Sluta helt, eller fasa ut det? Vad blir mest skonsamt?

Så, är på dag 2 nykter nu efter en veckas ganska ordentligt supande (70CL + 5-6 Starköl/dag). Jag är nog vad man skulle beskriva som en periodare, men denna gång bevisade jag för mig själv att jag ännu en gång inte kan unna mig mer än vad jag satt som gräns.

Jag känner till alla symptomer; sömnen som i princip blir helt förstörd, svettningarna, smärtor i njurar, nacke, kinder, stickningarna. Jag har inget problem med att tackla ut detta, men jag undrar nu;

Skulle 2-3 glas vin på ett bättre sätt fasa ut mig, eller är ett direkt stopp det bästa? Har hört både och nämligen, och att upphöra tvärt kan vara farligt. Söker inte ursäkter till att dricka, utan menar mer om det kanske skulle hjälpa lite med sömnen till exempel.

Profile picture for user Li-Lo

Hej Linus92

Hur mår du? Ser att det du frågade kanske inte är relevant nu. Jag hoppas att du hittade informationen vi har här på sidan: https://alkoholhjalpen.se/akut kanske var det hjälpsamt?

Om jag förstår dig rätt så är det att där "unna" sig ingen belöning för dig utan precis tvärtom. En tugg och viktig insikt. Hur går tankarna idag?

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen