@Vilja123 när abstinens och suget va som värst de första dagarna, så hjälpte det mig att promenera mycket. Jag gick så mycket att jag knappt orkade gå de sista stegen. Lyssnade på bla alkispodden . Och va mycket inne på forumet och läste. För att påminna mig att man är inte ensam. Andra har gått igenom detta helvete , och att det blir bättre!!! Bara man härdar ut, och inte tar det där glaset . Jag tror på dig! Du kommer att klara det! Styrke kramar till dig🌷

Tack @Majblomman @höstkvinna för pepp och styrkekramar 😊 bestämde mig för att åka och träna...och vips var både ångesten och suget borta. Sitter nu i soffan, under en filt, med tända ljus och en kopp te och känner mig stark. 😁
Dag tre och jag kommer somna nykter och nöjd! 😊

En hälsning/påminnelse till mig själv!!
När du känner suget efter ett glas vin Vilja, tänk då på hur du mådde den första tiden på din alkoholfria väg. Tänk på hur ångesten låg som en tyngd över dig, hur den rev och slet i din kropp. Ibland var du övertygad om att du höll på att få en hjärtinfarkt. Den oroliga sömnen på nätterna med hjärtklappning och oro och känslan av att vakna lika trött som när du gick och lade dig. Tankarna som ständigt kretsade kring alkohol. Dåligt humör och sämre tålamod.
Detta är dag 4 och såhär har du mått i flera dagar. Just nu hoppas du innerligt att det värsta är över snart och att du ska få börja uppleva fördelarna av ditt beslut.
Du vill inte göra om detta igen så mitt råd till dig: "Ta inte första glaset!! Det är inte värt det. Se istället frammåt och hitta andra sätt att slappna av, komma till ro, hantera känslor, belöna dig eller bara ha kul.
Förhållandet mellan dig och spriten är definitivt SLUT! "

@Vilja123 så bra att du skriver så att du kan gå tillbaka och göra dig påmind om vad alkoholen gjort med dig. Det är verkligen inte värt att må så! Jag känner så igen mig i allt du skriver. Jag bestämde mig den 3 oktober, och har klarat vara nykter sen dess 🙏 och det har verkligen inte varit lätt!!! Vet att jag har lång väg kvar att gå, men redan nu mår jag så mycket bättre! Sömnen är dock inte stabil än, men det kommer. Så bra kämpat av dig🍂

@höstkvinna
Ja jag tror också att det kan vara bra att kunna gå tillbaka och påminna sig om hur det var. En liten livlina inför framtiden.
Bra kämpat av dig också!! 🌟

Dag 5 och äntligen mår jag lite bättre. Energinivån är högre. Känner mig lite mer vaken på något sätt. Och suget är inte överhängande.
Däremot (och det kanske är för mycket information) så är magen helt paj 🙈🙊 Är det vanligt tro?? Hänger det kanske ihop med att kroppen avgiftar sig???
Fick hem boken "Tänka klart " idag blir helgens läsning. 😊

En vecka idag!! Johoo 🥳
Och visst märker jag av några små fördelar. Jag sover lite bättre och känner mig lite piggare på dagarna. Har lite mer energi. Sakta men säkert. I kväll blir det cola zero i glaset 😃

@Vilja123
God morgon! Varmaste grattis till första veckan som nykter!! 🌻 Visst finns det små fördelar hela vägen och det gäller nog att fokusera på dem när det känns svårt. 🥰 Jag har bara varit här en kort tid men har redan börjat förstå genom andra att jag behöver vara snäll mot mig själv för att sedan be andra vara snäll mot mig.
Det glädjer mig att du är här nu och att vi är flera som kan växeldra.
Så här i början har jag varit väldigt självcentrerad (imorgon 4 veckor nykter) helt enkelt för att det har tagit mig enorma mängde energi att bara landa i alla fysiska symptom jag har och sedan insikterna kring vad missbruket gjort med mig. Vad jag har gjort mot mig själv.

Starkt jobbat och grattis igen till en första vecka nykter!! Det är du värd!! 🧡🧡🧡

@annacananda tack! Jag förstår vad du menar med självcentrerad. Så här i början på resan känner jag mig också så. Tror det är naturligt. Däremot tar jag till mig mycket av vad andra skriver och deras erfarenheter. Det är guld värt.
Grattis till 4 nyktra veckor i morgon! 🌟🌟🌟

O vad hände där!!
Inne på dag 9 idag. Ser så mycket fram emot morgondagen och tvåsiffrigt. Vet inte varför jag hakat upp mig på det, men det känns bra 😊
Har under helgen roat mig med trädgårdsbestyr och att läsa "Tänka klart ". Mycket bra och tänkvärd bok.
Men nu på eftermiddagen måste blodsockret ha sjunkit ner i tårna bokstavligt. Helt plötsligt blev jag darrig, orolig och maniskt sugen på precis allt. Dock inte på alkohol vilket känns skönt. Men godis, glass, snacks, mat läsk you name it!
Nu kör jag Viktväktarna parallellt med alkoholstopp. Tänker att det kanske inte är det bästa och att jag kanske ska pausa Vv en period. Tills jag kommit lite längre med alkoholstoppet. Vad tror ni? Är det någon annan här som jobbar med viktnedgång parallellt??
Kram kram på er! 🤗

@Vilja123 Det är stort när dagarna ökar och rullar fram till tvåsiffrigt. Att räkna dagar har mig mig varit mycket motiverande och häftigt när det blir en månad och som ökar till fler. Jag åt mycket sött första månaderna innan jag tog tag i det. Tillät mig det som substitut till en början. När jag drack vin, åt jag aldrig sött. Jag kör lchf-inspirerat, undviker pasta, mjöl, ris, potatis mm och undviker socker. I samband med det började jag träna regelbundet, styrka på matta hemma och löpning. För mig har detta blivit mer en livsstil på hur jag vill leva och som går hand i hand med att jag inte dricker. Jag vill känna mig fräsch, stark och pigg. Det har givit resultat med ca -10 kg. Nu har jag varit sjuk i covid en vecka och inte kunnat träna, det har känts jätte tråkigt. Har även denna vecka tillåtit mig ätit mer sött. Märker direkt att suget efter sött ökar, när jag tillåtit det. Men, gjort stopp nu och börjar bli allt mer frisk och ser fram emot att kunna börja träna igen snart. Träna och äta hälsosamt går verkligen hand i hand för mig, det ena motiverar det andra.

Bra jobbat med 9 dagar!🥳

@vår2022.
Ja jag har funderat och kommer fortsätta med Viktväktarna och träning. Vill må så bra jag kan på alla plan och känna mig, som du skriver, "fräsch, stark och pigg". De dagar som är lite mer utmanande som idag får jag nog bara tänka på att vara lite mer tillåtande mot mig själv. De dagarna är få och huvudsaken är att jag håller mig borta från alkohol. Det är A och O.
Grattis till -10kg hoppas att du snart kan börja träna igen.
Tack för ditt svar och dina kloka råd!💖