Skadar min familj

Hej! det är så att jag undrar över en del saker, dels om mitt eget beteende men också om det finns någon som delar samma erfarenhet.

Jag dricker 1 gång i veckan, dricker oftast hemma hos familjen. När jag dricker så dricker jag gärna vin, cider, grogg eller shots. Jag kan dricka 3 L vin själv utan problem, jag dricker tills det tar slut och försöker ständigt få mig mera om då inte annat skit.
Det har hänt mig ett antal gånger nu under ca 5 årstid att jag skadar och gör illa min familj när det blir tjafs eller bråk.
Senast i lördags (4:e sep) så gjorde jag illa min fina lillasyster för att hon började tjafsa med mig, självklart så ångrar jag det men jag kan inte kontrollera mig själv när det blir tjafs.
Jag vill inte visa mig svag, jag vill hävda min rätt och när jag inte får den responsen så blir jag hotfull mot min egen familj och börjar skada dom.
Jag har också gjort illa min lilla mamma, jag ströp henne och sparkade henne.

Detta är ett allvarligt problem för mig för att jag kan inte längre fortsätta såhär, men med alkoholen så är chansen alltid där att jag blir såhär.
Därför vill jag sluta helt, eller egentligen vill jag inte det. Men jag måste ju, för jag vill inte fortsätta att skada min familj.

Snälla är det någon här som gjort eller vart med om något liknande? har ni råd eller liknande till mig?

Profile picture for user Tombor

@QueenViola Hej! Har inte liknande erfarenheter men ångesten över att ha något jag är stolt över känner jag väl igen! Jag tänker att det är synd om du förstör dina relationer till nära och kära. Alkoholen kan verkligen ställa till det! Du är säkert en bra person som vill din familj väl. Det kan vara en bra anledning att minska eller göra ett uppehåll med alkoholen. Bra start att skriva här. Ha en fin söndag!

Profile picture for user Man

Köp inte hem alkohol. Om jag förstår dig rätt så besöker du din familj. Och dricker där. Om de har de mängder alkohol är antingen någon/några annan i familjen alkoholist och är din/a meddrickare. De alla är klart medberoende oavsett om en inte dricker. Den som i din familj köper in alkohol måste antingen sluta helt med det eller avsevärt dra ned köpen. Ingen baginbox. En eller två flaskor vin. Ingen sprit etc. Du kommer höra och själva ha många invändningar såsom alkoholister har när drickandet ska begränsas eller tas bort. Om din familj inte kan hantera drickandet -de är i hög grad medansvsriga- och du då bör du pausa besöken.