så har jag iallafall testat. 😊
Ha en fin dag! ✅

@Rehacer
Tack för att du tittade in! Ja, jag tycker att bön är väldigt trösterikt. Jag tänker även att man behöver inte göra det så krångligt. Mina föräldrar var inte aktivt troende men hade stor respekt för det kristna, för kyrkan. Så det fanns många förbud. Jag har kommit lite längre på min resa nu....men har inte riktigt fått det jag söker...men känner att jag kan be till vem jag nu vill be till. Har du lyssnat till Ainbusk Singers låt "Min Gud"? När jag lyssnar till låten eller läser texten så kommer tårarna för mig...Jag tänker att jag söker stöd på många vis och då delvis genom det andliga.

Jag har skrivit förr och jag skriver det igen att ibland tycker jag att det finns för få vägar att finna stöd på resan till nykterhet. Vi är ett stort antal som har ett alkoholberoende och vi är många olika individer. Jag tänker och tror att om det fanns mer resurser och bättre ekonomi skulle man kunna anpassa behandlingen mer till individen och inte tvärtom.

Just nu är det jättetungt...eller...det är varken toppen eller dåligt....utan ganska neutralt. Bekräftelstörsten pockar på ...på många olika håll...men jag har inte gett upp.

Kram:)

Har en telefontid hos min läkare nästa vecka. Jag tänker att han kommer fråga mig hur det går. Om jag inte glömmer av så tänker jag att jag vill fråga honom vad kan han erbjuda mig för stöd? För den frågan har jag aldrig ställt.

Kram🥰

majken_r

@Varafrisk det låter som en riktigt bra fråga. Klokt. Kram och hoppas du får sova gott🌱

Anonym31513

Så fint att du finner stöd hos diakonen i kyrkan. Pratar du med hen om dina alkoholproblem, eller mer om livet i allmänhet? Lycka till med läkarbesöket nästa vecka. Toppenbra idé att fråga vad han kan ge för stöd.

@majken_r @Lavendelblomman

När jag inte lyckas så tycker jag att det är så oerhört skamfyllt. Känns som om jag behöver prestera hela tiden. Får inte så mycket förslag därför tänkte jag att jag vill fråga honom vad han tänker. Jag tycker annars att han är en mycket bra läkare.

Ja, jag pratar med diakonen om mina alkoholproblem, pratar en hel del om detta. Hade tänkt prova på en grupp som M-kyrkan har ..lite likt 12-stegsprogrammet, tror jag...men riktar sig inte endast till människor med alkoholberoende utan med lite olika problem. Tyvärr så startade den inte under hösten kommer inte heller starta nu under våren pga Covid-19. Få se hur det blir till nästa höst. Så det är trösterikt att komma till diakonen. Känner ju mig ganska ensam emellanåt därför känns det även så gott att få prata högt om mina tankar.

Många som skriver här på forumet är oroliga för det sociala livet...att andra förväntar sig att man ska dricka. Jag tror att det är nog det enda som jag är säker på att i de sociala sammanhang som jag är i, är det ingen som tjatar om att dricka alkohol. Dessutom har vi ett mycket litet nätverk så jag blir knappt bjuden av någon på alkohol och då handlar det om mig själv om jag kan säga nej..

Ja..som jag skrev igår...livet är lite sisådär....när jag slutar med alkoholen kommer nog livet fortfarande innehålla stunder av sisådär...men jag tänker att filtret är borta....jag tänker att det blir lättare att särskilja känslorna.

Nu är det i alla fall tid för att ta ett bad och försöka finna lite ro:)

Kram till er alla!

Kan ju inte redigera...märker att jag börjar att skriva detta inlägg som en fortsättning på mitt förra..om jag inte hade skrivit läkare det sista så hade det nog varit svårt att förstå vad jag menade...

@Varafrisk Hej! Ja du, livet är sisådär både med och utan alkohol. Det jag har kommit på nu efter att ha haft det sisådär i 27 dagar är att det är okej att ha tråkigt för det var ta mig 17 inte så mycket roligare med Mr A heller. Det finns så många fördelar att vara utan A. För mig är den bästa att man slipper skammen, den där jobbiga skammen som man inte kunde koppla bort. Det är värt såå mycket! ❤️
Ha en fin kväll! 🤗

majken_r

Ja livet är lite sisådär då och då. Men det du skriver om att kunna särskilja känslorna när man inte dricker. Det låter som något riktigt bra, fast det kan vara smärtsamt. Hoppas du får sova gott efter badet💕@Varafrisk

@Varafrisk du är så öppen och så ärlig i att finnas. Du tar emot skrivelser med bravur. Du är min förebild i att stå upp för den man är 💕

Har du någon idé själv om vad du skulle behöva för stöd VaraFrisk? Jag tänker att du kanske ska ha en plan B om läkaren inte kan svara, eller kommer på något hen kan erbjuda. Jag vet ju inte alls vad du har provat tidigare och har få egna erfarenheter av det, men vi har ju haft lite samma ovanor att brottas med tänker jag. Det där automatiska från tanke till bolaget och jag tänker att det borde finnas någon terapi mot just det. KBT eller nåt annat. Om du inget har handlat kan du inte dricka. Beroendet är en del, och den vill du jobba med, vanorna är till viss del en annan och det är kanske dags att sätta in stöten på handlingsmönster? Bara en tanke.
Mina automatiserade tankar dyker upp nu och då… ”nu har jag chansen att handla” och det har varit nära nån gång, men när jag tänker efter hela scenariet så fattar jag inte ens varför jag skulle vilja dricka. Det är så mycket skönare att koppla av utan alkohol. Men nu är det ju förknippat med lite ansträngning att handla för mig. Jag hinner tänka. För det jag skulle vilja agera på tror jag är tröttheten, det är den jag vill medicinera. Trötthet i kombination med stress och alkoholen har ju fungerat som medicin tidigare. En ond cirkel eftersom tröttheten också gör att det inte finns samma tillgång till förnuftet, utan målet blir alkoholen.
Och en ännu ondare cirkel eftersom alkoholen är förenat med känslor av skam och misslyckande. Så om du får bättre verktyg att bryta i tid. Kunna fira framgångarna när du låter bli, istället för att räkna tillfällena när du inte lät bli.
Bara lite tankar som du tar till dig om du tycker att det finns nåt som är hjälpsamt.

God förmiddag @varafrisk
Idag skippade jag turen till vinterbadet men tänkte köra igång mina små frö-odlingar. Är med i en fb-grupp som ”odlar snittblommor” och där är aktiviteten nästan för hög så här års. Vi har en fin blomsterhandel här så straxt ska jag iväg och jag tänkte börja med luktärter, rudbeckia och kanske någon mer? Pionvallmo? Dahliaknölarns tror jag är en något senare historia, och dessutom svåra att få tag i. Har du några planer åt detta håll? Kram!

Tack för att du tittade in @Sisyfos❤️
Ärligt talat så tänker jag att det enda läkaren erbjuder är medicin. Och den medicin som jag behöver är antabus vilket jag inte får/kan ta🙄 Jag tänker att oavsett vad så handlar allt om mig…skriver inte mer om det nu🥺

Tack för att även du tittar in@Se klart ❤️
För mig blir det ett nytt växthus, ett litet. Växthuset som vi köpte förra våren har blåst sönder. Det var ju ett billigt i plast fr biltema men det var liksom ett test.
När du inspirerade mig förra året gick jag liksom all in och det blev liksom lite för mycket😅 Vill odla..men jag behöver fundera över vad🤔 Förra året köpte jag en jättefin bok ”Trädgårdskalender….för flera år”. Tänkte ge bort den men jag behåller den…står mycket matnyttigt i den. Tänk om jag skulle ha detta som en terapi precis som du hade från början för man måste ju vara nykter när man odlar.
Man måste vara nykter för att kunna göra det man vill!

Idag tog jag en hundpromenad före frukost, har simmat 600 m. Har även gjort kimchi..vet ni vad det är?

Tycker att det är så jobbigt med läkartid på onsdag. Skäms så fruktansvärt🙈Jag är en så himla duktig flicka när jag pratar med läkaren…säger allt jag ska göra…som jag inte gör🙄

Kramar❤️

Anonym31513

Kimchi har jag hört talas om men inte provat själv. Är det gott?
Angående odling så kan jag tipsa om en podd som heter RödaVitaRosen. Den handlar om trädgård, men även om mycket annat mellan himmel och jord.
Kram!

Tack för tipset om podden @Lavendelblomman! Jag fick en burk kimchi av en kollega när jag fyllde år. Hade ingen aning då om vad det var för något. Man kan ju ha det som tillbehör men jag lagade det ihop med stekt ris, edamamebönor och stekta ägg. Om man tycker om lite stark mat så är det väldigt gott, en koreansk maträtt.

Till något annat….söndag morgon…det blåser väldigt mycket men jag ser att solen tittar fram. Ska ta mig en promenad efter frukost. Vid tolv ska jag hämta upp min dotter för att sedan åka till en större stad några mil bort. Hon behöver några nya skor så vi ska åka t en Stadium outlet. Jag själv ska se efter ett par träningstights på Kappahl fanns inte i min storlek i min stad. Blir även lunch. Det är så himla mysigt att åka tillsammans, man får så mysiga samtal.

Söndag är en dag utan förhandlande. Visst finns det ofta tankar på att jag kanske ska köpa alkohol nästa dag men ändå…hjärnan fattar att det finns inget att köpa så det blir ingen kamp. Det var likadant när jag tog antabus…aldrig något förhandlande utan det var bara att acceptera det gick inte dricka alkohol. Och så är det faktiskt ändå även om systemet är öppet eller nu när jag inte tar antabus…det går inte dricka alkohol. Alkoholen är en så jäkla stark förhandlare! Jag har ju bestämt mig jag vill ju inte dricka men nog sjutton kommer rösten. Jag behöver verkligen justera dörren som står där på glänt som gör det möjligt för alkoholen att komma och locka. Jag vill bli klar i hjärnan för att veta hur trött jag egentligen är, veta hur mycket alkoholen påverkar. Det gäller även med jobbet..hur mycket påverkar alkoholen att jag inte riktigt trivs. Har mycket tankar kring jobbet. Vet att jag vill inte jobba där tills jag blir pensionär.

Hur som helst jag ska göra allt jag kan för att få en bra söndag.

Ha en fin söndag alla!

Kram🥰