Vad skall jag göra för att komma ifrån detta drickande?

Profile picture for user Johanna111e3

Har druckit ca 3 flaskor vin i 20 år. Vill egenligen inte fortsätta med detta men det känns ändå som jag vill för att stå ut med livet. Det måste ändå vara en möjlighet att få ett uthärdligt liv utan alcohol, eller? I visa lägen har jag känt att det får vara nog och i ett sådant läge tog jag kontakt med nämndemansgården. Det skulle kosta 50 000!!!!! Jag är pensionär och har inte råd med det men jag vet att det har väldigt goda resultant. Har ni några tips vart man kan vända sig i Göteborg. Säg inte AA. Jag gillar inte att gå till en fysisk grupp. En grupp på nätet kanske? Jag är inte religiös och kan inte assimilera mig med AA. Har länge sökt någonstans att vända mig för att få hjälp. Jag vill få slut på detta.

Profile picture for user Kennie

Hej, vad bra att du vill förändra din situation. Tror du att din husläkare kan hjälpa dig att komma igång? Forumet här är också bra och hjälper många. Ta hand om dig och ge inte upp, du kommer dit du vill, kämpa vidare!

Profile picture for user ensam_men_stark

Hej!
Jag är helt ny här och känner precis som dig. Jag vill sluta, jag vet att det är fel...dessutom prioriterar jag vinet framför min barn (skäms).

Har funderat på att söka hjälp och erkänna mitt beroende MEN det är sådan skam och jag vet inte vart/hur. Och vad ska familjen säga, vad ska jobbet säga, vad ska barnen säga....kan jag förlora barnen (infekterat förhållande med barnens far som gör allt för att ta barnen ifrån mig).

En dag i taget!

Kämpa på

Profile picture for user Kennie

Hej Ensam men stark,
Jättebra att börja skriva här. Starta en egen tråd så kan du ha den som dagbok och gå tillbaks och kolla kommentarer du fått. Alkoholen får oss ju att prioritera galet, det är väl det som är grejen med beroende. Läs mycket fakta om alkohol och lär dig se igenom beroendets försök att lura dig att dricka. Alkoholen är ingen belöning som man måste avstå, det är inte synd om en för att man är nykter det finns så mycket annat att njuta av. Och ta hjälp om du behöver det, det är att ta ansvar för sin situation.