Dricker starksprit varje kväll, mår bra och har inga märkbara problem

Profile picture for user Mandello

Som svar på av Jullan65

Jag har blivit ombedd att försöka höra med andra om synpunkter på mitt drickande då folk tycker min konsumtion låter hög.
Jag dricker varje kväll till en god bit mat, typ biff, entroecote och dyligt. Eller ost och goda kex. Jag dricker snaps och det blir mellan tre och fyra snapsar per kväll, det är 4 cl snapsar. Till detta dricker jag maximalt en burk 3,5 folköl. Spriten jag dricker är företrädesvis 40 %, Absolut, eller Kronvodka eller AAlborg Jubileum.
Jag har gjort detta de senaste 10 åren, jobbarmed jobb som börjar kl 5 på morgonen och aldrig nåra problem.
Någon som har några vettiga synpunkter?

Profile picture for user Sisyfos

Svårt att veta vad du tycker är vettiga synpunkter. Du tycker troligtvis att mina är ovettiga eftersom jag tycker att du dricker alldeles för mycket. Mellan 15-20 cl sprit per kväll är en rätt ansenlig mängd och många som upplever problem med sitt drickande härinne dricker mindre än du. 20 cl sprit tar ca 10 timmar för kroppen att bryta ner enligt vissa sidor.
Nu upplever du inte något problem skriver du. Vem uppmanar dig att fråga? Finns det nån i din närhet som upplever att du blir annorlunda när du dricker?
Varför dricker du dagligen så mycket sprit (det är giftigt för kroppen)?
Det många som slutar dricka märker är att man blir piggare, mer närvarande, får mer gjort.
Kanske skulle du testa att sluta en period, för det är en ganska dålig vana du har lagt dig till med. Då kan du ju se om du mår bättre utan eller om du behöver ”medicinen”. I så fall kan du ju fundera över vad du medicinerar.

Profile picture for user Mandello

Som svar på av Sisyfos

Tack för dina synpunkter. Det är mina vänner och bekanta som tycker som du att det låter ganska mycket när jag säger att jag dricker som jag gör. Jag är i allmänhet ensam när äter och dricker och det sker alltid framför tv,n där jag tittar på en dvd film, nästan alltid någon av Becks filmer, trots att jag sett dem dagligen de senaste tiotal åren.
Klockan är runt 18,30 och jag gör detta framför allt för att jag mår så bra av den goda maten och spriten till detta och tillsammans med filmen som jag aldrig tröttnar på. När jag tar en sista snapsen så lägger jag mig på sidan i soffan och stöttar huvudet mot armen/handen och sedan tar det ca 2 minuter tills jag somnar hur skönt som helst. Sedan brukar jag vakna vid 1 tiden på natten och då går jag och lägger mig i sängen och somnar direkt. Vaknar sedan runt 5 tiden och stiger upp och gör mig i ordning för arbetet, kokar kaffe med mera.
Ofta nog är inte ölen uppdrucken när somnar och ibland inte hela sista snapsen heller.
Jag har funderat på att prova helt utan allt detta men trivs så bra med det. Det enda jag inte gillar är att det blir lite dyrt med spriten.

Profile picture for user Sisyfos

Jag tycker det är lite intressant. Jag kommer från beroendesidorna och där ser drickandet lite olika ut. Har du druckit på det sättet länge?
Får du nån kick av det, mer än att du tycker att det är mysigt?
Du hamnar ju klart över definitionen av riskbruk. Den vanliga utvecklingen är ju att man behöver mer för att få den effekt man vill ha, men du verkar inte ha det problemet.
Alkohol brukar ju anses dåligt mot sömnen och ge försämrad somnkvalitet, det är inget du har märkt? Finns ett program om sömn och hjärnan nu på SVT man kan titta på. Många av oss som dricker vaknar svettiga vid 3-4 tiden, särskilt när vi håller på med att lägga av drickandet.
Ett annat problem är ju effekterna av just sprit, cancer i matstrupe och mage. Sprit är ju väldigt starkt. Säger inte din mage ifrån? Det är ju sällan någon härinne har druckit bara sprit så det är lite intressant om du inte får några negativa effekter. Samtidigt tror jag kanske inte att det är så bra för näringsupptaget och det går så långsamt med såna ändringar. Du kanske skulle försöka att ha samma rutin alkoholfritt med kanske mer varierad mat ibland också? Det finns en alkoholfri gingerbeer som ger ett väldigt riv i halsen om du vill ha den effekten. Jag har verkligen snöat in på olika mineral och vitaminbrister man får av drickandet, så jag tycker absolut att du borde testa utan alkohol, gärna en längre period, för att se skillnaden i hur du mår och i sömnkvalitet.
Lycka till!

Profile picture for user Nykomling

Det jag tänker på är förutom att det är en rätt ansenlig mäng, är att du har det som en rutin.
Rutiner och vanor är ju svåra att bryta även dom som inte är skadliga för kroppen.
Vad är det positiva med just alkoholen för dig, effekten, smaken eller är det "bara" av vana?
Skulle alkoholfritt fungera lika bra. Kanske du kan prova med det och se hur det känns, eller avstå alkoholen helt några dagar och dricka något annat till maten.
Jag noterade hos mig själv att jag ibland "slentriandrack" berusningen gav mig inget, ändå så drack jag.
Du har ju uppenbarligen funderat lite eftersom du ber om synpunkter här, jättebra steg av dig tycker jag!
Lycka till och uppdatera gärna din tråd framöver.