Kämpar på.

Profile picture for user Lilleman

Hej igen! Min gamla tråd var tyvärr låst!

Hösten var ganska tuff, varit arbetslös och på landet så det blev en del drickande, men något hände i december! Blev som less denna alkohol mer eller mindre.
Men slutade inte helt av någon anledning. Men drog ner ordentligt. Även om bästa hade varit att sluta helt.
Ser ändå det som mycket bättre. Har nu korkat igen helt sen en vecka. Är fortfarande arbetslös. Så dagarna är lite trista men man får tänka positivt. Har ju mina krämpor jag vill bli av med. O det enda är att vara utan.
Ja det var detta för nu men kände att jag måste skriva några rader.

Profile picture for user Mrx

Lilleman, bra att du lyckats minska konsumtionen. Jag tycker det är ett gott tecken när du har lessnat på alkohol. Nu har du ju korkat igen helt eftersom alkohol inte ger dig något positivt. En dag i taget blir med tiden flera dagar ?
/Mrx

Profile picture for user Lilleman

Som svar på av Mrx

Det var ju det. Man drack ju flera dagar i veckan. Men till slut så drack man ju sjuka mängder o man blev ju inte fullare. Det slutade som ge det man ville. O spelade ingen roll om man var utan i en vecka. Givetvis gick man ju samtidigt upp i vikt av all öl. Det har slutat med att man får såna sjuka blodsockerdippar nu så man måste äta oftare. Jag som äter max 2-3 gånger om dagen och nu måste ha något var 3'dje timme.
Men vikten ska ner nu, bort med varenda kolhydrat. Och promenera så man får röra på sig lite.

Ja du har rätt, en dag i taget ?
Och det tar ju inte så länge innan man slutar svettas och blir av med tröttheten, koncentrationsvårigheterna och ett blodtryck som åker jojo.

Det vet man ju för allt blev bättre förra gången jag hade en vit månad.
Men nu är tanken att det ska slutas helt. Vill inte att någon ska må som jag gör nu.

Profile picture for user Lilleman

Dagarna flyter på.
Man har som tur ganska mycket umgänge så man slipper sitta hemma, det är ju riktigt skönt att vara hemma i soffan men efter en tid så blir det lätt lite deppigt.

Fredag idag, inte en gnutta sug idag alls, fast det måste nog vara pga jag inte orkar ens tänka på öl. Enda som kommer upp i skallen är att om jag fortsätter dricka i samma mängd o tid så kommer jag bara må ännu sämre än detta sen när jag slutar igen. O funderar samtidigt, kan man må sämre än så här?!
Så det gör mig fullkomligt motiverad nu till att hålla mig nykter o nyfiken att se vilken dag framåt man mår jättebra igen ?

En sak är så säker, det är aldrig för sent att sluta hur eländigt det än känns. Det kan bara bli bättre o ju tidigare man bestämmer sig så slipper man må dåligt, helt i onödan.

Profile picture for user Lilleman

Är det någon mer än jag som upplever att när man varit nykter i en vecka börjar känna av kroppens signaler igen. Jag är trött fast jag sover, yr till och från ont i rygg och tryck över bröstet ibland.
Jag vet att det går över om jag tar några öl. Men det är inte tanken.

Sen ska jag nog inte gå så hårt på lågkolhydratskost för jag tror att det förstärker yrsel och trötthet.

Profile picture for user Lilleman

För att svara på mina egna tankar.
Är det någon som frågar mig nu så kan jag lätt säga att alkohol är ett fruktansvärt gift.
Inser nu att det är min kropp som skriker efter alkohol.
Den vill bara ha lite så försvinner alla krämpor, lite grann så kroppen får vila.
Därför den hittar på allt möjligt nu, och min hypokondrikerhjärna håller på att bli tokig.
Men det är ändå lugnt efteråt eftersom det är bara episoder under dagarna, lyckas stävja det med mat och vätska.

Ja tänker inte bli lurad igen.

Profile picture for user Andrahalvlek

Vi dricker ju för att dämpa känslor, bli pigga och för att sova. Kroppen har liksom slutat signalera som den ska, vi lyssnar ju ändå inte. Men när vi slutar dricka kommer den riktiga tröttheten. Minns att jag första tiden var otroligt kvällstrött, och trött hela dagarna också. Kroppen, eller hjärnan snarare, har fullt upp med att läka.

Kram ?

Profile picture for user Lilleman

Som svar på av Andrahalvlek

Ja det är tyvärr så. Är bara ett bevis på att mitt drickande har börjat skada min kropp. Jag har känslan av att folk och släkt vet att jag är lite av en festprisse, men tror inte dom inser hur mycket man har hällt ner i strupen dom senaste åren. Mina bröder o även vänner är inte heller blyga med alkohol men som inte har samma problem som mig men skillnaden är nog att dom vet när nog är nog, inget jag kan.

Vill bara komma ur detta, få kroppen att fungera som den ska igen. Ha ork med allt och den motivation det ger att göra saker man vill.

Idag kändes det faktiskt bättre, var givetvis trött från att jag klev upp halva dagen tills jag piggna till på eftermiddagen, men inte yr och håglös som dagarna innan.

Så förmodar att det går åt rätt håll ?
Fortsätter äta lagom o så nyttigt jag kan, tror det hjälper mycket ?

Profile picture for user Andrahalvlek

Nyttig mat är a och o, kroppen behöver all hjälp den kan få att läka. Ett tips är att dricka 1,5-2 liter vatten per dag. Jag fyller halvlitersflaskor och lägger i kylen, då har jag koll på hur mycket jag dricker. Vattnet hjälper till och renar. Promenader är bra att få till också, rörelse och dagsljus gör underverk för humöret.

Fokusera på fördelarna med nykterheten, lista dem här på forumet så inspirerar du andra också ?

Kram ?

Profile picture for user TappadIgen

Jag tror att det är en av de vanligaste frågorna här. Om andra känt sig trötta efter man har slutat. Det verkar ju nästan inte vara någon som märker denna effekt av att sluta att vara extra trött den första tiden. En sak alkohol gör är ju att den påverkar inte bara vårt omdöme så att vi äter sämre, men den påverkar också näringsupptaget och hämmar främst upptaget av B-vitaminer. Det beror såklart också på vilka mängder och hur länge man har druckit och hur man äter i övrigt o.s.v., men t.ex de som hamnar på avgiftning med stark abstinens får ofta just b-vitamin, ibland även som en spruta och/eller på recept. Det är väl framförallt B1 som kan bli akut brist på, men även andra b-vitaminer och ett symptom som många b-vitaminer ger när man har brist på dem är just trötthet.

B1 är ju ovanligt att man har brist på i Sverige då det finns i så många olika födoämnen. När man upptäcker att någon har en brist handlar det i princip alltid om ett alkoholberoende.

Med den vetskapen så är det väl inte långsökt att anta att även om man inte varit parkbänks-a-lagare och behöver en spruta akut, så kan man lida brist på det ett tag. Mitt råd är att fortsätt äta nyttigt, men lägg till kanske en b-vitaminskomplextillskott och magnesium alternativt en multivitamin dagligen ett tag. Som Andrahalvlek sa, få i dig rikligt med vätska också. Utöver det kan jag rekommendera att försöka ha fasta sovtider. Om du känner att du behöver extra sömn just nu, låt kroppen få det tills den inte behöver det längre. Om du känner dig trött på dagen, försök somna lite tidigare, men gå upp samma tid. Speciellt om du arbetar fasta tider dagtid.

Till sist, ha tålamod. Det blir bättre! Men låt kroppen ta sin tid att läka. Det går ju aldrig att säga hur lång tid det tar.

Profile picture for user Lilleman

Har jag faktiskt börjat äta igen så det är under kontroll. Men som sagt bara några dagar, så man får ge det ett tag!
Givetvis vätska i mängder, dricker nog nästan 3 liter vatten varje dag. Det rensar nog kroppen ordentligt.
Maten har jag hållt så bra som möjligt, men gett mig tid att planera nästan varje dag vad som ska lagas så det inte blir något onyttigt man kastar ihop. Sen ser jag till att inte ha något onyttigt hemma.

Hade gärna promenera men just nu är det 25 grader kallt om dagarna så man är inte så sugen att fara ut och frysa ?

Det tråkiga är att man glömmer så fort hur dåligt man mådde innan.
Bara idag har jag mått än bättre med någon dimmig episod.
Nu är det bara köra på, men ska vara ärlig så får jag passa mig sen när det börjar kännas riktigt bra för det är då tankarna kommer att "va tusan" nu kanske man kan ta en öl igen. O så blir det gashäng flera dagar.
Det är samma sak varje gång man försökt avhålla sig.

Jag slutade röka en gång i tiden (8 år sen) idag när jag tänker på rökning så tänker jag bara på det negativa, det luktade illa, man hostade, man störde folk med dom och kostade en massa pengar.

Tanken är väl att det ska bli samma med alkoholen, lägga ner det så pass länge så det enda som kvarstår är dåliga minnen av den vilket gör att man aldrig kommer peta i det mer.

Profile picture for user Lilleman

Kämpar här och myser! Något mindre återfall har det blivit! Känts jättedåligt dom gånger men känner att kroppen mår bättre av all den tid jag inte dricker!
Tror mycket av kosten jag äter gör skillnad för jag känner mig piggare.
Speciellt när jag gått ner i vikt 😊
Börjat lyssna mycket på alkispodden och det hjälper otroligt mycket. Människor dom intervjuar har så otroligt intressanta historier 😊