Gastric By pass och beroende av vin - behöver stöttning

Profile picture for user lilly66

Hej jag behöver stöd och skäms och kan inte gå till en klinik pga av mitt arbete.
Efter min operation så dricker jag alldeles för mycket
Minnesluckorna har kommit den senaste månaden
Jag är helt personlighetförändrad när jag dricker
Och det är vin som är boven
Har försökt sluta men huvudet är helt kört och jag dricker ändå
Snart fixar jag inte att hålla fasaden på jobb och känner bara för att lägga mig ner och dö
Kan ni stötta mig härinne.. jag behöver verkligen hjälp att ta mig igenom suget som kommer varje dag
har fruktansvärd ångest men dricker ändå varje eftermiddag när jag kommer hem från jobb..klarar mig en eller två dagar utan ibland..men sen är det kört igen

Profile picture for user Rosette

Du har märkt att alkoholen kommit in mer och mer efter din Gastric by pass operation. Du vill inte ha det såhär och vänder dig hit som ett steg på vägen att hittat sätt att göra en förändring på och få stöd. Det krävs mod och kraft att berätta om hur det är, öppet såhär på ett forum. Kanske kändes det nödvändigt och inte alls modigt, jag vet inte hur det var för dig men det krävs resurser för att kunna sätta ord på hur det är. Bra gjort.

Du får stark ångest kring den konsumtion du har nu, det krockar verkligen med hur du vill ha det med alkoholen låter det som. Trots att du bestämt dig för att inte dricka blir det som att alkoholen tar överhanden. Du vill ta tillbaka den kontrollen och klara dig utan.

Du har klarat det, en dag, ibland två. Du vill klara det flera och flera dagar.

Du vill inte gå till klinik och därför är du här. Om du vill kan du också anmäla dig till vårt självhjälpsprogram på startsidan: www.alkoholhjälpen.se
Det finns också en nationell kostnadsfri stödlinje om du skulle vilja ringa och prata med någon, Alkohollinjen 020-84 44 48.

Fortsätt gärna skriva och läsa här, ibland tar det lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger i sin tråd.

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet