20 år och alkoholproblem.

Profile picture for user iizabell

jag hittade den här tråden av en slump och trodde väl aldrig att jag skulle skriva här.. men det kommer till en gräns när man inser att alkoholen är problemet. Jag är 20 år och alkoholen har förstört mitt liv så många gånger nu att jag har bestämt mig för att sluta helt.
Det kommer inte bli lätt men det känns bra i slutändan hoppas jag. Är fortfarande chockad över mig själv att det har blivit såhär.

Profile picture for user Rosette

Du har hittat hit och valde att börja skriva, modigt! Du har känt att alkoholen tar överhanden och vill känna att du alltid har kontrollen. Vad tror du kommer vara hjälpsamt för dig i den här förändringen?

Fortsätt gärna skriv och läs, ibland kan man behöva skriva flera gånger innan man får svar.

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Sara1212

Som svar på av iizabell

Bra kämpa! Är själv 20 och kan inte kontrollera alkoholen för fem öre, eller snarare enbart på krogen. Men det är illa, det är inga roliga pinsamma grejer jag har gjort utan snarare brutalt förnedrande saker som skapar en sån ångest som bara inte finns och man tänker på vad alla andra måste tänka om en. Bara så du vet, det finns andra som är snea också. Kram!

Profile picture for user MåBättre

Hej iizabell och välkommen hit!

Jag och säkerligen många andra här förstår hur du mår, vi har alla haft våra "misslyckanden" på ett lr annat sätt. Jag tycker dock att du ska försöka vända den negativa känslan du har till någonting positivt, du vill göra en förändring och väljer andra saker framför alkoholen, du satsar på dig själv helt enkelt. Vill dock poängtera att man kan göra allt och lite därtill som man gör med A utan A, skillnaden blir dock att man har kontroll på vad man gör och resultatet blir nog i de flesta fall betydligt mer lyckat.

Du är så himla ung än och känner du att alkoholen påverkar dig negativt, va fasen skit i den då. Min personliga åsikt är att även om folk dricker mkt nu så tror jag att människan går mot en tid där det kommer att drickas betydligt mkt mindre.

Se det inte som ett straff att inte kunna dricka, se det som en belöning. Du blir ju fri! ;)

Det kommer gå bra oavsett vilken väg du väljer att gå men försök göra handlingar istället för att bara tänka om en förändring!

All lycka till! Kram!

Profile picture for user viktor172

Som svar på av iizabell

Vet hur det känns, är också 20år, jag insåg att jag hade problem då man tänker på en kall öl hela sin lediga tid och prioriterar alkohol före andra saker liksom. men nu har jag insett att jag inte kan hålla på så hära längre!