så jävla trött på mig själv

Profile picture for user haddock61

jag är 20 år gammal och minns inte hur det var att va psykiskt hälsosam. har haft problem med depression och ångest i många år och jag orkar fan inte med mig själv. det är nästan inte ens alkohol som är problemet, jag bara behöver dricka när jag ska träffa folk för att undvika ångest och diverse hämningar. jag dricker när jag är själv för att må bättre och få lust att faktiskt göra saker och inte bara ligga ner och kolla på mobilen dag ut och dag in (ja jag är arbetslös). jag dricker innan viktiga möten för att göra det lättare att prata. jag dricker för att det är fucking trevligt.

så vad är det för fel på mig? ingen jävla aning, och det verkar inte bli bättre. jag älskar att festa men varje gång dricker jag för mycket. har börjat få blackouts varje gång jag dricker nu. och igår vaknade jag med fruktansvärt ont i handleden och fick senare reda på att jag hade blitt sur på min bästa vän och börjat slå honom. och han lät mig för att är mycket bättre och klokare än jag. jag kan aldrig bli sådär igen, aldrig nånsin.
men risken med att sluta dricka är mest att jag kanske inte kommer kunna bli glad igen, och att jag inte kommer kunna umgås med mina vänner eller existera bland folk över huvud taget. och då kan jag nog lika gärna bara ta livet av mig istället. det låter ju lite deppigt förstås, men det ser inte ljust ut nu asså. helvete

Profile picture for user Rosette

Hej haddock61 och varmt välkommen hit!

Du har hittat hit till oss och har startat en tråd här, det krävs det både mod och kraft till att göra, bra gjort. Du berättar om hur du mår och mått länge, det väcker omsorg och oro. Alkoholen har för dig som för många kommit in på flera sätt, både för att höja en redan god stämning och för att döva och dämpa jobbiga känslor, klara av saker och liknande som du skriver om.

Det har eskalerat på senare tid och du har fått mera negativa konsekvenser av att du druckit, sådana som krockar med dina värderingar och den du är låter det som. Det i sig låter som att det skapar mer ångest hos dig som i sin tur kan leda till att det känns ännu svårare att veta vad som skulle kunna vara hjälpsamt.

Du uttrycker också tankar om att ta livet av dig, just nu mår du fruktansvärt och det är svårt i sådana lägen att veta vad som kan hjälpa en att må lite mindre dåligt. Fint och bra att du vänder dig utåt för stöd, skriver här, vi finns här och försöker ge det stöd vi kan över internet. Du kan alltid också skriva till oss på admin under https://alkoholhjalpen.se/fraga

Vi har även lite text angående detta med att tankar om att inte vilja leva kan dyka upp om du vill kan du läsa lite här; https://alkoholhjalpen.se/akut#suicid

Gällande detta med alkoholen, det låter som att du fått nog av den och vill hitta sätt att ta hand om dig själv och ditt mående på andra sätt då det låter som att du är inne på att den tar så mycket mer än den ger dig, detta är en bra plats att vara på för att börja en förändring med den.

Om du vill skulle du kunna testa att ringa Alkohollinjen https://alkoholhjalpen.se/alkohollinjen en del tycker det är som ett nästa steg att sätta ord på något muntligen, du känner såklart själv bäst vad som passar dig just nu.

Ibland kan det ta lite tid innan en får fart på sin tråd då kan det vara hjälpsamt att skriva flera gånger.

Varma hälsningar

Rosette
Alkoholhjälpen