Rastlösheten och tristessen gör att jag åker dit

Profile picture for user erikgbg

Sen kom den där rastlösheten. Och hamna in i skiten igen. fem flaskor whiskey och 8 flaskor vin senare va jag på östra för att få några oxascand för att kunna låte bli att dricka mer. Fan.
Problemet är att när jag är nykter är jag för produktiv. Har köpt ett hus i somras för att ha nåt att göra. Men trots det blir jag efter nån vecka eller två för rastlös liksom och vill dämpa få den sköna känslan av att bli full.

Nu har jag varit nykter 7 dagar och rastlösheten kryper på. Är det nån som har nåt tips hur man klarar mer än en månad med bara viljestyrka. När jag brukar göra det känner jag mig liksom duktig som klarat det och vill belöna mig med en fylla. Är det typ 3-4 mån man behöver för att få annat perspektiv. Hittils har jag väl klarat 7 veckor en gång men sen kom jag på tjejen va otrogen och då gick det åt helvete. Annas är det normala 1-2 veckor. Ibland 4-6 veckor nykter.

Profile picture for user Var Dag

Som svar på av erikgbg

Är inne på dag 13 -
Kommer inte ihåg att jag någonsin haft uppehåll tidigare med a, men nu fick jag nog. Jag blev tipsad om ”listan” på denna sidan där det finns saker att sysselsätta sig med. Blir själv rastlös och behöver göra något då det blir så. Kämpa på ? önskar dig en fin måndag ?

Profile picture for user Soffi

Välkommen! Så bra att du hittat hit!

Här finns massor av berättelser om olika vägar att nå nykterheten och tips om hur man klarar stunder när suget sätter in.

Jag kan känna igen mig i rastlösheten. Skriv en lista i förväg med saker att göra när det kryper i kroppen, kanske träna, lösa kniviga uppgifter/gåtor på nätet, laga mat du inte tror att du klarar, tvätta bilen eller rent av gräv en grop i trädgården så att du kan plantera ett träd till våren. Bara gör något! Om du förstår vad jag menar?
Gällande tristessen så försöker jag lära mig att det är inte det minsta farligt att ha / eller vara tråkig/t emellanåt.

Lycka till, det kommer att gå bra!