Cdt på 5,0 och Peth på 1,5 när fasen kan det bli sänkt så man kan börja med provtagningar till transportstyrelsen. Hur räknar man och givetvis ingen mer alkohol

Hej @hilmer77 och varmt välkommen hit!

Du har bestämt dig för en förändring av dina alkoholvanor och startat en tråd här där du har lite funderingar kring blodprover. För tryggast svar brukar vi alltid rekommendera att vända sig till någon inom vården men vill ge lite generell information som kanske kan vara hjälpsam.

Halveringstiden för PEth-värde är vanligtvis fyra till sex dygn (värdet minskar med 50% på den tiden), och ett PEth-test kan bara ge utslag upp till fyra veckor efter senaste alkoholkonsumtionen. Ungefärlig tid till normalisering via alkoholfrihet är 1-2 veckor.

När det gäller CDT är en ungefärlig tid till normalisering lite längre på 2-5 veckor.

Hoppas något av detta blev hjälpsamt, hoppas också att du hittar mycket här som kan vara til nytta för dig längs vägen och skriv gärna mer och berätta hur det går för dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Hur länge tar det innan svaret från Pet provet kommer. Vet mitt kommer vara skyhögt. Eller det borde det vara. Skäms så förbannad och är orolig läkaren ska få spelet. Berättade dock jag dricker innan. Va jobbigt bara det. En skam liksom.