Hämtat ut antabus idag...

Profile picture for user Tillbaka till livet

Hej!
Jag är en kvinna, ensamstående med fyra barn. Varannanvecka hos mig.
Bra jobb osv.
För nio år sedan gjorde jag en GBP operation. Innan det hade jag inga som helst problem med alkohol. Till och med att jag inte kunde förstå vem som köpte lådvin? När skulle man hinna dricka upp det utan att vinet hann bli vinäger???
Ja, nu vet jag... sedan sex - sju år tillbaka vet jag....
Läst en tid på forumet och stärkts av era berättelser, hur ni peppar utan att dömma... Ni har fått mig att våga skriva.
Jag har fått antabus utskrivet och hämtat ut idag... Just nu vet jag inte om jag ska ta första i morgon eller på nyårsdagen....
Vin är min last... har lätt blivit två flaskor per kväll....
Tack för att du tagit dig tid att läsa
Med vänlig hälsning,

Profile picture for user TappadIgen

Angående att ta den nu eller på nyårsdagen så brukar jag säga att det är aldrig försent att sluta dricka, men börja nu. Jag känner ingen som ångrar att de slutade för tidigt. Tvärtom vet jag många, inklusive mig själv, som önskar att vi hade slutat tidigare. Jag vet, det är inte enkelt. Jag har varit precis där du är.

Med det sagt, härligt att du har tagit dig hit. Jag tror det är en lättnad att ha forumet att kunna skriva i. När man skriver så blir ju ens tankar till meningar som man hör högt för sig själv och genom det så förstår man bättre själv hur man tänker, samt att det känns lättande när man vet att det finns de som förstår hur man känner.

Har du någon annan plan än antabus och att skriva här?

Profile picture for user Tillbaka till livet

Hej!
Tack för välkomnandet!
Jag har en psykologkontakt via företaget och läkarkontakt. Mina två äldsta stöttar (bor inte hemma längre) men dem vill jag inte tynga så mycket.

Profile picture for user Onkel F

GBP verkar ställa till det för många. Tag din Antabus så fort du vet att du inte har någon alkohol i kroppen! Du behöver bara vara beslutsam de få minuter det tar att lösa upp tabletten och dricka lösningen. Ett par gånger i veckan är allt som krävs. Det smakar apa, men är så j..la värt det! Been there, done that, ett par gånger tyvärr. Trillar dit igen hela tiden.
Ge Antabus en chans! Den får dig inte att sluta dricka, men hjälper dig att låta bli. Använd tiden till att tänka ut strategier för att undvika att börja dricka igen.

Lycka till!