Hej Bensomannen och välkommen hit!

Jag tror att många kan känna igen sig i dina tankar, det kan ta ett tag att hitta till nya intressen. Kanske kan en väg att gå vara att fundera på hur det sett ut för dig tidigare i livet, om det finns nåt som du tyckt om att göra kan det ibland vara sånt som kan kännas lustfyllt att plocka fram igen. Det bästa brukar vara att prova sig fram!

Sök efter en mening med livet! Du kan inte bara sitta och förvänta dig att allt bara skall ramla ned över dig. Tro mig, jag har gjort det misstaget jag vet inte hur många gånger. Jag är lite av en periodare, men de gånger jag varit nykter och mått som bäst har jag varit aktiv fysiskt, i föreningar och "intellektuellet" . Fotografi, litteratur och kultur hjälper min hjärna att hålla igång. Att bara ta bort alkohol ur livet fungerar inte, det skapar bara ett tomrum som du måste fylla med något.

Alkohol tar till slut bort all egentlig mening då det blir en dopaminobalans i hjärnan och det alkoholen "hjälpte" till med, dvs trigga dopamin tar slut och då finns inget kvar. Jag har läst att håller man upp tillräckligt länge så reglerar hjärnan tillbaka och man börjar hitta mening igen, men det tar tid.

@Jeppot Precis så är det. För mig tog det cirka två månader innan de första normala lyckokickarna dök upp... Inte sååå länge i ett livsperspektiv. Sedan gick det hela tiden framåt.
Efter några månader kunde jag känna mig genuint lycklig och ha kul UTAN alkohol.
Totalt tog det kanske ett år att återställa mig. Det handlar inte bara om alkoholen, utan också om vanor. Det tar tid att förändra vanor....
Nu tänker jag i stort sett aldrig på alkohol, men är jätteglad att jag kämpade den där första tiden.
I alkoholprogrammet här rekommenderas att man håller upp tre månader för att återställa sig, och även om det säkert är olika, så tycker jag att det stämmer. Efter tre månader kan du känna dig mer normal, även om du har mycket att jobba med ändå. saker som kan handla om helt andra saker. Vanor, som sagt, men för många också självkänsla, kanske uppväxt, vänner, relationer....
Inget av det är ju möjligt så länge alkoholen tagit över hjärnan, både känslomässigt och på andra sätt.
Vill bara säga att det ändå inte handlar om eoner av tid jämfört med hur mycket och länge många av oss druckit ...
Lycka till, glöm inte skriva ofta här :)