Dra ner, fördelar för kropp?

Profile picture for user sohio

Hej! Jag inser att jag efter ett väldigt stressigt år dricker alldeles för mycket, det är så skönt att bara luta sig tillbaka efter en lång dag, med ett glas vin. Så det blir ju minst ett glas under veckodagarna, kanske 2-3 under helgen. Bara kvällstid, blir inte bakis osv.

Är livrädd för blodprov tex, säg att om jag skulle dra ner och ev bara dricka vin på helgkväll? Vad skulle hända med kroppen osv? Skulle värdena minskas (om jag skulle ha haft höga värden)

Vill verkligen dra ner, klarar det säkerligen men har ni några tips?

Profile picture for user Kennie

Hej,
Bra att börja fundera över alkoholen. Jag gjorde testet här på Alkoholhjälpen och fick rådet att ta tre alkoholfria månader till att börja med. Det var ett fantastiskt beslut, jag mår mycket bättre av att inte dricka, och mycket stress och oro försvann. Även mindre mängder alkohol kan ha negativ inverkan på måendet, det hade jag inte fattat förrän jag testade att vara nykter en längre period. Kommer man ordentligt ur vanan att använda alkohol för att ge guldkant och avkoppling så funkar det för en del att ta ett glas på ett måttligt sätt. Vill du ha professionellt stöd finns Riddargatan 1 som har program för att lära sig dricka måttligt. Att läsa och skriva här har varit hjälpsamt för mig för att hitta balans. Lycka till med att hitta din väg!

Profile picture for user Man

Vad händer med kroppen när du slutar? Du går ned i vikt. Det gör jag i alla fall. Går att identifiera många alkoholister på att de är överviktiga och en del feta. Du blir mindre stressad. Du tänker bättre mer och under en längre tid. Alkohol är absolut självmedicinering mot stress, ångest etc med det är en djävla dålig medicin. Bieffekterna är inte värt det.