Att inte dricka

Profile picture for user Självbedrägeri

Alkoholen har tagit för mycket plats i mitt liv, dricker gärna ensam för att stilla stress, för att koppla av och för att unna mig. Har alltid sett det som skamfullt men ändå har drickandet ökat. Skulle aldrig kunna köpa bag in box för att det skulle ta slut fort men jag har under de senaste månaderna köpt minst 3 flaskor vin i veckan och varje dag efter jobbet kickar suget in. Min man dricker knappt alls längre så jag vill ta tillfället att hänga på det och minska betydelsen av alkohol i mitt liv. Optimalt skulle vara att sluta helt men det känns komplicerat. Har lovat mig själv inledningsvis att under en månad dricka max 2 glas max 2 dagar i veckan. Kan tro att den prövningen är svårare. Det är lättare att inte dricka alls än att nöja sig med 1-2 glas när jag väl dricker. Började i lördags och än så länge har det gått fint. Skönt att inte vakna bakis, att få mer djupsömn, att få mer tid över och att inte känna skam. Jag känner mig stolt

Profile picture for user VaknaVacker

Skulle inte säga att det har med karaktär att göra. Detta beroende är en sjukdom och belöningssystemet är kidnappat av alkoholen.

För mig hade det med själva beslutet att göra att jag kunde sluta. Skrev i min tråd att jag omyndigförklarade mig själv.
Mitt förnuft fick ta över och på den vägen är det fortfarande.

Läs på om du inte gjort det redan. Skriv beroende och hjärnan på Youtube så får du fram en 28min lång video som var och är guldinfo.

Kram?

Profile picture for user Ostrukturerad

Välkommen! ❤
Vad bra att du satt målet max 2 glas max 2 dagar i veckan! Jag blir inspirerad att själv sätta upp ett sånt, liknande, mål! Jag har fått rådet att göra det förut av nån administratör här på forumet, men jag kunde inte ta in det då riktigt.. Det måste vara någorlunda lugnt och tryggt både inom en och utanför en, för att det ska vara möjligt att minnas och hålla fast vid vad man bestämt! Är allt bara kaos så är det svårt..!
Ska vi försöka oss på det nu samtidigt kanske? ? Peppa och följa varann här i tråden?

Profile picture for user Självbedrägeri

Som svar på av VaknaVacker

Tack för ditt svar. Det var slarvigt av mig att skriva karaktär även om det känns så, vet att det är en sjukdom men vill kanske inte ta till mig att jag har ett beroende, förnekelse heter det va :-) ska titta på filmen och läsa din tråd. Tack för tips och bra jobbat!

Profile picture for user Självbedrägeri

Som svar på av Ostrukturerad

Jag håller helt med om att det måste vara lugnt runt omkring, det blir helt klart lättare då iallafall. Just nu har jag en period där det inte finns så mycket måsten och det är mycket lugnare på jobbet än vad det varit på tre år. Bra tillfälle att ta hand om sig själv och skapa nya vanor.
Lycka till, vi följs åt på vägen

Profile picture for user Självbedrägeri

Så skönt att en vecka har gått och att jag klarat löftet till mig själv??

I onsdags drack jag ett glas och ville förstås ha mer men suget var inte jättestarkt.

I fredags kändes det först jobbigt att inte få dricka men sedan rätt skönt faktiskt.

Igår hade vi vänner på middag och öppnade en fin flaska vin som vi delade på fyra. Antar att det räknas som två enheter. Jag njöt av vinet långsamt under hela kvällen, det var gott men jag kunde nog känna att jag hade kunnat ersätta det med något annat gott, typ ost eller juice.

Jag ska inte skynda fram, behöver inte vara superduktig nu. Första veckan summerar jag till 3 av 4 glas utan större besvär. Nästa vecka kan bli svårare. En dag i taget...

Profile picture for user Rule74

Bra att du lyckas hålla dig till två glas vin när du dricker - drack de andra mer eller lika lite som du under middagen? Vet dina vänner och andra om ditt beslut? Jag håller tummarna för att du klarar detta, och du verkar ju bestämd och stark så oddsen är bra. Enklare också när din man inte dricker så mycket mer än så.
Ha en fin dag!

Profile picture for user Självbedrägeri

Som svar på av Rule74

Tack, det känns skönt att få beröm ?. De andra öppnade en flaska till och tog någon öl, det gjorde mig inte sugen. De vet inte om mitt beslut, just nu vill jag inte göra en sak av det. Jag känner mig bestämd, just nu, just idag

Profile picture for user Självbedrägeri

Idag har jag varit sugen på alkohol efter en rörig dag på jobbet, inte så att jag skulle dricka något idag men känner att det kommer bli svårt i veckan. Tänka en dag i taget ska man ju, imorgon kommer jag kanske känna annorlunda och därför är det meningslöst att grubbla på framtiden. Försöker läsa på lite om hur kroppen påverkas av alkohol tex hormoner, sömn och immunförsvar, det motiverar att hålla fast vid mitt löfte.

Profile picture for user Självbedrägeri

Känner mig irriterad idag och tycker att allt är rätt trist. Har mycket omkring mig och ganska stor press. Kanske beror det på det eller så är det brist på alkohol

Profile picture for user Andrahalvlek

I början är det väldigt mycket upp och ner. Alla känslor blir mer intensiva också, och mer genuina. Både glädje, ilska och ledsenhet. Liten chockupplevelse för mig.

Men kom ihåg - efter grisdagar kommer alltid gulddagar!

Kram ?

Profile picture for user Självbedrägeri

Idag känner jag mig starkare och gladare. Har jobbat till sent men jobbat bort det mesta så att jag får helgen fri.

Har masat mig upp ut sängen tidigare denna vecka så att jag har kunnat vara på jobbet vid sju. Har en träningsklocka som mäter sömnen, min djupsömn har ökat med en timme per natt. Det är stor skillnad. Upplever också att jag blir sömnigare på kvällen så jag lägger mig i tid (inte ikväll dock). Inte en droppe alkohol sedan i lördags, det känns bra.

Profile picture for user Kennie

Och skönt att redan märka positiva effekter! Våra kroppar är rätt tydliga med vad som är bra för dem om vi bara lyssnar på dem...

Profile picture for user Självbedrägeri

Så är det @kennie, om man bara lyssnar på kroppen så vet man vad som är rätt. Läste dina trådar. Det står mycket tänkvärt och bra jobbat att du kunnat låta bli alkoholen så länge, grattis. Du skrev om att En positiv effekt av att inte dricka att det inte ha något att dölja. Det skulle jag tycka var skönt.

Igår drack jag mina två glas vin. Jag tänkte först köpa en halvflaska för att inte frestas att dricka mer än jag bestämt för att det finns vin kvar i flaskan. Men just den måste jag lära mig att hantera, att man kan lämna kvar vin i flaskan. Det räckte gott med två glas denna gång ??

Profile picture for user Kennie

Klarar man att hålla sig till två glas vin nån kväll i veckan så har man ju heller inget man behöver dölja. En del verkar få det att funka, andra behöver vara helnyktra. Min idé var från början att jag skulle dricka måttligt efter mina tre nyktra månader, men under resans gång förändrades mitt tänk kring det och nu känner jag bara inte för att dricka. Och om jag nån gång blir sugen på ett glas (sällan numera) så är viljan att vakna utan att vara bakis ändå mycket starkare. Lycka till på din väg!

Profile picture for user Självbedrägeri

Idag känns det skönt att inte behöva dricka, visst jag är sugen men tycker också att det skönt att lägga tiden på annat, för mer tid har det blivit. Har läst mycket bok den senaste veckan, vilat och sovit. Nästa vecka, eller slutet på denna, ska jag ta tag i träningen igen. Har inte rört på mig ordentligt på två veckor

Profile picture for user Självbedrägeri

Jag satte ett mål för mig själv att dricka max två glas max två gånger i veckan. Första veckan fick utmärkt för jag drack knappt alls. Andra veckan gick också (ganska) bra tills jag läste här på AH att en flaska motsvarar 7 glas, jag trodde att det gick fem glas på en flaska??? jag drack en hel flaska under vecka 2 för att jag tyckte att det var onödigt att spara ett glas (heldumt, jag vet). Funderade i söndags på hur efterföljande vecka skulle bli, vilka regler som gällde och kom fram till att jag ville följa AHs. Det funkade tills på onsdagen, då kunde jag inte stå emot längre. Jag tog ett litet glas men sedan ville jag ha mer. Slutade med en halv flaska igen. På fredagen hade jag samma sug, drack upp resten av flaskan och tänkte att nu är det kört. Trodde aldrig att jag skulle fixa helgen men det gick fint. Sammantaget har jag hållit mig till max två dagar men med några glas för mycket. Jag har inte lyckats hålla mitt mål men Druckit bra mycket mindre än om jag inte försökt.

Profile picture for user Självbedrägeri

Gud så jobbigt sug jag haft idag. Hade kunnat göra vad som helst för ett glas vin eller tre, hade jag haft en öppen flaska hade jag druckit. Jag stod emot ?? På fredag ska jag på ett event och vill spara mig till dess.

Profile picture for user Självbedrägeri

Kunde inte klara målet. Surt men självvalt, hade klarat att hålla mig till två glas om jag slutade dricka efter aw’n men ville så gärna ha ett glas till middagen och ett till efteråt. Tänker fortsätta att hålla mig till samma mål ändå men kanske förlänga tiden lite.

Profile picture for user Västligvind

Får jag komma med ett välmenande råd? ❤️

Att begränsa sitt drickande är väldigt påfrestande för både kropp och knopp. Att hålla reda på antal glas, dagar, räkna, stå emot, slå på sig själv när man inte klarar det. De flesta behöver inte ens tänka på det och det är just därför de kan dricka måttligt.

Vi andra, om vi ska dricka måttligt måste lägga ner enorm energi på det. Jag har provat själv i omgångar och det fungerar inte för mig. Inte nu i alla fall. ☺️

Tänker att om du ska försöka lära dig dricka måttligt kanske du ska ha lägre krav i början? Antingen i form av att du (faktiskt) får dricka lite mer och sen minska med tiden eller att du lägger av helt ett tag nu i början. Det tar mindre stryk på psyket att inte "få" dricka alls än att försöka begränsa sig. Det är lättare helt enkelt.

Jag har nämligen varit exakt där du är just nu. Och det var väldigt påfrestande för huvudet och jag slog också på mig när jag inte klarade ex 2 glas vin. Vilket tillslut gjorde mig väldigt stressad och med låg självkänsla. Som sen resulterade i att jag var tillbaka på ruta ett.

Ta hand om dig ❤️ Kram

Profile picture for user kvinna 38

Håller med västlig vind. Jag har försökt begränsa drickandet såå många gånger. I många år. Att räkna och dividera med sig själv tar så mycket kraft. Och det dåliga samvetet när man misslyckas.

Det är ett otroligt jobbigt beslut att inse att man inte kan dricka normalt. Min första tråd heter just ”kan jag någonsin dricka normalt” . Nej det kan jag inte... men nykter har jag nu klarat i snart 50 dagar.

Profile picture for user Andrahalvlek

Kan rekommendera youtubeklippet ”Cut back on Drinking or stop completely?” Med en av mina husgudar, Craig Beck (Stop Drinking expert. Min andra husgud är Annie Grace (This Naked mind). De förespråkar båda det jag kallar ”faktametoden”, som går ut på att nöta nyktra fakta i massor för att på sikt även påverka vårt undermedvetna.

Kram ?

Profile picture for user Självbedrägeri

Som svar på av Västligvind

Det är så bra att få läsa om andras erfarenheter, du har nog en poäng i att inte ha för höga mål. Sannolikheten att trilla tillbaka igen är stor, tänkte den tanken i lördags ? när jag ändå tappat det kunde jag lika gärna fortsätta dricka liksom. Jag lät dock bli. Jag ska fundera på om jag helt ska låta bli alkoholen en tid

Profile picture for user Självbedrägeri

Nu har det gått drygt ett år sedan jag konstaterade att jag drack för mycket. Ville och vill så himla gärna låta bli alkoholen men det är så svårt. Har haft ett par helt vita perioder men landar alltid tillbaka på att det är så gott och så skönt att få slappna av med alkoholen, att jag är värd det. Värd vad? Aktivitetsklockan skriker stress och ja, jag lever stressigt men inte tusan blir det bättre genom att hälla i sig vin. Gör ett nytt försök att minska ned för att minska suget och ska samtidigt försöka att känna efter vad det gör med mig. Varje morgon som jag vaknar efter en kväll med alkohol tänker jag att nu får det vara nog. Framåt kvällstid känner jag suget igen och kan liksom inte känna samma känsla som jag gjort bara några timmar tidigare. Det är så knäppt och läskigt.

Profile picture for user Självbedrägeri

@Tofu knölig yogamatta, så bra beskrivning 😀 det är precis sånt här jag behöver, liknelser som jag lätt kan fånga upp när suget kommer. Förbud fungerar liksom inte.
Skulle tycka att det var coolt att helt sluta dricka, har många omkring mig som inte gör det. Samtidigt känns det svindlande och sorgligt att helt avstå. Vet att jag inte behöver ha så långt perspektiv framåt, att en dag i taget räcker.

Det är inte många vita dagar i rad jag får ihop på en vecka, dricker inte jättemängder kanske men oftast blir ett glas en halv flaska.
Jag inte druckit sedan i lördags och det märks direkt på hy, vikt, sömn och humör. Det borde väl inte vara så klurigt att tacka nej till 20 minuters harmoni av att dricka när alternativet att avstå är så mycket bättre

Profile picture for user Självbedrägeri

@Tofu tack för att du delar med dig av din erfarenhet på ett så vackert vis, det känns hoppfullt. Jag kommer att spara dina ord och läsa om igen när det känns motigt. Dag 4 idag, det är inte många dagar men borde ju vara några av de jobbigaste och jag har inte ett endaste sug 🙏🏻

Profile picture for user Självbedrägeri

Tycker att det är klurigt att skriva här för man vet inte hur saker tolkas men jag ser det som en dagbok för mig själv, för att kunna titta tillbaka och se hur jag tänkte. Dag 5 och jag känner mig märkbart lugnare i kroppen, klarögd och med fin hy, lite lustigt att jag skrev samma sak för ett år sedan när det gått lika många dagar. Denna gång har jag inget direkt mål med uppehållet mer än att jag vill få ro i själen. Jag vill inte gå in på bolaget köpa mig tre flaskor för att, knappt en vecka efter, ränna dit igen och göra nytt inköp. Jag känner knappt sug efter alkohol just nu och hoppas att det håller i sig ett slag. Det är lite knasigt det där med beroende, om jag inte tar stegen till bolaget så finns det inget att dricka. Borde ju vara enkelt att låta bli egentligen

Profile picture for user Självbedrägeri

Dag 6 och jag har tappat 2 kg i vikt 😅 trots att jag inte är storkonsument så gör sannerligen alkohol något med kroppen.

Någon skrev här på forumet något i stil med att alkohol bara är skönt de första 20 minutrarna , det håller jag nog med om. Nu ligger jag och slappar i soffan och njuter av att inte ha sug och av att vara trött. Skönt att veta att jag inte kommer vara vaken onödigt länge för att jag hällt i mig vin😴

Profile picture for user Sisyfos

Bra jobbat!
Det är intressant att du skriver att du inte har något direkt mål denna gång. Kanske är det så det har varit för mig också. Att jag inte haft nåt faktiskt mål. Jag har bara varit så trött på alkoholen.
Lustigt med ditt nick för självbedrägeri känns ju som det är just det jag har ägnat mig åt i mitt förhållande med alkohol. Att förknippa alkohol med avkoppling, fest, energi etc är självbedrägeri.
Utan alkohol är det bättre. Jag är mer närvarande, har mer energi, får mer gjort.
Det är trevligt! Så jag hoppas att du ger det här lite tid nu. Alkohol tillför inte något. Knölig yogamatta, bra liknelse. Ungefär som alkoholen. Idén om alkoholen är så mycket bättre än alkoholen i sig, efter kort tid börjar det knöla och skava.

Profile picture for user Självbedrägeri

@Sisyfos ditt namn är också väldigt bra men hopplöst, en bra påminnelse om att det vi går igenom är ett livsjobb, att man inte kan för givet att stenen stannar kvar. Jag har inte läst hela din tråd men det verkar som att du inte druckit alkohol på länge, att du placerat stenen bra 😊.

Profile picture for user Självbedrägeri

Dag 8 (för det kommer inte bli någon alkohol idag heller). Som den här veckan har gjort gott för mig. Jag är trött, trött och stolt. Sover och sover, tar promenader, bakar, påtar i trädgården och tränar på att ta det lugnt. Igår åt vi på restaurang väldigt spontant. Jag drack en alkoholfri torr cider och önskade mig inget annat. Jo, en pyttestund när servitrisen stod vid bordet bredvid och pratade baroloviner men att kunna köra hem och sedan gå och lägga sig tidigt var guld värt 🤩

Profile picture for user Självbedrägeri

Idag var det HalT, hungrig och trött slet jag mig från jobbet efter 2 timmars övertid och visste att jag hade någon timme till hemma för att hinna klart det som måste göras. Första dagen av dessa 9 dagar som jag känt riktigt alkoholsug. Lovade mig själv på vägen hem att det var ok att ta en alkoholfri öl MEN även om man får så behöver man faktiskt inte dricka mer än vatten på vardagar så jag lagade en fetaostpasta istället och lade mig därefter på soffan en stund. Då försvann suget 🙏🏻

Profile picture for user Ase

@Självbedrägeri Snyggt! Jag försöker också tänka HALT i vardagen och det funkar ofta.
Galet egentligen att vara en vuxen människa och inte riktigt ha koll på när man är hungrig eller trött utan måste påminna sig.
Vi får kämpa på en dag i taget.

Profile picture for user Sisyfos

L kan stå för både ledsen och Lonely/ensam vanligt att dricka på.
Det är bra att tänka efter lite, inte bara för att kunna stoppa, utan för att veta lite mer om hur man mår.

Profile picture for user Självbedrägeri

I två och ett halvt år har jag hängt hängt här med jämna och ojämna mellanrum. Undrar om det påverkat mitt drickande i positiv eller negativ riktning. Jag hat lärt mig massa teori runt alkoholbegär men ibland känns det som att det triggar mig och att jag fokuserar för mycket på mitt sug. Jag har lärt mig att mina triggers är stress och sömnbrist men jag gör inget åt det. Visst är stressen svår att påverka pga mycket arbete men nog hade jag haft mer energi om jag gått och lagt mig efter kvällsjobb istället för att sitta uppe till midnatt och ”unna” mig en flaska vin. Mina största problem kring drickandet är hälsoångesr, dålig självtillit , trötthet och huvudvärk. Ska försöka vara mer här inne för nu var det månader sedan.

Profile picture for user vår2022

@Självbedrägeri Att få mer kunskap är aldrig fel, men det som blir jobbigt är att då gå emot kunskapen man fått. För mig blev det att jag borde inte dricka pga olika negativa saker, men beroendet ville inte lyssna på det. Det gav hälsoångest för mig. Tänker också att om man fokuserar på sitt sug, så triggar det sug. Mitt trick var att fokusera på positiva saker med nykterheten, som hur jag vill att mitt liv ska se ut som nykter och vad det ska innehålla. Jag fokuserade inte på saker som att det är synd om mig som inte kan/får dricka eller att jag är värd att dricka efter en stressig dag. Med fokus på tankar om hur fräsch och pigg jag ska bli, börja träna, att min hjärna får återhämta sig och komma i balans, att slippa ångest och skam som alkoholen orsakade och hur skönt det är att vakna nykter varje morgon, fick de negativa tankarna inte plats och därmed inte heller suget. Tankens kraft är stor. Negativa tankar skapar negativa känslor och sug. Positiva tankar ger positiva känslor och höjer blicken ett snäpp. Att bli nykter innebar för mig att stressen reducerades massor, att sömnen blivit bättre, man blir med chill😎.

Ha det gott!💕

Profile picture for user Självbedrägeri

Åh så glad jag blir för dina ord 🙏🏻 de stämmer in på pricken för mig. Försöker tänka på positiva saker men det är så himla lätt att tänka fel. Mitt fokus kortsiktigt är att samla nätter med minst några timmar djupsömn till min träningsklocka och känna efter vad det gör för min stressnivå. Därefter hoppas jag få fler luckor för träning för jag saknar det så himla mycket.

Vaknade i söndags efter en stökig men rolig lördagskväll på stan och kände att det få räcka nu. Mitt problem är definitivt inte uteliv för det händer inte ofta och jag dricker sällan för mycket, det är hemmavinet som är problemet. Men jag har lyckats vara osugen hela veckan tills idag. När jag kom hem efter en sen dag på jobbet så började hjärnan genast tala om för mig att jag är töntig, klart man kan ta ett glas vin, jag har ju knappast några problem. Pimplade vatten istället 💦

Profile picture for user vår2022

@Självbedrägeri Bra gjort att pimpla vatten istället😁💪. Det är tufft när man kommer hem sent efter en stressig dag. Vi har lärt vår hjärna hur den ska bete sig efter en sådan dag, dricka vin för att koppla av. Den inlärningen är något hjärnan alltid kommer att minnas, för den är beroende och vill ha kicken som alkoholen ger, dopaminet som skjuts rakt upp i höjden. Därför måste man ersätta dessa vanor och tex dricka vatten som du gjorde och inte mata beroendehjärnan med alkohol. Jisses vad många gamla vanor jag fick ersätta med nya, drack vin i alla möjliga lägen för att ”mysa till det”. Som när jag städade, kom hem från jobbet (hann inte ta av mig ytterkläderna eller skorna, hällde upp ett glas och drack innan de kom av) hade varit hos frisören, trädgårdsarbete ja, i typ alla lägen. Gjorde därför planer om vad jag skulle göra istället för att dricka vin. Drack tex bubbelvatten från sodastream blandat med fun light och is. Stack iväg på promenad. Alkoholdjävulen i hjärnan spökade och tyckte som din hjärna att jag var töntig för jag hade ju inte sååå stora problem, beroendet gjorde allt för att få kicken och alkohol, den satt ju på torken!

Jag skaffade mig också en träningsklocka och började träna. Styrketräning hemma på matta från nätet, typ 30 min, 5 dagar i veckan. Sedan började jag springa så smått och idag löper jag ca tre gånger i veckan och styrketräning där emellan. Följer min sömn i klockan och även min träningsutveckling. Det tog flera månader innan jag sov bra, men till slut så sover jag för det mesta bra nu. Min nya vana är träning som ersatt vinpimplandet. Har gått ned 10 kg i vikt.

Alkoholdjävulen i hjärnan ligger i en dvala och gör sig knappt påmind längre. Jag vet att den vaknar till liv på ett kick om den får minsta lilla alkohol. Men det kommer den aldrig att få av mig mer för jag vill aldrig hamna i min misär som var mer. Jag får kickar av träning och vardagliga saker idag. Är rätt högpresterande på jobbet, men har lyckats få in tänk om good enough och stressar mindre. Gör bättre hållbar planering. Är mer tillgänglig för mig själv, min familj och omgivning, jag finns där för mig själv och andra. Jag har verkligen fått mitt liv tillbaka och det är också så mycket bättre än förväntat.

Med minst en nykter tremånadersperiod så har hjärnan återhämtat sig och fått bra balans. Då är tankarna också mer balanserade och klara. Alkoholdjävulen är still och lugnare vilket gör att man styr sitt liv utan dess inblandning. Man börjar ta makten i sitt liv. Så ge dig själv en ordentligt chans till att må bra. Det gör du om du skippar alkoholen. Med minst tre månader nykter får man ett perspektiv och man kan höra sina egna tankar tydligare, inte alkoholdjävulen som tycker att man är töntig och överdriver sina alkoholproblem.

Kämpa på nu, vi hjälps åt! Ha en fin fredag och tänk vad underbart att vakna nykter imorgon och dricka ett så gott kaffe❤️

Profile picture for user Självbedrägeri

Usch vad jag har fått kriga igår och idag, allra värst idag. Är på risigt humör och tycker verkligen att jag borde dricka. Som tur är finns inget vin hemma för då hade jag trillat dit. Det finns både bubbel, sprit och öl men det kan jag faktiskt avstå ifrån. Har jobbat till 8-19 bägge dagarna så det är troligen orsaken. Samt en enorm längtan efter att få vara ledig och göra något roligt. Igår löste jag det genom att prata med en kompis en timme, idag genom att äta glass och ta ett bad 🛁. Sovdags innan 22 kommer att göra susen för humöret.

Profile picture for user Självbedrägeri

@vår2022 wow vad inspirerande du är, gissar att det är roligt att vara en tränande människa och att ha lite mindre att bära omkring måste ju vara jätteskönt! Det låter härligt att ha klarare tankar, kanske kommer jag dit en dag. Skulle vara så coolt att vara en som inte dricker men jag har inte riktigt formulerat mitt mål ännu. Jag var helt nykter en längre period för något år sedan och det slutade med att jag efter att ha nått mitt mål blev alldeles för full på en tillställning och hade ångest i veckor. Det är verkligen inte likt mig, jag är en ensamdrickare och blir typ aldrig för onykter bland folk.
Jag klarade inte helgen, orkade inte stå emot och förklara men det blev en flaska delat på 3 personer och inget mer. Ska skaffa mig ett bättre försvar inför nästa gång.

Profile picture for user vår2022

@Självbedrägeri Tack! Jag det är coolt att var en som inte dricker😎. Precis, man behöver formulera ett mål för att veta i vilken riktning man ska gå mot. Du berättar att du för något år sedan, drack dig för full, efter att du hade nått ditt mål. Jag tänker, så har det varit för mig i alla fall, att om man har ett mål att vara nykter x antal dagar, så räknar man ned tills man når målet och när man får börja dricka igen. Jag hamnade alltid på ruta 1 igen där jag drack för mycket. Denna gång har jag gjort annorlunda och har ett annat mål, att inte dricka alls för att kunna må bra. Det har gjort att jag räknar dagar ifrån jag blev nykter och uppåt, inte nedåt och mot när jag kan dricka igen.

Ha det så gott!💕

Profile picture for user Självbedrägeri

Då var jag här igen, 10 dagar utan alkohol och det känns skönt. Jag snurrar ihop allt så mycket, allt dåligt vad gäller känslor och och mående tror jag har med alkohol att göra när jag dricker men så är det inte. Man kan vara nedstämd, glad, ledsen, trött, osugen på att träna även utan alkohol. På senaste tiden har jag dock känt mig obehagligt rusig i kroppen när jag druckit och dagen efter, sedan går det två dagar och så tycker jag att jag överdrivit och då är jag på vinet igen. Just ruset och tankeförvrängningarna har gjort att jag vill ta en paus igen. Och så vill jag komma igång med träningen och det har jag faktiskt inte haft ork för. Nu börjar livet gå lite långsammare för jag har inte lika hektiskt på jobbet och det som ett utmärkt tillfälle att inte dricka och ge mig större sinnesro. Kan dock inte med tanken att jag inte ska dricka igen, hade jag kunnat hålla mig att dela en god flaska vin till maten någon gång i månaden så hade jag velat ha det så för det är livskvalitet för mig. Som det är nu så klarar jag inte av det, suget blir så starkt att få dricka flera gånger i veckan. Det coolaste hade varit att inte dricka alls men jag är inte där ännu.