Erfarenheter av Naltrexon?

Undrar om någon har erfarenheter av Naltrexon? Jag fick det utskrivet och det gick lysande, blev av med allt beroende. Slutade med tabletterna och hade inga problem tills jag fick en livskris. Började dricka en del igen och nu när jag fått Naltrexon igen (bad om det) så hjälper det inte. Jag känner ingen direkt effekt. Någon som har tips på vad jag kan göra?

Profile picture for user Anthraxia

Tog du Naltrexone dagligen första gången?

Om det fungerade så vet du att medicinen fungerar på dig - men nu har du återupplivat ditt beroende, och då blir det svårare/tar längre tid.

Fortsätt. Missa inte ett enda piller, varesig du känner att det fungerar eller inte - det har fungerat en gång, vilket betyder att det kommer göra det igen.

(Jag är inte alkoholist, men jag har pluggat Naltrexone och hur det fungerar på en närmast manisk nivå, eftersom min pojkvän äter det - mitt svar är baserat på flertalet användare på "Optionssavelives" - ett forum dedikerat till Sinclair-metoden - dvs Naltrexone en timme innan man dricker, för resten av sitt liv)

Profile picture for user Pinalina

Som svar på av Anthraxia

Hej! Jag började äta Naltrexon i januari och de funkar allatiders. Suget är borta. Pratade med min husläkare idag på tel och han tycker absolut jag ska fortsätta. Vi pratade just om det att Naltrexon tar bort suget. Så ge inte upp!! Det kommer hjälpa , viktigt ta de på morgonen fick jag veta. Lycka till!

Profile picture for user DetGårBättre

Ofta ska man ha hållit sig nykter en tid också för att de ska ge bättre effekt. Sen tror jag placebo kan vara bidragande. Nu var du inställd på mirakel och med "jaja, pillret fixar allt". Lycka till

Profile picture for user Luddrigt

För mig fungerade nog Naltrexon men inte på det sättet som det är tänkt. När jag tog en tablett så minskade suget men det fick mig inte att sluta dricka. Istället drack jag mer då Naltrexonet gjorde att jag inte lika fort kände av alkoholen när jag drack en flaska vin. Istället blev det två flaskor för att uppnå samma effekt! Så jag tror på Naltrexon om man får stopp på suget och INTE dricker något. Lycka till foam, för dig fungerar det säkert mycket bättre! Det har hjälpt många har jag förstått.

Profile picture for user Anthraxia

Som svar på av Luddrigt

Så är det för många - Sinclair-metoden går ut på att utnyttja just det, på ett sätt - tillslut lär sig hjärnan att det aldrig kommer någon kick, och då slutar den sakna alkoholen. Dvs först då försvinner suget. Ungefär 5 - 18 månader brukar det ta. Lite individuellt, sådär.

Profile picture for user IronWill

Det funkar nog för somliga men inte för andra. För dig verkar det ju ha funkat en gång i tiden så då bör det väl fungera igen.

Men den adresserar ju inte ett skvatt varför du dricker till att börja med. Livskris eller annat. Precis som medicin mot depression. Det är en symptomkrycka, inte en hel lösning. Den är väl tänkt att på lång sikt hjälpa mot beroendet (guldgruva för läkemedelsindustrin och i detta fall en aktiv lobbyorganisation). Men med utebliven ”effekt” så kan det ju vara så att du borde kombinera detta med terapi, det behöver ju inte vara bara beroende som får dig att vilja dricka. Om du dövar något med alkohol behöver du säkerligen också hitta nya strategier för att hantera det i kombination med en medicin.
Just den du går på blockerar ju enligt utsago njutningssensorerna så den enda faktiska effekt du kan förvänta dig på kort sikt är att alkohol (om den funkar) inte ska ge dig någon positiv upplevelse.

Profile picture for user foam

Som svar på av Anthraxia

Anthraxia, ja dagligen. Sen ngn gång ibland innan en bjudning eller så. Ätit regelbundet ca 2 v nu men känner inte som flesta gången dvs att allt sug försvann. Hoppas på det stämmer som du säger, tänker inte sluta nu i varje fall.

Profile picture for user Anthraxia

Som svar på av foam

Bra jobbat :)

Jag törs Nästan inte skriva det här, för på sistone har det ifrågasatts om jag möjligen jobbar för någon lobby-rörelse. Jag vill inte ens läsa min egen tråd, för den var liksom...MIN. Min tröst och mitt hörn, och nu känns den smutsig...

Men jag HAR läst "the cure for Alcoholism" av Roy Eskapa (som finns att läsa gratis online, så det är inget köptips - däremot ÄR det ett lästips)

Den förklarar mycket hur Naltrexonet fungerar, bland annat att det den primärt gör är att "slå av" opioid-receptorerna.
Det sug-dämpande som många upplever är alltså inte det den Egentligen gör.

Så, ja - ta dem - SÄRSKILT viktigt om du råkar dricka. Dvs OM det skulle hända (men jag tror du klarar det ändå) så får du under inga omständigheter tänka att "Jag har misslyckats" och låta bli att ta dem, utan det är Extra viktigt just då.

Det stämmer med vad jag iakttagit med pojkvännen - skillnaden är att han tar "planerade återfall" med 1.5 piller istället för 1, men då är det en lite annan variant vi kör... då finns ju risken för leverskador istället, även om den är liten (förutom om man redan har leverskador, så det är väl därför sjukvården gör lever-test på alkoholmissbrukare som tar Naltrexon)

Mycket svammel från mig nu - jag tror på dig, och jag tror på medicinen, även om du använder den annorlunda, så jag håller tummarna för dig :)

Känns det hopplöst någon gång så läs boken jag nämnde, så mycket vetenskap i den så hälften vore nog :)

Profile picture for user IronWill

Men jag tycker att man ska kunna ifrågasätta personer som, utan läkarutbildning, när varje tillfälle ges rekommenderar en specifik medicin. Du har dessutom inte tagit den själv, utan du rekommenderar den baserat på en korttidsstudie av din pojkvän. Allt är inte vad det verkar på Internet och då måste man väl kunna fråga? Du kan fortsätta klaga på det och göra det till en stor grej eller move on. Du har tagit upp det i flera trådar. Men jag tycker dessutom att jag framförde det på ett korrekt sätt. Men jag står för att jag ville veta, med mitt användarnamn i alla fall.

Beklagar detta inlägg foam. Hoppas det funkar för dig.

Profile picture for user Anthraxia

Nej, jag tycker inte att det är ok.
Nej, jag tycker inte att du gjorde det korrekt.

Jag tycker helt ärligt att det är direkt vidrigt att utgå från att någon är ute efter vinning när de försöker hjälpa andra.

Att jag inte tagit den själv är dessutom en ren jävla lögn. Jag har tagit den flera gånger, vilket står klart och tydligt i min tråd.

Jag har spenderat ohälsosamma mängder timmar på att läsa undersökning på undersökning, pratat med människor som använt det på forum, mail, och Skype, testat själv, läst forskning - inte bara om Naltrexon, utan även om Campral och Baclofen (två andra alternativ jag tror kan fungera bra) samt Antabus (Som jag inte tror ett skit på, eftersom det inte motverkar beroendet, utan bara tvingar en att vara nykter via skräck)

Jag har gjort det fullständigt helhjärtade arbete som det förefaller att bara en "medberoende" är kapabel att göra.

Naturligtvis gör jag det till en stor grej; mitt LIV det senaste året har bestått av det här, och när jag hittar något som funkar så kommer det någon och spottar mig i ansiktet när jag föreslår det på ett forum där människor BER om hjälp, tips, och råd.

Whatever. Jag är klar. Jag hoppas alla på det här forumet hittar något som fungerar för dem.

Och jag ber också om ursäkt för det här inlägget, foam - men jag rekommenderar fortfarande att läsa boken jag nämnde, så att du förstår hur medicinen fungerar.

Lycka till!

Profile picture for user IronWill

Då ber jag om ursäkt och korrigerar att du testat själv vilket jag missat. Svara i min tråd som jag bumpat så foam får tillbaka sin.

Profile picture for user Knight70

Biter inte nämnvärt på mig. Självmedicinerar fortfarande mot ADHD, ADD som jag antar att jag har.

Profile picture for user Cupcake

Har käkat naltrexone i 5 dagar nu.
Brukar inte dricka dagligen men mer än önskat och suget finns alltid där. Jag kan redan säga att dag 3 försvann suget helt. jag tar dom dagligen och målet är att vara fri från alkoholen om 1år. Brukar ta pauser från alkoholen men de senaste 3åren har det varit svårt.
Som jag förstått det så tar det cirka 3 månader innan dom har full effekt, så man måste ge dom tid. Om man verkligen vill sluta med alkoholen måste man ge behandlingarna tid och man måste någonstans hänge sig till att inte försöka sabotera för sig själv när man ändå tagit det största steget, att söka hjälp.
En sak till är, att prova neltraxone, antabus eller AA är bättre än att acceptera att inget funkar. "Det finns inga mirakel-piller" Tycker vi ska vara försiktiga med att kritisera behandligs formerna, inte släcka lyset för andra för att det inte funkar för en själv och ifrågasätta andras erfarenheter av behandling. Det är olika för alla. Ett mirakel-piller för mig kan vara socker piller för en annan.
Jag hoppas ni uppdaterar i tråden om hur det har gått för er med naltrexone. Nyfiken :)

Profile picture for user Cupcake

Uppdaterar ?
Har absolut inga cravings. Försökte dricka en öl. Smakade gott men va nöjd efter 4 klunkar och gick över till vatten. Har även slutat röka vilket inte varit möjligt innan jag började med medicinen. Min läkare säger att det är tveksamt att det är ti medicinens förtjänst, min behandlare har erfarenhet av andra patienter som kunnat lägga ner andra missbruk så som mat-missbruk bland annat. Tog 2 veckor att verkligen känna medicinen i full effekt. För vissa har det tagit längre tid (som jag skrev i mitt tidigare inlägg).
Inga biverkningar. Känns fantastiskt. Har fått tillbaka mitt liv!!! Alla som brottas med flaskan borde få veta om den.
Lycka till alla!