Ny

Profile picture for user anonym23942

Hej!
Jag har under sommaren /hösten mått riktigt risigt. Blev sjukskriven för utmattning för en månad sedan. Fick ett brev från min läkare där det visat sig att jag hade 0.95 i provsvar på ett sk. Peth test. Väldigt höga värden vad jag kan förstå. Blev ganska överraskad först men kom till insikt med att jag nog självmedicinerat en hel del, framför allt det sista. Känns som att jag aldrig mer vill ta en droppe. Har inte druckit på det sättet tidigare. Så jag känner inte riktigt igen mig själv. Blir väldigt orolig för vad som ska hända efter de här testerna. Är jag en uppenbar alkoholist?

Profile picture for user Picard

Som svar på av anonym23942

Det låter som du behöver hjälp på traven med självinsikten om ditt alkoholintag. Först steget för mig var att göra ett test för att se var jag ligger på skalan för alkoholberoende. Det finns bra sådana på 1177:
http://www.1177.se/Tema/Halsa/Halsotester/Alkoholtest---om-du-ar-kvinna/
http://www.1177.se/Tema/Halsa/Halsotester/Alkoholtest---om-du-ar-man/

Gör testet ärligt så får du en objektiv bedömning om din situation, och sedan får du fundera över alternativ. Det finns mycket hjälp att få, men man måste hitta motivationen själv.

Profile picture for user anonym23942

Som svar på av Picard

Tack för svar och tips.
Gjorde testet.. Har den senaste tiden överkonsumerat alkohol helt klart. Blir rädd för mig själv, att jag inte begripit detta. Vill verkligen inte fortsätta på det spåret.

Profile picture for user anonym23942

Finns det någon som har erfarenhet /kunskap ang peth test? Vad händer om man får höga resultat? Om man slutar dricka helt, hur lång tid tar det att få bra värden?

Profile picture for user K L

Som svar på av anonym23942

Hej!
Ingenting händer tror jag annat än att din läkare kommer att vilja försöka att hjälpa dig. Jag tror att Peth kan vara nere på 0 inom ca 5 veckor om du är helt nykter. Det visar senaste månadens alkoholkonsumtion ungefär tror jag.

Profile picture for user K L

Som svar på av anonym23942

Hej!
Ingenting händer tror jag annat än att din läkare kommer att vilja försöka att hjälpa dig. Jag tror att Peth kan vara nere på 0 inom ca 5 veckor om du är helt nykter. Det visar senaste månadens alkoholkonsumtion ungefär tror jag.

Profile picture for user anonym23942

Som svar på av K L

Tack för ditt svar!
Behöver helt klart hjälp. Tänker ta den. ❤️
Tack snälla du för svar! Har läst lite i dina inlägg, du borde kunna få bättre hjälp med dina sömnproblem. Har du kontaktat vårdcentralens psyk? De har absolut sekretess och borde kunna hjälpa dig.
Gott Nytt År fina du!

Profile picture for user anonym23942

Sitter här igen. Ett glas vin i handen. Varit vit ett bra tag. Hållt upp ett bra tag. Ber min man att ha en månads uppehåll. Han svarar.. Hur ska det gå till? Du är ju så emot andra droger. Det enda jag kan/får göra är ju att supa.
Svarar: men, varför måste det finnas något av det? Varför inte leva utan någon typ av substans?
-det går ju inte!! Du har ju inte fattat att man måste variera sig. Ett tag med... Sen ett tag med.. Så fastnar man ju inte.
-klart man fastnar säger jag. Fastnar ju i behovet av att på något vis bli "borta"
Vad är vad?
Förstår att det jag skriver låter helt galet.
Har själv problem. Det vet jag. Försöker dra ner sluta. Hur gör man när ens make har den inställningen han har?

Profile picture for user anonym23942

Vet att jag själv är den enda som kan ta ansvar för, vad jag gör, hur jag lever, vilka val jag gör. Hur jag väljer att leva. Vem jag väljer att leva med. Men. Jag lever med alkoholen. Bredvid mig. Alkoholen gör att jag inte är jag. Mitt riktiga jag.

Profile picture for user anonym23942

-om du bara kunde bromsa lite.. (Lära dig att ta något annat) blir galen på de här kommentarerna)
Vägrar! Vill inte. Det räcker med alkoholen som det är.

Profile picture for user anonym23942

Förstår att ni inte vill kommentera det här svamlet. Blir tokig på mig själv.

Profile picture for user Li-Lo

Vill börja med att säga att du inte är dum. Du sökte stöd här då du behövde samtidigt kan det vara så att du inte fick respons för att du skrev att du samtidigt som du skrev drack vin. Det är en oskriven riktlinje här inne att endast skriva nykter. (inte lätt att veta) Av många skäl, för att inte "trigga" andra, för att skydda andra från berusade tankar men främst för att skydda användare själva från att kanske berätta mer än vad man skulle gjort som nykter.

Jag tog även bort de länkar du la in, tänker att du ville dela med dig av hur du kände och att musiken och texterna kunde hjälpa till?
Vi försöker undvika länkar till sidor som säljer saker eller innehåller reklam. Jag hoppas att du fortsätter att skriva hos oss och att idag kommer med styrka och kraft för dig att fortsätta reflektera över vad du behöver prioritera just nu.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user anonym23942

Som svar på av Li-Lo

Tack för dina kloka ord. ❤️ Och tack för att du tog bort länkarna. Var oerhört frustrerad, ensam och liten igår. Ber om ursäkt till alla som tagit illa vid sig. Besviken på mig själv som inte klarade att hålla mina mål och att jag ventilerade här när jag var onykter. Helt fel.???
Den individen som uppfinner ett fungerande alkolås för telefoner borde få ett hederspris..
Nu är det nya tag! En till nykter månad.
Är så imponerad av alla som kämpar här på forumet. Så inspirerande! ❤️
Tack för att ni finns!

Profile picture for user anonym23942

Har nu förstört allt. Min egen bana. Mitt val försvann. Har efter en lång tids nykterhet pratat med min man. Han har inte varit nykter(varierat med..) sen han var 14 år. Tänker inte vara det framöver heller. Men han är glad att jag tänker vara det. Vi är två. (trodde jag) inser att det enda alternativet är att stå stark. Stark. Starkare!! Starkast! (hör själv vilken offerkofta jag bär) är trött på att brottas. Med mig själv. Med min man. Mitt val. Mitt liv!
Insikten ikväll. Sätter sig djupt. Min man är en av mina största triggers.

Profile picture for user Amanda igen...

Det där känns igen... Kan väl bara säga att vi har väl inte världens bästa förutsättningar när vår äkta hälft köper hem det vi försöker sluta med? Har tyvärr ingen lösning, vill nog mest tala om för dig att du inte är ensam❤️???‍♀️

Profile picture for user Tess45

Min man är precis som jag alkoholist så det finns alltid alkohol hemma.
För att hålla mig nykter (jag har självmedivinerat med alkohol) så springer jag på möten. Jag tar all hjälp jag kan få. Det som i särklass stärker mig mest är möten.
Ta hjälp!

Profile picture for user anonym23942

Att inte vara ensam i detta. Att ha hittat detta forum ger mig så mycket. Längen har jag känt mig så ensam, ledsen och skamsen. Livet blev inte som jag tänkt alls. Trodde aldrig att jag skulle drabbas av dessa bekymmer. Känner mig så misslyckad eftersom jag svikit och inte stått upp för mina egentliga ideal, värderingar. Har inte varit stark nog. Successivt förlorat mer och mer.
Har en BRA bit kvar tills livet kan kännas ok med "normala" upp och nedgångar. Men jag SKA ta mig dit. Rannsaka, reflektera, sortera, prioritera står på agendan.
Motion, sund dygnsrytm (har jobbat märkliga oregelbundna tider) vitaminer och detektivarbete gällande min egen person.
Tack alla ni kloka starka reflekterande kämpar❤️