Nu vill jag köra 66 vita dagar

Profile picture for user Allic

Det kommer inget positivt med att jag dricker, absolut inget. Visst kan stämningen höjas en aning, men för det mesta grabbar mina mörka tankar tag i mig och jag mår skit, blir arg på min särbo oavsett om vi träffas eller inte. Igår spårade det totalt, igen, efter en toppen-kväll. ? Jag bara tappade det... saker gick sönder och försvann... jag gjorde illa mig och mår idag riktigt dåligt.

Nu måste en förändring ske, jag har erkänt för min särbo, jag har problem med alkoholen. Var helt säker att han skulle lämna mig efter händelsen igår och det kan väl fortfarande ske. Just nu är han kvar, mest för att han känner ansvar antar jag. Fy bubblan vad dåligt jag mår psykiskt. Dock så känns det lite bra att jag nu sagt det till honom... och han är på mig som tusan, behandlar mig som en alkoholist. Vilket jag inte vill vara förstås.

Mitt problem är att jag dricker ofta och mycket, jag kan dricka hemma själv och jag kan dricka med andra. Normalt sätt så är jag lite återhållsam när jag dricker med andra, men inte med honom. Han som betyder mest av alla vuxna människor, han ger jag mig på och skäller på, skriker och hotar... alltså fy vad jag beter mig dåligt.

Nu vill jag ha 66 kritvita dagar, han ska hjälpa mig har han sagt... men jag har bett honom glömma mig.

Just nu känns allt svart och svårt. Men måste verkligen kämpa, jag är mamma och chef. Jag har människor som förlitar sig på mig... jag kommer räkna ner dagarna i stället för upp. Så börjar på dag 66 idag. Idag är det lätt att vara nykter. ?

Jag kommer även spara pengar varje dag jag är nykter, 100 kr in på ett spar-konto... det är ungefär vad jag dricker för 100 kr per dag i snitt.

Välkommen vita period ?

Profile picture for user Milliemus

Som svar på av Allic

Precis som om jag skulle skrivit det själv! Förstår dig så väl. All ångest och förtvivlan. För så att göra om det om några dagar igen! Och min sambo får precis allt som finns inom mig och då menar jag all skit! Alla andra som inte betyder något får det lilla bra som finns inuti mig. Konstigt väl? Sjukt! Hoppas din särbo kan ge dig det du behöver framöver och jag kryssar allt jag har för dina 66 dagar ???

Profile picture for user Allic

Precis så är det, spot on! Alla runt om som inte betyder nåt, får det lilla bra och han får all skit, verkligen all skit. Hur mycket kan en människa ta egentligen? ?

Tack! Håller alla tummar för dig jag med och att du får det stöd du behöver. ?

Profile picture for user Varafrisk

Känner också igen mig ..andra runtomkring håller jag fasaden inför men t min man säger jag så många tråkiga saker. Tror inte att jag hade stannat kvar om jag skulle levt m mig själv. Å jag sviker mina vuxna barn som är rädd om min hälsa.

Nu har december månad börjat vilket är en utmaning på många olika sätt och vis...men idag klarade jag denna dag??

Lycka till alla som kämpar??

Profile picture for user Allic

Då är vi väldigt lika i den frågan du, Varafrisk, och jag. Hade gjort slut med mig själv för länge länge sen. I vår relation så finns det historiskt sett ett par år där jag fick vara den som förlät och fick vara lojal, trots att han betedde sig minst sagt dåligt. I det fallet handlade det om upprepad otrohet... så nu är det lite hans tur att ställa upp på mig. Men det ursäktar ju knappast mitt beteende och nu måste det verkligen få ett stopp!

I går var det lätt att vara nykter, idag är en ny dag och dags att påbörja klättrande för att klara av att vara nykter även idag.

Välkommen dag 65 eller 2 beroende på hur man ser det. ??

Profile picture for user Allic

Det är nu eller för ca 1 timme sen som jag häller upp första glaset, beroende på när barnen somnar. Nu ligger jag i sängen och ska jobba lite. Vet att det är ”förbjudet” att jobba i sängen, men att sitta vid köksbordet är en trigger för att ta sig ett glas, två, tre.... ehhh sex glas? Kan nästan känna en förälskelse pirr när jag vet att jag har en kyld bubbel-flaska i kylen... första klunken, bubblorna i glaset så fint, njuter av det första glaset sen går det snabbt och flaskan är tömd på Max två timmar. ? Virrig och yr går jag och lägger mig, ringer ev honom för att säga gonatt.... Har du druckit? Nääää såklart inte. ? Jag somnat bums och vaknar nästa morgon med urusel sömn enligt min polar ignite.

Men inte i kväll, för i kväll är jag nykter ? Bra jobbat av mig ??

Profile picture for user Allic

Jag verkligen älskar att vakna nykter! Utan att hjärtat klappar snabbt som tusan, att munnen är som en öken och att ögonen känns som att de ska brinna upp. Älsket till nykterheten är absolut inte lika stark på kvällen när rastlösheten äter mig levande, en dålig och tung dag på jobbet jagar mitt sinne och stressnivån är på Max... hur ska jag hinna allt jag borde hinna? Jobb, städa, läxor, laga mat, hänga med barnen... träna! De kvällar som funkat allra bäst och där det inte funnits utrymme för A att blanda sig i, är när jag schemalagt min kväll;
17-18 matlagning och middag
18-19 läxor
19-20 städa huset
20-21 kvällspromenad
21-22 lägga mig och läsa
Ser jag något jobb här? Näää, det är när jag planerar att jobba på kvällen som risken är som absolut störst att jag trillar dit. Att sitta vid köksbordet med ett glas cava och laptopen öppen, känna lugnet som sprider sig i kroppen när alkoholen hamnar i blodet... så skönt! Men nej, no more, nu är det schema (som på sikt får bli rutiner) som gäller! Inge mer kvällsarbete.

Välkommen dag 64 eller 3. ?

Profile picture for user Pellis

Så härligt att läsa hur motiverad du är! Här inne är det fullt med underbara människor och nu har vi fått en till ! Dvs DU! Alla bidrar och hejjar, alla har olika historier i ryggsäcken, alla kämpar på ett eller annat sätt.

Jag förstår precis när du skriver att man älskar nykterheten när man kliver upp på morgonen, fräsch och klarsynt. Lika mycket förstår jag hur man börjar tänka om på kvällarna när kidsen lagt sig och man får en egen tid. Det blir en diskussion i hjärnhalvorna med dig och The Devil.

Lycka till och ja, som sagt jag hänger också här inne! Kraaam

Profile picture for user Humle

Åh! Samma lika här med kvällssuget - vanan av att sätta sig när barnen somnat, hälla upp: skamlugnet som sprider sig som en bläckfisk från magen och utåt: Har egentligen ingen ork, men häller upp lite syntetisk energi i glaset och sen kan jag fortsätta att köra rätt in i kaklet...
Vill inte mer!

Ska ta till mig av ditt kvällsschema!

Jag är med dig i dina 66 dagar ??
Själv är jag på dag sex. Har en fest inplanerad till helgen som ev kan innebära en del alkohol (inte bestämt mig ännu), men sedan skulle jag vilja vara helnykter minst ett år. Kanske för alltid.

Profile picture for user Allic

Tack Pellis, känner mig välkommen. ? Du har så rätt vad det gäller hjärnhalvornas diskussioner. Än så länge vinner rätt hjärnhalva och jag kommer göra allt för att det ska fortsätta så! ??

Humle - bra beskrivning precis så är det med kvällens vana.... ? Väldigt inpräntad och extremt svår att bryta. Jag tror nånstans på rutiner och att jag ska till vardags kunna bryta gamla mönster med nyskapade rutiner. Kan leva mig in i ditt dilemma om fredagen, själv valde jag alkoholen i lördags (stod inför samma val som du) och det slutade i total katastrof ?

Profile picture for user Allic

Kom upp en tanke om en öl som ligger i kylen och väntar på att någon ska dricka upp honom... men den lät jag bara glida vidare på en tankevåg och den var borta efter nån sekund. Är fortfarande ordentligt spak efter helgens händelser och skulle gärna grubbla ihjäl mig kring de tankarna. Har dock precis lyssnat på en ljudbok om metakognitiv terapi och där hittat en del bra saker att ta med mig in på denna resa. Att låta tankarna komma och gå, att låta trigger-tankar komma och gå med ett löfte om att tas upp senare under dagen vid grubbel-timmen. Så istället för att älta, tänka igenom, lägga strategier och lösa problem som inte inträffat ännu... så får alla de tankarna snällt vänta till triggertimmen. Fokuserar istället på ljud runt omkring, en tiger som jag skapar i mitt huvud... verkligen användbara tips kan jag tycka! Så nu kör jag grubbel-timme mellan 16–17 när jag åker hem på bussen. ?

Gonatt och bra jobbat, snart är kväll 3 avslutad och därmed även dag 64 ??

Profile picture for user Allic

Enligt min klocka så har jag sovit jättebra, näst intill optimalt, enligt mig själv så har jag sovit ok. Kunde knappt vakna när klockan ringde 4.45. Jag vaknar alltid två timmar innan kidsen går upp... för att få värdefull egen tid. Nu har jag en fantastisk timme kvar. Jag ska planera min tid i dag och jag ska nog läsa lite.

Som jag skrev igår, fasen vad jag på riktigt älskar att vakna nykter! ❤️ En kopp kaffe, helt tyst i huset och jag ligger och myser i den varma sängen, utan tungt huvud, torr mun och ett bankande hjärta.

Jag vill så mycket, men ska försöka begränsa mig. Detta ska vara mitt fokus-område nu. Det kan vara runstreak som jag oxå vill återinföra, att springa ger mig såååå mycket styrka mentalt och det kan jag behöva. Annars ska jag bara låta allt rulla på framåt, utan en massa mål och utvecklingsplaner. Grubbla en timme om dagen som mest och annars låta tankarna komma och gå.

Idag är det alltså dag 63 eller dag 4, egentligen ingen riktig utmaning ännu... brukar kunna hålla upp åtminstone till onsdagen. Torsdagen är svår, men inte omöjlig, fredag har jag nog klarat nån gång och lördag endast om fredagen varit för hård. Så nu börjar det brännas och utmaningen närma sig. Men i dag är jag nykter och glad. ??

Profile picture for user Vinäger

Älskar att få en lugn stund på morgonen. Går också upp långt innan jag måste.

Tycker att du resonerar klokt,en bra förutsättning för att lyckas. Önskar dig en fin dag och lycka till på föröndringsresan.

Kram

Profile picture for user Allic

Kväll dag 4 eller 63. Inget sug, trots att jag var tvungen att jobba en del i kväll... bra där! ?? Ännu mindre sugen på att dricka blir jag när han, min särbo, ringer och är på lyset efter en middag med ledningsgruppen... ”Har du druckit vin i kväll?” Frågar han lite barskt. Han har tagit på sig ansvaret för att checka av varje kväll. Nä, men det har du... säger jag. Hörs extremt tydligt att han druckit. Men nej nej, det var ju bara en öl... eller två öl.... eller vänta nej ett glas vin till maten, så var det. Eller jag menar vi delade på en flaska så ett glas vin och några droppar extra. ??? Sen svamlar han på om mig och hur trasig jag var innan jag mötte honom, så måste det ha varit! Japp, och hans otrohet fram och tillbaks i nästan två år, det kanske ha bidragit liiiiite, men inte så mycket.... han skäller och svamlar och allt jag tänker är, tack gode gud att jag är nykter och yes vad bra det är att vara nykter. Nykter is the shit liksom och som det känns nu så vill jag vara nykter for ever! ? Särbon vaknar med torr tunga och tungt huvud, helt klart, det var banne mig inte ett glas vin till maten... snarare nån flaska. Jaja, hans bekymmer. ?

Jag vaknar pigg och nykter i morgon, fy tusan va skönt! ??

Profile picture for user Allic

För ditt pepp Vinäger! Känns verkligen på riktigt som en boost framåt att du tror på mig. ?? Ska ta mig ut i forumet och läsa samt kommentera jag med, men just nu är jag starkt fokuserad på att klara min utmaning helgen. ?

Heja oss som tagit tag i våra problem och jobbar på framåt! ????

Profile picture for user Allic

Somnade lite senare än vanligt i går och fick inte i hop alla timmar sömn som jag vill ha, men en god reparation av hjärnan och kroppen. Att sova med en pulsklocka är ju rätt spännande när man hoppar i och ur As förtrollning, efter en kväll med A är hjärnan och kroppens återhämtning riktigt kass, samtliga nätter utan A innebär riktigt bra återhämtning. ??

Funderar på att ta upp min runstreak idag, har dock känt mig en aning vissen, lite grus i halsen och lite lätt huvudvärk (kroppen förväntar sig sitt gift förstås) sen i söndagsmorse (årets hemskaste morgonuppvaknande). ?? ska nog släpa med mina träningskläder till jobbet.

I kväll kommer utmaning nummer 1, den känns inte så skrämmande egentligen, vet att jag klarar den. Torsdagar kan suget kicka in redan när jag lämnar kontoret och stegras under tiden jag åker hem, kan med pirrig känsla tänka på min kalla cava-flaska där hemma och första glaset, första klunken som kommer vara sååååå gott. Risken att jag knappt kan hålla mig tills att barnen sover är väldigt stor, tänker nåja ett glas kan de väl se mig med.... sen är det nedförsbacke rakt ner i källaren. Usch.

Det är inte första gången jag är här, det är inte första gången jag bestämt mig för att sluta denna skit. Men det är första gången min känsla är så stark. Läste på någons sida att den personen sörjer de högtider där det serveras alkohol, jul, påsk och midsommar, samt alla andra tillställningar. Så har jag oxå tänkt som nästan absolut första tanken - men det sociala då?? Hur blir det med det?? Nu ser jag fram emot att delta nykter, har aldrig hänt förutom när jag varit gravid. Ser fram emot att komma ihåg allt jag sagt, ha full kontroll och kunna parera eventuella bråk. Ser fram emot att må riktigt bra både på festen och efteråt. Vill vara spiknykter till en början bara för att känna hur det känns. Dessutom känner jag en styrka i att gå emot strömmen, inte vara som alla andra. Det kommer inte vara svårt att motivera för andra, jag satsar på min träning och jag kör vv vilket innebär att pointsen är så snåla att jag inte har ”råd” att dricka vin. Jag är inte överviktig, utan snarare vältränad får dock inte bort en del mjuka partier eftersom vinet gör en plufsig... så det ser jag oxå fram emot, all min hårda träning för att behålla en anständig snygg kropp trots vin-pimplande, vad kommer resultatet bli nu? Shit va snygg jag kommer bli ?

Nu kör vi, jag välkomnar dig dag 62! ?

Profile picture for user FinaLisa

Du har så mycket att vinna om du håller dig till din plan. Så mycket bättre du kommer må dag för dag om du inte släpper in fanskapet?
Första veckan är alltid lite svajig men du verkar ha kraft och styrka och som du säger; en annan känsla denna gång...?
Så, stå på dig Allic!???
Kram ?

Profile picture for user Allic

Tack för peppen Fina Lisa! ?

Idag har A vaknat ur sin slummer, fortfarande trevande och frågande... en öl? Det som är kvar i Bib? Det är sååå lite att det inte ens märks ju... jo det märks och det ska inte vara nåt mer sånt. Punkt.

Det är nu det gäller... eller i morgon, det finns 5 öl, en vinflaska och lite kvar i en Bib... i morgon är det fredag. Det gäller verkligen att sysselsätta sig med saker. Springa en sväng, träna, hänga med kidsen och vad jag nu kan hitta på?

Min kropp känns fräsch, utan plufs och pigg. Min hjärna känns fräsch och skarp. Jag har massor med jobb framför mig i helgen och jag har inte tid att tänka på annat än barn och jobb egentligen. Jag kommer fixa det!! ?????

Profile picture for user Allic

Ny härlig morgon, pigg och fräsch. Sååå nice! ❤️ Idag är utmaningen större än igår, å andra sidan är det ju en helt vanlig dag idag... det är i morgon det är ledigt. Hoppas på att komma hem och hantera dagen precis som vanligt. Vet att jag inte kommer dricka nån A, men är lite lätt oroad för hur tuff maktkampen kommer att vara. As röst kan vara så ohyggligt stark och övertygande, det låter så bra det han säger... men jag är starkare ?? Nu kör vi - Happy friday! ?

Profile picture for user Pellis

...du förmedlar! Det här kommer du fixa galant Allic! Grattis... De första dagarna är ju värst sen tror jag att man bara hänger med i flowet. Grattis till dina vita dagar! Kraaam

Profile picture for user Allic

Dag 62, det är kväll... inte vilken kväll som helst... fredagkväll ? Borde vara marinerad i vin vid detta laget. Suttit och jobbat som besatt till 22.15. Borde ha fått i mig åtminstone 5-6 glas nu... vinglat runt på instagram, Facebook, stalkat diverse människor på nätet... jo det är såna pinsamma saker jag gör när jag är onykter. ?? Men NÄ jag är spikandes nykter! ??Fasen va bra jag är. Men suget då? Hur är det med det? Inget verkligen. Men i ärlighetens namn så var jag lite rädd att åka hem, rädd att suget skulle komma så fort jag var hemma. Men nääää inget... inte en tanke faktiskt. ?

Min särbo han är på julfest... ringde förut.... definitivt inte spik-nykter om man säger så. Jag ska bara äta och sen åka hem... mmm vi får väl se på den. ?? Själv ska jag sova snart. ?❤️

Profile picture for user Allic

Dag 61 kom och gick... inte ett enda mini-sug, inte en tanke inget... som om det alltid varit såhär? ? Blir ändå lite orolig i själen, det går för lätt. Det ska vara svårt, jag ska vara sugen på vin... jag ska behöva jobba för att stå emot. Inte som nu, vips kväll och så var det klart liksom nykter fredag och lördag. Var år sen, minst 3 år sen jag var nykter fredag och lördag. Men då var det som nu, ingen big deal liksom.

Jaja, nog med funderingar. Nu dags att sova och vansinnigt skönt att vara nykter. MEN jag känner av alla känslor som jag tryckt undan med alkoholen och de har slagit mig med full kraft. Aj alltså... ?

Imorgon firar jag jämt - dag 60. ?????

Profile picture for user Mindgasm

Ligger nu och varit nykter 11 dagar. Har druckit varje dag senaste året o när jag summerade mina kortköp på bolaget blev det 60.000:-; den siffran satte jag upp på kylskåpet idag...
Kämpa på Allic ??

Profile picture for user FinaLisa

Känner igen mig i början av tiden här på forumet. Det är snart två år sedan och mina första vita dagar var så lätta!
Men på dag 17 tror jag det var, så slog suget till som en smäll i huvudet?
Sedan har jag kämpat fram och tillbaka, ett steg fram och två steg bak och tvärtom ?
Denna gången är jag på dag 54 och det känns som det är på allvar nu.
På något vis har jag kapitulerat och insett att jag aldrig kan bli en normaldrickare. Under denna tid har jag haft så många återfall och mått fortsatt dåligt och känner att det är inte värt det. Det är mycket större livskvalitet att vakna nykter och fräsch varje morgon.
Så var på din vakt Allic, det är ingen katastrof med ett snedsteg men det är onödigt.
Lycka till ?
Kram?

Profile picture for user Varafrisk

Hej Alla:)

Känner igen mig i så mycket av vad som skrivs här på forumet. Minns inte när jag skrev första gången men skriver lite då och då och det beror mycket på om jag har druckit alkohol eller inte. Mitt förnuft förstår att jag behöver sluta med alkohol helt och hållet men min känsla är inte riktigt där. En person som jobbar på rådgivningscentrum i stan där jag bor sa att man behöver sex veckor för att man ska kunna känna sig riktigt klar i knoppen och här på Alkoholhjälpen rekommenderar man tre vita månader för att kroppen/organen ska kunna återhämta sig (jag tror iaf att det var så). Jag känner en stor längtan av att kunna vara alkoholfri och har gjort det under lång tid (dvs längtat) men nu mer än tidigare. Vad jag som tidigare har sett som fördelar är att kunna läsa en bok, kunna hänga med i tex en TV-serie, inte skriva inlägg på Facebook som jag inte dagen efter kommer ihåg att jag har skrivit och inte skriva tråkiga sms..jag vill lägga ifrån mig mobilen och fokusera på verkligheten. Men vad jag framför allt längtar efter nu är återhämtning!! Känner mig så otroligt trött och nedsatt i min kropp. Grejen är att nu när jag känner att jag behöver vara fri från alkoholen är suget större ….och jag känner stress inför högtiderna som närmar sig...inte för att köpa julklappar, laga mat mm mm utan stress för ensamhetskänslorna/utanförskapskänslorna....och jag har massvis av tid..har utflugna barn, ingen släkt som jag direkt umgås med och nätverket är sparsamt en total kontrast mot vad det var för några år sedan. Det är en lång historia som tar alldeles för lång plats för att skriva om här...men jag har en man och mina barn samt svärdotter. Så jag vill försöka fokusera på en dag i taget, på vad jag har, och jag tror att träning och frisk luft, naturen är bra ...Så idag klarar jag dagen utan alkohol och hoppas även på morgondagen..på tisdag har jag födelsedag..kanske tar ett glas vin istället för fem...åh vad jag vill lyckas!!

Ha en fin söndag även om den där jag bor är väldigt grå regnig:)!!!

Profile picture for user Allic

Mindgasm- visst är det helt crazy? ?? Tänk dig den semesterresan... den vi druckit upp både du och jag... usch. Jag är uppe i plus 800 kr idag. ?? ? Dricker för ca 100 kr per dag (eller gjorde) men har såklart handlat på systemet för bra mycket mer... ??

Fina Lisa - du är en förebild för mig, 54 dagar - wow!! Bra jobbat. ?? Jag har som mål att nå 66 vita dagar denna sväng och hittills nemas problemas, älskar att vara nykter! ? Är inte sugen alls.... men ska vara ytterst vaksam på bakslag runt dag 17 då. Jag lever i en 14 dagars cykel och mina största utmaningar är nog barnveckor... då är jag ensam vuxen och helt ensam när barnen somnat. ?? Ensam med mig själv och A ?

Vara Frisk - jag håller på dig! Du klarar det, vi är här tillsammans och stöttar och peppar. ?? det är vad som är skönt kan jag tycka, vi möts här och verkligen förstår varandra. Jag är oxå väldigt ensam, alla mina vänner har försvunnit efter vägen... av olika anledningar. Ensam är stark tänker jag ibland... men frågan är om det stämmer? Jag håller på dig och hoppas du bestämmer dig för att det är dags att låta kroppen och knoppen läka. Stor kram ?

Profile picture for user Allic

Mindgasm- visst är det helt crazy? ?? Tänk dig den semesterresan... den vi druckit upp både du och jag... usch. Jag är uppe i plus 800 kr idag. ?? ? Dricker för ca 100 kr per dag (eller gjorde) men har såklart handlat på systemet för bra mycket mer... ??

Fina Lisa - du är en förebild för mig, 54 dagar - wow!! Bra jobbat. ?? Jag har som mål att nå 66 vita dagar denna sväng och hittills nemas problemas, älskar att vara nykter! ? Är inte sugen alls.... men ska vara ytterst vaksam på bakslag runt dag 17 då. Jag lever i en 14 dagars cykel och mina största utmaningar är nog barnveckor... då är jag ensam vuxen och helt ensam när barnen somnat. ?? Ensam med mig själv och A ?

Vara Frisk - jag håller på dig! Du klarar det, vi är här tillsammans och stöttar och peppar. ?? det är vad som är skönt kan jag tycka, vi möts här och verkligen förstår varandra. Jag är oxå väldigt ensam, alla mina vänner har försvunnit efter vägen... av olika anledningar. Ensam är stark tänker jag ibland... men frågan är om det stämmer? Jag håller på dig och hoppas du bestämmer dig för att det är dags att låta kroppen och knoppen läka. Stor kram ?

Profile picture for user Allic

Alltså vänta lite nu... 60 dagar kvar tills målet är uppnått ? Jag räknar hellre ner än upp, tycker det är psykologiskt enklare. Vad är kvar liksom? 60 sköna dagar ??

Just nu känns utmaningen görbar, utan större ansträngning. Men förmodligen lurpassar A på mig i skuggorna och anfaller när jag minst anar det och jag är invaggad i en falsk trygghet. Så det gäller att ha ögon och öron öppna. ?

Nåt lite skumt är att mitt luktsinne har förändrats, det är mycket känsligare nu efter en veckas nykterhet? Ville bara notera ner det för mig själv för att komma ihåg det... inget mer med det.

Helgen har varit lugn och skön, har en berg och dalbana inom mig när det gäller mina känslor och jag har ett stresspåslag som är lite jobbigt. Det är just dessa känslor jag reglerat med hjälp av den hjälpsamma vännen A. Nu när A inte är bjuden in i mitt liv så får jag oxå hantera känslorna själv. Lite utmanande, men det ska nog gå. ??☹️???????????????? Alla känslor i en enda röra... ?

Nä, nu är det dags för lite reparerande sömn. ?❤️

Profile picture for user Allic

Godmorgon, nu startar del 2 på min 14 dagars snurra. Usch, ska tillbaks till ”brottsplatsen” där jag för en vecka sen spårade ur totalt, kastade inredning, slog sönder fin och dyr inredning, gjorde hål i taket och jo kastade blommor in i fönstret.... allt detta när kvällen var över, en jättetrevlig kväll med ett annat par. När de gått då började jag supa... jo men visst hällde i mig en vinare och gick bananas. Varför? Ingen anledning alls, jag bara spårade... jag som är en hyfsat högt uppsatt chef inom ett väldigt aktat företag. Vem är jag?? Tydligen två helt olika människor. Fy fan vilken ångest att ens tänka på det ?. Nu ska jag tillbaka, han lovar allt är återställt och jag behöver inte ens tänka på det. Ehhh nääää men lätt då ?. Vill inte, vill bara stanna här hemma hos mig själv i min egen säng, själv. Men jag har lovat... jag kommer.

Puh, en stark påminnelse. Never again. Som det känns nu är det helt onödigt att dricka, det kommer inget positivt ur det över huvudtaget. Såg att det kommit alkoholfritt bubbel, kanske läge att prova? Har absolut inte tänkt klart överhuvudtaget kring hur jag ska hantera alkohol framöver. Men att vakna till den ångesten, vad sa jag, vad gjorde jag, hur kom jag hem?? Det orkar jag inte med igen. Aldrig mer! Tyvärr tror jag att när jag väl tagit första glaset så har jag dragit ur pluggen och då kan det följa 10 eller oräkneliga glad efter det utan att jag kan hindra det. Jag kan vara en aning seg på att ta första glaset (kanske för att jag vet att sen är det klippt?) men sen är det nedförsbacke... varje gång.

Men nu är det måndag och en massa jobb att sätta tänderna i. ??

Profile picture for user Pellis

...med del 2! Så himla härligt att läsa hur bestämd du är. Ingen kan rubba dig, du står stadigt! Jag kommer absolut att följa din nyktra resa.

Jag har aldrig nått någon botten liksom men behöver verkligen ta itu med mitt liv. Har hängt här inne i ganska många år men aldrig riktigt lyckats vara spiknykter en lång sammanhängande period. MEN är på god väg och ger inte upp! Ha en fin dag! Kraaam

Profile picture for user Allic

Tack Pellis för att du tror på mig! ? Heja dig med.

Idag är det dag 58... bra bra... inga problems än så länge. Nästa synliga vägbula är torsdag, då det är julfest på jobbet. Tror dock inte det kommer vara så svårt att stå emot. Bytte jobb för 1,5 år sen och har då druckit väldigt sparsamt när det varit jobb-fester. Så jag har bra grund för att inte dricka en droppe utan att nån bryr sig.

Nu dags att skutta upp och ta tag i dagens andra utmaningar.... jobbet ??.

Ha en fin tisdag ?❤️

Profile picture for user Pellis

Det är inte gott med alkohol när man äter julbord! Har varit min räddning i hela livet. Lite lustigt faktiskt...men jag gillar inte snaps, inte öl till maten och att dricka rött vin till julbord är bara bläää.

Det där fixar du galant...som sagt...ingen "knuffar" på Allic nu, du står stadigt! Ha så kul på festen!

Profile picture for user Allic

Det här är säkra dagar och jag tänker inte ens på A eller jo det gör jag, men inte på det sugiga sättet utan mer vad det är för nytta med att dricka A. Jag vill aldrig mer vara berusad, faktiskt inte ens lite grann. Tidigare försök att hålla mig vit har varit med varierad resultat och då har jag ändå ”provat” att dricka med måtta. Första gångerna efter ett längre uppehåll fungerar det fin fint sen spårar det eftersom.

Just nu så är det ju berg och dalbana när det gäller mina känslor och jag ska som skrivet hålla mig ifrån alkoholen den period jag har sagt. Min kropp och knopp behöver få läka, få nya rutiner och vanor.

Nu ska jag förjobba innan jobbet. Mannen är på väg till Arlanda för jobbresa och jag får lite tid för mig själv. Nice!

Hej dag 57, nu kör vi ??

Profile picture for user Allic

56 dagar kvar, klarat dubbelsiffrigt 11 dagar när denna är slut. 1100 kr sparade. ? Bra bra! Ingen julfest i kväll, är trött efter bravader igår som var helt crazy ??? Ibland råkar man se mänsklighetens baksida och dessa hemska människoöden som finns.... fy bubblan.

Nu hem till mannen och mysa, ska verkligen anstränga mig att lyssna på honom och intressera mig för honom. Pepp pepp till mig själv ❤️

Profile picture for user Vinäger

Nu är du tvåbent, som vi brukar säga. Är en milstolpe när man kämpat i motvind länge. Grattis och heja dig!

Kram

Profile picture for user Allic

Njuter av mitt nyktra liv. Just nu är jag ny-förkyld, lite jobbigt. Har haft en ❤️ Weekend med min särbo, mysigt även om mina känslor bjuder på en ordentlig bergochdalbana fortfarande. ?? Nu ska jag sova, ville bara checka in och meddela att jag lever och är still going strong. ??

Profile picture for user Allic

Tack för pepp Vinäger! ? I dag är det dag 52 eller 14. Börjar få rutin på det här, känns som att söndag, måndag, tisdag och onsdag - inga problem. Torsdag byggs en oroskänsla upp... hur kommer helgen bli? Klarar jag fredag, då är jag som räddast, så är det lugnt att fortsätta även på lördag och så är det söndag igen och jag blir lugn. Är dock på min vakt, det slumrande A-monstret kan dyka upp när som helst. ?

Men nu måndag och full fart mot julledigheten. ??

Profile picture for user Pellis

Inget rubbar dig! Ny vecka, nya tag för alla på alla tänkbara olika sätt! Kraaam

Profile picture for user Allic

Jo då, dag 46 eller 20 (!) Jag har i helgen varit och åkt skidor med barnen, ingen alkohol och såååå kul!! Han var med oxå, även han avstod alkoholen, vi hade det så bra och så mysigt. Uppe tidigt och pigg. Det här är mitt nya liv! Älskar det! ❤️

Nu kommer ju julen och det blir såklart en prövning, men jag kommer fixa det. ??

Go jul alla ??