Jag vill inte dricka måttligt. Jag vill hitta ett sätt att inte dricka. Jag skadar ingen med att dricks 4 öl men jag mår inte bra och slösar bort mängder med tid. För mig har det varit värre. Jag har haft en mycket större konsumtion. Men jag mår inte bra av alkohol. De flesta klunkarna och några glas sedan mår jag väldigt dåligt. Ändå så går jag till ute serveringen och sitter där något timma. Helt i onödan men vilsamt skönt och behagligt i stunden. Hur det hör ska gå vet jag inte. Jag börjar med en vit vecka och tar en dag i taget. Jag ska klara det.

@harry67 Välkommen hit!
Vad skönt att du har landat i hur du behöver ha det med alkoholen, du låter verkligen beslutsam i det du skriver!
Du vet att du skulle må bättre och dessutom få loss en massa tid om du slutade dricka.
Vad mer skulle du vinna på att vara alkoholfri?

Här inne finns en massa kloka personer som har liknande erfarenheter och en massa tips och pepp att bidra med, så fortsätt gärna att skriva.

Blir spännande att höra hur det går för dig!

@harry67 hej och välkommen till oss.

Jag är också ganska ny här – när jag började skriva här brottades jag med tankar och planer på att göra uppehåll och så småningom kunna dricka måttligt. Sen lärde jag känna så många fina och kloka människor här, som omfamnade mig och stöttade och ganska snart kom jag fram till att nej jag vill och kan aldrig mer dricka.

Så jag vill gratulera dig som redan är där, för mig blev det sån lättnad mär jag insåg fakta och kunde börja min resa.

Ser framemot att lära känna dig bättre. Det har hjälpt mig mycket att skriva av mig här inne…att bli nykter är lite som att lära känna sig själv igen och när det är jobbigt och/eller roligt är det bra att bolla med andra som är och/eller har varit i samma situation.

Önskar dig en fin och nykter onsdag. Allt vi behöver göra är att låta bli det första glaset. En dag i taget :)