Men sen då?

Profile picture for user Rosenlilja

Har bestämt mig för att ta hjälp av beroendeenheten - igen. Men tanken på att sluta helt känns skrämmande. Mitt mål är att kunna dricka måttligt men de tidigare gångerna som jag gått på behandling, främst KBT, har jag fallit tillbaka så fort behandlingen är avslutad. Så, nu tänker jag testa medicinsk behandling - tror jag.

Fast så slår det mig, vad gör jag då på fredagskvällen när maken och jag brukar dela på en flaska vin och sitter och pratar?
Alkoholfritt, visst men magen tar stryk.
Läsk, för sött
Vatten, för skvalpigt och tråkigt

Tidigare när jag slutat, eller snarare hållit upp, har det varit just det, saknaden av fredagskvällen. Jag vill inte sitta kvar vid bordet och prata med maken medan han dricker vin. Jag har inte hjärta att be honom låta bli, tycker heller inte det är rätt, det här är ngt som är mitt problem.

Profile picture for user Andrahalvlek

Hej och välkommen hit! Använd forumet som en dagbok, och skriv av dig allt vad du tycker, tänker och känner. Det fungerar som självterapi, att tvingas sätta ord på vad man känner.

Jag har också försökt att dricka reglerat. Funkar ett tag, aldrig i längden. Så nu slutar jag helt. Dag 11 som nykter idag.

Jag kom till en gräns då jag tyckte att nykterhet var enda lösningen eftersom alternativet, att fortsätta dricka, var hundra gånger sämre.

Och det tar olika lång tid innan man kommer till den gränsen.

Varmt lycka till!

Profile picture for user VaknaVacker

Märkt att många hittar på saker att göra för att bryta vanan att dricka. Åka till badhuset, gå på bio istället? Jag har dock varit så utmattad så jag har varit fullt nöjd med att mysa hemma. Botaniserat bland olika Ramlösa o Lokasmaker... alkoholfri öl osv. Funkat bra för mig! Läst på massor om alkohol, vilket gift det är o skadar oss. Hängt mycket här på ah. Gått in för detta! Känns jättebra, är inriktad på nykterhet och så himla glad o ser fram emot vår och aktiviteter nu. Livet består av så mycket mer än fredagkvällar ju!???

Profile picture for user Peter på landet

Som svar på av Rosenlilja

Stoppar det inte med att ni delar på en flaska vin menar du? Jag är ju inne på en liknande resa som dig, måste hitta en balans, vad är ok? Vad är inte ok? Men som andra säger: Det finns alltid en uppenbar risk att det eskalerar igen när man vill hålla det ”måttligt” Att sluta helt måste med vara helt genomtänkt känner jag annars blir fallet hårt.