Nytt år

Profile picture for user Pixie

Hej!
Har bestämt mig för att göra en längre paus från alkohol detta nya år. Vet ännu inte hur svårt det blir. Finns det fler med samma beslut? Kanske kan vi stötta varandra under resans gång?
Dag 1 för mig. ❄
Kram Pixie

Profile picture for user Knaskatten

Det är bara att bestämma dig och tuta och köra! För mig funkade det bra med två böcker: the Unexpected joy of being sober och This naked mind - för att liksom avprogrammera hjärnan.
Lycka till!

Profile picture for user Ledsen själ

Som svar på av Pixie

Pixie! Jag är på ditt tåg. Jag har haft ångestproblematik sen en sjukskrivning för ett par år sedan. Var bara hemma 1 månad som idag känns som för lite. Men min ångest har blivit värre,druckit bort den men det blir ju bara värre såklart. Har hållt upp i veckodagarna de senaste veckorna men nu är det en längre paus för mig med för vet ju hur bra jag mår utan. Dag 2 för mig idag. Nu kör vi du och jag pixie och alla andra som är på??? kram

Profile picture for user JoYo

Min dag 2!
Har också ångest/oro som jag dämpar med alkohol. Kunnat hålla mig nykter en vecka men fallit på helger.
Nu vill jag sikta mot en lång nykterhet.
Jag hänger med!
?✨

Profile picture for user PimPim

Välkommen hit!
Jag har hängt här ett tag nu och om man ska hålla hålla sig nykter är det bästa gänget att prata med här. Alla är så förstående och har ju samma fiende...
Resan är aldrig självklar och definitivt inte de första veckorna. I mitt fall gäller det att aktivera sig massor så man inte hinner tänka på vinet. Jag har dock alltid ett glas med bubbelvatten stående nära mig för att man har ju en vana att klunka vin mest hela tiden och tar man tag i glaset är där vatten istället. Bara den känslan hämmar abstinensen.
Lycka till med din resa - dag 2 för mig här!

Kram PimPim?

Profile picture for user Pixie

Såg era kommentarer och blev förvånad över min starka reaktion. Blev så varm, stärkt och glad att vi är flera och att jag inte är ensam. Har inte pratat med någon om mitt beslut och tankar. Tror inte omgivningen ser att jag har ett problem. Har inga större skandaler i bagaget i samband med alkohol socialt sätt. Mitt drickande har främst drabbat mig själv, med trötthet,
Ångest och nedstämdhet. Men känner mig orolig över att jag dricker oftare och mer samt att alkoholen blivit så viktig för mig. Vill hitta andra sätt att kunna slappna av på och känna mig glad. Hur svårt det blir få vi se. Tack för tipset om bubbelvatten Pimpim. Att träna och basta är också bra knep för mig.
Mot nya tider! Pixie

Profile picture for user FiaLotta76

Som svar på av Pixie

Jag har druckit alldeles för mycket under förra året. Nu har jag varit nykter i 4 dagar och jag ska försöka ta mig till AA ikväll för kvinnomöte. Har känt så mycket skam sista halvåret så jag har inte tagit mig till nåt möte på väldigt länge. Nu är det mitt år och jag tänker satsa på saker som får mig att må bra, och dit hör inte alkoholen. Tillsammans är vi starkare.

Profile picture for user Pixie

Vaknade och känner mig pigg och glad.
Tycker kvällarna varit lite tuffa. Tomhetskänsla men inte övermäktigt att avstå. Men en märklig tanke kom i förrgår. Ett av mina barn måste ha gips i två veckor. Jag förklarade att två veckor är ingenting, tiden kommer gå hur snabbt som helst. Samtidigt tänker jag att två veckor utan alkohol är en evighet...
Dag tre. Hur går det för er andra?
Pixie?

Profile picture for user JoYo

Min dag 4! Fått upp hoppet! Börjat läsa ”Tänka klart” (This naked mind) som jag fick tips om här. Blir nog en ny favoritbok! Så härligt att hitta en bok man längtar till. Ska nog varva den med en roman att drömma mig bort i.
Efter morgonens svettiga träningspass har jag nytt hopp! Solen skiner! Sen räknade jag dagar. 4????? Ynka 4???? Känns som att jag bestigit ett berg i några veckor! ? Tänk all tid som försvinner i alko-dimman! Tänk all tid som nästan står stilla när man är nykter! Så underbart! Nu är vi på rätt väg! Nu håller vi fast i nuet och nykterheten!
Heja!!?

Profile picture for user PimPim

Dag 4 här och vaknade utan den vidriga huvudvärken idag, vilket underlättar massor... nu blir det bara bättre ??

Kram PimPim?

Profile picture for user Pixie

Som svar på av Hitofude

Dag nio idag. Tycker det går bra. Första middagen ikväll där det är kalas och en hel del vin. Kör bil, vilket känns bra...
Tror också på oss Hitofude ?. Har börjat med Yinyoga. Tyckte det var riktigt skönt och helt fritt från prestation.
?

Profile picture for user Jackieee

Kör också utan alkoholen tillsvidare. Räknar inte dagar, men en 33cl Tuborg slank ner förra fredagen så 6 dagar då?.
Bra att boka upp sig på att köra! Det har jag också sett till framöver. Så behöver man inte ursäkta sig eller falla dit. Tycker det är svårt att hitta bra ursäkter till varför man är nykter. Antar att jag inte vill höra massa pikar om jag skulle tabba mig likt att ”det fattar man ju att du inte kommer sluta festa, hahaha...”
Lycka till, jag hänger på er nykterhet ?

Profile picture for user Pixie

Dag 11:a.
Tycker det känns bra. Har funderat mycket under dessa dagar. På vad alkoholen gör med mig, mitt liv och min familj. Hur jag vill att tillvaron ska se ut framöver. För mig var de tre första dagarna jobbiga. Jag var fortfarande på semester och det fanns så många ursäkter och möjligheter till att dricka.
Hittills har följande saker varit till hjälp för mig:
Detta forum, både att känna igen sig och även att inse hur svårt det kan bli om jag inte bromsar kraftigt innan det går längre.
Dagbok, där jag skriver ner vad jag tänker och känner.
Träning, vilket inte är någon nytt för mig men jag har satsat på träning som lugnar i stället för hårda pass.
Förändringar på olika plan, att bryta mönster. Allt från att sitta på en annan plats i soffan på kvällen, till vem jag umgåtts med.
Boken - Tänka klart. Vilken är en ögonöppnare.

Fortsättning följer. Känner mig nyfiken på framtiden och sugen på förändring. Och även stor tacksamhet för dessa 11 dagar.

En annan fundering. Jag läser i trådarna om de av oss som gör ett snedsteg, råkar snubbla och den stora besvikelse det innebär. Man väljer att starta om på 0 och känner sig misslyckad. Det är ju förståeligt, det är en stort tillfredställelse att räkna dagar som ett pärlband. Men det är ju förändringen över tid som räknas och om 2 dagar av 30 inte blir som planerat är det ändå 28 som bygger ett ändrat beteende över tid. Så reflekterar jag och så kommer jag resonera om min vilja inte håller framöver.

All värme till oss alla.
Pixie ?

Profile picture for user PimPim

Ja det ju faktiskt ett förändrat beteende man kämpar med och om det blir ett bakslag och man strävar mot nykterhet så är det ju ändå en vinst att man har så många andra nyktra dagar bakom sig. Du är klok du!

Hoppas du haft en skön helg! Ta hand om dig!

Kram PimPim?

Profile picture for user Allterbra

Jag är med på tåget, nykter sen 27 december.
2020 Nyktert och förhoppningsvis det bästa året på lång lång tid!

Profile picture for user Hitofude

Vilken bra reflektion.
Jag snubblade i torsdags, har blivit stående på ett (vingligt) ben sen dess.
Men jag har ju faktiskt varit vinfri i 8 dagar, dubbelt så länge som min snubbling har varat.
Tack för din klokhet!

Profile picture for user JoYo

Så sant du skriver. Jag blev inspirerad nu. Bryta mönster. Små saker i vardagen till att börja med.
Vi kör på!?

Profile picture for user Se klart

Och alla ni som skrivit här.
Tänker mig 3 mönafer utan alkohol. Vit månad har jag haft i januari några år men detta senaste år jag av olika skäl varit jobbigt och då är jag inte bra på a-kontroll.
Vill må bättre och känna mig lugnare.
Jag började förra söndagen så det är dag 7 för mig! Kommer heja på!

Profile picture for user Pixie

Dag 15.
Känner sedan några dagar tillbaka att jag lyckats släppa det tomma vinglaset som jag upplevt mig går runt och bära på under den första tiden. ?Fokus är inte längre på vin och att jag inte ska dricka. Väldigt skönt men kanske är det en risk med det? Mår iallafall väldigt bra.
/ Pixie ?

Profile picture for user Ledsen själ

Pixie! Det låter väl härligt. Samma för mig. Njuter verkligen av att vakna pigg. Har massa vin hemma bara för vi skulle fylla vinfacken för några mån sedan. De är liksom där som prydnad.tänker inte på dem. Härligt. Så nu rider vi på denna känslan att vi mår bra. Ha en fin helg? kram

Profile picture for user Pixie

Tre veckor idag. Känns bra.
Tog fram ett foto från mellandagarna och placerade det bredvid ett foto från idag. Ganska obehagligt. Såg svullen, trött ut. Fotot från idag: klar blick, pigg och såg mer vaken ut... man blir inte snygg av alkohol.
Pixie ?

Profile picture for user Charlie70

Jag längtar också efter att bli snygg. Har gått upp i vikt, trött, ögonvitorna är röda fortsatt. Usch. Utmattningen bidrar nog med sitt tyvärr. Träningen är min viktigaste nyckel. Steg för steg..

Profile picture for user TessMa

Som svar på av Pixie

Bra jobbat! Nä, alkoholen gör en inte snygg. Härligt att du redan ser så mycket resultat, kan tänka mig att det är motiverande till att fortsätta ?

Själv är jag så deppig idag. Tycker livet är så trist och ser liksom ingen ljusning just nu. Men vet ju att det går upp och ner så hoppas på en vändning uppåt snart.

Ha en fin kväll?

Profile picture for user Pixie

TessMa, misstänker att även julmat och släktingar bidrog till min trötta uppsyn under julhelgen ?

Profile picture for user JohanK

Har också bestämmt mig dö att håla mig nykter detta år, tyvärr föll jag lite runt jul & lite efter nyår. Drack tyvär lite i tisdags & kördags. Men nu är man på banan & är inne på min 3:e dag utan alkohol & ska köra på det resten av min resa mot nykterheten..

Profile picture for user Hitofude

Det KAN ju vara så att du ser klarare nu utan alkohol och har förmågan att se det vackra. Att du är snällare mot dig själv, både rent fysiskt men också i tanken.