På allvar nu

Har hängt här ett tagit och har även skapat egna trådar. Har inte lyckats sluta helt men det har blivit mindre iaf.

Fick dock ett rejält uppvaknande i veckan då jag skulle ta prover (trodde jag hade järnbrist) då jag varit trött och yr senaste tiden. Mått dåligt när jag tränat osv. Tog även blodtrycket som visade sig vara väldigt högt. Fick inte åka hem efter provtagning utan fick invänta akutläkaren. Till slut fick jag åka hem med blodtrycksmedicin och fick en bokad tid igen dagen efter.

Nu några dagar senare har provsvaren och läkaren sa att det är gränsvärde på leverproven. De vill ta fler prover. Den höga alkoholkonsumtionen syns säkert.
Har berättat att jag använt alkohol för att stressa av och stänga av tankar.

På ett sätt är jag glad att detta händer och att jag är rejält omskakad och rädd för hälsan för fösta gången på riktigt. Det kommer hjälpa mig att välja bort alkoholen.
Blev mer självklart att ha det som ursäkter med till vänner o bekanta om att det är farligt att dricka när man har hypertoni. Borde inte behöva en ursäkt men känns lättare och så kommer de säga till om jag skulle vilja dricka tänker jag.

Men nu i början kommer det bli svårt att inte ha snuttefilten när det behövs.
Har fått atarax som tydligen ska hjälpa vid ångest o oro och de är inte vanebildande. Försökte få ur andra lugnade tabletter men tur läkaren inte lyssnade på det.

Har varit nykter en vecka och längtar efter till att det gått lite tid och vanan av att vara utan alkohol infinner sig.
Det är ett måste att ändra livstil.

Denna alkohol alltså 🙄 vad den skadar men som man ändå är så svår att välja bort. Sjukt effektiv för stunden vad gäller stress mm men konsekvenserna är stora.

Profile picture for user majsan_nu

@My72 Hej o välkommen hit!
Så "bra" att du fått svar på olika prover. Jätteviktigt att ta på allvar. Jag har också en del prover som inte är bra o som jag inte riktigt fått reda på vad det beror på? Det motiverar iallafall mig att inte dricka, har valt a-fritt, "enklast" enligt mig. Att inte behöva välja/diskutera med mig själv... Kämpigt men värt tror jag. Har också fått atarax (tar så få som möjligt)+ en annan antideppmedicin (tas på kvällen o hjälper oxå till med sömnen. Nog om mediciner nu.
Att inte dricka är nog det viktigaste. Varför jag drack för mycket kan du läsa i min tråd.
Hoppas du får hjälp att reda ut så du mår bättre! Skriv gärna o berätta mer om/när du vill! Kram 🤗

Profile picture for user My72

Det har gått upp och ner för mig men så plötsligt klickade nåt i och jag är på dag 53 nu.. snart 2 månader!🙌
Så himla skönt alltså och jag njuter av lugnet i sinnet då man inte behöver förhandla ständigt om denna alkohol i hjärnan.
Jag får fortfarande stunder där längtan kommer att få stänga av hjärnan.och slappna av men vet att det är en illusion då det egentligen ger motsatt effekt.
Tänker nu när suget kommer att det var så vi (jag o hjärnan) hanterade det förr men nu väljer vi nåt nytt. Det går bättre o bättre och tankarna kring att dricka börjar lugna ner sig.
Men förstår att det kommer krävas en hel del jobb för att inte trilla tillbaka igen.
Största skillnaden den här gången är nog att jag inte fokuserar på alla dåliga konsekvenser som man får av alkoholen då de minnena alltid bleknat snabbt ändå.
Nu fokuserar jag mer på hur fri jag känner mig när jag inte dricker och hur tacksam jag är för att kommit dit jag är nu.
Bara att kunna planera sina veckor med träning och annat och veta att man kommer lyckas hålla den planen och inte svika sig själv gång på gång. Det känns så himla skönt och jag kan lita på mig själv på ett annat sätt. Love it! 💗
Känner att det handlar mycket om självkärlek och ta hand om sig själv och vila mm när man är sliten inte orkar med livet på nåt sätt.

Sen vill jag tacka er som kommit långt i er nykterhet och som delat med er av era tankar på vägen dit. Det har hjälpt mig mycket. Jag läser mycket här och hittar oftast de svar jag söker. 🙏 jag håller verkligen med om att det är lättare att sluta helt än att försöka begränsa.

Även om jag inte kommit så långt än så känns det annorlunda den här gången. Vill ge lite hopp till dem som gjort som mig och bara klarat av att vara nykter 2-3 veckor åt gången. Det blev lättare efter 5 veckor tycker jag.

Profile picture for user Ny dag

@My72 Välkommen tillbaka! Dag 51 här. När suget sätter in spelar jag hela filmen, annars försöker jag precis som du att fokusera på allt det positiva som kommer med att inte dricka. Skriver här som en sorts logg för min egen skull. Och ja, festnätter nog lättare att avstå än att begränsa för det har jag gjort så länge och aldrig lyckats med så nu får det vara nog. Jag har ju bara mått sämre och sämre pga att alkohol är en progressiv sjukdom. Nu fortsätter vi logga nyktra, härliga dagar (även om min dag idag varit en skitdag så var den ändå tusen gånger bättre än om jag druckit för att jag är stolt över mig). 🥰🌱

Profile picture for user Ny dag

@My72 Välkommen tillbaka! Dag 51 här. När suget sätter in spelar jag hela filmen, annars försöker jag precis som du att fokusera på allt det positiva som kommer med att inte dricka. Skriver här som en sorts logg för min egen skull. Och ja, festnätter nog lättare att avstå än att begränsa för det har jag gjort så länge och aldrig lyckats med så nu får det vara nog. Jag har ju bara mått sämre och sämre pga att alkohol är en progressiv sjukdom. Nu fortsätter vi logga nyktra, härliga dagar (även om min dag idag varit en skitdag så var den ändå tusen gånger bättre än om jag druckit för att jag är stolt över mig). 🥰🌱

Profile picture for user My72

@Ny dag
Vad kul! Då har vi kommit lika långt. 💗 Jag försöker också tänka så under jobbiga dagar att det hade varit ännu värre om man druckit med.
Sen har jag lurat hjärnan lite att den bara får dricka alkoholfri cider på fredagar så nu blir det fokus på det istället och det är ju bättre. Ikväll blir det den belöningen. 😊

Har inte skivit här så mycket för jag skämts när jag inte lyckats men har varit för hård mot mig själv. Dömer ju inte andra i samma situation.

Är du också väldigt trött periodvis?

Profile picture for user Ny dag

@My72 Att skämmas behöver man inte göra på forumet, vi alla är ju mer eller mindre i samma situation. Här dömer ingen och vi som är här vet vilket helvete det är. Att skriva samt fokusera på alla glädjeämnen nykterheten för mig sig samt hämta in fakta om beroendehjärnan tror jag på. Du ska inte vara hård mot dig själv. Jag är stundtals helt slut, vissa kvällar orkar jag inget men det får vara så nu. Alkoholfri cider är ju toppen, själv dricker jag afri öl till middagen. Fortsätt skriva, vi kan stötta varandra. 🥰

Profile picture for user My72

Vaknar ännu en lördag utan baksmälla och det känns väldigt skönt. Ska ut och ta en morgonpromenad i det fina vädret.
Funderar på en planeringsdagar jag ska på 21-22 sep. Vet att det kommer drickas en del då min chef verkar vara bra på att festa.
Känner mig ändå trygg i att jag inte ska dricka men lite gnag finns känner jag.
Hittills har jag använt mitt höga blodtryck som ursäkt då folk undrar varför man inte dricker och det är ju ingen lögn heller direkt.

Skriver för att påminna mig själv att jag lyckats mycket bättre med träningen mm sen jag slutade dricka vin ständigt. Jag orkar pressa mig mycket mer och det känns roligt igen.
Jag tar hand om mig själv mycket bättre och kan vara mer närvarande i mötet med människor.
Jag äger mitt eget ger liv igen. Började tappa kontrollen rejält på slutet med alkoholen. Jag vill inte tillbaka till det. Inte sjunka ännu djupare.

Jag jobbar vidare med tacksamhetsövningar och så har jag precis börjat på yoga. Känner att jag behöver en motvikt mot all annan prestation i mitt liv.

Profile picture for user Kennie

Hej,
Tänker på det där att avstå när andra dricker. Jag tror att de enda som har synpunkter och undrar över varför man inte dricker är personer som själva har problem. Sen tänker jag att man inte har någon skyldighet att förklara varför man inte dricker om man inte vill det. Och att man absolut inte ska behöva offra sin hälsa för att passa in. Så stå på dig och strunta i vad kollegorna tycker!

Profile picture for user My72

@Kennie ja så är det ju säkert att det är de som har problem som lägger märke till det mest. Galet eg att man ens får frågor om det. Borde ju vara tvärtom. 😃

Profile picture for user Kennie

Ja, konstig fråga egentligen, och dessutom irriterande att folk tar sig rätten att fråga om personliga saker. För egen del undviker jag att fråga personer jag inte känner väl om saker som potentiellt kan vara känsliga. Är man på rätt humör kan man ju svara med en motfråga, att du då, hur kommer det sig att du dricker?

Profile picture for user My72

Söndag och ännu en nykter helg.💗 Hade bror med familj på middag imorgon och så fick jag en flaska rosé! Jag måste sett helt förskräckt ut innan jag hann smala mig haha .. oh no liksom!!
Hällde ut den när de åkt 😏 Vill inte ha vin hemma men har inte berättat än för dem om mitt beslut. Jag har mest druckit själv och i sällskap har jag haft en spärr så de känner inte till mina problem. Men kan inte dricka med andra heller för jag vill bara dricka mer o mer ensam då för att ta igen det på nåt sätt.

Var nyss ute i trädgården och fotade äppelträd i pyjamas. Så fint väder! Det hade jag inte gjort om jag var bakis. Hade inte gjort det i pyjamas heller för då hade jag varit rädd för vad grannarna skulle tycka. Men nu brydde jag mig inte .. kanske att man får lite bättre självförtroende ändå i det nyktra livet. Lite roligt iaf 😃

Profile picture for user Kennie

Hej, bra gjort att hälla ut! Och håller helt med, man får bättre självkänsla som nykter. Man har inget behov att dölja spår efter fylla eller bakfylla, finns ingen hemlighet som man är rädd att andra ska ana. Också mycket lättare att tillåta sig att vila när man inte behöver överkompensera för att mörka bakfylla.

Profile picture for user Himmelellerhelvette

Oj vad jag känner igen mig @My72! Trädgården i pyjamas bakis=Aldrig men nu när jag är nykter=Gör mysigt🥰

Bättre att dricka själv för då kan man dricka mycket, kompensera när man kommer hem för man hållit sig i sällskapet😝

Grymt att du hällde ut, det hade jag fått dåligt samvete över att göra tror jag. Skönt att du kunde göra det!

Profile picture for user My72

Ja det var riktgt mysigt. 🤩@Himmelellerhelvette

Jag funderade några vänder innan jag hällde ut vinet om jag kunde ge det till nån. Men då skulle jag behöva ha det hemma ett tag och vågar jag inte just nu.😬
Men blev lite symbolist med att hälla ut det.

Profile picture for user My72

Läste en sån klockren text idag.. ”if you quit now you”ll end up right back where you first began… and when you first began you where desperete to be right where you are now”. Så sant.

Profile picture for user My72

2 månader imorgon men plötsligt har glädjen över det försvunnit på nåt sätt. Tänker tankar som att jag inte mår bättre eller ser fräschare ut utan alkohol så då kan jag ju dricka lite då. Hm.. så dumt! Och även om jag hade mått lika så då skulle det jag ju lika gärna kunna vara nykter. Billigare o hälsosammare.
Har inte kunnat träna på ngn dag men ska iväg imorgon. Då hoppas jag på att de dystra tankarna försvinner.
Är både trött och sliten just nu.. men imorgon har jag tagit en extra dag ledigt! Skönt.

Profile picture for user Kennie

Jag hade lite dippar fram och tillbaks i början, men jag tänkte att det var psykiskt beroende som försökte få tillbaka sin drog. Bra tips att fokusera på små saker. Jag brukar tänka varje lördag och söndag morgon att jag är så glad att jag inte är bakis och liksom njuta av att inte vara darrig och trött.

Profile picture for user My72

@Kennie ja jag ska försöka hitta tillbaka till det. Tacksamheten.. lite chockad att det kan vända så snabbt och det är lite tufft just nu. Tror att det som dragit igång alkoholtankarna rejält är planeringsdagarna vi ska ha nästa vecka.
Först tänkte jag att det jobbig var att tacka nej och hur andra ska reagera men nu kommer tankar som att det är en ny ledningsgrupp och jag är rädd att inte höra till. Osv. Att jag (som jag sett flera skriva här) försöker lura mig själv att mina problem kanske inte var så allvarliga ändå. Men det var de! Jag har skrivit många listor och vad alkoholen gör med mig och att jag vill ha tillbaka mitt liv.
Ska iväg först på onsdag så jag ska verkligen jobba på min nykterhet fram till dess och kolla på youtube mm. Jag kan tänka mig att om jag klarar detta så kommer likande situationer inte bli så jobbiga längre.
Sen kan det ju vara så att ngn av kollegorna inte heller dricker.

Vill också påminna mig själv om lugnet i hjärnan när man inte är i alkohol-loopen. Och hur skönt det är att kunna planera sina veckor och kunna följa den planen utan att dricka och göra precis tvärtom.

Profile picture for user Andrahalvlek

@My72 Precis så ska du tänka. ”Hmm, nu ska vi se hur det här blir utan alkohol.” 🤔 Du kommer behålla skärpan hela tiden, lägga dig tidigt och vakna pigg.

Just nu är det alkoholdjävulen som på ett smart sätt försöker håva in dig i sitt nät igen. Sätt ihop en topp 5-lista över fyllesynder att drämma i skallen på hen varje gång hen visar sitt fula tryne.

Kram 🐘

Profile picture for user My72

Haha.. tack @Andrahalvlek .. jag ska skriva ner mina värsta fyllestunder imorgon bitti och smacka till hen rejält!

Ja det pågår ett rejält övertalningsförsök nu och tack för att ni skrivit några rader ikväll. Det hjälper och jag känner mig lite lugnare nu.
Ska glädjas över mina 2 månader imorgon!

Profile picture for user Allegra

Det är verkligen en dag att fira @My72 ✨✨✨ Så skönt att ha varit nykter i 2 månader! Kan relatera till hur ”snacket går” i hjärnan.. Tycker som @Andrahalvlek föreslår, att ett av de bästa sätten att få tyst på förhandlingarna i skallen är att gå tillbaka till de värsta minnena, bilderna, situationerna. Du vill liksom aldrig tillbaka dit! Även för mig är jobb-relaterade saker en stor trigger, håll ut, blir så mycket enklare att vara på planeringsdagarna om du avstår. Ha det fint😊

Profile picture for user My72

2 månader då.. 🙌
Känns bättre idag och att jag valt om igen och nu känner jag mig starkare! F*ck you alkohol 😃 i min app står att nästa milstolpe är 3 månader. Har känts som en omöjlighet förr men inte nu.
Men kommer ändå ta dag för dag tills jag är där.
Har släppt tanken om att kanske dricka på planeringsdagarna och det känns bra just nu.
Ska snart träna och jag är glad är nykter!

Profile picture for user Andrahalvlek

@My72 Grattis till 2 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Du har det värsta bakom dig och det bästa framför dig. Jag lovar. Nykter månad 3-6 är verkligen en wow-upplevelse. Då märker man att man kan vara närvarande i varje stund på ett helt annat sätt. Verkligen delta i samtal, istället för att fundera på när man ska få en chans att fylla på sitt glas nästa gång. Under månad 3-6 kan man verkligen börja samla på sig nyktra erfarenheter - nu ska vi göra det här nykter, tjoho!

Kram 🐘

Profile picture for user My72

@Andrahalvlek Tsck!🙏💗
Det låter spännande att mycket positiva saker händer mellan månad 3-6. Det skulle jag verkligen vilja uppleva och nu ska jag ha det målet i sikte framåt. Jag är snart där!💪

Profile picture for user My72

Det finns ju mycket information kring att man kan få högt blodtryck av alkohol. Men hittar ingen om hur länge det kan ta att sänka det om man slutar dricka.
Är det någon här på forumet som har erfarenhet av det?
Mitt blodtryck har inte sjunkit nåt än iaf.

Profile picture for user My72

Vaknade tidigt och har sprungit en liten runda. Så härligt!
För 2 månader sen hade jag vaknat bakis och sugen på snabbmat. Middagen hoppade jag ofta över på fredagar. Det viktiga var att få komma hem och dricka.
Brukade vänta på att klockan skulle bli 10 så jag kunde åka på Max och handla mat i drive in-luckan. Sen hem och äta och sen sova en stund. Sen vänta på att kl skulle bli 15-16 för att börja dricka igen.
Alltså det är inget värdigt liv. 😕

Strax ska jag iväg på massage och sedan ska jag ta med min brorsdotter på badet. 💗
Det livet är bättre.

Profile picture for user Andrahalvlek

@My72 Du har helt rätt. Det är inget värdigt liv. Skönt att du har lämnat det bakom dig. Jag brukar ofta referera just till ”mitt tidigare liv” när jag beskriver hur jag betedde mig onykter. Mitt liv är väldigt tydligt uppdelat i två delar - då jag drack alkohol, och sen när jag valde att sluta dricka alkohol. Det beslutet präglar liksom resten av mitt liv, urhäftigt när man tänker efter 🤔

Kram 🐘