Idag firar jag 300 dagar som nykter. Jag ger mig själv en present, att starta en tråd i det vidare livet, det känns fint.

För 300 dagar sedan var jag i fruktansvärt dåligt skick, både mentalt och fysiskt.
Jag hade ångest
Jag hade suicidala tankar
Jag hade skuld
Jag hade skam
Jag var kraftigt överviktig
Jag var lättretlig
Jag planerade mycket av mitt liv efter alkoholen.

Idag 300 dagar senare har jag mycket mindre ångest, ingen skuld eller skam, jag har gått ned 15 kg, jag är mycket gladare och en mer hjälpsam person. Jag har livsglädje! Och, jag har hittills haft förmånen att inte sakna alkoholen (känner snarare än tacksamhet att vara fri från dess klor).

Sakta men säkert så blir mitt liv lite bättre dag för dag, kanske inte alltid hur jag har det men hur jag tar det. Bekymmer, stora som små dyker upp men jag känner ingen längtan till att använda alkohol för att lösa dessa bekymmer, jag har hittat andra och bättre lösningar.

När alkoholen inte längre tar upp en plats i mitt liv finns så mycket annat att göra och att glädjas åt.
Jag får tid och lust att leka mer med mina barn, vara en bättre make, tid att fiska, tid att bara vara (även om det är något jag behöver öva mig på).

Jag fortsätter att lova mig varje morgon att vara nykter och det har fungerat i 300 dagar iaf. Vad som sker imorgon? Det tar jag då:).

För att mitt liv ska fortsätta i samma fina riktning är det dock viktigt för mig att inte ta min nykterhet för givet. Jag ska vårda den, det tror jag är ett vinnande koncept.

Trevlig helg till er alla!

@Svart kråka Hipp, hipp, hurra till 300 nyktra dagar🥳🥳🥳. Fantastiskt! Och välkommen hit till det vidare livet! Så otroligt mycket härliga effekter som du fått av att vara nykter. Jag tänker precis som dig, det är inte hur man har det utan hur man tar det eller som jag säger ”dit uppmärksamheten går sker tillväxt”. Livet blir så mycket lättare att hantera då. Man leds inte vidare av att fastna i saker och bli enkelspårig, det finns alltid andra möjligheter och vägar att välja istället. Precis, nykterheten ska man vårda och då vårdar man också sig själv.

Njut och ha en riktigt fin dag🌞❤️

@Svart kråka Grattis till 300 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och välkommen hit till ”Det vidare livet”. Här tjötar vi mest om sådant som kommer i spåren av nykterheten - och det är en massa grejer!

Kram 🐘

@Svart kråka vad fint att du delar med dig om hur det går och vilket jobb du gjort och gör! Det ger utdelning och drivkraft att fortsätta samma väg framåt. Inspirerande att läsa!

Önskar en fin helg!