Nu är det slut, det måste det vara

Profile picture for user Nisse Hult

Jag är ny här. Jag har haft ett alldeles för högt intag alldeles för länge.
Det har blivit dricka på kvällarna framför TVn när övriga i familjen gått och lagt sig.
Mysigt de första åren men nu har det eskalerat och blivit ohållbart. Dosen har ökat och frekvensen också.
I princip varje kväll de senaste månaderna. Kroppen börjar ta slut. Jag är orkeslös och blir svettig av minsta lilla. Magen krånglar till och från. Tidigare har jag haft ångest och mått dåligt dagen efter vid högt intag kvällen före.
I lördags blev det slut på supandet. Jag ringde till en person jag har stort förtroende för på fyllan mitt i natten och berättade. Hon fick mig att inse det jag redan visste men förnekade. Tre dagar utan större biverkningar utom svettningar och ett enormt sug på kvällarna. Jag SKA komma ur detta denna gången.
Jag har en gång i livet slutat att röka efter många års rökning. Det var ett h-vete.
Tillsammans kan vi hjälpa varandra och komma ifrån skiten.
Hur länge kan jag förvänt mig biverkningar? dagar? veckor? månader.
Mitt första mål är att vara nykter i en vecka.. Jag tar det dag för dag. Varje dag är jobbig och suget och tankarna finns där hela tiden. Vore underbart att vara nykter till nyåret.

Profile picture for user Kennie

Hej, bra gjort att ta tag i det, tror du kommer må bättre inom ett par veckor. Och sen undan för undan inser man att det där med att alkoholen kändes så viktig för livsglädjen bara var beroendet som talade. Livet blir inte perfekt utan, men en massa konstiga krämpor, ångest och uppgivenhet slipper man helt klart. Kör på och ge dig inte, har du klarat att sluta röka så fixar du det här också!

Profile picture for user Se klart

Hej @nisse Hult, välkommen till forumet. Rätt ställe att vara på om en vill sluta dricka för kort eller lång tid. Ta en dag i taget- det var ett måste för mig när sug satte in. Men ha en långsiktig plan parallellt. Det finns också hjälp att få, läs runt på forumet, här finns massor av tips kring beroendemottagningar och annat.
Ta dig själv på allvar och bli nykter åtminstone en tid på 3-6 månader. Då återhämtar sig kropp och knopp hjälpligt! Kram.

Profile picture for user Nisse Hult

Tack snälla för era kommentarer, jag har gått med i programmet och ser en vinst i det. Det peppar och utbildar samtidigt som jag får en bra koll på mig själv. Känner dock att jag mår lite bättre redan nu vilket också ger lite styrka i vardagen.
Min långsiktiga plan är att vara nykter i 3 månader. Sen får vi se. Det ska ALDRIG bli kvällsdrickande ensam i soffan, det är helt klart. Det lite konstiga är att suget inte varit extremt dessa första 6 nyktra dagar. Det kan komma i sjok under kortare tider, men det har jag lyckats trycka bort ganska lätt än så länge.
Jag har aldrig druckit på dagarna, då har jag umgåtts med familjen och våra djur. Sällan på fester med kompisarna.
Det är kvällarna som är jobbiga.
Jag känner inte igen mig i den trötta kroppen. Jag är egentligen vältränad som åkt Vasalopp och tränat på gym. När värsta tröttheten gått över tänker jag börja träna på gym igen. Lite försiktigt i början på kvällarna för att trycka undan tankarna på alkoholen.
Jag har försökt sluta flera gånger tidigare men haft svårt att sova med "myrben" och lite ångest. Då hjälpte alkoholen mig med det problemet och så fortsatte spiralen.
Denna gången har jag inte haft dessa problem vilket känns bra.
Varför jag tog tag i detta problem var att jag ringde till en vän på fyllan som jag har stort förtroende för, som har jobbat med beroendefrågor. Där fick jag stöttning och kunde ta ett fast beslut.
Jag är inte redo för att förklara för familjen eller mina arbetskamrater ännu. Det kan bli FÖR jobbigt och det vi vad det kan leda till. Eller hur?

Profile picture for user Nisse Hult

Tröttheten blev helt plötsligt helt överväldigande. Mycket trött och får verkligen kämpa för att laga mat till familjen. Nu börjar verkligheten komma ifatt. Måste skärpa mig..
Vila hinner jag göra senare ikväll...

Profile picture for user Bullret

Det kommer vara tufft i början men efterhand som dagarna och veckorna går så kommer du komma ur bubblan. Det farligaste du kan göra nu är att tänka att det inte var så farligt när det värsta har lagt sig. Se till att hålla i och hålla ut, det är enda sättet att slå sig fri. Efter tre månader så kommer du se på det helt annorlunda och du kommer ha fått tillbaka energin och mycket mer därtill.

Ha en fin kväll,
Bullret

Profile picture for user Se klart

Vila, vila och tillåt dig att vara trött. Det är det mest återkommande tycker jag, så många som frågar sig; hur trött kan man vara, och hur länge? svar: jättetrött jättelänge. Vi behöver vila ikapp! Gör det, det är viktigt, kram och heja dig.

Profile picture for user Nisse Hult

@ Bullret, jag har ändå upplevt min först nyktra vecka på mååånga år som relativt lätt. Visst, sovandet är ju under all kritik med många uppvakningar varje natt. Svettningarna blir allt färre med tiden, men de är jobbiga när de kommer. Tröttheten är helt oberäknelig. Den kommer och slår hårt helt plötsligt. Jag blir så otroligt trött. Aldrig upplevt det förut. Och JA, jag kommer hålla ut. Inte haft denna motovation på år och dar. Tack för dina ord! Det är ni som ger mig motivation.

@Se klart, Jag försöker verkligen vila när jag kan. Men att ha ett chefsjobb och en gård med djur gör att jag alltid är igång med något. Som Du förstår försöker jag hitta små stunder då och då med vila. På kvällen kan jag verkligen hitta lugnet igen. Förut hade jag en kompis som hjälpte mig att vila på bästa sätt. Nu får inte kompisen vara med längre. Tror kompisen blev lite sur för det. Jag hoppas verkligen att tröttheten minskar med tiden, det och sömnen är mina största problem just nu. Suget har inte varit alls jobbigt de senaste dagarna. Undrar varför? Kanske för att min vilja är så stark. Jag har verkligen bestämt mig. Detta kan och kommer förmodligen ändras, men jag är beredd.
Tack för dina vänliga ord. Det betyder mycket. Det är därför jag orkar kämpa.

Idag ska jag fira min första nyktra vecka på åratal. Det blir bubbelvatten ur Soda Streamern med lite chips jordnötter. 7 dagar i mitt nya liv!

Profile picture for user Se klart

Heja dig vad grym du är!
Jag är också chef med tusen barn (ja lite som en gård hehe)
Jag vet hur jäkla svårt det kan vara att hitta tid att vila. Men det är en process som för mig varit ursvår OCH urviktig. Jag har nämligen druckit och då trott att jag har vilat… att hitta sätt att leva sitt liv utan alkohol har varit omvälvande men otroligt positivt. Jag vilar fortfarande mer än när jag drack. MEN när jag är pigg så har jag en helt annan energi, får saker gjorda.
Babbel babbel. Häng i, var egentligen mitt enda budskap 💪🏻😊

Profile picture for user Nisse Hult

Fy för den lede.
Orkade inte idag. Fick mitt första riktiga sug. Det var en tornado. Bara att hänga med. Ånger innan läggdags. F-n också.
Dagen har varit så bra annars. Fixat inför älgjakten. Tyvärr är jag så pass svag än. Trodde inte det.. Men erkänner. Lägger mig besviken och kanske kan jag sova gott denna natt?

Profile picture for user Sisyfos

Nu gäller det att snabbt ta nya tag. Det är inte hela världen att trilla dit, men kör vidare direkt tycker jag. Vi är ju flera stycken härinne som har fått lov att alkoholsanera hemmet för att inte ha möjlighet att falla, när man är trött efter en veckas jobb, i ditt fall brist på sömn och alkoholsug på det. Skulle det vara möjligt för dig att ta bort alkoholen hemma?

Profile picture for user Blenda

@Nisse Hult Tack för din kommentar i min tråd.
Bra att du skriver även i motgång. Enda sättet att komma vidare.
Nu hejar jag på dig, ta dig tillbaka snabbt och ta sen en dag/timme i taget.
Om du har läst min tråd så vet du hur mycket jag själv har kämpat mot den luriga beroendehjärnan...:)