Npf barn

Profile picture for user Ostrukturerad

Jag har NPF. Vi som har det är känsligare för substanser, blir lättare beroende, fastnar hårdare, har svårare att stå emot och svårare att sluta. Fler här med NPF? Jag vill jättegärna skriva ner tankar och känslor här och diskutera med andra, med eller utan NPF, hur det påverkar livet och hur man hittar sin väg till nykterhet och drogfrihet!

Profile picture for user Ostrukturerad

Även ni andra får skriva! ?
Finns det verkligen ingen här som själv har diagnos/er som Asperger, autism, ADD, ADHD, Tourettes eller..finns nån till diagnos har jag för mig som jag inte minns.

Profile picture for user Lennis

Med NPF diagnos. Han har ADD blev sent diagnostiserad stackarn när han 14 år önskar så att han fått rätt hjälp tidigare. Som jag kämpat för hans rätt o för att han ska må bra ? vill inte säga så men tror att min ångest för hur det ska gå för honom att han ska klara sig själv har varit en bidragande orsak till mitt drickande. Förutom alla smärre utbrott o saker som händer runt honom och alltid har gjort. Men det har visat sig att det går alldeles underbart bra för honom! Nu studerar han på annan ort klarar sig alldeles underbart bra!! Men fortfarande strider jag med FK o alla möjliga instanser för att han ska få bidrag o annat ännu inte i land där...
Förstår att du själv med kämpar på bra för det är en kamp för den med NPF med. Skickar massa styrkekramar o ska vara väldigt noga med att se till att han är försiktig med alla typer av droger! Han är inte speciellt intresserad än o hoppas det fortsätter så ?

Profile picture for user TappadIgen

@Ostrukturerad Hallå där! Du har inte fått så många svar ser jag. Jag har ingen diagnos och kommer väl aldrig att utredas heller, men nog är jag lite åt det hållet. Kan få ganska höga poäng på självtester för autism t.ex.

Vilken diagnos har du själv och har du fått någon hjälp att hantera det?

Profile picture for user Körsbärsblomman

@Ostrukturerad Har ett barn som har NPF (har inte själv) och en man som har det. Det jag kan se ur en angörings perspektiv är att både mitt barn och man får kämpa så in i bomben mer än mig med det mesta och båda är dessutom extremt belöningsstyrda, så att fastna i beroenden när man har NPF är säkert väldigt vanligt. Jag gick någon utbildning på BUP om ADHD och i den kursen tog de just upp hur mycket vanligare det är med alkohol/drog-beroenden, separationen, tonårsgraviditeter, kriminalitet vid ohanterad NPF.
Det jag även vet av egen erfarenhet vet är hur väldigt lätt det är att ta till alkoholen som anhörig för att orka/dämpa ångest med diverse utmaningar som kommer med att vara en NPF-familj.
Jag är dock 110% övertygad att inget blir bättre för att man självmedicinerar, vare sig man lever som anhörig eller själv har diagnos.

Profile picture for user Ostrukturerad

@TappadIgen Jag är diagnosticerad med ADHD och Asperger, och har fått hjälp med att komma till dagliga verksamheter, fått boendestöd mm. Men jag behöver hjälp med min kroniska depression, smärtan i själen, mitt dåliga psykiska mående.. Och det tycker jag inte att jag fått hjälp med, trots att jag kämpat för det i så många år.