Hejsan @Kennie,
Tänk att det redan är Trettonde dag jul och årets första lördag och allt. Har inte så mycket koll på dagar och sånt just nu, tar det lite mer lugnt, kom just på att jag inte ens visste att bolaget har stängt idag. Så pass lugn har jag inte varit på en massa år och har inte ens behövt käka något lugnade piller, vilket är bra då jag aldrig har gillat piller liksom. Det känns fint att man inte har det minsta alkoholsug just nu och väl inte haft nåt akut sånt på ett bra tag, åtminstone inte de dagar som har flugit förbi sen början av detta år som heter 2024. Skottår är det, men man behöver inte ens tänka på att skotta heller liksom, för har ju ingen bil som står utomhus som en nedisad frysbox som det var förr i tiden. Har planerat bort sånt som bil sedan rätt långt tillbaks, åker nu helst taxi i stället när man kanske måste ta sig iväg någonstans. Hade tänkt att pyssla med att putsa på nån gammal låt som blivit liggande ett tag. Somnade ju på lite knasig tid igår. Har ett minne av att du väl spelar gitarr om jag inte minns helt fel. Om så, har du filat på nån låt på sistone undras det lite...
Hur som helst, ha en fin dag kompis!

Hej! @Kennie, Tänk att jag inte har skrivit till dig sedan ett par veckor efter förra årets jultid alltså. Nu har midsommarhelgen detta skottår i stort sett passerats. Nykter och alkoholfri det är jag trots att det inför inte minst midsommar har varit lite knepiga tankar på alkohol och drickande av och till. Men vet ju hur det blir i fall jag skulle köpa ett sexpack med folköl.

Den första burken skulle snart följas av en till och när paketet sedan var tomt så skulle jag säkert rusa iväg efter mer folköl i väntan på att väl bolaget skulle öppna. Detta så att jag väl då kunde köpa de sorters drycker med alkohol i de mängder som jag drack så ofta förr om åren. Ja, alltså innan jag kom mig för att börja skriva lite på detta eminenta forum och försöka att bli lite mer medveten alltså.

Kollade tillbaka nyss i min tråd Promillebikt och tänkte på hur man kände och funderade när man i höstas skrev första inlägget liksom. Man var då inte direkt stark i viljan att ändra livsstil. För jag minns hur förbannad jag egentligen var över att sjukvårdens folk hade haft fräckheten att utan min vetskap och tillstånd ta ett blodprov som kunde ha kostat mig körkortet och ett massa rännande för att eventuellt lämna nya blodprov fortlöpande.

Först så tänkte jag då liksom att, eftersom att jag ju inte kör bil och numera har möjlighet att till en vettig och låg reskostnad åka subventionerad taxi på grund av social ångest med mera att man skulle kunna skaffat sig en annan legitimation. För att då kunna fortsätta att supa som om ingenting hade hänt alltså. Men tack och lov så hade man då tydligen lite mer inbyggd självbevarelsedrift än så.

För med väl vad jag klart anser vara med skaparens hjälp och kraft och eget rätt hårt arbete. Så har jag ju nu i drygt åtta månader varit helt alkoholfri. Vilket väl inte har gjort mig fri från mina knepiga psykiatriska deldiagnoser och sånt. Men kroppsligt sett så mår jag ju efter omständigheterna rätt så skapligt vilket jag är tacksam för. Har väl inte på många år haft exempelvis en så pass glad mage som jag nu har, bara en sån sak är ju en motiverande faktor till att hålla fast vid nykterhet alltså. Men nog är det tungt med ofta jobbig nedstämdhet och energilöshet som kan vara enorm tidvis.

Hur som helst, kände jag för att skriva några ord till dig som faktiskt var den allra första som kommenterade mitt då väl lite knepiga första inlägg på detta forum. Sedan så har väl mina inlägg väl fortsatt att var en aning knepiga, men det bryr jag mig inte så mycket om utan skriver lite som jag i stunden känner för som exempelvis just nu.

Hoppas att du har haft en fin midsommar och önskar dig en fortsatt god försättning på sommaren som väl nu tekniskt sett efter sommarsolståndet sakta går mot en kulen och ruskig regnig höst. Men förhoppningsvis så får vi väl många fina dagar tills löven på träden rasar ned i en hög på backen och mörkret och snöslasket återkommer så att säga. Men nu så är det då rätt fina dagar och inte saknar man väl berusning heller så värst ofta. Kör därför alkoholfritt vidare då det ju för mig är det bästa i alla fall.

Ha det gott kompis!

Tack för kommentarerna i min tråd @flarran och @camado. Vill önska er alla på forumet en fin sommar. Och till er som är nya här på måttlig-sidan vill jag dela min erfarenhet som är att om det ska gå att dricka måttligt så behöver man först lära sig leva alkoholfritt under en längre tid. Och att måttlighet är något som gäller alltid, jag gör inga undantag där jag dricker så att jag blir berusad. Själva grejen för mig är att fylla är något sunkigt som jag till varje pris undviker. Att dricka sig full är inget en frisk hjärna skulle kalla att unna sig. Jag unnar mig istället välmående, balans, morgnar utan bakfylla, intakt självrespekt, allt det som man vinner när man lägger berusningsdrickandet bakom sig. Styrka till er alla som kämpar!

Liten reflektion. En ny tanke har börjat spira. Nu har jag under ett par år konstaterat att för mig funkar det att någon gång ibland ta ett glas. Jag vill inte dricka mer än planerat, och det är inte svårare att avstå alkohol än tex efterrätt numera. Men, en tanke som växer sig starkare är varför jag ens ska ta de där enstaka glasen. För även om de inte triggar beroendet längre så känns det inte riktigt bra, varken i kroppen eller hjärnan. En liten skavande känsla av att inte vara riktigt grundad, av att vara mindre skärpt och harmonisk. Jag vet ju det, att även små mängder kan påverka en negativt, och nu säger mig även min personliga erfarenhet att det är så. Så nu omfamnar jag en helnykter höst. Vad skönt.

@Kennie Hej 👋🏼 Så roligt att ditt namn poppade upp då @vår2022 nämnde dig i en av våra diskussioner 🙏🏼 Ville egentligen bara säga hej 👋🏼 Hoppas du har en skön kväll och får en fin höst 🍂

@Kennie Klokt beslut. Själv trivs jag numer som kärringen mot strömmen. Jag kan glatt visa alla att jag har kul utan alkohol. Och har jag inte kul så är jag antingen för trött eller så är det en tråkig fest.

För mig är det dessutom en principfråga. Av princip vill jag inte var en del av alkoholindustrin, som tjänar storkovan på människor som är sjuka. Av samma anledning ger jag inte heller bort alkohol i present. Jag är inte ens med och pyntar till en sådan om flera går ihop och handlar snordyr whisky. Då köper jag en egen present.

Kram 🐘

@Kennie Tänker att det är så man tar sig fram i livet. Begrundar och omvärderar. Får nya erfarenheter och nya tankar. Den inre kompassen vill byta riktning och pekar mot en annan väg när känslor skaver och inte riktigt bottnar. Man liksom vet när tiden är mogen för att prova på ett nytt förhållningssätt till saker i livet. Både spännande, utvecklande och befriande.

Kul att du hörde av dig och det blir en härligt höst!❤️

@Andrahalvlek Ja, det finns många anledningar att låta bli. Den viktigaste för mig just nu är helt enkelt att när jag inte dricker alls så har jag en skönare känsla i kroppen, något sorts balans. Och det verkar som att det krävs väldigt lite alkohol för att rubba den känslan. Tanken på att ha en helnykter höst gör mig glad och lugn.