Har sedan september förra året varit mer eller mindre övertygad om att jag både vill och bör lägga ner det här med alkohol. Klipper med alkoholbeteendet då och då i en vecka eller två, och upplever då i överlag en påtaglig lättnad och förnöjsamhet, men är sedan förbluffande snabb på att ”tacka ja till mig själv” när jag plötsligt bjuder in mig själv till att börja om igen?! Och då håller jag igång var och varannan dag igen en stund. Blir galen på detta!!

Har läst i det närmaste alla trådar i detta forum och igenkänning med många är naturligtvis enorm. Är brutalt avundsjuk på (och imponerad av) er som håller över tid och grunnar på vad som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er...? Hur i h-vete kan jag låta mig själv dricka igen, lite hastigt och lustigt, när jag några dagar/några veckor innan är så sagolikt säker (gång på gång) på att det fan räcker nu! Det är inte inte värt det! Alls!!

Både mängd och frekvens är oroväckande och osunt, även om själva dryckestillfällena inte medför några direkt negativa upplevelser eller tokigheter. Slutar dricka ”i tid” (men har då eg druckit för mkt), gör inga märkliga eller oöverlagda handlingar och har aldrig typ somnat i soffan eller lagt mig utan att tvätta mig o borsta tänderna. Men dagen efter - skjut mig stenhårt alltså... Så vidrigt... Ångest och ofattbart dåligt mående på alla fronter. Om jag har druckit tex tors-lör (aldrig dagtid), blir det en ackumulerad vansinnes-baksmälla/abstinenskänsla som jag hatar och inte kan stå ut med!

Mitt liv är ganska intensivt och jag vet att jag oftast ”bjuder in mig själv till dryckestillfällen” när jag är lite överbelastad och samtidigt speedad och trött. Jag blir då stormglad när jag plötsligt kommer på att ”nämen nu tar vi och piffar upp den här aftonen med vin o bubbel!” ”JAPP” säger jag då DIREKT och tveklöst till mig själv utan att vara ett dugg intresserad av att identifiera något i HALT-modellen (som jag lärt mig om här 😊), eller att ”spela hela filmen”. Där och då vill jag inte hjälpa mig själv till en mental punkt där jag inte vill styra upp en festlighet, så att säga... Jag skiter då fullständigt i att jag typ några dagar/veckor innan fattat ett högst rimligt och klokt beslut att ge fan i att dricka, av den enkla anledningen att det definitivt inte är värt det.

Har som sagt läst här en längre tid och nu skriver jag mitt första inlägg, för att utforska om det kan vara medverkan här, som är en faktor som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er som finns här och som håller över tid 🙂.

Hej förresten 😊! Jag heter (inte 😅) Annabell, jag är 42 år och har ett jättebra liv med superfina relationer till barn och familj (lever utan partner), ett jobb som är givande och jag vill INTE dricka alkohol mer. 🤗

Ja innerst inne- pläden är påbörjad helt klart, jag tänker också att du närmade dig en massa saker, några mysteriet kanske och det är ju spännande och läskigt, och mod behövs och är det något som alkoholen tar ifrån oss dag ett så är det just det.
Men precis som du skriver är förflyttningarna påbörjade där inne och går ingenstans för du är chefen, och jag tror helt enkelt de små djuren väntar på din signal att säga gå. 🦆✅💪🏻❤️‍🩹

@Annabell Så skönt att du fick sova rätt bra i natt. En tuff och kämpig dag igår, men du fixade det! Den innersta förflyttningen rör på sig och den kraften är stor och behövs för att sätta igång maskineriet i kugghjulen, bort från gropen. Fortsätt så!

Ha en fin dag och var superstolt över dig själv!💪❤️

Jag blir så himla djupt glad över att- och det ni skriver, så jag måste gråta en liten flod och sminka om mig inför ett svinviktigt möte kl 13 💞💞💞! En del av gårdagens symptom finns även idag, men den stora skillnaden är att jag inte blir lika uppskrämd av detta som igår och då är det lättare att härbärgera ☀️😊. Idag hatar jag gropen så fruktansvärt hårt och argt så att det inte finns nån chans att jag vänder nåt annat än ryggen till den 💪🏼. Igår var det rädsla, idag blev det hat - får se vilka andra (positiva 😆) verktyg jag plockar fram närmsta dagarna här i steg 2 (som jag tänker som lite av en akutfas, dag 2-5) ⚒️.

Kram!! ✨❤️🦆

@Annabell Hej! Den här gången har jag en känsla av att det kommer gå riktigt bra.💪 Ett hett tips för den akuta fasen som jag tror underlättar en hel del är om du kan se till att avvika från ”normala” sysslor på kvällarna. Dra tex iväg på en rejäl sväng med bilen. Kör i väg långt bort någonstans. Eller ta en lång jäkla promenad. Låt bli alla ”måsten” och att bara sitta hemma och uggla. Då går tiden fortare och man har annat att titta på= mindre lidande. Det underlättade grymt mycket för min del i alla fall.😅

Kram

Tack Torn 🤗✨!! Mkt bra tips 👍. Jag tänker också så och har en ”keep-in-motion”-stil när jag inte mår bra. Går, springer och älskar att åka bil hit och dit! Det är så hektiskt inombords så då är det skönt att matcha med att själv vara i fysisk rörelse på ett eller annat vis 🏃‍♀️🚗😅. Jag blev stormglad över att du skrev att du tror att det kommer att gå bra för mig nu ❤️!

Nu har jag varit i skogen och plockat lite påskris 🐣😊. Är lättad och glad att jag ska vara nykter i påsk! För när vi har vår årliga påskfest är jag fortfarande på steg 2 och i steg 2 kör man på pannben, hat, rädsla och rörelse - så är det bara. Inga tveksamheter. Det är sen gammalt 😄. (Ps. wow alltså… vilka stämningsfulla ingredienser till en påskfest! 🐣🤣)

Kram ❤️! ✅🦆

@Annabell Det märks verkligen att den innersta förflyttningen är på gång hos dig! Med dessa påskingredienser kommer du att hålla tjatterfjanten på långt avstånd, så ös på bara som värsta goltuppen💪🐓🐥😂. Fysisk rörelse är A och O för mig, det hjälper typ mot allt. Check på dag 2, kram❤️

Vad skönt att läsa @annabell
Hat, hot, pannben, rädsla och dessutom i rörelse- den kommer tjatterfjanten inte åt det är ju helt klart. Försök att njuta lite i pauserna, det är så skönt när det lättar, och världen öppnar upp igen. Det kommer att bli bra. 🦆☀️

Huvva vilken natt… 😱 Men det var förväntat. Alkoholen skapar ju en överaktivitet i nervsystemet som kvarstår några dagar efter att man druckit för ofta o för mycket en tid och det blir en ryckig och stressig sömn. Obehagligt 🤯!

Det kanske blir trötthet som slängs ner i verktygslådan inför dagen 3 🤔. Trötthet som argument för ATT dricka (tanka, orka, peppa igång) har man ju kört till leda… Men jag har också testat det motsatta några gånger! Att ”boosta” tröttheten för att INTE dricka och ba ”men ojojoj, guuud vad trött jag är. En så här trött liten person orkar bara foodora och flanellpyjamas tyvärr… åååh så tröööötttt” typ. Trötthet - en till stämningshöjande ingrediens till påskfesten på torsdag alltså👌😄.

Har läst min söndag här i tråden flera gånger… Snacka om att bli buren genom en dag❤️. Jag kommer aldrig att glömma det 🙏! Om jag hade vetat var ni bor hade jag skickat presenter och blommor 🌺😊 (och en inbjudan till min stämningsfulla påskfest 🤣)!

Ha en fin dag 🤗☀️!

@Annabell
Godmorgon!
Ja, den där påskfesten verkar bli hur grym som helst! Jag hade platsat där (är trött, kör på pannben, hat till det mesta just nu, en del rädsla & rörelse). 😁
Kör på idag, vi är med dig! 🧡

@Annabell Så där ja, dag 3💪. Lite skit och djävulskap några dagar till men sen så vänder det! Vi är med dig på din påskfest telepatiskt, i en tredje dimension. Vi är din bakgrundskör när du tar leadrollen och ber tjatterfjanten fara och flyga till Blåkulla🥊🔜🧹💨.

Ha en fin dag💪❤️🌷

Det är kämpigt det här… Gårdagen och så natten igen 😣. Inte kämpigt att inte dricka, för nu är det uteslutet, men kämpigt att ge sig in i livet igen (som just nu innehåller MYCKET utmaningar), väldigt nedsatt av att ha hängt i gropen för mycket på sistone…😵‍💫 Stresskänslig, yr och lättoroad, ont i magen och spända muskler etc… Så här vill jag inte må. Jag hoppas verkligen att det (mesta) beror på alkoholstoppet, så att jag blir mitt vanliga jag inom kort 🙏😊. Knatar vidare med dag 4 i steg 2 idag. (somnade 21.15 igår så hann aldrig sätta gårdagens ✅😄, så nu blir det dubbel ✅ direkt, för tjatterfjanten är just nu chanslös mot min 🧰😂).

🦆🌱❤️

@Annabell Du gör det så bra! Avgiftning pågår och det kommer att bli bättre. Härligt att tjatterfjanten är chanslös mot din handväska för det är väl ingen bandyportfölj?😂 Fortsätt kämpa på, snart är du ute på andra sidan💪💕🌷