Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Dompa

Visst vore det härligt; En parantes i livet när man drack för mkt. Ingenting att hänga läpp över. Men det blir nog tufft. Långt innan jag började med TV-whiskyn så drack jag på ett osunt sätt. Ända sedan ungdomen. Varje helg, oftare, varje gång jag gick på lokal. Fanns inte en tanke på att man kunde beställa in ngt icke alkoholhaltigt. Vår kultur. Den kultur som jag var/är så livrädd för att mina ongar ska växa upp i. De som har dubbla dryckes arvsanlag...om nu ngt sådant finns.

Glad att du är med på resan igen. Jag - och många andra - har saknat dig som fan. Du är ju min enda bror och en dag ska vi ju sitta nyktra på bryggan och tänka tillbaka...men framför allt ska vi tänka framåt. Nu agerar vi. Tänka är överskattat.

Se på dina två vänner. Gråt/lid för dem men visa också att det finns ett alternativ till deras väg. /R

för detta stycke:
"Ständigt denna lycka man söker efter, vi borde vi det här laget
förstått att lyckan inte finns i flaskan. Som ett trotsigt barn har
jag provat att dricka nu när sönerna varit borta.
Inte på långa vägar de mängderna som jag varit van vid.
Det bästa av allt är att det har inte känts bra alls!
Det har inte smakat gott och inte gjort gott. Så varför har jag då
suttit ensam här hemma och druckit...? Har inget svar på det.
Bara ren jävla dumhet!"

Sitter just här och häller i mig öl och vin, totalt meningslöst och för min del känns det mest som att få sova få fort som möjligt. Skippar vanlig starköl för att köpa starkare saker och tycker det verkar vara en logiskt och klok åtgärd för att få tuppa av så fort som möjligt på kvällen. Har satt slutdatum nu tisdag nästa vecka. Men som du skriver, ren jävla dumhet. Klart det inte är, vi är sjuka i huvet både du och jag och alla andra som har det här problemet. Hjärnan lever sitt eget liv och kemin i huvet är störd som vid alla missbruk. Vi är rätt chanslösa om vi inte fattar att signalsystem som vi inte knappast kan kontrollera tagit över. Men det går, trots allt, det är därför jag hänger kvar här på forumet och får hopp. Allt väl till dig!
/Fenix

Dompa

Tack Fenix! Nej, dumhet är det inte som gör att vi dricker. Alkoholister är sällan lågbegåvade. Tvärtom...och jag tror att det är en av anledningarna till att vi dricker. Den "vanliga" vardagen räcker liksom inte till. Den har blivit för banal, för futtig. Känslan av "var/blev det inte mer än så här" skaver. Så man börjar lite smått med att piffa upp, toppa känsloregistret. Och i början fungerar det ju. Att vi sedan fortsätter även när vi fattat att drogen inte längre verkar...det är inte dumhet. Det är betingning...liksom en hund återvänder till sina spyor.

Jag tror att det är där en del av knepet ligger; Ändra sina djävla vanor! Göra på ett annat sätt. Även om det nya sättet kanske inte är lika bekvämt. Vilket vi borde du kunna fixa då vi inte ÄR dumma trots att vi agerar dumt. Nu blev det lite svamligt men jag vet ju att ni brighta alkies fattar vad jag menar ;-) /R

för dina reflektioner. Behöver höra just det, ändra sina djävla vanor. Gör på ett annat sätt. Inte återvända till sina spyor:-)
Fenix

måne

kämpa vidare
varenda rad o känsla du förmedlar
känns i hela min kropp
besvikelse
över sig själv
maktlöshet
att vilja men inte hitta rätt väg
jag måste trampa ministeg hela tiden
aktsam
ödmjuk
ej självgod
hoppas på din tisdag
gör ett nytt försök
du ärkvar här
hoppet
viljan
finns
att göra rätt
skit att allt ska va så svårt bara
i know
styrkekram
Måne

tack så mycket för din uppmuntran och styrkekramar! Ja, jag tänker oavbrutet på att A måste bort ur mitt liv, och tisdag ska det bli av. Usch vad trist A har blivit (precis som jag visste det skulle bli) och måtte den erfarenheten nu vara inbankad i huvet. Kramar tillbaks
Fenix

måne

jag svarar lite här också
tack för svar
glad om jag kan va till lite hjälp
men det är väl meningen
vi behöver varann allihop
för att fixa det här
ack så svårt
men utan varann hade det vart omöjligt
man fixar inte det här själv
utan omtanke o goda ord från likasinnade
det enda som når in i djupet på en alkoholist
är sanningar
erfarenheter
kärlek
tuff kärlek
från någon som själv
upplevt
det svarta
mörka
skam skuld
ångest
självförakt

jag TROR på dig
imorron
är första dagen på resten av ditt liv
för din egen skull
svik inte dig själv

vägen mot
sinnesro
frid
ljus
finns där
om du är beredd
jag är än en dag
tacksam
för att möta just idag
nykter
carpe diem
kram
Måne

Stigsdotter

Jag tycker mig märka att det känns bättre om jag tar mig tid att fundera över de saker som jag är tacksam för istället för att gräma mig över sådant som inte är bra. Jag tycker mig också märka att det är lätt att ta ett steg bakåt om jag inte gör detta, d.v.s på något sätt glömmer bort att arbeta på min sinnesro och, inte minst, på mitt positiva sinnelag. Det är lättare att må bra om man känner glädje över någonting än om man är missnöjd med något. Hmmm.... känns helflummigt nu när jag ser det nedskrivet men det får ni ta ;-)

tankar från Måne och Stigsdotter så här nästa sista kvällen med A. I morse mådde jag så dåligt som jag inte gjort på länge, förutom vanliga seghetsprylar så hade jag svårt att se ordentligt och det tog halva dag innan jag kunde fungera hyfsat. Vet att jag i morgon kommer att må lika djävligt men kan ändå inte sluta innan jag däckar totalt.
Hoppas onsdag blir min slutliga vändning, även om jag mår skit hela dagen.
Kram alla som stöttar
Fenix

Nynykter

Hur går det för dig?
Det verkar som om du tänkt en hel del smarta tankar.
Kram från Nynykter som är tillbaka från semestern

för att du bryr dig och tänkter på mig! Jo, var på ett jättefint AA-möte i kväll och alla välkommen tillbaka värmer den mest frusna själ. En frågade om det hade varit bra, och syftade på återfallet. Nej, inte alls, svarade jag och undrar varför i all världen jag tog det. Men bara att inse att det är ju just det som är en del av sjukdomen, att förneka och förtränga. Nu vill jag vara bland de levandes skara igen!
Stora kramar,
Fenix

måne

gläder mig fenix
bara att sitta ner på ett möte
varken mer eller mindre
känna gemenskapen
förståelsen
ger hopp att fortsätta kämpa
antar att det är därför som medlemmarna så varmt
förespråkar möten regelbundet
går på 1 till 2 möten iveckanplus min eftervård på ons,halvdag
man har ju ett vanligt liv som ska funka också
det får ju inte bli för mycket av nåt
ska flyta på
ja jisses inte är det lätt
men fasen så mycket lättare i nykterheten
DET är en sak som är sann

yesterday is history
tomorrow is a mystery
TODAY isa gift
carpe diem
Måne

Nynykter

Hur var det nu, hade vi slagit upp förlovningen eller..? Ska jag tolka din tystnad så?
Hoppas du har det någorlunda. Kämpa på!
Kram/ NN

Stigsdotter

....ser ju fram emot vårt härliga kollektiv ju! Ni kan ju inte slå upp förlovningen nu inte!

Nå TP, hoppas du är någorlunda OK.

Kramar

Dompa

Hoppas allt är ok med dig! Ska kolla facebook om jag kommer in där, sitter just nu på en grekisk ö med riktigt usel täckning. Går dagar när det ej går att komma ut på nätet...men det är ju det semester handlar om. Nu är jag dock här och din tystnad börjar oroa mig. Mår du bra? Är nykterhet och sjukdom under kontroll? Hur om helst. Hör av dig! Vi i familjen behöver ju dig och nu har ju den väna Frk Nynykter fått för sig att du har dumpat henne! Hallå TP? Machokram/R

Dompa

Glad att du är med på banan igen. "Ibland de levandes skara" där du hör hemma! Det här fixar du...för vad är alternativet? /R

måne

liksom andra här undrar jag också hur du mår kompis
skriv en rad
hoppas ni alla andra också mår fint
jag¨mårfint
har njutit av en promenad nu på morronen
lite go frukost
barnen har åkt till skolan
o i morron börjar jag läsa själv
tre terminer
tjudo år sen sist
ska bli kul att plugga ett tag
känns som en nystart
göra nåt för sig själv
trodde aldrig jag skulle våga
ta tjänstledigt osv
men min behandling har gett mig lite mer tro på mig själv
ödmjuk
tacksam
kram Måne

Nynykter

Dompa är nykter och vid liv och alla verkar vi älska Medelhavet och dess olika öar. Fru Ledsen byter nog namn till Fru Glad nu efter sin Kreta-resa och den ljufva dufvan ska åka på charter till Sicilien och finna sig själv (dock inte i flaskan). Så kollektivet kanske hamnar i Grekland eller Italien till slut. Det blir awsome som ungarna säger. Man kan också tänka sig en stor segelbåt som drar från hamn till hamn. Du kan spela gitarr och sjunga så att vi får in lite cash och vi andra kan omvända alkade turister. Deal?

Kram från fröken Nynykter