Hej alla i samma båt!
Jag har nog 100 gånger försökt förändra mitt drickande och försökt bli måttlig igen men inser nu att det inte kommer att fungera för mig. Igår drack jag nästan 2 flaskor vin mellan 16-24. Jag skulle ju bara ta några glas😭 Idag när jag vakna mår jag ändå bra men när jag skulle borsta och sätta upp håret så känner jag att halva huvudet, själva hårbotten/huvudsvålen är helt avdommnad på vänstra sidan?? Jätteläskig känsla och så klart en källa till oro. Varför? Vad beror det på? Har det någon koppling till mitt missbruk? Har någon här upplevt något liknande??Inser i alla fall att oavsett måste jag ta tag i mitt liv!! Vill inte förlora min hälsa eller mitt liv pga den här skiten!

Hej @MammaMums
Jag minns att jag i min ungdom någon gång efter hårt festande kände av att ansiktet domnade, men jag har inte haft det sedan dess. Är det bara hårbotten? Jag tänkte bara så att inte är hela halvan av ansiktet? Kan du le med båda mungiporna eller hänger en neråt? Kan du tala normalt? Jag rekommenderar att du kollar symptomen för stroke så snart du kan, så att det inte är det, så skriver jag ett svar om resten så länge.

Ta en sökmotor och skriv in stroke symptom så kommer du till 1177 eller liknande sida där du kan kolla det.

@MammaMums Men om du nu har kollat så att det inte är stroke så kan du läsa vidare. Det säkraste är ju ändå att du ringer 1177 och hör med dem, speciellt om det inte skulle gå över. Annars så kan avdomningar lite överallt ha många olika orsaker. Det finns inget specifikt med att det är hårbotten på ena sidan som säger att det är på grund av alkohol t.ex. Däremot är det väl så många ofta först upplever polyneuropati t.ex. Det är alltså skador i nerverna som gör att de här nervtrådarna som ska registrerar beröring på utsidan av kroppen blir skadade och inte fungerar som de ska med känselbortfall och smärta som följd. Det vanligaste är ju att det börjar längst ut i extremiteterna dock, alltså händer och fötter. Men en viss skada är reversibel vid alkoholstopp och även kroniska besvär kan försvinna genom att man tar bort orsaken. Dock är det ju inte rekommenderat att dricka tills man har polyneuropati och sluta när symptomen har börjat för det finns inga garantier och av de jag känner till som har det så är det inget som de rekommenderar.

Sen fungerar ju alkohol på två sätt genom att det både är nervbedövande(eller ett nervgift för att inte göra en omskrivning) samt att det samtidigt påverkar upptaget av de mineraler och vitaminer som behövs för att nerverna ska fungera normalt, främst B-vitaminer, så det kan ju vara en temporär bedövning(förgiftning) av nerverna samtidigt som t.ex. vitamin B1 Thiamin inte finns tillräckligt av för nerverna att göra det de ska. Då kan ju detta återställa sig när alkoholen går ur och man får i sig näring igen.

Till sist kan det ju röra sig om en annan faktor också. Under alkoholens påverkan är det ju t.ex. lättare att somna på ett sätt som stramar åt blodtillförsel till en kroppsdel som när man sedan vaknar gör att den känns avdomnad.

Det kan alltså vara något helt ofarligt, men mitt råd är ändå att du tar det på allvar. Se till att du kan utesluta stroke först och främst och kan du det så hör av dig till 1177, framförallt om det inte vill ge med sig och ta det på allvar, även om det förhoppningsvis inte är något farligt.

Hej och tack för svaret.
Nej, drt är inte stroke, tack och lov. Det är typ bara hårbotten på vänster sida av huvudet. Från mitt uppe på huvudet och ner till örat. Känns jättekonstigt. Har inga andra symtom. Har googlat men inte blivit klokare.
Är på jobbet nu till 21.30. Känns fortfarande likadant. Tänkte avvakta tills imorgon. Är det fortfarande lika så får jag ringa vc.

@MammaMums Jag förstår att du blir orolig. Men har du kunnat räkna bort stroke så är det ju förmodligen inget farligt, men det går ju inte att säga såklart heller, så det säkraste är ju att ta det på allvar ändå. Som sagt. Det är inte ovanligt att man har kroppsdelar som domnar bort med alkoholbruk, men det försvinner ofta när man upphör med bruket.

Jag har inte haft just de symptom du nämner men lite andra grejer.
Jag tappade styrningen helt på en fot som blev som en klumpfot som jag klampade fram med. När jag drog ner på drickandet försvann det. Sen har jag haft så svåra skakningar, nästan kramper, i framförallt min högra arm så jag inte klarade av att skriva mitt namn.
Att sluta dricka är ett bra sätt att få kroppen att återgå till en normal standard :-))

@Adde Skönt att det var reversibelt och att du kunde bli av med det! Ofta så är det ju så att dessa saker går att ordna upp, bara man slutar dricka. Men man ska inte vänta tills man har dessa problem heller, såklart, för alla har inte den turen att de upptäcker symptomen medan de fortfarande är reversibla.

Otäckt med dessa konsekvenser på hälsan av drickande. Man vet men slutar inte ändå.
Jag blev riktigt rädd nu när det visade sig att jag har riktigt högt blodtryck. Tror det beror på stor del på alkoholen då den stressar kroppen.

Har någon erfarenhet att fått lägre blodtryck av att sluta dricka? Hur länge tog det i så fall?