@lillalillalill…
Enligt min erfarenhet så kan de hålla på så ganska många många år. Men det är väldigt olika och framförallt hur mycket de dricker över tid. Hoppas han hittar tillbaka till sig själv och lägger av med drickandet 🙏

@Snödroppen tyvärr så tror jag inte stt det händer att han slutar dricka , snart 70 år och varit heltids alkolist i 10 år , helgalkis i 15 år innan ..endast sjukdom som kan stoppa detta .därför jag undrar när ska någon sjukdom dyka upp.

@lillalillalill…

Att leverprover är bra säger inte så jättemycket egentligen. Det är många som har konstaterad skrumplever som också har bra levervärden. Med det sagt så är hur mycket alkohol man tål innan kroppen säger ifrån väldigt individuellt. Om man lider av t.ex. alpha-1-antritrypsin brist t.ex. så kommer man inte tåla mycket alls innan levern säger ifrån. Sen finns det andra som har druckit mycket i hela sitt liv och tycks ha klarat sig till ålderns höst, så när som på att vara lite sliten. De kan vittna ibland om att kroppen är tåligare än man tror, men de har såklart också en survivors bias för de som inte klarade sig finns ju inte här för att berätta om hur det har gått för dem. Sen är det ju inte bara levern utan många andra organs som påfrestas och man kan ju t.ex. åka på polyneuropati om det systemet är mindre tåligt än levern. Dock är det många som inte slutar förrän symptomen redan har kommit, vad det än är, och då är man ofta ganska långt kommen redan och önskar att man slutat tidigare.

Men jag tror att det väl antagligen inte är det du egentligen är här för. Tyvärr måste ju din bror själv inse att det inte håller. Det är jättesvårt. Läs gärna runt här lite på anhörigforumet så kan du kanske få lite hjälp av att se att du inte är ensam och du kan läsa dig till hur andra anhöriga har gjort. Man kan också söka stöd som anhörig. Förstår att det är tungt att vara i din situation när du bara vill ha tillbaka din bror.

Jag är alkoholist som idag är nykter för min egen skull.
Just den frågan om hur mycket kroppen pallar har jag frågat mig själv massor av gånger.
Jag kan nu se att det varierar oerhört mycket om vilka skador man får. Jag hade en bekant som bara klarade av att dricka 2-3 glas rödvin innan han slog ihop. Han dog av hjärninfarkt.
Jag själv hade en rätt lång period i livet när jag drack hembränt av egen sort och drack den smörjan tills jag luktade aceton och det så pass mycket att folk på jobbet funderade om jag målade hemma. De sista åren drack jag rätt ansenliga mängder "riktig" starköl nersköljt med vodka och jag fick problem med nervskador så jag klarade inte att skriva min namnteckning och en fot blev liksom en klumpfot som jag inte kunde styra. Urinen var helt ofärgad men blev gul efter några dagars uppehåll med alkoholen.

Nu har jag en längre tids nykterhet och är mäkta förvånad över hur min fantastiska kropp klarat alla utmaningar jag utsatt den för. Jag är lite till åren kommen och har sk ålderskrämpor, naturligtvis ! jag är ju inte konserverad i sprit ! Alla har ju inte den förmånen att få vara med upp i ålder och speciellt inte vi som har misshandlat vår kropp som vi gjort med alkohol.

Ta hand om dig och sök lite egen hjälp som anhörig ! Det underlättar ditt liv !

Hej igen allihopa, nu har han helt plötsligt börja kräkas ibland, å äter mindre, å kan i te dricka alkohol i dessa stora mängder , vad händer, jag är ju glad att alkoholen minskar men det känns inte rätt på nått sätt , att sluta tvärt att äta å dricka alkohol...
Jag mår bra , det är hans val, jag har gjort allt för att han ska ha det bra trots hans drickande, så det är lugnt...han har inte velat fara på fler avgiftning å hem...det är hans liv å val av liv..jag tar inte på mig något som jag inte står för, så han har ett rent hem, mat i kyl å frys ,ren å har rena kläder,får medecin varje dag . Är till tandläkaren å läkaren vid behov ,jag har koll på allt sånt å det fungerar bara bra .