Andra vita helgen avklarad. Massor av träning och mycket energi och fix överlag. Har suttit hemma ensam fredagskväll och lördagskväll (precis som alltid, är alltid ensam om helgerna på kvällarna och brukar bara ha alkoholen som sällskap att pola med). Bestämde mig för att se på film både i fredags och igår kväll och att sitta där i soffan brukar vara förknippat med något starkt (gift) i glaset och liksom gå in i dimman, bli avkopplad och lullig och bara lite hjärndött släppa allt annat i livet och bara sitta där liksom.

Istället blev det helnyktra kvällar och jag _kände_ in mig i filmerna på ett annat sätt. Jag upplevde dem - inte såg dem. Skillnaden mot för att vara på fyllan var markant, när jag nu har liksom kontakt med sinnen och känslor igen och inte är avtrubbad. Dessutom minns jag vad filmerna handlade om. Jag vet inte hur många filmer jag sett på fyllan innan där jag dagen efter inte kommit ihåg ett smack om hur filmen var....

På filmen igår kväll var det en scen med ett "trauma" där Brad Pitt tog fram en flaska sprit, öppnade och klunkade nöjt. För att bedöva sig och hantera traumat. En liiiiiiiiiiiten del inombords i mig kände igen känslan och påminde mig lite om hur skönt det var för stunden, för det ska jag inte ljuga för mig själv eller någon annan om. Precis i början av allt alkoholintag jag haft genom åren, har det varit en go känsla.

Jag känner mig dock stark. Jag behöver inte bedöva mig eller förgifta mig för att hantera livet eller trauman. Jag står stark och som hypnoterapeuten sa; "även om du sitter ensam hemma i ditt hus i skogen, så är du ju inte ensam. Du har dig själv som sällskap och vad är inte mer fantastiskt än det? Älska dig själv."

Nu siktar jag på början av nya veckan och efter en nykter måndag nu så kan jag bocka av 14 dagar som nykter.
Nästa delmål blir 20 dagar, vilket är nästa söndag.

Även igår åkte jag förbi mitt favorit-systembolag för övrigt. Jag kommer aldrig mer att sätta min fot där. Så jävla skönt att slippa stressen att hinna dit innan de stänger en lördag, sedan lite smånervöst gå mot ingången och kolla vilka som sitter i kassan och hoppas på att det inte är samma person som satt där dagen innan då jag också handlade osv. Så jävla skönt att inte behöva ta en presentkartong och låtsas som att jag köper en present, trots att personalen som sett mig 100 gånger innan samma år givetvis förstår att jag ska dricka det själv.

Så mycket tid, pengar och jävla fokus jag har lagt på att köpa ett smaksatt gift som redan kan ha gett mig cancer som jag inte vet om och som har brutit ner organ efter organ i min kropp. Sjukt - men skönt att slippa.

@ISE Tack, men nu känns det verkligen bra. Det kommer ta 2-4 veckor till innan min kropp och framför allt levern börjar fungera mer optimalt igen och blodkroppar och annat ska normaliseras, men så här "frisk" har jag inte känt mig på länge. Underbart!

Usch vilken jävla hållkäften-insikt jag fick levererad i ansiktet alldeles nyss. Jag handlar oftast på ICA-butiker och är medlem i deras stammis-kundklubb. Alldeles nyss kom det ett mail med "insikter" från vad jag hade handlat under 2022.

Jag tänkte för mig själv på skoj att folköl hade varit komiskt om det dök upp... vilket det tyvärr också gjorde. Topp tre vad jag handlat under 2023 blev 1) mjölk 2) ostkrokar 3) 3,5% öl.

Ostkrokarna har tyvärr också en koppling till alkoholen, eftersom jag vet att när jag dricker så blir jag extra sugen på salt/fet "mat" och en orsak till att min fd vältränade kropp lajvar badboll numera är just att jag först druckit alkohol i min ensamhet på kvällarna, sedan mulat en påse ostkrokar (eller annat skräp) innan läggdags. Rätt in på bukfetman.

Just folköl har jag oftast handlat antingen söndagar då bolaget varit stängt, eller dagar då jag försökt vara nykter. Jag har liksom firat kl 15:01 att systembolaget har stängt och YES, nu kan jag vara nykter den lördagen... för att kl 19:00 så har jag handlat öl på ICA. Min alkoholtolerans gör att 6-7 öl inte berör mig alls, utan jag måste dricka minst 11-12 folköl och för att inte se ut som en alkis så har jag delat på inköpen och bara köpt ett sexpack på ICA och sedan köpt ett annat på besinmacken. Macken brukar även ta 100 kr/sexpack numera.

Så förutom att jag har folköl som topp3 på mina inköp för mat/kost förra året, så har jag massor med inköp på bensinmackar med. Ihop med bilresor till/från där folkölen har varit det primära. UTÖVER alla inköp på systembolaget. JÖSSES vad kidnappat mitt liv har varit.

Jag bokför all min privatekonomi rätt så detaljerad. Under 2022 så gjorde jag 270 inköp av alkohol på systembolaget. I praktiken kan man översätta det till att jag drack så gott som varje dag. Jag har bokfört 56723 kr (puh) på dettaw.

Närmaste systembolag är nästan en mil bort och jag har varierat mellan flera olika systembolag, så lägg på massor av reskostnad. Plus det jag skrev ovan om folköl. Ska jag killgissa lite så är jag nog inte långt ifrån att ha lagt 100 000 kr på alkoholmissbruk förra året. Under en 10-årsperiod är det en miljon kronor. Alltså. På riktigt.

@Frihetsjakten Du radar upp käftsmällar på löpande band. Bra! Lögnerna tillhör missbruket - och ärlighet och sanningen tillhör nykterheten! När man väl fejsar sanningen och ifrågasätter alkoholromantiken bygger man en grogrund för läkandet.

Kram 🐘

@Frihetsjakten Ja,det blir väldigt konkret. Jag har dokumenterat i Alkoholkalendern och varit äckligt ärlig.Det blir också en ögonöppnare. Jag har räknat ut att jag lagt ungefär 300 i veckan på Systemet. Det vill jag istället lägga ihop och göra något roligt med mina tjejer.

@Frihetsjakten Ja usch vad det kostar på att inte kunna dricka normalt. Också det där med att man köper hem en ” ”lagom” mängd (eftersom man är lite dålig på att stoppa i tid) och får ta en sväng på lördagen för att fylla på.

Det blir en jäkla massa extramil. Och så söndagsfolkölen på det. Nödraketer…

Var på konferens med jobbet nu i december och tänkte köpa med öl till hotellrummet.
(Man är ju om sig och kring sig med ekonomin…) Dock insåg jag att det inte är någon mening att göra det dagen innan utan hade en plan att göra det under lunchen. Det hanns dessvärre inte med vilket resulterade i att jag gick på minibaren istället innan sista passet för dagen. En halv flaska vin för 280 kronor gjorde att man i kombination med en snabb tandborstning och kaffe på det härdade ut det sista innan middagen. Skam.

Tror jag snittade 3000/mån på bolaget och det är nettokostnaden. Resor och folköl på det och en och annan söndagssushi där dottern fick skjutsa med epan så att jag hann med den där väntölen 🥲🙈

Fy fan.

@Andrahalvlek så är det absolut. Inget av detta är egentligen något nytt, jag har gjort "insiktsresan" under de tolv stegen osv innan, men ändå. Det är bra med påminnelser.

@ISE ja verkligen, svart på vitt är bra på så många sätt och vis.

@Torparn_76 Ja du hör, jösses vad inte bara pengar, utan tid, energi, "planering" osv. Det blir rätt sjukt när alkoholen styr ditt liv och vad du väljer att göra istället för att du styr ditt liv själv.

Dag 17 som spiknykter. Känns bara SÅ jävla bra.

Mailade hypnoterapeuten idag, för ikväll är det exakt 2v sedan jag satt i en stol, sjukt avslappnad och undrade vad jag gjorde där och vad jag höll på med. Jag uppfattade inte ett dugg effekt av hypnosen och ville bara hem, besviken över att ha betalat nästan 2 papp på något mumbojumbotrams.

Vad jag inte visste om då var att jag från och med den där "mumbojumbosessionen" helt skulle tappa impulsen att åka och handla alkohol. Impulsen som har kört över min egen vilja så många gånger. Jag har på riktigt suttit i bilen och vrålat NEEEEEJ när jag försökt bestämma mig för en nykter lördagskväll och ändå så har händerna styrt om ratten mot systembolaget för att handla. Jag VILL ju inte, ändå har kroppen som om den varit radiostyrd bara agerat mot min vilja och handlat sprit.

Något har hänt inom mig som har dämpat impulsen. Om det nu verkligen var något som hände under hypnoterapisessionen, då är jag evigt tacksam för att jag tog beslutet att prova på det där. Kanske var det bara effekten av att berätta allt? Kanske lyckades jag bli mer viljestark i den där megaavslappningen?

Nu trummar jag på mot 20 dagars nykterhet och jag ser fram emot en utlandsresa inom kort till sol, värme och träning. Finns inte på världskartan att jag vill ha någon alkohol där heller.

Dag 26 av nykterhet.

Hemkommen från utlandsresa. Folk drack lite alkohol på flyget ner. Jag hade minibar på hotellrummet. Passerade genom taxfree-butiker på flygplatsen. Vid ett enda tillfälle hoppade jag till lite inombords och det var då jag såg i ögonvrån ett märke på ett rödvin som jag brukade köpa. Inte för att det var något supergott, utan för att det var billigt och jag blev full på det, eftersom det var enda orsaken till att jag drack ju.

Men inget sug eller så ändå. Jag har tränat stenhårt varje dag under resan och bara mått mitt absolut bästa jag.

Jag får nu konstatera att exakt vad som hände hos hypnoterapeuten vet jag inte, men det blev onekligen något som hjälpte mig upp ur graven och upp ur det mörka hålet som alkoholen hade dragit ner mig i, igen. Tidigare, efter 12-stegsprogrammet, så höll jag upp ett år innan jag blev "varjedagdrickare" igen, men denna gången hoppas jag verkligen på att orden som hypnoterapeuten fick mig att upprepa i ett slags mantra verkligen gäller: Aldrig Mer.

På torsdag firar jag 31 dagar som nykter, dvs första vita månaden på över tre år. Nästa vecka eller veckan efter ska jag uppsöka sjukvården för att lämna blodprov och få svart på vitt om levern fungerar hjälpligt eller ej. Överlag blir det första hälsokontrollen på tre år med. Det kommer kännas underbart att alla alkoholmarkörer är nollade dessutom, möjligen att MCVt kommer påvisa att jag har förstorade celler fortfarande om de alkoholförstörda inte har hunnit dö ännu och ersatts av normalstora, friska.

Kämpa på alla ni! Jag har verkligen hittat ljuset ut ur min egen tunnel iaf och det känns SÅ jävla skönt att ha återfått kontrollen över mitt liv. 16'e januari var sista gången jag köpte alkohol, i mitt liv. Någonsin.

@Frihetsjakten Grym är du! Jag tror att du upplever det ”lätt” för att du verkligen har bestämt dig. Och för att du fokuserar på allt positivt som nykterheten innebär. Du tycker inte synd om dig själv - du gör det du måste för att må på bästa möjliga sätt.

Det kan vara så att hypnoterapin har påverkat ditt undermedvetna litegrann, men den allra mesta credd ska du ge dig själv! Du jobbar på jättebra!

Kram 🐘

@Frihetsjakten Grattis till din tid i frihet! Jag såg att du skrev i en annan tråd att du har blivit av med precis all ångest. 🤩 Det var samma sak för mig när jag slutade dricka för över 3 år sedan. All ångest försvann totalt, och har inte haft en tillstymmelse av det eländet sedan dess. Det var alkoholen som gav upphov till min ångest, och det blev bara värre och värre. Alltså så har jag inte haft något behov av att ”jobba” med orsakerna till att jag drack. Orsaken var helt enkelt att alkoholen är ett beroendeframkallande gift som gav upphov till en massa skit i min hjärna och kropp. Du går en ljus framtid till mötes nu när du slipper den jäkla alkoholen för gott!😃

Ha det bra!

@Frihetsjakten

Härligt att läsa! Bra jobbat med utomlandsresa nykter!

Hoppas värdena ser bra ut veckan 🙏👍🏻
Hur var vid provtagningen? Jag låg på en stabil 1.8 i värde men är nu återställt.

Ha en fin söndag!

@Andrahalvlek Ja, men något är verkligen förändrat inom mig. Jag har med stark vilja försökt att sluta flera gånger innan, men min starka vilja har hela tiden blivit överkörd gång på gång av "andra halvan" i hjärnan, beroendecentrumet. Jag har t.ex. firat att jag stått emot att handla på bolaget en lördag, sedan har bolaget stängt och jag har känt "wohoooo!" - för att några timmar senare ha köpt massa folköl istället. Jag har verkligen max lyckats vara nykter 24-48 timmar någon enstaka gång de senaste 2-3 åren.

Därav är jag extremt förvånad, nästan lite chockad, över vad som hände nu denna gång. Jag väljer dock att vara lite försiktigt skeptisk - och jag vill heller inte omedvetet lura någon annan här på forumet - till just hypnos. Samtidigt så är jag en All In-människa och jag gick verkligen "All In" även under hypnosen, så OM jag kunde påverka mitt undermedvetna där och då, så har jag nog verkligen gjort det.

@Torn ja precis! Jag har inte heller haft några underliggande orsaker, förutom att jag är ensam utan släkt, familj osv och ensamheten tär lite överlag. Alkoholen har varit en bra vän. Nu när jag testade hypnos, så tryckte hypnoterapeuten mycket på att jag aldrig är ensam utan som minst har jag sällskap av mig själv allena och det är inte så tokigt egentligen. Jag är ju rätt fantastisk att umgås med ;) .. men ja, ångesten är puts väck. Det bästa är verkligen att vakna varje morgon och veta EXAKT vad jag gjorde och sa dagen innan. Full kontroll på mitt liv. Vill verkligen aldrig mer dricka och tappa kontrollen igen.

@Torparn_76 Sist jag lämnade blodprover var 3 år sedan, men sedan dess har jag i praktiken druckit varje dag och utan att gå in på detaljer, så tycker jag att färgen på det som lämnar min kropp på toaletten inte ser ut som det brukade göra innan. Därav är jag rädd för att levern har tagit lite för mycket stryk. Samtidigt KAN den återhämta sig, till en viss del. Nu på torsdag är det 31 dagar sedan jag drack och det är lite för lite egentligen. MCV-värdet är garanterat för stort och leverns funktion om den har klarat sig behöver säkert några veckor till på sig för att normaliseras.

Jag väljer lite med flit att vänta ett tag till innan jag ska ta blodprover, just för att ge kroppen bästa förutsättningar att återhämta sig. Då får jag lite mer rättvisande värden.

Ännu en helg passerad som nykter. Jag sammanställde privatekonomin för januari månad och nu drack jag ju alkohol varenda dag halva månaden fram tills att jag flippade och blev spiknykter, så jag kan inte summera ihop alla ekonomiska effekter riktigt ännu. Det märktes dock redan på januariredovisningen. Februari kommer att bli lite missvisande då jag varit bortrest en vecka, men ändå. Det som ska märkas på ekonomin är;

Inga bilkörningar till systembolaget X kr.
Inga inköp på systembolaget X kr.
Inga okynneskörningar till matbutiker "för att handla mat" (svepskäl för att köpa folköl) X kr.
Lägre "matkostnader" (pga inga folköl i kundkorgen) X kr.
Färre inköp av skräpmat aka McDonalds osv X kr.
Färre resor för att panta burkar/flaskor X kr.

Sista posten rör sig bara om några hundralappar, men det andra är en rejäl post med pengar jag borde få till övers kommande månader. Då har jag inte ens värderat min fritid i pengar, men hade jag satt 100 kr på varje timme jag lagt på att tänka/planera/jaga alkohol, så hade jag varit miljonär baklänges efter alla dessa år.

Apropå pant, så har jag en stor Jula-kasse som jag brukar samla panten i. Den har tidigare blivit full 1 ggn i månaden (minst) och jag har fått åka och panta massor med burkar och flaskor. 99% av innehållet har varit ölburkar och plastflaskor för vin eller läskflaskor för grogg. Påsen är halvfull nu med gammalt arv från januari, så ska åka och panta nu i veckan så jag blir kvitt de sista spåren, men eftersom jag aldrig dricker läsk eller något sådant annars utan på sin höjd fun light, så borde antalet "pant-turer" per år gå ner till typ 1 ggn/året nu. Rätt galet.

@ISE Jag var otroligt skeptisk själv till det och egentligen är jag det fortfarande, för det kändes mer som ett skådespel eller något. Det var iaf inte vad jag hade föreställt mig, utan jag var mest i ett extremt avslappnat tillstånd och sedan fantiserade en massa och fick beskriva fantasierna. Jag tror inte det hade hjälpt ett dugg i sig om det inte hade varit för att jag hade en extremt stark vilja att få bli helnykter nu och för all framtid.

Dag 31 som nykter. Jag vet inte hur jag ska räkna "en månad" riktigt, så har valt att räkna dagar som jag inte druckit något. Senaste två dagarna har jag för första gången på denna period fått känna ett litet sug. Jag är lite förkyld och ett minne seglade upp om att en virrepinne brukar vara trevligt när man är sjuk. Vilket det såklart inte är, hjälper ju varken förkylningen eller något och stressar bara kroppen genom att tillföra ett gift när den redan jobbat med ett virus.

Det har ändå gått bra med dessa 31 dagar, men jag vet också att det är nu jag måste vara på min vakt. Jag vet att OM jag skulle dricka något nu, så skulle min hjärna tredubbla belöningen för det, lite som att hålla sig lite för länge med ett toabesök och sedan när man äntligen får... ja ni hajjar. Skulle jag ens provsmaka det minsta alkohol nu, så skulle hjärnan direkt svara med "KOLLA VAD DU SAKNAT DETTA!", därför måste jag vara livrädd för det. Nolltolerans. Det kommer att komma stunder som nu under förkylningen där det kommer en sådan vag tanke "men en gång är väl ingen gång? Bara nu när du är sjuk? Bara en kväll?" osv - det är då jag måste falla tillbaka till vad jag upprepade under hypnosen = aldrig mer.

Aldrig mer.

Under hypnosen så fick jag beskriva mig själv om vad jag såg framför mig om jag fick möta mitt framtida jag. Om jag fick se mig själv 10 år framåt. Ville jag se en alkoholiserad skrutt med förstörd hy, ölmage, gråa hår och påsar under ögonen av all ångest, av all rädsla för att kolla sociala medier varje morgon och se vad jag gjort osv? Rädsla för att en vacker dag ha alla möjliga söndersupna cancerformer? Rädsla för att en vacker dag se gula ögonvitor i badrumsspegeln och förstå att levern är körd?

Nej. Bilden jag målade upp, som min fantasi föreställde mig 10 år framåt, var verkligen en vältränad man i toppskick. Pigg, kontroll på sitt liv, fantastisk ekonomi utan alkoholen som pengautsugare, god hälsa och glad för att jag då varit nykter i 10 år med. Det är den bilden jag måste cementera i min hjärna.