Livet som periodare

Profile picture for user Picard

Så är jag då inne i en negativ och destruktiv period, efter att ha varit uppe på så bra nivå där både kropp och själ tillfrisknat. Fan ta denna sjuka hjärna och dess förmåga att övertala kroppen att dricka. Så fort det blir motgångar som inte reds ut så är det elaka monstret där och manar till berusning för att slippa våndas och vara nedstämd. Förbättringen av konditionen, viktnedgången och det höjda stämningsläget jag hade uppnått i höstas är som bortblåst, kvar är bara en trött, fet, ful, introvert och ältande ursäkt till människa.

Jag måste nu ta krafttag igen för annars har jag inte långt kvar av livet. Det är så mycket jag vill fortsätta uppleva, mina barns utveckling, mitt jobb som jag trivs med och min fru som jag borde kunna ha ett gott liv tillsammans med. Erfarenheten visar att det första steget måste vara att hålla mig nykter tillräckligt länge för att återigen tänka klart och forma nyttiga vanor. Problemet är bara att det ofta krävs att jag verkligen är nere på botten för att motivationen till nykterhet ska komma. Då hatar jag mig verkligen själv och har väldigt svårt att dölja mitt alkoholmissbruk. Nu hoppas jag kunna inleda denna process tidigare, för jag klarar inte att gå ned mig så fullständigt som jag har tillåtit mig att göra förut.

Idag är den första dagen av en alkoholfri tillvaro. Ett steg i taget, snubblar jag får jag ta nya tag, men siktet ska vara inställt på att inte sällskapa med alkohol på åtminstone 100 dagar. Det kommer att bli svårt och det blir den vanliga ångesten över att sticka ut som nykter och få frågor om varför som är jobbiga att besvara. Men allt är bättre än det sluttande plan jag befinner mig på nu, för jag vet var det annars kommer att sluta. Jag börjar idag och tar hjälp av forumet för att både skriva av mig och inspireras av andra som kämpar mot beroendemonstret. Idag ställer jag mig bredvid er i den striden!

Profile picture for user majsan_nu

@Picard Hej o välkommen (tillbaka) Såg att du varit här tidigare... Hoppas du nu kommit till den punkt där du verkligen ger upp ditt drickande! Ta en dag itaget så blir det flera så småningom 💪👍💪
Själv har jag varit a-fri en tid, skriver i
en egen tråd...
Håll i och håll ut är det enda råd jag kan ge dig! Och läs runt här på forumet så får du ju många tankar o tips...
Kan bara önska dig lycka till den här gången!
Kram från mig 🤗

Profile picture for user Picard

@majsan_nu Stort tack för att du tar dig tid för mig, uppskattas mycket! Ja, jag är en tidigare användare, forumet ger kraft när man samlar motivation. Jag ska hålla ögonen på hur det går för dig och önskar fortsatt god lycka!