Peth och körkort orolig

Profile picture for user Nils B

Hej,
Jag var till läkaren med hjärtflimmer, varit nyktrer i 3dagar innan jag hade en fest på 5dagar me rejält drickande tyvärr. Jag tappade kontrollen helt enkelt ( 3liter vin om dagen ca) o bestämde mig nu slutar jag dricka.
Hos läkaren sa de jag hade abstinens och nu väntar jag på svar från peth test som givet kommer vara för högt.. blir anmäld till transportstyrelsen sa de om testet e högt, nu till min fråga jag har redan körkort får jag behålla det och göra tester för att utvärdera missbruk?
Dricker en 8 10 starköl på helger men sköter jobb och förhållande, var nu det spårade ur o jag bestämde mig för att sluta.
Orolig för att bli av med kortet? Någon med erfarenheter av detta?

Profile picture for user katsnu99

Konstigt det låter att de kan anmäla dig till transportstyrelsen. Var det på företagshälsovården du var??
Är du yrkeschaufför??
Jag tycker det låter väldigt märkligt.
Jag har varit med om liknande, men insisterade på att få göra ett nytt test (detta var inför ett nytt jobb) eftersom jag varit på semester ody. Jag drack inget på 2 veckor och då var proverna helt ok.
Jag har också körkort men fick inget "hot" om att bli anmäld till transport styrelsen.

Profile picture for user Nils B

Vc , ej yrkeschaufför. Men fick hot om detta om peth e högre än 0.3 vilket det kommer vara.
Har ju inte begått något brott direkt så borde väl få ha kvar körkort under utredning så länge jag e nykter på testen?

Profile picture for user Cats

Jag var med om något liknande. Sjukskriven pga depression och läkaren som jag pratade med avslutade med att vilja göra blodprov, utan att specificera vad. Kolesterolvärde mm tänkte jag. Han ringde upp mig några dagar senare och hotade med att anmäla mig till transportstyrelsen. Jag krävde nya prov som tydligen ska tas om 1 månad. Får en läkare ens ta prover hursomhelst? Jag är beroende av bil för att kunna ta mig till jobbet, men är ingen yrkeschaufför.