Vad hände egentligen?

Slutade | Började | Slutade | Började ...igen

Profile picture for user En_Adde_Till

Klockan är två på natten.
Jag vaknar upp i en iskall bil och fryser som fan i bilen som har -3,5 rader på insidan.

Bråket med tjejen gjorde att jag valde att gå ut hit och tänkte göra ett försök till att sova hela natten i bilen.
Det var inatt!

Jag gick med i denna grupp redan 2014 (under ett annant namn) och upplevde att jag fick en otroligt stark hjälp från er, ni som fattar vad det här handlar om. Jag höll upp i drygt tre månader och övertalade mig själv att jag kunde smaka liiite bara av den underbara drycken vin.
2019 var jag tillbaka under detta namn och gjorde antagligen ett halvhjärtat försök innan jag ramlade in i dryckens värld igen.

Nu är det dags igen och nu är det värre än någonsin.

Jag har druckit varje dag!
Om jag backar tio år i tiden så kan jag nog säga att jag varit onykter 97% av dagarna som gått och då räknar jag ändå in min dryga tremånaders nyktra fas i detta.
Jag fattar inte att jag ens har haft råd att dricka så här mycket. Eller varför ingen har sagt något runt mig eller åtminstone till mig.

Tjejen och jag blev vansinnigt osams förra helgen. Jag provocerade henne till den grad att hon klappade till mig och rent reflexmässigt så fick hon en örfil tillbaka. Smällen jag fick var inte alls hård. Smällen hon fick var inte alls hård den heller MEN jag klev över en linje som i min värld är helt förkastlig. Jag har aldrig slagit en annan människa och jag tänker inte börja med det nu. Dagen efter så satte vi oss ner och kom som vanligt fram till att det var alkoholens fel, utan den hade det aldrig hänt och vi var båda fulla av ångest men redde ut allt som behövde redas ut.
-"Nu slutar jag dricka i veckorna", hörde jag ett löfte från min mun och hällde ut allt som fanns hemma på söndagsförmiddagen.

Jag bor mitt i Sörmland och arbetar som säljare åt en fabrik nere i Blekinge. Nu i veckan så tog jag ut en semesterdag på onsdagen och skulle flugfiska med några av mina kollegor där nere. Jag åkte ner på tisdagskvällen och hade bestämt mig för att spendera natten i ett vindskydd med en burk ravioli tillagad på ett Trangiakök, nybakad baguette och gräddost i skivor. Jag köpte ägg och bacon till frukosten och laddade med en dunk på 10 liter vatten och en hel Ikeakasse med björkved.
Någonstans mellan Sörmland och Blekinge stannade jag på systemet och köpte en liter vin på flaska, jag parkerade ju precis bredvid systemet och det var ju ett tecken om något!

Kan ni gissa hur det gick?
Jag drack hela flaskan på mindre än en timme och mitt liv som nykter höll i sig i två dagar innan jag var tillbaka som full. En liter vin gör mig numera bara salongsberusad och jag svor lite över att jag inte hade köpt en box.

Dagen efter flugfiskade jag hela dagen och blev helt slut i kroppen, men det var härligt.
Jag åkte ner till hotellet och redan vid incheckningen så fick jag en check med 75 Sek som med fördel kan växlas in i baren mot en 50 cl Mariestad. Jag visste att en öl aldrig skulle räcka och gick ner på rummet och släppte av all packning och ställde min Mariestad på skrivbordet. Blixtsnabbt sprang jag ut till bilen och for ner till stadens centrum. Jag vet inte var H & M, Intersport eller något bra kebabhak ligger men systembolaget tråcklade jag mig fram till utan GPS.
Efter att ha frågat mig fram till lokalt bryggd öl så låg det sex stycken olika pilsner i kundkorgen och jag styrde kosan mot hotellet och min redan öppnade öl på skrivbordet.

Tjejen ringde och jag sa att jag köpt öl.
Hon blev besviken men sa inget.

Dagen efter så körde vi av möten i fabriken och jag skyndade hemåt till Sörmland igen.
Tjejen hade fixat mat ihop med granntjejen och jag klev in hos dom och skulle få en talltrik med en utsökt Spaghetti och köttfärssås. Grannen erbjöd mig rödvin som jag tacksamt tog emot. Jag fyllde på fyra gånger innan vi gick hem där jag och tjejen rök ihop så det dånade igen.

Jag bestämde mig för att gå ut och lägga mig i bilen...

I morse vaknade jag i soffan och hade fått i mig ännu mer vin. Jag kände att jag druckit men var absolut inte bakis, blir aldrig det längre. Vi pratade ut, ...igen, och vi bestämde oss nästan för att gå isär göra slut.

Jag hör mig säga att jag antagligen kommer att kontakta AA, jag klarar inte det här själv.

Dag 1, Fredagen den 19/3.

Profile picture for user Jullan65

Ja evighetshjulet är sannerligen en mardröm. Man springer och springer men det tar aldrig slut. Jag tror man ska bromsa helt, tvärnita. Sen får man kanhända inse att på denna resa klarar man sig inte själv. Vi pratar om adjävulen listig, stark och falsk. Nä jag kom ingenstans förrän jag tog alla till buds hjälpmedel som fanns. Gör det du med, det är du värd. Kram Jullan

Profile picture for user Andrahalvlek

@En_Adde_Till Välkommen tillbaka! Det låter som du har nått vägs ände. Jag har hört att AA har en massa online-möten i dessa coronatider och det kan ju vara en start kanske? Annars är det här forumet ett kanonställe att hänga på. Skriva och läsa mycket, varje dag, är ett recept som funkat för mig som nu har varit nykter i drygt 13 månader. För mig är det här forumet gemenskap, omtanke och välvilja till hundra procent. Jag tror att man inledningsvis måste prata, andas, äta, älta nyktra argument. Jobba på nykterheten 24/7. I min tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” hittar du en massa tips på poddar, Youtube-klipp och böcker. Du måste hjärntvätta dig med nyktra argument. Sen är det ”bara” att ta en dag i taget. Varje morgon kan du lova dig själv att du ska vara nykter. Bara idag. Varje gång alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra ”lite kan du nog dricka” ska du slå hen i skallen med minnen från hemska fyllesynder. Börja inte förhandla! Ryt ”NEJ” direkt.

Kram 🐘

Profile picture for user Alta

🌼Jag tror att också att det hjälper att skriva här. Ångesten är så brutal att den slukar en annars. Jag tycker att boken "Tänka klart" är bra, finns på rea på Adlibris nu. Du är bland andra som vet hur det känns och som också har handlat alkohol utan att riktigt kunna förstå varför. Jag vet att jag haft en riktigt bra arbetsdag, handlat hem en kasse. Svept redan på vägen hem. Köpte cider som liknar läsk lite så jag tycka i mig den ute. Men samtidigt nästan tyckt att det är synd att förstöra glädjen av en positiv dag. Innerst inne vet man att det inte leder till något bra att dricka. Kämpa på, berätta hur det går för dig. Uppskattar din raka stil att skriva. 🍀Vi hejar på dig här

Profile picture for user Alta

🌼Jag tror att också att det hjälper att skriva här. Ångesten är så brutal att den slukar en annars. Jag tycker att boken "Tänka klart" är bra, finns på rea på Adlibris nu. Du är bland andra som vet hur det känns och som också har handlat alkohol utan att riktigt kunna förstå varför. Jag vet att jag haft en riktigt bra arbetsdag, handlat hem en kasse. Svept redan på vägen hem. Köpte cider som liknar läsk lite så jag trycka i mig den ute. Men samtidigt nästan tyckt att det är synd att förstöra glädjen av en positiv dag. Innerst inne vet man att det inte leder till något bra att dricka. Kämpa på, berätta hur det går för dig. Uppskattar din raka stil att skriva. 🍀Vi hejar på dig här

Profile picture for user Tofu

På något sätt är det enklare att läsa andras historier än att leva med sin egen... Tack för att du delar med dig 🙏.

Även jag har ju klappat till min make i ren frustration men för att bättra historien lite inför äldsta sonen. Där vill du inte hamna. Det är en riktigt sunkig plats att vara på. Vi är ju medvetna om att har det börja barka den vägen kan det gå snabbt utför...

Kan dock säga efter 8 månader nykter att relationer går att fixa till om man vill. Jag får känslan att det är alkoholen och inte din flickvän som är problemet? Tänk då så mysigt ni kan ha en lördag när ni vaknar nyktra utan ångest. Vilken lyxfrukost det kan bli med en tur ut i fina vårvädret. Det slår allt!

Välkommen in i värmen! Det är nu det vänder🥳

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Välkommen tillbaka 💚🙏
Hoppas och tror att det vänder nu. Du vet att det finns bara en väg.
Jag har också varit nykter under perioden och sedan trillat dit igen. Att man inte lär sig!! 🤷‍♀️🥴
Men så starkt att du skriver och kliver in i värmen ❤🙏

Profile picture for user Kaffetanten88

Välkommen hit. Skriva här är jättebra. Vräk ut din ångest hur mycket du vill. Vi finns här och läser och stöttar. Det hjälper att få sätta ord på hur man känner. AA kan också va bra. Jag har gått flera gånger. En av mina närmaste vänner är där ifrån. Kanske kan beroendecentrum vara ett alternativ? Få antabus utskrivet? Det har hjälpt mig. Har hållit mig nykter i 3 månader nu. För mig krävdes det att riktigt nå botten för att verkligen vilja ändra mitt beteende. Att jag skulle förlora min son om jag fortsatte i spiralen nedåt. Du kommer klara detta men ensam är inte stark. En dag i taget så kommer det tillslut bli många dagar! 💜

Profile picture for user En_Adde_Till

Ett stort TACK, till ER allihopa.

Gårdagen gick bra, utan alkohol.
Vi köpte lite läsk och pratade ännu mer om denna djävul som sliter i oss. Sambon berättade att hon tappar kontrollen efter ett par glas och suger i sig precis allt som finns kvar tills hon stupar, somnar eller kräks, vilket jag också har sett vid ett par tillfällen. Vi har bestämt oss för noll tolerans i denna familj.

Vi köpte hem precis allt till en trevlig Tacokväll och avnjöt kvällen som vanliga par. Jag hittade "Ensam i vildmarken" på en streamingtjänst, ett program som faller rätt in i bröstet på mig då jag älskar naturen och lätt skulle vilja göra något liknande i framtiden. Jag tror att det var fyra avsnitt och jag plöjde dom allihop med stor glädje och det var skönt att hjärnan fick något annat att tänka på än det jag tänker på hela tiden.

Inatt ska vi ut på vildsvinsjakt. Vi kommer att ta med Trangiaköket och sticker iväg precis innan solen går upp vid kl 04:30. Vår minsta tjej är överlycklig att vi ska ut och jaga. Vi skjuter inget, förstås, utan vill observera dessa djur genom kikare och från säkerheten i bilen. Vi tog en sväng i skymningen igår och fick sällskap av sex stycken älgar som låg och käkade runt tjugo meter från bilen, mäktigt.

Tack för er hjälp, jag ska kika på filmerna och läsa böckerna som ni rekommenderar.

Dag 2, Lördag den 20/3, det känns ändå bra!

Kram på er!

Profile picture for user Andrahalvlek

@En_Adde_Till Så bra att ni kan göra den här nyktra resan ihop! Vildsvinsjakt låter mer spännande än jag kan tänka mig faktiskt, även om jag också älskar naturen. Själv har jag köpt två fågelholkar, så spännande har jag haft det idag 😂 En skogsrunda på 4 km har det dock blivit och snart blir det en lika lång runda. 12.000 steg per dag ska jag få ihop.

Kram 🐘