Tanketid

Profile picture for user anonym29746

Som tillvaron ser ut nu har jag extremt mycket tanketid eftersom jag ställt till det så och totalsabbat det för mig (och närstående). Ett av ytterst få positiva inslag i vardagen nu är 13 a-fria veckor. Att räkna dagarna/veckorna har betydelse i mitt fall för det blir ett konkret och odiskutabelt positivt resultat. Grubblandet kring drickandet och orsakerna till det har lett till insikter som är konstruktiva men j-ligt sänkande för självkänslan. I de stunderna kan jag åtminstone tänka: "de här veckorna utan alkohol kan ingen ta ifrån dig" dvs något bra har tanketiden skapat. Dessvärre har jag fått erfara att så mycket tanketid kan bli stundtals förödande för psyket och måendet. Är ute o går/småjoggar mycket men där sätter ju kroppen en gräns för vad man klarar till slut. Läser kopiöst men sammantaget så blir det mycket tid över för tankar o grubblerier. Har dock börjat förlika mig med tanken på att det är en tillvaro helt fri från alkohol som vore det bästa framöver. Om det är rimligt får väl låta visa sig men eftersom den tanken poppar upp oftare numera i klartänkta stunder så förmodar jag att det också är det rätta för möta framtiden.

Profile picture for user Rosette

Du har startat och skrivit i 3 trådar här på forumet där du sätter ord på hur du har det och hur det går för dig med alkoholen, vilken plats och tid den tar från dig. Fint och bra att du är här och skriver och läser!

Tankar och grubblerier kring drickandet och vad det tagit har i sin tur ätit din energi om jag förstår dig rätt. Att vara ute och springa och att försöka fokusera på annat är sådant som hjälper, även om det är stundvis. Du har funderingar på om sluta helt kan vara ett alternativ för dig.

Det verkar som att skriva och läsa här är ett av de sätt som också är hjälpsamma för dig, kanske har du märkt att det ibland tar lite tid innan en tråd får fart, skriv då gärna igen så hamnar den längst upp i listan och du kanske får flera svar. En del använder detta också lite som en dagbok, kanske var det så för dig med, då är ju inte svaren kanske det som känns viktigaste.

Hur som helst, hoppas detta fortsätter vara hjälpsamt för dig och att du är på väg framåt ditåt du vill med alkoholen!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Vaken 2020

Som svar på av anonym29746

Självkänslan växer med nykterheten och måendet blir bättre. Är inne på min 6:e alkoholfria vecka nu och har aldrig mått bättre :)

Möt framtiden nykter och klartänkt, tillsammans klarar vi det :)