Jag vill så gärna bryta detta

Profile picture for user Klokare74

Hej! Jag har varit medlem här sedan i augusti med detta är mitt första inlägg. Jag vet inte var jag ska börja, men jag har nog alltid druckit mer än genomsnittet, kanske 2-3 flaskor vin totalt per vecka. Utom några perioder då jag inte druckit något. Men sen har jag trappat upp från ett par glas och landat på samma nivå. I sig kanske inte så mycket men jag är 46 så det har pågått ett tag, utom under mina graviditeter.

Förra sommaren dog min pappa av lungcancer pga rökning och min mamma har samtidigt fått en alzheimers diagnos, endast 67 år gammal. Där någonstans började jag på riktigt oroa mig för min hälsa och jag känner att jag verkligen inte vill vara den som själv orsakar att jag får t ex cancer och dör i förtid. Läste mycket om alzheimers och att alkohol även där är en riskfaktor. Sedan förra sommaren har jag därför flera gånger försökt sluta, sedan trappat upp, slutat igen. Våren 2020 var katastrof då jag jobbat hemma sedan februari ca. Jag har barnen varannan vecka och de veckor de var hos sin pappa jobbade jag typ 6-22 med några avbrott såklart. Men det ett antal dagar blev skillnad mellan arbetstid och fritid var ett glas vin på skrivbordet... Jag började känna mig bakis vissa vardagar. Och fick sådan ångest över att jag gjorde så och även gjorde om det igen. Jag slutade ett tag, men föll tillbaka. Sommar är ju sommar så då unnade jag mig flera glas flera gånger i veckan.

I september la jag om min kost till med antiinflamatorisk kost, och drog ner alkoholen till ca fem glas per vecka, kände mig då väldigt duktig. Sedan har det ökat igen och sista veckan har jag druckit säkert totalt fem flaskor vin. Ingen träffar ju mig på dagarna, endast online möten. Jag behöver inte köra bil när jag inte har barnen. Känner mig bakis idag. Trots att jag på morgonen är så bestämd och har ångest så övertalar jag mig själv när det blir kväll. Idag har jag inget hemma och denna gång ska jag försöka ta stöd här istället för att bara ha dialog med mig själv. Jag är fortfarande lika orolig för följder och sjukdomar, men det verka inte räcka... Så tacksam att det finns stöd och hjälp.

Profile picture for user Andrahalvlek

Här är vi ett gäng som tagit oss olika långt på den nyktra resan och vi har alla stort hjärta och vill hjälpa andra att ta sig fram på den här guppiga färden.

Först och främst så är det stor skillnad på att man tycker att man borde sluta dricka och att verkligen bestämma sig. Man måste bestämma sig inifrån och ut ”nu är det nog” om det ska funka. Det kan ta ett tag innan man landar i det beslutet.

Annars tror jag på det som jag brukar kalla faktametoden. Plugga, plugga, plugga tills man sakta men säkert påverkar även sitt undermedvetna. Det där undermedvetna som går på ryggmärgsreflex och som romantiserar alkoholen av gammal vana. I min tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” finns massor av tips på böcker, poddar och youtube-klipp. Den tråden handlar om min tid upp till 6 nyktra månader.

Numer hänger jag mest inne under fliken ”Det vidare livet” och där heter min tråd ”Andra halvlek har inletts”. Den handlar nog mer om annat än om alkohol, för vi måste fylla våra liv med annat. När alkoholen är borta kommer andra problem i dagern. Alkoholen är bara ett symtom, orsakerna till att vi dricker finns kvar och de måste man ta itu med.

Nu ser jag fram emot en nykter jul och nyår och att fira mitt första år som nykter i februari ?

Kram ?

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Andrahalvlek

Tack för de orden. Så svårt att se längre än till alkoholen förstås, men det finns ju mer efteråt att hantera. Jag är också lite rädd för vad jag ska ersätta alkoholen med, är också svag för sötsaker, tröstshoppa. Lite av en beroendepersonlighet. Så jag ska verkligen kika lite på det vidare livet också och försöka dels hantera orsaken till mitt dövande av verkligheten men även hitta sundare ersättningsvanor.

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Funkar förvånansvärt bra faktiskt. Ta en dag i taget, jobba på att hitta nya nyktra vanor, lyft alla fördelar med nykterheten till skyarna, okeja alla grisdagar, och motionera pulshöjande. Sakta men säkert blir dessa enstaka dagar plötsligt 10 månader som i mitt fall. Kan jag så kan du!

Kram ?

Profile picture for user Klokare74

Så fint skrivet?
Att sluta jobba och sitta kvar i samma rum vid skrivbordet och jobba vidare med mitt eget. Inga barn här. Ett glas vin bredvid tangentbordet är lockande som alltid när jag är ensam. Idag gick det bra att låta bli. Stängde datorn lite tidigare och satte mig i soffan istället ?

Profile picture for user Kennie

Tror att du snart kommer märka att det ofta är en stor lättnad att inte dricka. Jag märkte efter några veckor att jag mådde bättre på många sätt: mindre stress/ångest, lugnare mage, piggare, lättare att koncentrera mig, och mer livsglädje. Sen finns det dagar som känns grå, men de är inte så många, och det är ett pris jag gärna betalar för att må som jag gör utan alkohol.. Lycka till med att hitta din väg, det låter som att du är på gång! P. S, enda sättet jag vet att hantera dubbelpost är att gå in och redigera inlägget och ta bort all text (har för mig att man måste ha kvar ett tecken, många skriver en punkt, eller ordet dubbelpost).

Profile picture for user Andrahalvlek

När du hängt här ett tag märker du dubbelposter överallt. Jag brukar ersätta rubriken med ordet dubbelpost och sen signera med några elefanter ?????

Bra att du kunde stå emot idag. Kan du byta ställe i bostaden där du sitter och jobbar? Om just det rummet är förknippat med att dricka vin vid datorn? En dag i taget blir många dagar till slut ??????

Kram ?

Profile picture for user Klokare74

Jag har inte så många rum att välja på, men sitter jag i sängen och hänger blir det lättare att avstå (bäddsoffa i vardagsrummet).

Men nu sitter jag här och tänker typ, det är ju ändå fredag... Och att jag inte ska döma mig själv så hårt om jag misslyckas, det är ju mänskligt. Blir skitsur på mig själv när jag verkligen försöker hitta kryphål för att ta ett par glas om ett par timmar. Jag vill ju låta bli, det vet jag. Spännande med fredag utan alkohol, det har inte hänt på flera år.

Profile picture for user Torn

Hej, vad bra att du börjat skriva här! Det blir lättare om du försöker göra lite andra saker nu under kvällen. Läsa och skriva här som sagt, ta en promenad, städa eller något annat. Och börja inte förhandla om du ska dricka eller inte. Tänk bara, Nej, jag SKA inte dricka.

Promenader var min räddning, oavsett väder. Tiden går och man får frisk luft.

Kram och lycka till! ?

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Torn

Ja det är då lätt att av slentrian inte ”orka” göra något utan bara sjunka ner vid datorn och ta lite vin. Men idag blev det inget. Yogade och ska lyssna på min favorit pod. Länge sen. Undrar lite varför man väljer bort saker som man vet är bra plus att man tom gillar att göra dem. Som att det är sjukt jobbigt...
Läser en del inlägg här också och ensam är jag ju inte vilket känns bra om än sorgligt. Det är inte så rolig situation men tillsammans är vi starka.

Profile picture for user Klokare74

Som jag tänker på alkohol... har inte riktigt tänkt på det tidigare. Nu när jag ska låta bli funderar jag hit och dit kring att kanske lite... men hittills stått emot både fredag och lördag.

Sen blir det så tydligt. Jag är ofta den som föreslår en lördagslunch på stan, och verkligen tänkt att det blir då mysigt. Det jag omedvetet mest sett fram emot är ett par glas vin. Samma när jag gir grejer t ex på semestern, ser fram emot ölen i solen. Väldigt många år har detta varit mitt tankesätt fast jag egentligen inte tänkt på det. Jag har alltid varit så nöjd över att jag inte dricker så mycket bara ett par - tre glas.... Fyra - fem dagar i veckan ja....

Men idag blir det 0, tredje dagen.

Profile picture for user Klokare74

Men jag var på glöggen i söndags, men faktiskt "bara" två små muggar. Kändes fel från början men kunde ändå inte låta bli... SÅ fem dagar och 1 reggat glas... Men jag jobbar med acceptans också, att kunna acceptera att det sker, men med målet att jag inte ska dricka. Tanken har sedan slagit mig att jag undrar om det inte blir svårare att låta bli bara för att jag bestämt att jag inte ska. För att jag fokuserar så mycket på 0 glas. Men det kanske bara är ännu en av hjärnans sätt att få mig att tro att jag ska lätta lite på gardet :D

Jag vet att julen blir svår. Inga barn detta år, ingen i min familj bor i Sverige. Jag har min särbo och vi kommer ses men han och jag ses numer oftast över ett par glas. Det är nästa enda sättet för oss att tillsammans koppla av och kunna ha lite mer lättsam syn på livet. Allt är rätt tungt. Han har precis fått diagnosen Parkinson och vi pratar mycket sjukdom, åldrande och Corona. Inte helt optimistiskt och uppåt haha.

Så nu tre plus 1 dag då.

Profile picture for user Andrahalvlek

Det är inte mina ord utan Annie Graces ord. Hon menar att våra försök att sluta dricka gång på gång, och misslyckas gång på gång, sänker vår självkänsla och det gagnar inte nykterheten.

Kan tipsa om ”The alcohol experiment” med Annie Grace. Det är ett gratisprogram på 30 dagar där man varje dag får en ”lektion” på video. Man behöver inte ha slutat dricka för att delta, men man behöver ju inte börja dricka heller för att delta i programmet.

Det där med din och din särbos umgänge över alkohol är förstås ett bekymmer. Kan ni prata om det? Vad är hans inställning? Kan du föreslå att ni hittar på saker som inte inkluderar alkohol? Bilutflykter är kul! Eller utflykter utomhus med fika eller grillad korv, om vädret tillåter förstås.

Kram ?

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Andrahalvlek

Jag ska absolut kika på Annie Grace. Jag har sett en del tips i din tråd också så under helgerna ska jag ta mig lite tid att kika på en del. Stort tack för att du är så engagerad och hjälpsam, känner själv att jag inte tillför speciellt mycket i nuläget, men förhoppningsvis kan jag i min tur hjälpa någon längre fram.

Ska verkligen fundera på julfirandet med särbon, vi gillar naturen båda två och sant är ju att åker man en bit med bil så blir det ju naturligt alkoholfritt. Tack fina du <3

Profile picture for user Klokare74

Inte blev julen helt vit och idag har jag träffat vänner som dricker en del. Utomhus med brasa, mysigt men jag valde glögg med alkohol.
Har under kvällen fått ett jobbigt besked då yngsta dottern berättat för äldsta om ett beteende som är klockrent anorexia. Jag har anat och sett men hon är svår att prata med. Detta är nog ett rop på hjälp då hon vet att storasyster alltid agerar. Men jag känner bara sådan ångest och kvällen slutar ensam hemma med vin och även gin tonic. Förbannar mig själv och tänker samtidigt att jag behöver detta. Blir så trött. Nu måste jag resa mig och stödja min dotter. Hon kommer hit från sin pappa imorgon. Hon vill inte prata mycket men jag ska känna lite och tassa fram, finnas där. Men hennes problem räcker. Hennes pappa har också högt intag av alkohol så här känner jag ett ansvar.

Profile picture for user Andrahalvlek

Förstår att du tror att alkoholen hjälper dig i svåra stunder. Du slipper känna en stund, lägger ett lock på alla känslor. Men faktum är att alla kriser är lättare att hantera som nykter. Önskar att jag fick dig att verkligen förstå det.

Men det är kanske något man måste uppleva själv för att verkligen förstå. Alkoholen är liksom nummer ett som painkiller, det sitter i ryggmärgen liksom.

Ibland är det svårt för föräldrar att nå fram till sina barn. Kan du på något sätt agera genom storasyster? Det är nog viktigt att lillasyster kommer till dig, och kanske kan storasyster övertala henne att göra det?

Kram ?

Profile picture for user TappadIgen

Jag har själv använt alkohol för att ta mig igenom saker. Men det tog mig ett tag att inse att alkoholen löser problemen nu på samma sätt som ett högräntelån löser pengaproblem. Det fungerar, men till slut måste man betala tillbaka med ränta. Risken är att man tar ut fler lån än man klarar av räntan för.

Profile picture for user Klokare74

Andrahalvlek och TappadIgen❤️ Inte mycket till sömn efter tre. Tankarna mal. Men idag ska jag göra första dagen av ”The alcohol experiment”, tack för tips @andrahalvlek.
Dottern verkar införstådd i att jag vet enligt storasyster. Och hon har inte dragit sig undan henne trots att storasyster pratat med mig. Så långt så bra. Nu behöver jag vara den trygga och starka, kan inte själv vara ett vrak som tröstdricker i min ensamhet. Har varit motiga år både 2019 och 2020 på flera sätt. 2021 lutar åt nya utmaningar nu då och denna gång inser jag vikten av att leva som jag lär och också bygga något på min egen självkänsla. Destruktivt beteende är det minsta jag behöver nu.
Så ledsamt alltihop

Profile picture for user Andrahalvlek

Vi vill följa dig på din resa ❤️ Berätta gärna om ”The Alcohol experiment” fortlöpande. Jag har lyssnat på boken flera gånger eftersom den tillhör mina insomningsljuböcker, men jag tillhör ju de ”redan frälsta”. Det ska bli spännande att få läsa om hur ditt tänk förhoppningsvis förändras under dessa 30 dagar.

År 2021 ska bli mitt satsa-på-mig-själv-år och jag ska ta itu med motion, styrka, kost och vikt. Parallellt med att jag ska lotsa min yngsta dotter till en egen lägenhet. Och jag ska fira mitt första år som nykter 9/2, tjoho! Det enda jag ångrar var att jag inte påbörjade den nyktra resan tidigare, men sannolikt var jag inte mogen förrän nu.

Kram ?

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Andrahalvlek

att upplägget känns bra. Jag har kikat på introduktionsfilmerna plus dag 1. Rimligt och sund idé. Sen har ju jag lallat fram och tillbaka i flera år med lite överkonsumtion för det mesta, minskat under perioder men tror inte 30 dagar helt utan har hänt sedan mina graviditeter.
Men detta år med hemmakontoret och mer ensamhet än vanligt har väjt något som blir mer och mer högljutt. Att det är dags. Men jag har inte satt ner foten och slutat. Men nu känner jag mig mer bestämd och motiverad än tidigare. Gillar idén om att skippa förbud även om jag vill avstå helt nu.
Jag är 46 år och borde ha gjort detta för många år sedan men som du säger det har väl inte varit dags.

Så himla starkt jobbat med ett år!!! Det är verkligen häftigt ?
Kram

Profile picture for user Klokare74

Idag är tredje dagen sedan omstart efter jul... jag följer ”The alcohol experiment” där jag får lära mig fakta och hur saker fungerar kopplat till alkohol. Också varför det är så svårt att med viljestyrka sluta. Det har jag provat många gånger... men just nu känns det bra, jag ska försöka ändra lite av de vanliga triggers som får mig att dricka. Söndag-tisdag dricker jag sällan så just dessa dagar är enklare såklart. Men numer är triggers ofta att jag slutar jobba på hemmakontoret när mina barn är hos sin pappa. Detta har gett fler dagar med alkohol. Ledig idag, men jobbar imorgon och är ensam hemma efter jobbet. Så dag 4 ska jag prova mina vingar??

Profile picture for user Klokare74

till sin pappa. Sådan ångest över hennes förmodade anorexia, blev påtagligt jobbigt nu när jag blev själv. Men jag ska inte dricka något, har yogat och duschat så nu känns inte det suget så stort iaf.
Men jag har verkligen valt ett bra tillfälle att pausa drickande känner jag ibland. Samtidigt vill jag kunna stödja min dotter genom att vara stark och närvarande inte i dimma. Ville bara skriva lite, det känns så sjukt svårt att ta in och så tungt. Min pappa gick hastigt bort i lungcancer 2019, min mamma har en alzheimers diagnos och så nu detta. 2020 har inneburit mycket ensamhet då min särbo är riskgrupp. Så just nu sitter jag mest och undrar var kraften ska komma ifrån, hur sjutton ska jag kunna hjälpa min lilla tjej mot att bli frisk? Men det finns väl någon form av urkraft vad jag förstår, speciellt när det kommer till våra barn. Det är kanske inte så konstigt att man rasar då hon inte är här, det blir säkert en välbehövlig ventil. Som inte ska dövas bort...

Profile picture for user Kennie

Så tänker jag också, tillåta sig att vara låg när man är själv. Och vad du än ställs inför så kommer du hantera det bättre nykter. Det finns ju mycket hjälp att få för att bli frisk från anorexi, och även hjälp för er föräldrar att veta hur ni bäst stöder er dotter. Förstår att det är skrämmande, men det finns mycket stöd på väg mot att bli frisk, det här kommer ni klara!

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Kennie

Jag har alltid försökt ta bort det jobbiga, smärtan med både alkohol, småätande eller annat som lindrar för stunden. Men jag inser nu att bästa är nog att låta smärtan komma, kanske till och med ett bra sätt att samla ny kraft istället för att sminka över den lite och låta den ligga och pyra under ytan år ut och år in. Tack för dina uppmuntrande ord Kennie, det behöver jag höra <3

Profile picture for user Klokare74

Idag känner jag mig mer utvilad än på länge trots att jag haft väldigt svårt att somna under flera nätter. Men jag har en mer hoppfull känsla i kroppen idag trots att jag ska jobba (eller tack vare?). Idag kommer eldprovet, när jag slutar jobba brukar jag numer som hemmajobbare se fram emot ett glas vin och fortsätta sitta och knacka med andra grejer på privata datorn under kvällen. Men idag ser jag fram emot ett yoga pass, det är så härligt. Yogade varje dag under två år men slutade av någon anledning, så fort jag ställer mig på yogamattan känner jag hur mycket jag njuter av det. Så varför inte göra det efter jobbet som avrundning på dagen?
Har nu definitivt bestämt mig för ett nyktert nyår. Mitt första i mitt vuxna liv bortsett från under mina graviditeter. En orsak att jag verkligen trivs med drickandet på just nyår är att jag är löjligt rädd för fyrverkerier... Men det får gå i år, håller mig inomhus och ska inte på någon fest. Men däremot ska jag ha bil med till min särbo (litet trix för motivationen) då min dotter har några kompisar över i min lägenhet och jag ska åka hem efter 12-slaget.

Profile picture for user Klokare74

Tack ännu en gång för tipset om The Alcohol Experiment. Detta har även lett mig till boken: The Little Book of Big Change, The No-Willpower Approach to Breaking Any Habit – Amy Johnson, som jag typ sträckläst idag. Helt fantastisk som stöd för att sluta med något som man inte längre vill ha i sitt liv, som att dricka alkohol. Idéerna och tankesätten passar mig utmärkt, lite blandning av psykologi och spiritualitet men det ligger mig nära. Rekommenderas varmt.

Profile picture for user Klokare74

Vilken kontrast mot gårdagens energi och styrka. Idag är det igång med både tjat, känslor skickas fram av tristess, rastlöshet och ångest. Och små smygande "du är ju ändå ledig imorgon". Att försöka betrakta skådespelet är väl den metod jag tänker försöka mig på idag. Berör mig ju egentligen inte mer än om jag agerar på tjatet och ger efter. Så nej, idag ska inte treåringen vinna!

Profile picture for user Klokare74

Idag känns allt bra igen. Nyår är för mig och har aldrig varit något positivt. Bara ångest över att göra något kul, bli bortbjuden, genomleva fyrverkerierna och så vidare. I år blir det en vit nyår, firar i liten skala, middag med min särbo. Har inte köpt en droppe alkohol och det känns bra. Längtar lite vidare nu. Äldsta dottern har en fest med fem kompisar i sin pappas lägenhet. Yngsta är hos mig med ett par kompisar, men jag åker ju hem ikväll. Men nästa år blir ett bra år för oss alla eller hur!

Gott slut och gott nytt 2021, kram❤️

Profile picture for user Klokare74

Ett nyktert nyår! Och vilken skön dag idag :-) Jag kan köra bil utan att ha ångest över om jag kan eller inte. Jag känner mig pigg och utvilad. Kvällen igår var trevlig och det var egentligen inga problem alls när jag väl var där. Idag är min dag 7, har inte haft så många nyktra dagar i rad sen... jag minns verkligen inte när. Detta känns så bra, och jag är också glad att detta inte är ett nyårslöfte som oftast är så svåra att hålla. Jag planerar inte så långt framåt just nu utan tar dag för dag.
Önskar er alla ett gott nytt år! Och avsett var du befinner dig just nu så är du grym! Detta är ingen enkel resa, kram.

Profile picture for user Charlie70

Då har du en vecka (drygt) nu då. Superbra jobbat. Visst är det underbart med dagen efter känslan av att vara pigg och utvilad? Det är den känslan jag har levt för när det varit tungt under den första tiden.

Kram!

Profile picture for user Klokare74

Tack Charlie70 och ja den känslan är så skön. Morgonen utan att ha druckit kvällen innan.

Dag 8 var skitjobbig. Ångest, rastlös och ledsen. Gick ner i alla problem jag just nu har och deppade. Men avstod att dricka vilket jag idag är så nöjd med. Idag, dag 9 känner jag mig tillfreds, nöjd med livet och glad. Det svänger snabbt... nio dagar känns väldigt bra, minns inte när jag senast hade så många nyktra dagar på raken. Väldigt länge sedan.

Ha en fin kväll, kram

Profile picture for user Klokare74

Efter 22 (!) dagar bestämde jag mig igår att jag ville dricka vin!?! Fyra glas blev det vilket påverkade min sömn på ett negativt sätt. Vaknade och kunde inte riktigt somna igen. Sur och trött i morse. Vilket knäppt ryck, jag ville inte ens avstå. Någon annan som känner igen detta? Idag inget, hällde ut sista glaset i flaskan.
Ok nya tag nu då... ?

Profile picture for user Andrahalvlek

Maria Borelius skrev i sin bok ”Hälsorevolutionen” om hur varje människa har både en apa och en människa inom sig. Apan utgår från reptilhjärnan - och vill ha snabba lösningar på allt. Människan utgår från frontalloben och är duktig på att planera och förutse konsekvenser.

I vissa lägen blir det en konflikt mellan apan och människan - om vem som ska bestämma. Igår bestämde din apa, idag din människa. Men låt dem aldrig börja förhandla! Människan är mycket smartare än apan, eller hur? Du tror att du bestämde dig för att dricka, men egentligen var det apan som ”yeah, bring it on”.

Slå inte på dig själv för hårt, lär dig istället av misstaget så du slipper göra samma sak igen. Tänk HALT, som betyder Hungrig, Arg, Ledsen/ensam, Trött. Identifiera dina triggers och se till att förebygga dem nästa gång. När du väl kommit till läget ”det är ingen annan än jag som bestämmer om jag ska dricka vin, och nu har jag bestämt mig för att göra det” så är det kört. Du måste bryta långt innan det.

Kram ?

Profile picture for user Jempa123

Oh jag känner igen mig! Skillnaden mot mig är bara att jag inte är lika stark som du så jag hade nog bara fortsatt och gett upp och druckit på oh inte skrivit här. Så heja dig!!! Jag tänker att nykterheten är ett aktivt val hela tiden. Just nu är jag på dag 6 och det går upp och ner. När tankarna börjar spinna och jag blir sugen på o dricka och tänker att livet aldrig kommer kännas lika kul utan alkohol försöker jag tänka. Bara inte idag, sen får jag se. Ta en dag i taget som alla skriver om liksom. JAg tänker att det kommer bli lättare och lättare (minns ist jag slutade och höll upp 3 månader) man måste bara till en början stå ut och distrahera sig. Kram!

Profile picture for user Kaffetanten88

Klokare 74. Ja då jag känner igen mig från förr när jag slutat. För ett år sen var jag nykter 3 månader sen bestämde jag bara nä jag vill dricka sen har jag hållit på av och till i ett år. Nu har jag varit nykter 1 månad och började med antabus igår. Är jäkligt skönt med antabus. Jag slipper ens fundera för jag kan inte dricka. ??

Profile picture for user Kaffetanten88

Och just det andrahalvlek. Jag känner igen den liknelsen från en annan bok. Head strong. Men där är det en labrador inte en apa. Den handlar inte om alkohol direkt utan om alla val reptilhjärnan vill göra.

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Andrahalvlek

minns inte just detta, bra påminnelse och visst är det så att det gått för långt när jag väl bestämt att jag vill dricka något. Har kört på med the alchohol experiment men tappat lite sista dagarna, pga så sjukt mycket att göra. Börjar inse att en trigger är verkligen stress för mig. Ensam hemma och kvällsjobb då blir det svårt.

Kram

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Jempa123

Tack, ja jag märker liksom att det är bra att skriva här eller engagera mig i the alchohol experiment eller liknande. Utan detta och i o med mycket på jobbet blir det väldigt mycket svårare. Det blir nog lättare och lättare, känns bara så trist att man trillar dit igen och igen. En dag i taget är klokt, för det är många luriga tankar som försöker locka en åt fel håll.
Tack och kram

Profile picture for user Klokare74

Ja jag har ju försökt sluta flera gånger... Åker dit och så håller jag på ett tag. Tar tag i det, åker dit och tar tag i det. Skillnaden är nog att denna gång känner jag mig faktiskt ändå närmare ett definitivt slut, har tidigare alltid sett det lite som temporärt. MEN om det inte går så är det ju bra att veta att det finns annan hjälp om jag inte kan styra min egen hjärna. Tack och kram

Profile picture for user Jempa123

Känner igen det där med att vara närmare ett riktigt avslut denna gången. Jag tänker att jag har hållt på och göra slut med alkoholen nu ett par år, det är ett sånt där pissigt och destruktivt avslut och det tar mkt kraft för att göra det permanent men ju känns det mer på riktigt än nånsin. Ha en fin kväll ??

Profile picture for user Klokare74

Som svar på av Jempa123

Ja roligt är det inte... Supertufft, men vi kommer förhoppningsvis lite närmare hela tiden och till slut så. Jag tror att det också är att acceptera att det är en process. Och att när den väl startat så går det åt rätt håll om än väldigt långsamt och lite bakåt ibland.
Ha en fin kväll du med ?