Livrädd

Profile picture for user Julitjejen

Nu vill jag verkligen sluta dricka då det skadar mig psykiskt och fysiskt.

Bakgrundshistoria:

Jag började dricka som 21 åring (ganska sent enligt många.)
Det var mest helgar och tillställningar.
På somrarna blev det mer.

För drygt två år sen hade jag problem med ätstörningar och magproblem jag märkte då att alkoholen dämpade smärtorna konstigt nog och ångesten försvann litegrann.
Samma år på sommaren skilde jag mig från min man och det blev väldigt psykiskt påfrestande så det blev lite mer alkohol då. Så höll det på nästan hela hösten. Jag drack inte varje dag men nästan. I oktober samma år under denna tid blev jag utsatt för en våldtäkt och då spårade det ur ännu mer. Då blev det alkohol oftare. Jag gick då till en beroendeklinik vid ett tillfälle där de berättade om dilerium och andra hemska biverkningar man kunde få.
Då slutade delvis och kunde ändå ha uppehåll 5-6 dagar. Det blev återigen mest på helgerna.
Hela förra året var betydligt mindre men ändå 1-2 dagar i veckan.
Jag gjorde en anmälan på våldtäkten som de la ner ganska nyligen. Efter det har jag druckit nästan 4-5 dagar i veckan. Det tar mycket psykiskt och fysiskt på mig och nu vill jag sluta.

Idag: jag är 27 år och ska snart börja jobba igen. Jag vill verkligen sluta. Nu har jag inte druckit sen lördagskvällen och idag är det måndag.

Jag är livrädd för att sluta för jag är rädd för eventuella besvär som hallucinationer och dilerium.

Jag har ont i musklerna och lite kramper men inte mycket. Jag har lite skakningar men inte okontrollerat. Jag känner mig lite ”yr” men jag vet inte om detta är för att jag är rädd och har ångest. Har inget direkt sug efter alkohol då jag verkligen vill sluta men är livrädd.
Det känns som jag kommer börja inbilla mig dessa symptom även om de kanske inte kommer. Kan ej tänka på annat nu.

Hur vanligt är hallucinationer och Dilerium i min ålder. Och att ha druckit fram och tillbaka men ganska intensivt senaste tiden?
Dricker ca 1 flaska vin när jag väl dricker.
Hoppas verkligen på svar.
Vill inte fortsätta och framförallt inte vara rädd för eventuella symptom.

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Är du på dag 2 och klar i huvudet så är det värsta över. Ångesten kommer att vara jobbig några dagar. Sömnen behöver några veckor men det blir bättre och bättre med tiden (för de flesta).

Grattis till ett bra beslut ???

Vi är några stycken som kör nykter mars tillsammans. Häng med ???

Profile picture for user Julitjejen

@Miss Mary Poppins

Hej tack för ett svar. Jag har missat det. Tyvärr ingen hel nykter mars men försöker på ett nyktert April. Blivit lite vin här och där men mindre än tidigare. Haft uppehåll ca 4-5 dagar i veckan. Känner mig lite yr trots att det går 4-5 dagar men inte mycket mer än så.
Fick blodvärden från alkoholtest av läkaren idag. Det var mätt för en hel månad. 0.3 låg det på vilket hon sa var gränsfall för överkonsumtion.
Det kommer inte som en chock men mer av ett uppvaknade att det är dags att minska på det. Börjar nytt jobb på måndag behöver bli fri från detta nu.